Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ne problem je u tome sto ti svesno izvrces pismo.

Znaci tekst lepo kaze da je Sveti Duh `DUH BOZJI, a u nastavku kaze da je taj isti Sveti Duh `DUH HRISTOV.
To znaci da su i Bog Otac i Isus Hristos jednaki u svakom pogledu, u Bozanskoj prirodi, u autoritetu, u volji...itd.

A vi nijeste u tijelu nego u duhu; jer Duh Božij u vama živi. A ako ko nema Duha Hristova, on nije njegov
A ako je Hristos u vama, onda je tijelo mrtvo grijeha radi a Duh živ pravde radi.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U jednom od sledecih komentara prilozicu tekstove koji nedvosmisleno potvrdjuju da je Sveti Duh licnost, sa svim osobinama licnosti, moci govora, volje, poucavanja, savetovanja, itd, a ne bezlicna sila kako veruju Jehovini svedoci, izvrcuci pismo.

Ja izvrćem pismo!

Pa šta ovde piše:

8:9 But ye are not in the flesh, but in the Spirit, if so be that the Spirit of
HisName.gif
dwell in you. Now if any man have not the Spirit of the Messiah, he is none of his.
8:10 And if the Messiah be in you, the body is dead because of sin; but the Spirit is life because of righteousness.

Dragi moj Laodikejac nema Adventizam zajednicu niti stoje u zajednici jedinog Boga i njegvog Mesaje Hrista, jer ste vođeni od vaših duhovnika a ne od Mesaje.

Adventistički duhovnici u svojim blogovima tumače Bibliju i Duh Prorostva onako kako im se hoće, zanemaruju pisano slovo i hule na Boga.

Obraćam se Adventizmu! Da obraćam se samo onima koji su formirani karakter sa najvećom svetošću i darovima duha, ima li ovde takvih?

Citiraću vam pisano slovo a vi ne stidite se da mi misonirate Adventističko evanđelje po istom tom slovu pisma.

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije Trojstvo)."

Dragi moj Laodikejac sam si sebe svrstao u naprednog i formiranog Adventistu karaktera najveće svetosti i darova duha kada si odgovorio na moj poziv da misioniraš pisano slovo. Dobro je to, neka ostali čitaoci ovog foruma izvuku sami za sebe zaključke ko je Adventista i šta on zna i ume.

odgovor: ne slazem se sto ne uzimas ceo kontekst biblije o prirodi Gospoda Isusa Hrista, i sto ne uvidjas da postoje dve njegove prirode o kojima biblija Govori, a to su ``ISUS JE VECNI BOG JEDNAK OCU, i dolaskom na ovaj svet ISUS JE COVEK NAS GOSPOD I SPASITELJ KAO I POSREDNIK, sto spada u jednu od Isusovih uloga u planu spasenja.
U tom kontekstu treba gledati i tekstove koje si citirao.

Izvini ali ti mene i ostale citaoce foruma gledaš u oči i lažeš. Pisano je slovo jasno da samo jedan je BOG Otac a ne tri isto i da jedan je GOSPOD Isus (Mesaja) a ne BOG. Nisam se ja odrekao ni Boga Oca a ni posrednika GOSPODA moga Isusa Hristosa i njegovog evanđelja, to ti kao napredni formirani Adventista radiš zato što tumačiš Bibliju i Duh Proroštva onako kako ti se hoce posrestvom Adventističkih duhovnika Cece Jece i Dragana Micica huleći na Božiji sveti duh(Jehovin) koji je GOSPOD (Mesaja) Isus evanđelizirao.

Znamo ko se ovde odriče i huli na Božiji sveti duh da Bog Otac nije jedan BOG?
Isto znamo ko se odriče i huli na Božiji sveti duh da Isus Hrist nije Gospod Mesaja?

Dragi moj Laodikejac dato ti je da biraš hoćeš sledidi pisano slovo i Mesajino evanđelje ili lažne Adventističke duhovnike Jecu i Dragana Micica, očigledno je da kao napredni i formirani karakter najveće svetosti i darova duha Adventizma smatraš Isusa varalicom i ignorišeš celu bibliju huleći na jedog Boga.

Samo ti čitaj pismo i govori GOSPODE, GOSPODE ali ako se silje njegove odričeš neče te ni jedan Adventistički duhovnik svojim blogom spasiti.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja izvrćem pismo!

