Adventisti

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
I meni je staresina Jehovinih svedoka rekao, da Jehovini svedoci ne javljaju si na nikakvim raspravama, a ti koji se javljaju, su otpadnici koji zele da osramote "Jehoivin" narod.

Sad dokazite da niste otpadnici, ili ostaje kako za vas vasa braca svedoce.

Ja sam se uverio da medju Jehiovinim svedocima ima dobrih ljudi, samo su zavedeni. Slede vodje koji su kao i politicari, a varaju ih da slede Jehovu u Vernom Robu iz Brooklyna.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
I meni je staresina Jehovinih svedoka rekao, da Jehovini svedoci ne javljaju si na nikakvim raspravama, a ti koji se javljaju, su otpadnici koji zele da osramote "Jehoivin" narod.

Ja sam se uverio da medju Jehiovinim svedocima ima dobrih ljudi, samo su zavedeni. Slede vodje koji su kao i politicari, a varaju ih da slede Jehovu u Vernom Robu iz Brooklyna.

Da sam odpadnik ne bi dolazili kod mene svake sedmice. Na religiozne rasprave se javljaju ljudi koji su zainteresovani za to a koji nisu zainteresovani preskočiće ovu temu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Napomena
Izvinjavam se edukovanim i civilizovanim čitaocima ovog foruma na ponavljanje jednog dela mog gornjeg posta, ponavljam ga razlogom da bi svi mi bolje upoznali karakter tog Adentizma kao jedinu Hristovu crkvu i naravno jedinu organizaciju sa obeležjem prave Božije crkve.
Nema ih nešto! kao opareni svi redom pobegoše, a ja ne znam zašto, nisam Adventizam ni satanizirao a ni masonizirao? kako to oni rade sa svima ostalima :)

Adventisti znam da niste ni videli a ni pročitali moj post pod brojem 166 a ni post pod brojem 168, jer da ste ga pročitali dali biste vaše komentare. Pošto se prezatrpava forum razumno je da niko od Adventista nije uočio moje postove, mislim da nije na odmet ako ponavljam bar neka pitanja da bi dobili vaša obijašnjenja i tako upoznali Adventističku crkvu najveće svetošće i darova duhu.
Adventističko stado Hrista Bogočoveka! deco jedinog istinitog svemogućeg Boga, zašto se stidite? evo slušam, evanđelizirajte mi duh proročki.

Imajte mir sa svim ljudima, volite sve kao sami sebe! setite se Hristove najveće zapovedi.

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, Otac, od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz koga je sve, i mi od njega."

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije Trojstvo)."

Na ova pitanja Adventisti još nisu odgovorili, odgovoriće! možda, nadam se, verovatno. :)

Pitanja za Adventiste
Kakva je dela Isus tvorio i na čiju slavu?
Ako onaj koji veruje u Isusa i tvori još veća dela, šta je ovaj? konkretno dali je on svemoguć Bogočovek možda?
Gde je Isus otišo? konkretno "kod koga i gde je seo?"
Koje je Isusovo ime u čije se nešto zaišti?
Koje su Isusove zapovesti što ih vi Adventisti izvršavaju ili držite?
Koga će Isus umoliti s obzirom da je on starozavetni jedini Bog JEHOVA inkarnirani kao svoj svemoguću Bog sin Isus?
Po čemu znamo da ste vi Adventisti duha istine videli, primili, jer ste ga poznali?

Šta nemaš komentar? ako nemaš argumente onda idi kao i do sada pa bogohuli Jecinom vizijom iz transa TANDARA MANDARA ja ti kažem TO JE TAKO!

