Adventisti

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Govori se da ste izgubili kompas skroz naskroz, zabrazdili u krivoveru. Jecino ste prihvatili dragovoljno a biblijsko načelo nećete ni na silu :) ni da čitate više ne znate.

A VI OVAKO SE MOLITE, OCE NAS KOJI SI NA NEBESIMA..Da se sveti ime tvoje
Da dođe carstvo Tvoje; da bude volja Tvoja i na zemlji kao na nebu;
Čija volja da bude?
I oprosti nam dugove naše kao i mi što opraštamo dužnicima svojim;
Ko oprašta?
Jer je Tvoje carstvo, i sila, i slava va vek. Amin.
Čije carstvo, čija sila i va vek slava AMIN?

Dragi moj Adventista prvo mi kaži "kom tom Adventističkom Bogu TRIJADE se ja trebam moliti" da bi me pridobio za bezbožničku svetu Adventističku crkvu kako bi postao ono što ste vi.
Ako te nije sramota da mi to misioniraš.
Jednostavno pitanje bilo kom tom Adventističkom Božanstvu TRIJADE me nagovarate da se trebam moliti?

"Isus upucuje da se trebamo moliti Bogu u ime Isusovo" Pa zašto se onda ne molite tako kako je Isus uputio? Molite se BOGU i obožavajte samo BOGA kao tvoritelja a ne tvorenje. Molite se BOGU u ime Isusa ako je tako upućivao, zanima me zašto je to vama bogohulnicima Adventizma teško uraditi već hulite na sveti duh?

"I STO GOD UZMOLITE U IME MOJE JA CU UCINITI." Imaš pravo! tako je napisano da se u ime njegovo (Isusovo) uzmolimo i on će učiniti. Ne, nije napisano da se Isusu uzmolimo kako Adventisti hule na sveti duh i zagovaraju da bi od Isusovog evanđelja napravili laž.

"zato sto Isus ima ulogu nekog ko stoji izmedju nas i Boga kao nas posrednik, sam Isus kaze ``NIKO NECE DOCI K OCU DO KROZA ME." Dabome da je ČOVEK Isus posrednik između ISTINITOG Boga i ljudi! dobro kažeš da do jedinog BOGA OCA dolazi samo onaj koji je uzverovao Isusovom evanželju, vidiš da mu Adventisti nisu uzverovali i da neće tamo stići iako ih silom na to upućujem.
E a sada vi Adventisti citirajte mi kako ide ta Adventistička molitva Isusu? pokažite šta Adventista zna i ume.
"KO NEMA OCA, NEMA NI SINA" AMIN.

Posto trazis odgovor evo ti ga:

3. Otac
Bog vecni Otac je Tvorac, Vrelo, Održavalac i Vladar celokupnog stvaranja. On je pravedan i svet, milostiv i pun milosrda, spor na gnev i obilan nepokolebljivom ljubavlju i vernošcu. Osobine i sila koje su se pokazale u Sinu i Svetom Duhu takode su otkrivenje Oca. (1. Mojsijeva 1,1; Otkrivenje 4,11; 1. Korincanima 15,28; Jovan 3,16; 1. Jovanova 4,8; 1. Timotiju 1,17; 2. Mojsijeva 34,6.7; Jovan 14,9)

4. Sin
Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu. Kroz Njega je sve stvoreno, Božji karakter je otkriven, izvršeno spasenje ljudskog roda i sud svetu. Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos. Zacet je Svetim Duhom i rodila Ga je devojka Marija. Živeo je i iskusio iskušenja kao ljudsko bice, ali je savršenim primerom pokazao Božju pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku pravednost i ljubav. Svojim cudima On je otkrio božansku silu i umro na krstu za naše grehe i umesto nas, vaskrsnuo je iz mrtvih i vazneo se na Nebo da u nebeskoj svetinji vrši službu za nas. Doci ce opet u slavi da konacno oslobodi svoj narod i da obnovi sve. (Jovan 1,1-3.14; Kološanima 1,15-19; Jovan 10,30; 14,9; Rimljanima 6,23; 2. Korincanima 5,17-19; Jovan 5,22; Luka 1,35; Filibljanima 2,5-11; Jevrejima 2,9-18; 1. Korincanima 15,3.4; Jevrejima 8,1.2; Jovan 14,1-3)

Zelimo ti dobar uspeh u proucavanju Biblije.
Ko trazi taj i nalazi.
Adventistička TANDARA MANDARA, jak je to neki izvor tačne informacije jedan posto istine devedeset devet laž i bogohuljenje. TO JE TO, JA SAM REKAO! mnogobožni Advenstisti, a gde vam je biblijski stih?

