Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kada ćeš odgovoriti na moja pitanja zamolio bi da ako imaš komentar i biblijski stih to i napišeš ali ne i da određuješ šta je šta po duhovnicima Adventizma, jak mi je to neki dokaz :)

Pitanja za Adventizam

Jedini Bog naš (
HisName.gif
)
je rekao "Ne jedi sa drveta..." isto kao i da mu se poklone svi anđeli Božiji. Daj mi jedan razlog zašto ne treba da se klanjaju MESAJI ako je to jedini Bog
HisName.gif
rekao da se uradi?

Ako je Bog besmrtan ko je Adventističkim duhovnicima umro na krstu?
Smatrate li Isusa varalicom, jedinog Boga, pisano slovo kao i sve Apstole lazama?
Šta Adventistički duhovnici kažu ko je lažov i antihrist?
Odobravaju li vam Adventistički duhovnici koje ovde zastupate ovaj vaš rečnik i ponašanje?

"Sa čim se ne slažeš, šta osporavaš i na osnovu čega?"

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne svemogući Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

Jovan 17,3. A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga(ne tri) istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.
(da Hrist i Pomazanik ne Jehova)

1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog,(ne tri) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek(ne svemogući Bog) Hristos Isus,(pomazanik Mesaja ne Jehova)

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos(Hristos a ne svemogući Bog)? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.
(Ko se odriče Oca nema ni Sina)

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije sveto Trojstvo)."

Možda, verovatno, nadam se da mi nećeš odgovoriti na ova pitanja jer znaš da istina bode oči i brzo ćeš izgoreti u lažima zato pitam Adventizam

Pitanja

Kakve važne vesti nam ovde Adventisti saopštavaju
Kome daješ desetak i egzaktno zašto?

Opasno je biti odpadnik od Boga i Mesaju praviti varalicom, imajte mir sa svim ljudima.

Prijatelju, besmislena su sva pitanja koja postavljas kada si na njih vec dobio odgovore u prethodnim komentarima.
Bozja imena JHWH ili ELOHIM koji oznacava mnozinu, podrazumevaju sva tri lica Bozanstva, OCA, SINA, i SVETOGA DUHA, i oni cine jednog Boga JHWH-a, ili ELOHIMA.

O kom ti recniku ili ponasanju govoris, pre bi se reklo da time pokrivas odvratno ponasanje Jehovinih svedoka, i tvoj licni sarkazam, i ironicnost koje sve vreme pokazujes.

A sto se tice pitanja `ko je umro na krstu ako je Bog besmrtan, na to je vec odgovoreno mnogo puta, da se Isus ponizio i uzeo ljudsko telo, i prema tome zamenio svoju Bozansku prirodu ljudskom i postao MONOGENES TEOS, jedino bice te vrste u svemiru koje je ujedno i Bog i covek, BOGOCOVEK, sto MONOGENES i znaci.
Prema tome, Isus je umro kao covek, odnosno njegova ljudska priroda..

Naravno da postoji jedan Bog, ali u taj izraz Bog su ukljuceni i Sveti Duh, i Isus Hristos u svom nebeskom oblicju, u svom zemaljskom oblicju Isus je nas Gospod i spasitelj, i posrednik u nebeskoj svetinji.

Davanje desetka je jasna Bozja zapovest:

`Jer ja Gospod ne menjam se; zato vi, sinovi Jakovljevi, ne izgiboste.
Od vremena otaca svojih odstupiste od uredaba mojih i ne držaste ih. Vratite se k meni, i ja ću se vratiti k vama, veli Gospod nad vojskama. Ali velite: U čem bismo se vratili?
Eda li će čovek zakidati Boga? A vi mene zakidate; i govorite: U čem Te zakidamo? U desetku i u prinosu.
Prokleti ste, jer me zakidate, vi, sav narod.
Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta.
I zapretiću vas radi proždrljivcu, te vam neće kvariti roda zemaljskog, i vinova loza u polju neće vam biti nerodna, veli Gospod nad vojskama.
I zvaće vas blaženim svi narodi, jer ćete biti zemlja mila, veli Gospod nad vojskama.
( knjiga proroka Malahije 3. 6 - 12 ).

`Poštuj Gospoda imanjem svojim i prvinama od svega dohotka svog;
I biće pune žitnice tvoje obilja, i presipaće se vino iz kaca tvojih. ( price Solomonove 3. 9 - 10 ).

