Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
AA
Pitanje za tebe jer vidim da si duhovan pa si i kompetentan za odgovor koji bih rado čuo:
Zašto su u ime ISUSA sve sile bile i jesu pokorne?
Zašto se anđeli KLANJAJU ISUSU kad je to dozvoljeno samo prema Bogu?

Unapred zahvalan.

Dragi moj Baumasteru mislim da nema nikakvog smisla da ti samo pitaš a ja samo da ti odgovaram mojom siromašnom duhovnošću a da mi svi odgovori ostanu bez komentara.
Nebi ni da kvarim tako konstruktivnu temu gde se upoznamo sa Adventizmom zato predlažem o ovim pitanjima da razmenjujemo mišljenja na temi Ko je Isus.

Imaj mir sa svim ljudima

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Nebi ni da kvarim tako konstruktivnu temu gde se upoznamo sa Adventizmom

Tandara mandara smesko i mrgude,
dobro si rekao.

Imam za tebe samo jedno pitanje: KAKO SE U GRCKOM JEZIKU PISE IME YHWH?

A posto si izrazio zelju da zelis da se upoznas sa adventistickim ucenjem ovo ti prilike:

Drugi Hristov dolazak
Drugi Hristov dolazak predstavlja blaženu nadu Crkve, veličanstveni vrhunac Jevanđelja. Spasiteljev dolazak biće doslovan, ličan i vidljiv na celom svetu. Kada se bude vratio, mrtvi pravednici vaskrsnuće i zajedno sa živim pravednicima biće proslavljeni i uzeti na Nebo, a nepravedni će umreti. Gotovo potpuno ispunjenje većine proročanstava, zajedno sa sadašnjim stanjem u svetu, ukazuje da je Hristov dolazak blizu. Vreme tog događaja nije otkriveno, pa je zato potrebno da u svako doba budemo spremni.

Smrt i vaskrsenje
Plata za greh je smrt. Bog, koji je jedini besmrtan, podariće večni život onima koje je otkupio. Do tog dana, smrt je besvesno stanje svih ljudi. Kada se Hristos, koji je naš život, bude pojavio, vaskrsli pravednici biće proslavljeni i uzeti na nebo da dočekaju svoga Gospoda. Drugo vaskrsenje, vaskrsenje nepravednih, dogodiće se 1000 godina kasnije.

Milenijum i kraj greha
Milenijum je hiljadugodišnje carovanje Hrista sa svojim svetima na Nebu između prvog i drugog vaskrsenja. U toku ovog vremena sudiće se zlim mrtvima; Zemlja će biti potpuno opustošena, bez stanovnika, zauzeta od sotone i njegovih anđela. Na njegovom kraju Hristos, Njegovi anđeli i Sveti grad sići će sa Neba na Zemlju. Nepravedni mrtvi tada će vaskrsnuti i sa sotonom i njegovim anđelima opkoliće grad; ali vatra od Boga uništiće ih i očistiti Zemlju. Svemir će tako zauvek biti oslobođen od greha i grešnika.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nema mira bezbožnicima(varalicama) Iza. 57,21

Obraćam se Adventizmu! Da obraćam se samo onima koji su formirani karakter sa najvećom svetošću i darovima duha, ima li ovde takvih?

Citiraću vam pisano slovo a vi ne stidite se da mi misonirate Adventističko evanđelje po istom tom slovu pisma.

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne svemogući Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

Jovan 17,3. A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga(ne tri) istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
(da Hrist i Pomazanik ne Jehova)

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog,(ne tri) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek(ne svemogući Bog) Hristos Isus,(pomazanik Mesaja ne Jehova)

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos(Hristos a ne svemogući Bog)? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
(Ko se odriče Oca nema ni Sina)

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije sveto Trojstvo)."
Sledbenik Hrista ima Hristov duh i isti im je misaoni stav, a ne duh duhovnika Dragana Micic ili Cece Jece.

Kraj zlom naraštaju je blizu! Ko se odriče Oca nema ni Sina, komplikovano da se razume? imajte mir sa svim ljudima.

PS Ako je Bog besmrtan ko je Adventističkim duhovnicima umro na krstu?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
tandara mandara sta bi pojela maca jezik?Nije valjda da ne znas kako se na grckom kaze JHVH?Ili vernom robu Jehova nije javio posto oni koriste samo engleski,pa bi bilo komplikovano na grckom :)

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Nema mira bezbožnicima(varalicama) Iza. 57,21

TAKO JE TANDARA MANDARA. JESI LI ZATO TOLIKO UZNEMIRREN?
-----------------

Kraj zlom naraštaju je blizu! Ko se odriče Oca nema ni Sina

I TO JE ISTINA, A POSTO SE TI ODRICES SINA, NEMAS NI OCA.
--------------

PS Ako je Bog besmrtan ko je Adventističkim duhovnicima umro na krstu?