Pitanje za Adventiste
Dali je Bog Sveti Duh "Otac"?
Dali je svemogući Bog Sin "Otac"

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Napomena
Izvinjavam se edukovanim i civilizovanim čitaocima ovog foruma na ponavljanje jednog dela mog gornjeg posta, ponavljam ga razlogom da bi svi mi bolje upoznali karakter tog Adentizma kao jedinu Hristovu crkvu i naravno jedinu organizaciju sa obeležjem prave Božije crkve.
Nema ih nešto! kao opareni svi redom pobegoše, a ja ne znam zašto, nisam Adventizam ni satanizirao a ni masonizirao? kako to oni rade sa svima ostalima :)

Adventisti znam da niste ni videli a ni pročitali moj post pod brojem 166 a ni post pod brojem 168, jer da ste ga pročitali dali biste vaše komentare. Pošto se prezatrpava forum razumno je da niko od Adventista nije uočio moje postove, mislim da nije na odmet ako ponavljam bar neka pitanja da bi dobili vaša obijašnjenja i tako upoznali Adventističku crkvu najveće svetošće i darova duhu.
Adventističko stado Hrista Bogočoveka! deco jedinog istinitog svemogućeg Boga, zašto se stidite? evo slušam, evanđelizirajte mi duh proročki.

Imajte mir sa svim ljudima, volite sve kao sami sebe! setite se Hristove najveće zapovedi.

Nije niko pobegao, vec kada budes poceo da se normalno ponasas, i kada smiris svoj sarkazam, i molis se Bogu da ti da bar malo pribranosti, tada mozemo da nastavimo sa diskusijom...

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Moja pitanja još stoje, a ako ima bar jedan civilizovan Adventista koji želi da misionira duh proročki ja sam tu i spreman da slušam.

Mir Adventizmu sa svim ljudima i veliki pozdrav.

Dodato posle 1 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pozdrav Miko! dragi moj po tvom pisanju se vidi da si ti formiran Adventistički karakter najveće svetosti sa darovima duha i baš zato se obraćam tebi sa pitanjima da mi misioniraš taj proročki duh što se u tebi ustanio i da svi zaključimo šta je Adventizam, naravno šta jedno dete svevišnjeg Bogočoveka zna i može.
Dragi moj Miko šta ti kažeš dali sam i ja zaveden od odpadnika i Vernog Roba iz Brooklyna ako interpretiram biblijske stihove na ovaj način?

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, i Otac, (ne tri) od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista,(Gospod a ne Bog) kroz koga je sve, i mi od njega."

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije Trojstvo)."

Brat ti Laodikejac nešto neće više da se bruka svojim lažima "JA TI REKO, TO JE TO I TAKO!" naređo je laži toliko da ne može više naređati, zato se povukao sa diskusije a ne znam zašto? niko ga nije prozvao ni satanistom a ni masonom, bar ja nisam.
Zanimam se dragi moj Miko za taj Adventizam, koji je kako vi Adventisti kažete "jedina istinita božija institucija". Eto zato očekujem od tebe tvoj komentar baziran na biblijkom načelu a ako imaš i biblijski stih tim bolje.
Dragi Miko hajde komentariši moja pitanja i kaži mi ti kao jedan formirani Adventistički karakter najveće svetosti i darova duha šta to slovo pisma kaže? ili ćeš me naivno ignorisati i da gledaš kako propadam zaveden od tih odpadnika i političara iz Brooklyna?
Dragi moj Miko, misioniraj duh proroštva ja sam spreman slušati. Imaj mir sa svim ljudima i seti se Bogočovekovog zapoveda.

Na ova pitanja Adventisti još nisu odgovorili, odgovoriće! možda, nadam se, verovatno. :)
Pitanja za Adventiste
Kakva je dela Isus tvorio i na čiju slavu?
Ako onaj koji veruje u Isusa i tvori još veća dela, šta je ovaj? konkretno dali je on svemoguć Bogočovek možda?
Gde je Isus otišo? konkretno "kod koga i gde je seo?"
Koje je Isusovo ime u čije se nešto zaišti?
Koje su Isusove zapovesti što ih vi Adventisti izvršavaju ili držite?
Koga će Isus umoliti s obzirom da je on starozavetni jedini Bog JEHOVA inkarnirani kao svoj svemoguću Bog sin Isus?
Po čemu znamo da ste vi Adventisti duha istine videli, primili, jer ste ga poznali?