`Ne znate li da oni koji čine svetu službu od svetinje se hrane? I koji oltaru služe s oltarom dele?
Tako i Gospod zapovedi da oni koji jevanđelje propovedaju od jevanđelja žive.
( 1 poslanica Korincanima 9. 13 - 14 ).

`Tako nađoh da je potrebno umoliti braću da napred idu k vama, i da priprave ovaj napred obrečeni vaš blagoslov, da bude gotov tako kao blagoslov, a ne kao lakomstvo.
Ovo pak velim: koji s tvrđom seje, s tvrđom će i požnjeti; a koji blagoslov seje, blagoslov će i požnjeti.
Svaki po volji svog srca, a ne sa žalošću ili od nevolje; jer Bog ljubi onog koji dragovoljno daje.
A Bog je kadar učiniti da je među vama izobilna svaka blagodat, da u svemu svagda svako dovoljstvo imajući izobilujete za svako dobro delo;
Kao što je pisano: Prosu, dade siromasima; pravda njegova ostaje vavek.
A koji daje seme sejaču, daće i hleb za jelo: i umnožiće seme vaše, i daće da uzrastu žita pravde vaše;
Da se u svemu obogatite za svaku prostotu koja kroz nas čini hvalu Bogu.
Jer služba ove poreze ne ispunjuje samo nedostatak svetih, nego čini te se i mnoge hvale daju Bogu,
Ogledom poreze ove hvaleći Boga za vaše pokorno priznanje jevanđelja Hristovog, i za prostotu podele k njima i k svima,
I da se mole Bogu za vas i da čeznu za vama za premnogu blagodat Božju na vama.
A hvala Bogu na Njegovom neiskazanom daru. ( 2 Korincanima poslanica 9. 5 - 15 ).

`Ali teško vama farisejima što dajete desetak od metvice i od rute i od svakog povrća, a prolazite pravdu i ljubav Božiju: ovo je trebalo činiti ( pravdu i ljubav Bozju ) i ono ne ostavljati ( zapovest o desetku ).

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Prijatelju, besmislena su sva pitanja koja postavljas kada si na njih vec dobio odgovore u prethodnim komentarima.
Bozja imena JHWH ili ELOHIM koji oznacava mnozinu, podrazumevaju sva tri lica Bozanstva, OCA, SINA, i SVETOGA DUHA, i oni cine jednog Boga JHWH-a, ili ELOHIMA.

Brat, MASONISTA pa sada prijatelj.

Ako sam ti brat onda nisam MASONISTA a ako sam MASONISTA onda ne mogu ti biti brat! :)
Da dobio sam odgovore kada si citirao "Blog Adventističkih duhovnika Daragana Micica i teta Jece" dakle tačno odgovorio si ti po duhu Adventističkih "DUHOVNIKA" no opet nisi svatio da ja nemam nameru raspravljati oko dogme Adventističkih duhonika nego po pisanom slovu, jel tako sam ti ja "REKAO" da mi vodimo diskusiju ili šta već? Dokle citiraš Adventističke blogove i iznosiš ovde kako TO JE TO, JA TI REKO?
Ako se ne varam više puta sam ti i ja REKO da me Adventistička MANTRA ne zanima ako nema biblijski stih koji tu TANDARA MANDRA što ovde KAŽEŠ podrži.

Dragi moj Laodikejac vidim ja da ti slabo pamtiš a brzo zaboravljaš i zato ću ti ja ponoviti (KAZAĆU TI) još jednom.
Jedan je Bog JEHOVA! hoćeš da ti kažem još jednom? dobro evo kazaću ti opet.

Jedan je JEHOVA Bog! i jedan je pomazanik Mesaja Isus, a to je HRISTOS jedinog Boga JEHOVE! ili bi ti da ti ja još jednom to isto "KAŽEM" jer ti ne možeš kao pametan ako ti se jednom kaže svatiti :)

Dobro KAZAĆU ti još jednom! Samo jedan je JEHOVA, evo daću ti i pisano slovo da to potvrdim :)
1.Tim. 2,5. Jer je jedan Bog,(ne tri) i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek(ne svemogući Bog) Hristos Isus,(pomazanik Mesaja ne Jehova)

Evo sada ću ti kazati i ovo da postoji samo jedan Bog Otac i on je JEHOVA! a evo i stih.
"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne svemogući Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

Ovim dokazujem da ti lažeš kada misioniraš Adventizam i lažne duhonike kako Bog JEHOVA je božanstvo sa "TRI LICA" :)
Lažeš i to debelo "LAŽEŠ" evo kažem ti još jednom: Debelo lažeš da JEHOVA je božanstvo sa tri lica :) Hajd ja ti "KAŽEM" da si ti lažov i sluga LAŽE jer ovde širiš vaše laži :)

Hoćeš da ti kažem još jednom :)

Dobro evo kazaću još jednom.