ETO VIDIMO KOLIKO TANDARA MANDARA RAZUME I VERUJE U BIBLIJU!
PA NIJE NEKO SAMO ADVENTISTIMA UMRO NA KRSTU, NEGO SVI HRISCANI VERUJU U TO, OSIM TEBE.
KO SI TI ? DA NISI MUSLIMAN ILI BUDISTA KAD SE ISMEJAVAS SA GOSPODOM ISUSOM HRISTOM?

Nema mira bezbožnicima(varalicama) Iza. 57,21.
-----------

tANDARA MANDARA, STARI SMESKO I MRGUDE, GORE SAM TI NAVEO ADVCENTISTICKO VEROVANJE U PONOVNI HRISTOV DOLAZAK.

ZAR NEMAS NISTA DA KAZES O TOME?
GDE TI JE VEROVANJE DA JE ISUS DOSAO NEVIDLJIVO 1914?

TANDARA MANDARA, PLITKA TI JE TA TVOJA PACIJA TEOLOGIJA ZATO NE SMES DA SE UHVATIS SA NAM NI U JEDNOJU TEMI, JER NISI NI NAUCIO DA STUDIRAS BOBLIJU. KULASI SU TE DRESIRALI DA SAMO PONAVLJAS NJIHOVE BESMISLICE I UPUTILI TE DA SVOJ UM POTCINIS COVEKU A NE BOGU, I ZATO TI PRICAS PRICE ZA DECU I UVESELJAVAS NAROD.

NE ZABORAVI DA SU TI ISTINE INETE I DA NA BOZJEM SUDU NECES IMATI IZGOVORA.

STA TI ZNAS O PONOVNOM HRISTOVOM DOLASKU I U STA VERUJES?

CEKAMO NA TVOJ ODGOVOR.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Nije dozvoljena upotreba samo velikog fonta (all caps). Pogledajte član 7 Pravilnika Foruma![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Miko pozdrav.
Dobar ti je citat Jelene Bele samo nažalost nije tačan.
Ona tvrdi da će zemlja biti pusta a Pismo uči da NEĆE pa ako si raspoložen ima tema o tome pa pročitaj šta rekosmo pa da nastavim sa tobom dalje jer ostalih nema a ja čekam već odavno.

Što se tiče da Isus može svakog časa doći i to na žalost nije tačno.
Danilo piše da će prvo da se pojavi čovek bezakonja koji će udiviti svet i seti u CRKVU Božiju i da će isti lik pomišljati da promeni vremena i zakone Danilovom narodu kao i ostatku pa kad istekne dato mu vreme TEK TAD stiže Isus to i Paja piše u 2 posl. Sol. zar ne?

Predlažem svima pre nego napadnete nekog čitajte Pismo pa onda recite šta tamo piše a ne šta misli neka žena ilio čovek mene to ne zanima već vera jednom data svetima preko proroka a proroci nisu svitci već živi ljudi i tu je Jelkica pogrešila zato joj je 11 glava koja je u 6-om pečatu davno bila a još se nebo nije otvorilo....Jeco, Jeco...ali nije ona kriva već oni što ne veruju Bogu.

Pozdrav prijatelju.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdrav dragi moj Baumasteru
Ne znam ko je prvi od nas dvoje postavio pitanja Adventizmu, no nije ni važno, neka prvo tebi daju odgovor pa će posle odgovoriti i meni nekim komentarom. Možda, verovatno, nadam se? :)

Adventizam i njihova parola "Adventisti su Vaši prijatelji"

Dragi moji Adevntisti loše vam je ovo neko samoreklamiranje kada se eto grizete iz potaje zaboravljajući na Pomazanikovu najveću zapovest.

Imajte mir sa svim ljudima.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Miko pozdrav.
Dobar ti je citat Jelene Bele samo nažalost nije tačan.
Ona tvrdi da će zemlja biti pusta a Pismo uči da NEĆE pa ako si raspoložen ima tema o tome pa pročitaj šta rekosmo pa da nastavim sa tobom dalje jer ostalih nema a ja čekam već odavno.

Što se tiče da Isus može svakog časa doći i to na žalost nije tačno.
Danilo piše da će prvo da se pojavi čovek bezakonja koji će udiviti svet i seti u CRKVU Božiju i da će isti lik pomišljati da promeni vremena i zakone Danilovom narodu kao i ostatku pa kad istekne dato mu vreme TEK TAD stiže Isus to i Paja piše u 2 posl. Sol. zar ne?