Šta nemaš komentar? ako nemaš argumente onda idi kao i do sada pa bogohuli Jecinom vizijom iz transa TANDARA MANDARA ja ti kažem TO JE TAKO!

Pitanje za Adventiste
Dali je Bog Sveti Duh "Otac"?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
PITANJE: Kakva je dela Isus tvorio i na čiju slavu?

ODGOVOR: Kao odgovor na ovo pitanje, trebalo bi uzeti u obzir sve ono sto je do sada receno o prirodi Gospoda Isusa Hrista, o njegovom autoritetu, kao i poniznosti koja se ispoljila u celom njegovom zivotu, a koja je odraz njegove licne odluke da se odrekne svog Bozanskog oblicja i preuzme na sebe ljudsko telo, i postane slican ljudima.

U tom kontekstu treba gledati sve izjave koje naizgled govore da je Isus bio podlozan Bogu ocu..i cinio na njegovu slavu, jer Bozja slava u stvari pripada i samom Gospodu Isusu Hristu, u njegovom nebeskom oblicju, ali kao sto sam napomenuo, Isus se dobrovoljnp odrekao Bozanske slave, i zamenio je ljudskim telom..
Isus sam govori o tome da je slava Bozja, i njegova slava ``I sad proslavi Ti mene, Oče, u Tebe samog slavom koju imadoh u Tebe pre nego svet postade. ( Jevandjelje po Jovanu 17 poglavlje ).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Ako onaj koji veruje u Isusa i tvori još veća dela, šta je ovaj? konkretno dali je on svemoguć Bogočovek možda?

ODGOVOR: ovde se govori o obecanju Duha Svetoga, koji daje odredjene darove, a kao sto mozemo videti iz dela svetih apostola, apostoli su cinili razna cuda koja je i Isus cinio, imali prorocki dar, isceljivali Bolesne. itd..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Gde je Isus otišo? konkretno "kod koga i gde je seo?"

ODGOVOR: nakon vaznesenja Isus je seo sa desne strane Boga oca, ali to ne znaci da je on tamo seodeo kroz celu novozavetnu istoriju, ve je preuzeo ulogu naseg zastupnika ili prvosvestenika u nebeskoj svetinji - JEVREJIMA POSLANICA 7, 8, i 9 POGLAVLJE.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Koje je Isusovo ime u čije se nešto zaišti?

ODGOVOR: ISUS - ( jevrejski JEHOSUA - JEHOVA JE SPASITELJ ),
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Koje su Isusove zapovesti što ih vi Adventisti izvršavaju ili držite?

ODGOVOR: 10 svetih zapovesti, ali i sve ono sto je Isus govorio i ucio dok je bio na zemlji.

Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti. ( jevandjelje po Jovanu 14. 21 - 23 ).

Ako zapovesti moje uzdržite ostaćete u ljubavi mojoj, kao što ja održah zapovesti Oca svog i ostajem u ljubavi Njegovoj. ( jevandjelje po Jovanu 15. 10 ).

Ovde je ocigledno da se radi o 10 zapovesti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Koga će Isus umoliti s obzirom da je on starozavetni jedini Bog JEHOVA inkarnirani kao svoj svemoguću Bog sin Isus?

ODGOVOR: Boga oca..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Po čemu znamo da ste vi Adventisti duha istine videli, primili, jer ste ga poznali?

ODGOVOR: kritrerijumi po kojima se moze prepoznati prava crkva sam izneo u temi `BIBLIJSKA OBELEZJA PRAVE CRKVE.
Osim toga, jedna crkva se prepoznaje i po ljubavi, i Duhu Svetome koji prati rad crkve, i njenu teznju da prenese jevandjelje svetu.
Bozja rec kaze `NE MOZE SE GRAD SAKRITI KAD NA GORI STOJI, NITI SE UZIZE SVECA I STAVLJA POD SUD, NEGO NA STO DA SVETLI SVIMA U KUCI...TAKO DA SVETLI VASE VIDELO PRED LJUDIMA DA VIDE CASA DOBRA DELA I SLAVE OCA KOJI JE NA NEBESIMA...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Šta nemaš komentar? ako nemaš argumente onda idi kao i do sada pa bogohuli Jecinom vizijom iz transa TANDARA MANDARA ja ti kažem TO JE TAKO!