Lažeš dragi moj Laodikejac i to debelo lažeš, nigde u tvojoj bibliji nema napisano to što ti ovde "LAŽEŠ" da JEHOVA Bog ima tri lica i da ta tri lica čine jednog Boga ELOHIMA :)

Još kažem da si sluga adventističkih lažnih duhovnika jer se odričeš jedinog Boga, evo neka te pisano slovo osudi za sve te tvoje laži što ne priznaš Isusa za MESAJU i da je on "GOSPOD" kako je napisano na slavu Boga Oca!

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije sveto Trojstvo)."

Dragi moj Laodikejac dali bi ti da ti ja ovo ponovo KAŽEM :)

A sto se tice pitanja `ko je umro na krstu ako je Bog besmrtan, na to je vec odgovoreno mnogo puta, da se Isus ponizio i uzeo ljudsko telo, i prema tome zamenio svoju Bozansku prirodu ljudskom i postao MONOGENES TEOS, jedino bice te vrste u svemiru koje je ujedno i Bog i covek, BOGOCOVEK, sto MONOGENES i znaci.
Prema tome, Isus je umro kao covek, odnosno njegova ljudska priroda..

Opet lažeš! kako ti nije sramota toliko da lažeš :)

Evo pitanja pa me opet varaj lažima koje ne možeš biblijom podržati.

Pitanja
Dali je Isus BOG?
Dali je Isus kao Bog besmrtan?
Gde u Adventističkoj bibliji piše reč "BOGOČOVEK" ili koji stih, čija biblija, koji izdavač i godina izdanja napisano da je Isus "Bog i čovek" :)
Dali su Adventisti Izraelci? ako jesu Izrael zašto desetak daju Adventizmu a ne po slovu pisma?

Opasno je biti odpadnik od Boga i Mesaju praviti varalicom, imajte mir sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
,,Nakon ovih dogadjaja zemlja ce biti nenastanjena za 1000 godina, a na nebu se u tom periodu odrzavati sud nad bezboznima koji su u grobovima.
Nakon 1000 godina, verni ce sa Hristom doci na ovu zemlju, nebeski Jerusalim ce se spustiti sa neba, desice se vaskrsenje bezboznih, i armagedonska bitka, nakon cega ce se dogoditi konacno unistenje bezboznih.,
,

Vidi bratac, ni pod tačkom RAZNO toga nema što pišeš.
A citate van konteksta ostavimo Jeci metlici i đacima a mi se latimo Pisma da vidimo ko to tamo peva uspavanku đacima a šta Bog kaže.
Ako si za to postoji ttema Niki -lauda je otvorio pa da lepo vidimo tamo i tvoje citate i da nastavimo razgovor bez vađenja iz konteksta...ne, ne pec, pec nema igranja već redom čitamo i govorimo pa ćemo videti kako poznajemo metlicu i koliko je daleko istina od nje.
Hajte ljudi koliko čekam da nastavimo tema je milenijum pa se čtamo tamo. Pažljivo redom čitaj pa nastavi i ja ću nastaviti jer smo tek počeli .

Hajde Laki bar ti nemoj izneveriti i odustati odmah. Dakle ovo gore si se šalio a tamo ćemo čuti pravi odgovor jel da?

Dodato posle 19 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

,,Naravno da ce pre Hristovog dolaska uslediti pojava Antihrista, ali svako ko poznaje biblijska prorocanstva moze zakljuciti da je on odavno tu, i da priprema globalnu prevaru, gde ce mu se celo covecanstvo pokloniti kao Bogu na zemlji, i prihvatiti njegove univerzalne zakone...a po svim dogadjajima od kojih su se neki uveliko ispunili, a neki se ticu buducnosti, mozemo zakljuciti da smo na pragu zavrsnih dogadjaja ljudske istorije koji ce prethoditi Hristovom slavnom dolasku.,,

Opet greška!
Mnogi ANTIHRISTI IZAĐOŠE a ja govorim o ČOVEKU BEZAKONJA kao JEDINKI koja će iztaći iz BEZDANA i UDIVITI SVET.
Kad se to desilo i pokazao se u slavi kao Isus? Nisam čitao u novinama kad se to zbilo ni Jeca nije rekla...au, šta ćemo sad kad ni ona nije rekla a mi bez nje kao muva bez glave....nesreća.