Predlažem svima pre nego napadnete nekog čitajte Pismo pa onda recite šta tamo piše a ne šta misli neka žena ilio čovek mene to ne zanima već vera jednom data svetima preko proroka a proroci nisu svitci već živi ljudi i tu je Jelkica pogrešila zato joj je 11 glava koja je u 6-om pečatu davno bila a još se nebo nije otvorilo....Jeco, Jeco...ali nije ona kriva već oni što ne veruju Bogu.

Pozdrav prijatelju.

Zelim da odgovorim na neka postavljena pitanja, jer je ocigledno da neki ovde ne poznaju dobro pismo.

Biblijski koncept poslednjih dogadjaja je takav da podrazumeva pojavu antihrista koji ce proklamovati svoje univerzalne zakone, nakon cega ce uslediti Hristov stvarni vidljivi drugi dolazak, cija ce slava u tom trenutku unistiti bezbozne, a paralelno uslediti vaskrsenje mrtvih pravednika, koji ce zajedno sa zivim pravednicima biti uzeti na nebo.
Nakon ovih dogadjaja zemlja ce biti nenastanjena za 1000 godina, a na nebu se u tom periodu odrzavati sud nad bezboznima koji su u grobovima.
Nakon 1000 godina, verni ce sa Hristom doci na ovu zemlju, nebeski Jerusalim ce se spustiti sa neba, desice se vaskrsenje bezboznih, i armagedonska bitka, nakon cega ce se dogoditi konacno unistenje bezboznih.

Navescu nekoliko biblijskih tekstova koji govore o ovome.

HRISTOV VIDLJIVI DOLAZAK, VASKRSENJE MRTVIH PRAVEDNIKA, I ODLAZAK NA NEBO:

`Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima. ( 1 poslanica solunjanima 4. 13 - 18 ).

ZEMLJA OPUSTOSENA ZA 1000 GODINA ( tipologija ):

`Gospod će isprazniti zemlju i opusteti je, prevrnuće je i rasejaće stanovnike njene.
I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao koji daje.
Sasvim će se isprazniti zemlja, i sasvim će se opleniti. Jer Gospod reče ovu reč.
Tužiće zemlja i opasti, iznemoći će vasiljena i opasti; iznemoći će glavari naroda zemaljskog.
Jer se zemlja oskvrni pod stanovnicima svojim, jer prestupiše zakone, izmeniše uredbe, raskidoše zavet večni.
Zato će prokletstvo proždreti zemlju, i zatrće se stanovnici njeni; zato će izgoreti stanovnici zemaljski, i malo će ljudi ostati. ( knjiga proroka Isaije 24. 1 - 6 ).

`Sva će se zemlja razbiti, sva će se zemlja raspasti, sva će se zemlja uskolebati.
Sva će se zemlja ljuljati kao pijan čovek, i premestiće se kao koliba, jer će joj otežati bezakonje njeno, te će pasti i neće više ustati.
I u to će vreme pohoditi Gospod na visini vojsku visoku i na zemlji sve careve zemaljske.
I skupiće se kao što se skupljaju sužnji u jamu, i biće zatvoreni u tamnicu, i posle mnogo vremena biće pohođeni. ( knjiga proroka Isaije 24. 19 - 22 ).

`Pogledah na zemlju, a gle bez obličja je i pusta; i na nebo, a svetlosti njegove nema.
Pogledah na gore, a gle, tresu se i svi humovi drmaju se.
Pogledah, a gle, nema čoveka, i sve ptice nebeske odletele.
Pogledah, a gle, Karmil je pustinja i svi gradovi njegovi oboreni od Gospoda, od žestokog gneva Njegovog.
Jer ovako govori Gospod: Sva će zemlja opusteti; ali neću sasvim zatrti.
Zato će tužiti zemlja, i nebo će gore potamneti, jer rekoh, namislih, i neću se raskajati, niti ću udariti natrag. ( knjiga proroka jeremije 4. 23 - 28 ).

`Ti dakle prorokuj im sve ove reči i reci im: Gospod će s visine riknuti, i iz stana svetinje svoje pustiće glas svoj, silno će riknuti iz stana svog, kao oni što gaze grožđe podignuće viku na sve stanovnike zemaljske.
Proći će graja do kraja zemlje, jer raspru ima Gospod s narodima, sudi se sa svakim telom, bezbožnike će dati pod mač, govori Gospod.
Ovako veli Gospod nad vojskama: Evo, nevolja će poći od naroda do naroda, i velik će se vihor podignuti od krajeva zemaljskih.
I u onaj će dan biti od kraja do kraja zemlje pobijeni od Gospoda, neće biti oplakani, niti će se pokupiti i pogrepsti, biće gnoj po zemlji.
Ridajte, pastiri, i vičite i valjajte se po prahu, glavari stadu, jer se navršiše vaši dani da budete poklani, i da se razaspete, i pašćete kao skupocen sud.
I neće biti utočišta pastirima, ni izbavljenja glavarima od stada.
Vikaće pastiri i ridaće glavari od stada, jer će potrti Gospod pašu njihovu.
I razvaliće se mirni torovi od žestokog gneva Gospodnjeg.
Kao lavić ostavio je šator svoj, jer će zemlja njihova opusteti od žestine nasilnikove i od ljutog gneva njegovog. ( knjiga proroka Jeremije 25. 30 - 38 ).