Pa šta ovde piše:

8:9 But ye are not in the flesh, but in the Spirit, if so be that the Spirit of
HisName.gif
dwell in you. Now if any man have not the Spirit of the Messiah, he is none of his.
8:10 And if the Messiah be in you, the body is dead because of sin; but the Spirit is life because of righteousness.

Dragi moj Laodikejac nema Adventizam zajednicu niti stoje u zajednici jedinog Boga i njegvog Mesaje Hrista, jer ste vođeni od vaših duhovnika a ne od Mesaje.

Adventistički duhovnici u svojim blogovima tumače Bibliju i Duh Prorostva onako kako im se hoće, zanemaruju pisano slovo i hule na Boga.

Dragi moj Laodikejac sam si sebe svrstao u naprednog i formiranog Adventistu karaktera najveće svetosti i darova duha kada si odgovorio na moj poziv da misioniraš pisano slovo. Dobro je to, neka ostali čitaoci ovog foruma izvuku sami za sebe zaključke ko je Adventista i šta on zna i ume.

Izvini ali ti mene i ostale citaoce foruma gledaš u oči i lažeš. Pisano je slovo jasno da samo jedan je BOG Otac a ne tri isto i da jedan je GOSPOD Isus (Mesaja) a ne BOG. Nisam se ja odrekao ni Boga Oca a ni posrednika GOSPODA moga Isusa Hristosa i njegovog evanđelja, to ti kao napredni formirani Adventista radiš zato što tumačiš Bibliju i Duh Proroštva onako kako ti se hoce posrestvom Adventističkih duhovnika Cece Jece i Dragana Micica huleći na Božiji sveti duh(Jehovin) koji je GOSPOD (Mesaja) Isus evanđelizirao.

Znamo ko se ovde odriče i huli na Božiji sveti duh da Bog Otac nije jedan BOG?
Isto znamo ko se odriče i huli na Božiji sveti duh da Isus Hrist nije Gospod Mesaja?

Dragi moj Laodikejac dato ti je da biraš hoćeš sledidi pisano slovo i Mesajino evanđelje ili lažne Adventističke duhovnike Jecu i Dragana Micica, očigledno je da kao napredni i formirani karakter najveće svetosti i darova duha Adventizma smatraš Isusa varalicom i ignorišeš celu bibliju huleći na jedog Boga.

Samo ti čitaj pismo i govori GOSPODE, GOSPODE ali ako se silje njegove odričeš neče te ni jedan Adventistički duhovnik svojim blogom spasiti.

Naravno da pise da je Duh Sveti koji prebiva u ljudima i Duh Bozji i Duh Hristov, sto znaci da su oni oboje Bozanske licnosti.

Da, toliko o ljudskom misljenju, nemam komentara na tvoje reci jer znam da se nisi molio Bogu da li treba da ih izgovoris, i da li su u Duhu...
Otvorice ti se oci jednog dana verujem..

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Tandara mandara stari smesko. Zar ti nisi ni primetio ovaj moj komenatar? Gde je odgovora na njega?

TANDARA MANDARA STARI SMESKO,

Znamo mi da ti je nezgodno da pristupis zreloj diskusiji i da razumno odbranis lazno ucenje Jehovinih svedoka. Svi smo svesni da za to nemas dokaze.

Covek ti je prilozio slike, tekstove, izjave, knjige na kojima cu masonski znaci, nadgrobni spomenik piramidu sa masonskim amblemom, pa pored svega toga ti to nazivas "adventisticvke lazi"?
Ma istina je da su lazi, ali nisu adventisticke nego lazi Jehovinih svedoka.
Da ste vi zaista ono sto tvrdite, Jehovini svedoci, najpre bi spalili sve one knjige koje jos uvek sadrze masonske ambleme, like, ideje i ucenja.
Drugo, srusili biste onu sramotu koju ste podigli u cast Kalu Ralu i onaj masonski amblem.
Ako nije bio mason, zasto je usvojio njihovo ucenje i amblem?

A ti Tandara mandara, stari smesko, nista ti drugo i ne preostaje, posto nemas cim da napadnes mnogovorne cinjenice, onda po starom, kritikuj one koji ih iznose, ali znaj, ljudi su pametni. Oni koji traze istinu vide gde je laz a gde istina, a vi samo bezite i to bezite sto dalje mozete, jer to vam je jedinu preostajer u ovoj situaciji.