Gde je braco hram u kojem se kao Bog predtavlja taj čika?
Kome taj čika menja zakone.....piše li samo 3,5 godina, od kad je počeo?
Ono za Armagedon ti je sigurno lapsus i sam si se nasmejao kad si video grešku...bar si je trebao ispraviti....što ne ide neide.
Tebi braco pečati nisu važni i u kojem se pečatu šta dešava sve može u Jecinoj čorbici. Armagedon je ŠESTO zlo tek da se setiš i ono nije posle milenijuma (sva sreća što ovo ne čitaju ozbiljni ljudi inače...)Znam da je za nju 6 pačat davno otvoren iako nebo nije otvoreno ali što bi i moralo sve po Pismu biti valjda nešto možemo i mi da kreiramo...pa da.

Da ne zaboravim ono si lepo napisao da imaju neki što ne razumeju Pismo. Ta ti je na mestu i verujem ti i razumem te.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
26. Hiljadugodišnjica i kraj greha
Milenijum je hiljadugodišnje carovanje Hrista sa svojim svetima na Nebu izmedu prvog i drugog vaskrsenja. U toku ovog vremena sudice se zlim mrtvima; Zemlja ce biti potpuno opustošena, bez stanovnika, zauzeta od sotone i njegovih andela. Na njegovom kraju Hristos i Njegovi andeli i Sveti grad sici ce sa Neba na Zemlju. Nepravedni mrtvi tada ce vaskrsnuti i sa sotonom i njegovim andelima opkolice grad; ali vatra od Boga uništice ih i ocistiti Zemlju. Svemir ce tako zauvek biti osloboden od greha i grešnika. (Otkrivenje 20; 1. Korincanima 6,2.3; Jeremija 4,23-26; Otkrivenje 21,1-5; Malahija 4,1; Jezekilj 28,18.19)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
,,Nakon ovih dogadjaja zemlja ce biti nenastanjena za 1000 godina, a na nebu se u tom periodu odrzavati sud nad bezboznima koji su u grobovima.
Nakon 1000 godina, verni ce sa Hristom doci na ovu zemlju, nebeski Jerusalim ce se spustiti sa neba, desice se vaskrsenje bezboznih, i armagedonska bitka, nakon cega ce se dogoditi konacno unistenje bezboznih.,
,

Vidi bratac, ni pod tačkom RAZNO toga nema što pišeš.
A citate van konteksta ostavimo Jeci metlici i đacima a mi se latimo Pisma da vidimo ko to tamo peva uspavanku đacima a šta Bog kaže.
Ako si za to postoji ttema Niki -lauda je otvorio pa da lepo vidimo tamo i tvoje citate i da nastavimo razgovor bez vađenja iz konteksta...ne, ne pec, pec nema igranja već redom čitamo i govorimo pa ćemo videti kako poznajemo metlicu i koliko je daleko istina od nje.
Hajte ljudi koliko čekam da nastavimo tema je milenijum pa se čtamo tamo. Pažljivo redom čitaj pa nastavi i ja ću nastaviti jer smo tek počeli .

Hajde Laki bar ti nemoj izneveriti i odustati odmah. Dakle ovo gore si se šalio a tamo ćemo čuti pravi odgovor jel da?

Dodato posle 19 minuta:

,,Naravno da ce pre Hristovog dolaska uslediti pojava Antihrista, ali svako ko poznaje biblijska prorocanstva moze zakljuciti da je on odavno tu, i da priprema globalnu prevaru, gde ce mu se celo covecanstvo pokloniti kao Bogu na zemlji, i prihvatiti njegove univerzalne zakone...a po svim dogadjajima od kojih su se neki uveliko ispunili, a neki se ticu buducnosti, mozemo zakljuciti da smo na pragu zavrsnih dogadjaja ljudske istorije koji ce prethoditi Hristovom slavnom dolasku.,,

Opet greška!
Mnogi ANTIHRISTI IZAĐOŠE a ja govorim o ČOVEKU BEZAKONJA kao JEDINKI koja će iztaći iz BEZDANA i UDIVITI SVET.
Kad se to desilo i pokazao se u slavi kao Isus? Nisam čitao u novinama kad se to zbilo ni Jeca nije rekla...au, šta ćemo sad kad ni ona nije rekla a mi bez nje kao muva bez glave....nesreća.