ODGOVOR: opet sarkazam...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PITANJE: Dali je Bog Sveti Duh "Otac"?

ODGOVOR: da, oni zajedno cine jednog Boga ELOHIMA ili JHWH.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
tandaram mandara dodji na temu o JS pa nasupi tako hrabro i pobij lazi i klevete...ako smes i ako mozes

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdrav Adventistima
PITANJE: Gde je Isus otišo? konkretno "kod koga i gde je seo?"

ODGOVOR: nakon vaznesenja Isus je seo sa desne strane Boga oca, ali to ne znaci da je on tamo seodeo kroz celu novozavetnu istoriju, ve je preuzeo ulogu naseg zastupnika ili prvosvestenika u nebeskoj svetinji - JEVREJIMA POSLANICA 7, 8, i 9 POGLAVLJE.

PITANJE: Koje je Isusovo ime u čije se nešto zaišti?

ODGOVOR: ISUS - ( jevrejski JEHOSUA - JEHOVA JE SPASITELJ ),
Biće i od tebe nešto, samo napred.

PITANJE: Koga će Isus umoliti s obzirom da je on starozavetni jedini Bog JEHOVA inkarnirani kao svoj svemoguću Bog sin Isus?

ODGOVOR:
Boga oca..

Ove samo fale biblijski stihovi, imaš li ih?
a onda daj dodatno obijašnjenje na pitanje:
Zar sada starozavetni Jehova nije više inkarnirani u svog svemogućeg novozavetnog Boga Sina? od kada pa to Bog nije više jedan jedini Bog?
Zar Isus sada nije više Bog Otac Sin?
Ili Bog Sin Isus neće umoliti sam sebe ako nema više Bogova nego samo je jedan Bog?
Kojeg Boga Oca će Isus umoliti, možda sam sebe?
Molim samo bez sarkazma i JA TI KAŽEM, TO JE TAKO! pohvalio sam te da napreduješ.

PITANJE: Šta nemaš komentar? ako nemaš argumente onda idi kao i do sada pa bogohuli Jecinom vizijom iz transa TANDARA MANDARA ja ti kažem TO JE TAKO!

ODGOVOR: opet sarkazam...
Pogledaj prvo svoje postove možda ćeš videti i te tvoje balvane, a tek onda vadi trunku iz mog oka.

PITANJE: Dali je Bog Sveti Duh "Otac"?

ODGOVOR:
da, oni zajedno cine jednog Boga ELOHIMA ili JHWH.
A ovo, dali je i ovo biblijska nauka i gde to piše? ili si dodao laž i klevetu kao hula na sveti duh. Ili Adventistička MANTRA u zagradi kao dogma "odgovor: Naravno da nepise ja sam to dodao u zagradi, jer se to iz konteksta jasno zakljucuje." Ne zaboravi dragi moj Laodikejac da ja nemam nameru raspravljati oko Adventističkih zagrada iz konteksta što je jasno zaključeno. Mi ovde ne raspravljamo tu Adventističku dogmu već razmenjivamo mišljenja na temelju pisma. Dakle imaš biblijski stih koji ti podrži odgovor ili nemaš?

Tražim od Adventista dodatno obijašnjenje reči ELOHIM

Uzimajući u obzir "biblijsko načelo" i ovde pomenutu reč ELOHIM, obijasnite mi po toj teologiji Adventizma koliko Bogova ima? :)

Celom Adventizmu želim mir i poručujem da se sete kako glasi Hristova najveća zapovest.

Dodato posle 8 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

tandaram mandara dodji na temu o JS pa nasupi tako hrabro i pobij lazi i klevete...ako smes i ako mozes

Pozdrav gospođo Niki i mir tebi želim.