Pa posto i sam vidis da je tako, onda proroacunaj, koliko ste "dobra" doneli zajednici Jehovinih svedoka ucvescem na ovoj diskusiji?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Kolko ja vidim ovo je tema o adventistima,a ne o jehovinim svedocima.
Koliko ja znam nekada su bili zajedno,u svakom slucaju adventisti su dobri ljudi,koji se takodje prepoznaju po ljubavi.
Sto se tice biblijskih nauka,ostali su manje ili vise na onom sto su naucili do 19 veka ,a to je pre svega verovanje u trojstvo,krst itd skoro sve u sta veruju i ostali takozvani hriscani.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Tako je RISE,
Adventisti nisu usvojili priramidologiju i egipatska sujeverja.
Takodje Adventisti su ostali na biblijskoj nauci a nisu se mesali sa masonima.

A eto vi Jehovini svedoci jeste napredniji od adventista.
Poceli ste usvajata masoneriju i piramidologiju i to je do danas ostalu u vasem ucenju.

Niste u Bibliji nasli da Isus nije Bog, nego ste to primili od masona.
Isto tako i godinu 1914. primili ste od masona samo ste je nazvali nekim biblijskim prorocanstvao a svi znamo da od toga nema nista.

Posto Smesko Tandara mandara nije se usudio da udje u diskusiju, Rise, zasto ti to ne ucinis i ne objasnis da li je istina ili nije da ste toliko jeresi primili od masona?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Bere li se s trnja grožđe :) ili s bodljike smokve?

Naravno da pise da je Duh Sveti koji prebiva u ljudima i Duh Bozji i Duh Hristov, sto znaci da su oni oboje Bozanske licnosti.

Da, toliko o ljudskom misljenju, nemam komentara na tvoje reci jer znam da se nisi molio Bogu da li treba da ih izgovoris, i da li su u Duhu...
Otvorice ti se oci jednog dana verujem..

Znamo ko se ovde odriče laže i huli na Božiji sveti duh da Bog Otac nije jedan BOG?
Isto znamo ko se odriče laže i huli na Božiji sveti duh da Gospod Isus nije Hristos Mesaja?

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.

Ovo nema u blogu kod lažljivih Adventističkih duhovnika, zato neznate i hulite.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ko nema Oca nema ni Sina!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bere li se s trnja grožđe :) ili s bodljike smokve?

1.Jov. 2,22. Ko je lažljivac osim onoga koji odriče da Isus nije Hristos? Ovo je antihrist, koji se odriče oca i sina.

Ovo nema u blogu kod lažljivih Adventističkih duhovnika, zato neznate i hulite.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ko nema Oca nema ni Sina!

Dobro i tacno si rekao, osudices se sam svojim recima...jer poznajes i citiras sustinu, ali ih ne primenjujes u kontekstu biblije...

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Kao sto svi vidimo, AApocketz se ne usudjuje da odgovorina na moj komentar koji sam dvaput ponovi.
ali zato ostro9 napada duge a o svojoj veri nista ne zna.

Jos uvek cekamo od AApocketze da odgovori na pitanja.

Jadan si ti svedok

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dobro i tacno si rekao, osudices se sam svojim recima...jer poznajes i citiras sustinu, ali ih ne primenjujes u kontekstu biblije...

http://serbianforum.org/religija/131946-adventisti-20.html#post818513

Šta vam kaže duhovnik Dragan Micic kako treba da osuđujete neistomišljenika ako ne prihvata Adventističku MANTRU i da primenjuju njegov kontekst? dali oni sebe osuđuju zato što im Hristos Božiji nije GOSPOD ili zato što im Bog nije jedan :)
Ali što posrednik Boga i ljudi nije čovjek GOSPOD Hristos Isus? :)

Drugim rečima
"Dragi moj Laodikejac šta ti kao formiran Adventistički karakter najveće svetošće i darovima duha "KAŽEŠ" da mi nije primenjeno u kontekstu biblije"?

Imajte mir sa svim ljudima

PS još čekam da mi citiraš stih gde piše jedina GOSPODOVA najveća zapovest.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
AA
Pitanje za tebe jer vidim da si duhovan pa si i kompetentan za odgovor koji bih rado čuo:
Zašto su u ime ISUSA sve sile bile i jesu pokorne?
Zašto se anđeli KLANJAJU ISUSU kad je to dozvoljeno samo prema Bogu?

Unapred zahvalan.

Natrag