Gde je braco hram u kojem se kao Bog predtavlja taj čika?
Kome taj čika menja zakone.....piše li samo 3,5 godina, od kad je počeo?
Ono za Armagedon ti je sigurno lapsus i sam si se nasmejao kad si video grešku...bar si je trebao ispraviti....što ne ide neide.
Tebi braco pečati nisu važni i u kojem se pečatu šta dešava sve može u Jecinoj čorbici. Armagedon je ŠESTO zlo tek da se setiš i ono nije posle milenijuma (sva sreća što ovo ne čitaju ozbiljni ljudi inače...)Znam da je za nju 6 pačat davno otvoren iako nebo nije otvoreno ali što bi i moralo sve po Pismu biti valjda nešto možemo i mi da kreiramo...pa da.

Da ne zaboravim ono si lepo napisao da imaju neki što ne razumeju Pismo. Ta ti je na mestu i verujem ti i razumem te.

Odgovor za Baumaestera.

Ako poznajes biblijska prorocanstva, videces da je Papstvo antihriscanska institucija o kojoj govori biblija, i da ce se u njoj pojaviti covek bezakonja, koji ce ujediniti svet oko sebe i svojih univerzalnih zakona, a da ce svi oni koji mu se ne poklone biti progonjeni.
Tu ima toliko pojedinosti i u knjizi proroka Danila, i Otkrivenju, da je to tako jasno da je papstvo antihriscanska organizacija, a sam papa antihrist koja ce ponovo delovati u poslednjem vremenu kao progoniteljska sila.

Sto se tice ostalog, vec sam odgovorio jasnim biblijskim dokazima, a ti procitaj ponovo, i nemoj javno da forsiras laz da to ne postoji u bibliji..

HRISTOV VIDLJIVI DOLAZAK, VASKRSENJE MRTVIH PRAVEDNIKA, I ODLAZAK NA NEBO:

`Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada;
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utešavajte jedan drugog ovim rečima. ( 1 poslanica solunjanima 4. 13 - 18 ).

ZEMLJA OPUSTOSENA ZA 1000 GODINA ( tipologija ):

`Gospod će isprazniti zemlju i opusteti je, prevrnuće je i rasejaće stanovnike njene.
I biće sveštenik kao narod, gospodar kao sluga, gospođa kao sluškinja, prodavac kao kupac, koji daje u zajam kao koji uzima u zajam, koji uzima dobit kao koji daje.
Sasvim će se isprazniti zemlja, i sasvim će se opleniti. Jer Gospod reče ovu reč.
Tužiće zemlja i opasti, iznemoći će vasiljena i opasti; iznemoći će glavari naroda zemaljskog.
Jer se zemlja oskvrni pod stanovnicima svojim, jer prestupiše zakone, izmeniše uredbe, raskidoše zavet večni.
Zato će prokletstvo proždreti zemlju, i zatrće se stanovnici njeni; zato će izgoreti stanovnici zemaljski, i malo će ljudi ostati. ( knjiga proroka Isaije 24. 1 - 6 ).

`Sva će se zemlja razbiti, sva će se zemlja raspasti, sva će se zemlja uskolebati.
Sva će se zemlja ljuljati kao pijan čovek, i premestiće se kao koliba, jer će joj otežati bezakonje njeno, te će pasti i neće više ustati.
I u to će vreme pohoditi Gospod na visini vojsku visoku i na zemlji sve careve zemaljske.
I skupiće se kao što se skupljaju sužnji u jamu, i biće zatvoreni u tamnicu, i posle mnogo vremena biće pohođeni. ( knjiga proroka Isaije 24. 19 - 22 ).

`Pogledah na zemlju, a gle bez obličja je i pusta; i na nebo, a svetlosti njegove nema.
Pogledah na gore, a gle, tresu se i svi humovi drmaju se.
Pogledah, a gle, nema čoveka, i sve ptice nebeske odletele.
Pogledah, a gle, Karmil je pustinja i svi gradovi njegovi oboreni od Gospoda, od žestokog gneva Njegovog.
Jer ovako govori Gospod: Sva će zemlja opusteti; ali neću sasvim zatrti.
Zato će tužiti zemlja, i nebo će gore potamneti, jer rekoh, namislih, i neću se raskajati, niti ću udariti natrag. ( knjiga proroka jeremije 4. 23 - 28 ).