Draga moja gospođo Niki, "vaše LAŽI vaše KLEVETE ja neću da pobijem" samo vi uživajte jer to je potvrda šta Adventisti kao formirani karakteri najveće svetosti i darova duha vredi, zna i ume.
Gospođo Niki, to je to! obeležje jedine prave Bogočovečije crkve. Mir tebi i celom tom Adventizmu, setite se Hristove najveće zapovedi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Postovanje Smesko, Tandara mandara, privat policies.

Iko nisam "edukovan" kao ti pokusacu da ti odgovorim.

Pre svega, znamo mi ko je Tandara mandara, stari Smesko.

Znamo mi da se ti ismejavas sa Bogom i hulis na Njega.

Zato sa tobom ni ne zelimo da izvodimo cirkus kao sto ti radis.

Kad bi ti bio "edukovan" da razumes razliku izmodju Hristove preegzistencije, odnosno postojanje pre
utelovljenja, i kad mi mogao da shvatis ono sto Jovana kaze "I rec bese BOG" i kad bi shvatio sta je
utelovljenje i zbog cega ga je Hristos prihvatio, sve bi ti bilo jasno.

Ne shvatas razliku kada se Hristos obraca Bogu Ocu kao Bogocovek, od Njegovog pravog Bozanstva
u svojoj preegzistenciji.

"Rec bese Bog i Rec postade telo". Jovan 1,1.14.

Drugo, Tandara mandara, izgleda da do sada nisi uocio, ne veruju samo Adventisti u Hristovo Bozanstvo, nego hvala Bogu, u to veruju svi hriscani.

Nego Tandara mandara, spusti se na sledecu temu i objasni nam u kojoj meri su Jehovini svedoci povezani sa masonima.
Pazi izneti su argumenti iz masonskih i jehovistickih knjiga i svi su jasno videli da se ucenje Jehovinih svedoka temelji vise na masonstvu nego na Bibliji. Cekamo da nam to objasnis.

Zelim ti mnogo uspeha u istrazivanju

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pobegli Adventisti kao popareni, a ne znam zašto? niko ih nije satanizirao niti demonizirao, bar ja nisam.

Ako su ta pitanja nezgodna za Adventizam baš mi je žao, evo male promene i da vam bude lakše tražim samo da mi interpretirate šta ovde piše?

"I ovo je zapovijest njegova da vjerujemo u ime sina njegova Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugoga kao što nam je dao zapovijest."

Šta "KAŽE" Adventizam čija je ovo zapovjed?

"I sve što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospoda Isusa Hrista hvaleći Boga i oca kroza nj.
"
Šta Adventizam "KAŽE" dali ovo važi i za pravo obeležje Božije istinite crkve?
Šta je Isus po pisanom slovu?
Obijasnite kako se po Adventizmu Gospod Isus Hrist sam sebe hvali, kroz samoga sebe?

"Zahvaljujući za svašta u ime Gospoda našeg Isusa Hrista Bogu i Ocu"

Šta "KAŽE" Adventizam ko je Gospod i ko je Bog Otac?
Obijasnite zašto se zahvaljujete u ime Isusa tom istom Isusu?

"Da je na znanje svima vama i svemu narodu Izrailjevu da
u ime Isusa Hrista Nazarećanina, kojega vi raspeste, kojega Bog podiže iz mrtvijeh, stoji ovaj pred vama zdrav."
Adventisti imate na znanje da se u ime Isusa Hrista kojega "BOG" podiže iz mrtvih spašavate kao i ovaj što pred njima stoji zdrav!
Advntisti šta"KAŽETE" koje je to ime Isusovo ako prizivate spašćete se? Ili niste razumeli pitanje :)
Adventisti "KAŽITE" mi koji Bog podiže Isusa iz mrtvih? "priznajete li vi Adventisti ovo pisano slovo?"

Možete ali i ne morate komentarisati, ja sam svoje zaključke već izvukao, znam šta Adventizam zna i ume. Sada ostaje da i ostali čitaoci izvlaće svoje zaključke, zato pokažite šta Adventizam zna i ume.
Dali se sećate ili ste već zaboravili tu Hristovu njaveću zapoved? mir vama sa svim ljudima.

Natrag