PARALELNI TEKSTOVI;

`Tada će se ponositost ljudska ugnuti i visina se ljudska poniziti, i Gospod će sam biti uzvišen u onaj dan.
I idola će nestati sasvim.
I ljudi će ići u pećine kamene i u rupe zemaljske od straha Gospodnjeg i od slave veličanstva Njegovog, kad ustane da potre zemlju.
Tada će baciti čovek idole svoje srebrne i idole svoje zlatne, koje načini sebi da im se klanja, krticama i slepim miševima,
Ulazeći u raseline kamene i u pećine kamene od straha Gospodnjeg i od slave veličanstva Njegovog, kad ustane da potre zemlju. ( knjiga proroka Isaije 2. 17 - 31 ).

`I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati? ( otkrivenje Jovanovo 6. 12 - 17 ).

HRISTOV DOLAZAK, VEZIVANJE SOTONE NA 1000 GODINA, PRVO VASKRSENJE PRAVEDNIH, ODLAZAK NA NEBO, I SUD NA NEBU ZA 1000 GODINA, POSLE 1000 GODINA PUSTANJE SOTONE, DRUGO VASKRSENJE ZEZBOZNIH, ARMAGEDONSKA BITKA, I NJIHOVO UNISTENJE:

`I videh anđela gde silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljadu godina; i potom valja da bude odrešena na malo vremena.
I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.
Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.
I kad se svrši hiljadu godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao pesak morski.
20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.
I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
( otkrivenje Jovanovo 20. 1 - 13 ).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naravno da ce pre Hristovog dolaska uslediti pojava Antihrista, ali svako ko poznaje biblijska prorocanstva moze zakljuciti da je on odavno tu, i da priprema globalnu prevaru, gde ce mu se celo covecanstvo pokloniti kao Bogu na zemlji, i prihvatiti njegove univerzalne zakone...a po svim dogadjajima od kojih su se neki uveliko ispunili, a neki se ticu buducnosti, mozemo zakljuciti da smo na pragu zavrsnih dogadjaja ljudske istorije koji ce prethoditi Hristovom slavnom dolasku.
Pratimo znake vremena, jer to je isusov savet..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kada ćeš odgovoriti na moja pitanja zamolio bi da ako imaš komentar i biblijski stih to i napišeš ali ne i da određuješ šta je šta po duhovnicima Adventizma, jak mi je to neki dokaz :)

Pitanja za Adventizam

Jedini Bog naš (
HisName.gif
)
je rekao "Ne jedi sa drveta..." isto kao i da mu se poklone svi anđeli Božiji. Daj mi jedan razlog zašto ne treba da se klanjaju MESAJI ako je to jedini Bog
HisName.gif
rekao da se uradi?

Ako je Bog besmrtan ko je Adventističkim duhovnicima umro na krstu?
Smatrate li Isusa varalicom, jedinog Boga, pisano slovo kao i sve Apstole lazama?
Šta Adventistički duhovnici kažu ko je lažov i antihrist?
Odobravaju li vam Adventistički duhovnici koje ovde zastupate ovaj vaš rečnik i ponašanje?

"Sa čim se ne slažeš, šta osporavaš i na osnovu čega?"

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne svemogući Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

Jovan 17,3. A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga(ne tri) istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
(da Hrist i Pomazanik ne Jehova)

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog,(ne tri) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek(ne svemogući Bog) Hristos Isus,(pomazanik Mesaja ne Jehova)

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos(Hristos a ne svemogući Bog)? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
(Ko se odriče Oca nema ni Sina)

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije sveto Trojstvo)."

Možda, verovatno, nadam se da mi nećeš odgovoriti na ova pitanja jer znaš da istina bode oči i brzo ćeš izgoreti u lažima zato pitam Adventizam

Pitanja

Kakve važne vesti nam ovde Adventisti saopštavaju
Kome daješ desetak i egzaktno zašto?

Opasno je biti odpadnik od Boga i Mesaju praviti varalicom, imajte mir sa svim ljudima.

Natrag