`Ti dakle prorokuj im sve ove reči i reci im: Gospod će s visine riknuti, i iz stana svetinje svoje pustiće glas svoj, silno će riknuti iz stana svog, kao oni što gaze grožđe podignuće viku na sve stanovnike zemaljske.
Proći će graja do kraja zemlje, jer raspru ima Gospod s narodima, sudi se sa svakim telom, bezbožnike će dati pod mač, govori Gospod.
Ovako veli Gospod nad vojskama: Evo, nevolja će poći od naroda do naroda, i velik će se vihor podignuti od krajeva zemaljskih.
I u onaj će dan biti od kraja do kraja zemlje pobijeni od Gospoda, neće biti oplakani, niti će se pokupiti i pogrepsti, biće gnoj po zemlji.
Ridajte, pastiri, i vičite i valjajte se po prahu, glavari stadu, jer se navršiše vaši dani da budete poklani, i da se razaspete, i pašćete kao skupocen sud.
I neće biti utočišta pastirima, ni izbavljenja glavarima od stada.
Vikaće pastiri i ridaće glavari od stada, jer će potrti Gospod pašu njihovu.
I razvaliće se mirni torovi od žestokog gneva Gospodnjeg.
Kao lavić ostavio je šator svoj, jer će zemlja njihova opusteti od žestine nasilnikove i od ljutog gneva njegovog. ( knjiga proroka Jeremije 25. 30 - 38 ).

PARALELNI TEKSTOVI;

`Tada će se ponositost ljudska ugnuti i visina se ljudska poniziti, i Gospod će sam biti uzvišen u onaj dan.
I idola će nestati sasvim.
I ljudi će ići u pećine kamene i u rupe zemaljske od straha Gospodnjeg i od slave veličanstva Njegovog, kad ustane da potre zemlju.
Tada će baciti čovek idole svoje srebrne i idole svoje zlatne, koje načini sebi da im se klanja, krticama i slepim miševima,
Ulazeći u raseline kamene i u pećine kamene od straha Gospodnjeg i od slave veličanstva Njegovog, kad ustane da potre zemlju. ( knjiga proroka Isaije 2. 17 - 31 ).

`I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i sunce posta crno kao vreća od kostreti, i mesec posta kao krv;
I zvezde nebeske padoše na zemlju kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja.
I nebo se izmače kao knjiga kad se savije, i svaka gora i ostrvo s mesta svojih pokrenuše se.
I carevi zemaljski, i boljari, i bogati, i vojvode, i silni, i svaki rob, i svaki slobodnjak, sakriše se po pećinama i po kamenjacima gorskim;
I govoriše gorama i kamenju: Padnite na nas, i sakrijte nas od lica Onog što sedi na prestolu, i od gneva Jagnjetovog.
Jer dođe veliki dan gneva Njegovog, i ko može ostati? ( otkrivenje Jovanovo 6. 12 - 17 ).

HRISTOV DOLAZAK, VEZIVANJE SOTONE NA 1000 GODINA, PRVO VASKRSENJE PRAVEDNIH, ODLAZAK NA NEBO, I SUD NA NEBU ZA 1000 GODINA, POSLE 1000 GODINA PUSTANJE SOTONE, DRUGO VASKRSENJE ZEZBOZNIH, ARMAGEDONSKA BITKA, I NJIHOVO UNISTENJE:

`I videh anđela gde silazi s neba, koji imaše ključ od bezdana i verige velike u ruci svojoj.
I uhvati aždahu, staru zmiju, koja je đavo i sotona, i sveza je na hiljadu godina,
I u bezdan baci je, i zatvori je, i zapečati nad njom, da više ne prelašćuje naroda, dok se ne navrši hiljadu godina; i potom valja da bude odrešena na malo vremena.
I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.
Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.
I kad se svrši hiljadu godina, pustiće se sotona iz tamnice svoje,
I izići će da vara narode po sva četiri kraja zemlje, Goga i Magoga, da ih skupi na boj, kojih je broj kao pesak morski.
20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.
I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
( otkrivenje Jovanovo 20. 1 - 13 ).
-------------------------------------------------------------------------------

Odgovor za Apocketza.

Brat si mi po stvaranju, a nadam se da ces na kraju biti i po veri.

Sto se tice ostalog, u celoj ovoj diskusiji sam ti putem reci dokazao da je Isus Bog jednak ocu, ali da se u odredjenom istorijskom trenutku odrekao svog Bozanskog oblicja i uzeo ljudsko telo postavsi nas spasitelj i posrednik u nebeskoj svetinji, da je Sveti Duh licnost, clan Bozanskog trojastva, da postoji plan spasenja u kome tri licnosti Bozanstva obavljaju razlicite uloge, da se Bog otkriva coveku razlicitim imenima koja pretstavljaju po jednu stranu Bozjeg karaktera i njegove licnosti, itd, itd.
Ti mozes ove biblijske cinjenice prihvatiti ili odbaciti, to je tvoja slobodna volja, ali na kraju ces ipak morati doneti svoju odluku, jer Bog nece snizavati kriterijume jevandjelja da bi udovoljio ljudima poput tebe, i pravio kompromis sa njihovim licnim pogledima..
Istina je jedna i ona ce takva ostati do kraja, i kroz citavu vecnost...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Milenijum je hiljadugodišnje carovanje Hrista sa svojim svetima na Nebu izmedu prvog i drugog vaskrsenja. U toku ovog vremena sudice se zlim mrtvima; Zemlja ce biti potpuno opustošena, bez stanovnika, zauzeta od sotone i njegovih andela. Na njegovom kraju Hristos i Njegovi andeli i Sveti grad sici ce sa Neba na Zemlju. Nepravedni mrtvi tada ce vaskrsnuti i sa sotonom i njegovim andelima opkolice grad; ali vatra od Boga uništice ih i ocistiti Zemlju. Svemir ce tako zauvek biti osloboden od greha i grešnika. (Otkrivenje 20; 1. Korincanima 6,2.3; Jeremija 4,23-26; Otkrivenje 21,1-5; Malahija 4,1; Jezekilj 28,18.19)

Dragi moji Adventisti bajate su vam ove vaše vesti koje nam saopštavate i brzo ćete izgoreti u vašim lažima :) Opasno je biti odpadnik od Boga i njegovog jedinorodnog Sina HRISTOSA kao Mesaju praviti varalicom.
Zašto ne krenete prema tom jedinom Bogu da ga upoznate kako je GOSPOD Hristos evanđelizirao dok je kao ČOVEK bio na zemlji? opismenite se dragi moji, čitajte ono što vam se ovde postira jer to je slovo pisma i neka vam svaka diskusija počiva na bibliju. Nemojte špekulacijama vašeg Adventizma od jedinog Boga i njegovog pomazanika praviti "LAŽ" . Zapamtite kada vam "KAŽEM" da nepoštenje, prevara i svaka laž je odvratna JEHOVI i ko se odriče Boga nema ni GOSPODA Isusa Hristosa :)
Još vam "KAŽEM" da to vaše licemerstvo "POGANSKOG" je karaktera jer je oblikovano od Adventističkih smrtih duhovnika a ne JEHOVIN sveti duh koji su Apostoli i MESAJA evanđelizirali kao radosna vest :) zašto da sami sebe osuđujete?

Još jednom neka vam počiva na bibliju sva ta vaša Adventistička obeveštenja koja ovde misionirate, kažem vam da se probudite iz mrtvila i setite se Hristove najveće zapovedi, Ne traži vam se mnogo "KAŽEM vam da JEDAN Bog" je blizu svakog od nas, prihvatite ga zašto da se istrebite u jeresi huleći na njegov sveti duh pod vođstvom LAŽNIH Adventističkih duhovnika?

Zato kažem da LAŽNA Adventistička obaveštenja ne treba ni sluđati a kamo li slediti!

Još čekam komentar od Adventista na moje postove gde sam citirao pisano slovo JEHOVINOG svetog duha. Imajte mir sa svim ljudima.

PS Zašto ste jedina istinita Hristova Crkva kada ne verujete u Hrista? Pokažite šta Adventista ume i zna.

Dodato posle 18 minuta:

quote_icon.png
Prvobitno napisao Mika32

Pozdravljam ceo Adventizam i želim vam mir sa svim ljudima po Hristovom evanđelju.

Tražim od Adventizma dodatno obijašnjenje

Pitanja
Šta je ili konkretno šta prestavlja taj broj 26?
Koja biblija, koje izdanje, ko je izdavač i godina izdanja? da proverim čiji je to duh proroštva.

Još tražim da mi Adventisti citiraju bar jedan biblijski stih koji je pod tim njihovim brojem 26 da ja proverim kakve to vesti Adventizam ovde saopštava.

Jak mi je to dokaz kada ga interpretiraju neki Adventistički smrtnički duhovnici najveće svetosti i darova duha kao što je Dragan Micic i CECA Jeca! a ta njihova duhonička interpretacija od Hrista pravi varalicu a od Apostola i pisanog slova jedinog Boga LAŽ.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svako treba da odgovara za sebe, ali mislim da se tu govori o hiljadugodisnjici, a broj 26 se tu slucajno nasao jer je tekst izgleda kopiran i pretstavlja redni broj citata.
Nigde u Adventizmu ne postoji 26 hiljadugodisnjica kako si ti pretopostavio.

I pusti tu ironiju `Duhovnici najvece svetosti, itd, budi ozbiljan ako vec nisi...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Svako treba da odgovara za sebe, ali mislim da se tu govori o hiljadugodisnjici, a broj 26 se tu slucajno nasao jer je tekst izgleda kopiran i pretstavlja redni broj citata.

I pusti tu ironiju `Duhovnici najvece svetosti, itd, budi ozbiljan ako vec nisi...

Dragi moj Laodikejac ja tačno znam šta taj broj 26 prestavlja, samo sam hteo da vidim tvoju licemeru, nepoštenje i zlobu.
Hajd sada mi kaži šta je taj broj 26 i kako se slučajno kod tebe tu našao u prekopiranju čega, koji si ti citat prekopirao i tu našao taj broj 26 :)
Ko je rekao da broj 26 u Adventiymu prestavlja hiljadugodišnjica, ja ili ti? da bi misionirao žig zveri.
Dragi moj odbacuješ li Adventizam i te duhovnike kao institucija puna svetosti i darova duha? koji licemer, pa sam si ti ovde misionirao da jedino u Adventizmu ima svtosti i darova duha ostali su satanisti ili masonisti jer se ne mole božanstvima kojima se Adventizam moli.
Imaj mir sa svim ljudima i seti se Hristove najveće zapovedi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pre svega nije se nasao kod mene, jer to nije bio ni moj komentar, vec Mike32.
A sto se tice licemerja i zlobe, kod mene nista od toga nema, nemoj da izmisljas, ja mislim da je upravo suprotno, a to se vidi iz tvog nacina pisanja, ma kako ti pokusavao da to prikrijes time sto ces te osobine koje sve vreme ispoljavas pripisati drugima.
Meni je zao, ali to je tako...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pre svega nije se nasao kod mene, jer to nije bio ni moj komentar, vec Mike32.
A sto se tice licemerja i zlobe, kod mene nista od toga nema, nemoj da izmisljas, ja mislim da je upravo suprotno, a to se vidi iz tvog nacina pisanja, ma kako ti pokusavao da to prikrijes time sto ces te osobine koje sve vreme ispoljavas pripisati drugima.
Meni je zao, ali to je tako...

quote_icon.png
Prvobitno napisao Laodikeja

Pozdravljam sve Adventiste
Dragi moj Laodikejac nisam izvuko iz kontexta ništa :) iskopirao sam ceo tvoj post broj 217 kao i 219 još sam i boldovao da ne promakne LAŽ
Ako baš hoćeš da se lažeš, laži se ali eto vidiš da mene nisu uspeo slagati kako to nije tvoj komentar :) Dakle svi čitaoci mogu videti da zloba i licemerstvo se nalazi u tvom Adventističkom dvorištu :) i pored toga što se sami prozvali decom božijom, presveti i puni duha.
Dragi moj Laodikejac još mi nisi odgovori kako to da se taj broj 26 tu našao slučajno jer je tekst igleda kopiran kao redni broj citata :)
Molim za dodatno obijašnjenje.
Čija biblja, koja knjiga i koja glava je to 26-ti citat :) još bolje ko je izavač i godina izdanja :)

Pitanja za Adentizam
Kako Adventista zove drugog Adventistu ako ga ovaj iz zlobe i licemerstva "LAŽE" :)
Obijasnite kako žemja pusta i bez stanovinika ali zauzeta od sotone i njegovih anđela? još bolje molim Adventizam da obijasne sledeće:

Dakle "Mrtvi su mrtvi, dobri su sa Hristom na nebu a zemlja pusta"

Pitanje
Za hiljadugodišnje carovanje Hrista sa svojim svetima a zemlja pusta, nad koga će Hrist i njegovi sveti carovati? :)

Još jednom molim sav Adventizam da mi ne dokazuju svoj stav Adventističkom "MANTROM" to je licemerstvo, citirajte bibliju i ostavite na čitaoca da izvuče sam za sebe zaključak :)

Setite se Hristovog zapoveda i imajte mir sa svim ljudima.

Natrag