"Osobine i sila koje su se pokazale u Svetom Duhu"

"Bog vecni Sin ovaplocen je u Isusu Hristu."

"Za svu vecnost živi Bog postao je i covek Isus Hristos."

"Bog vecni umro na krstu za naše grehe"

"Bog vecni vaskrsnuo je iz mrtvih u nebeskoj svetinji vrši službu za nas.
"

Ako može? mir svom Adventizmu.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Tandara mandara broc za pocetak samo da nam kazes sta je bilo sa Enohom pa cemo dalje ;)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Tandara mandara broc za pocetak samo da nam kazes sta je bilo sa Enohom pa cemo dalje ;)

Šta je gospođo Niki? zar nećeš kao Adventističko dete božije puno duha svetoga da obijasnjavaš gornji post ;) sada bi da skrećeš temi razgovor. Ako te zanima šta je bilo sa Enohom tada čitaj bibliju, ako hoćeš da upoznaš jedinog istinitog Boga opet čitaj bibliju. A ako bi želela da kao Adventistkija pokažeš šta umeš i znaš, tu gore su ti pitanja pa evanđeliziraj a ja sam spreman i slušam.
Da vidimo kako ćeš me ti draga gospođo Niki sa biblijom preobratiti u mnogobožce. Evanđeliziraj Adventizam pa da svaki za sebe izvuče zaključak, ko ste i šta ste :)

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
nego tandara mandara sta cemo sa sa gore navedenim dokazima naseg druga poelbustera?Jel i to spada u tandara mandara ILI SAMO U JEDNU PLITKU LAZ?
sta bi tandara mandara je li Enoh umro ili nije?
trebalo je malo vremena dok si se razotkrio smesko alias private police sa serbian cafe-a gde si ti svi nickovi banovani trajno.Pa gde se smele tanadara mandara zalupotino?

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Tako je, ali tandara mandara stari smesko, privat policies se pokajao.
Javno je izjavio da je napustio Jehovine svedoke, a i oni su se njega odrekli. Ja im se divim da su ga i dosad drzali.
Ja opet kaze prema svecu i tropar, kakva Kula strazara takav i smesko, privat policies.

Po svoj prilici, necemo ga dugo ni ovde imati, jer ime je promenio, ali cud ostaje ista.

Koliko god da se preklinjao da nije smesko, svi znamo da to ne vredi.

Treba samo da pronadjemo Verana, on je sakupio sve Smeskove "bisere" pa cemo ih uporediti sa "novim" tandara mandara "mudrostima".

Predlazem da ga zovemo "Tandara mandara". To mu ime najbolje priopada, opisuje ga onakvog kakav jeste.

Tandara mandara osnovao je novu Kulu strazaru, sada samo pokusava da sakupi i vernke, a on je vec odavno kvalifikovana za nekakvog popa. Samo jos nije javio hoce li nositi KRST ili nekakav siljak.

Sta mislis Smesko, da li ce se Nepopravljiva prikljuciti tvojoj Kuli?
Vas dvoje kao tim privukli bi veliko mnostvo i pripremi li biste ih za pakao.
Verujes li ti u pakao? Ma verovao ili ne tamo ti je mesto osigurano.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pukli ste dragi moji Adventisti :) činjenica je da nemate biblijskih argumenata! plitke vam sve te laži. Pakazivate pravo stanje što obeležava tu Hristovu Adventističku crkvu. Urednik na odmoru, kad se vrati srediće stanje da bude u okviru pravilnika ovog foruma :)

Mir želim svom Adventizmu i veliki pozdrav.

Dodato posle 2 Sati 18 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pošto sam kritikovan za spamovanje teme Jehovinih Svedoka sa pitanjima za Adventiste, premeštam moj post na odgovarajuću temu, ujedno se izvinjavam ostalim čitaocima sa preporukom da ne čine istu grešku.

`` "U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
ovde u izvornom Grckom tekstu umesto `U BOGA, stoji KOD BOGA, to znaci da je Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog, sto se moze zakljuciti iz nastavka ovog teksta: I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO I USELI SE U NAS PUNO BLAGODATI I ISTINE, I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA, znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji.

Adventistička TANDARA MANDARA JA TI REKO, TO JE TAKO! :)

" Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog,"
Pa što ne kažete da zagovarate ovim bogohulnim predubeđenjem Adventizma da ste MNOGOBOŽCI i da imate više Bogova?

"znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji." Polako, polako sa Adventističkom TANDARA MANDARA, nije tako, nego to znači da vam otupela savest do te mere da više ni ne mislite trezveno. Ne znate niti možete ni da čitate kao ostali civilizovani svet, izvalčite bogohulne zagljučke.

" to znaci da je Gospod Isus oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti"
To je samo Adventistička MANTRA! a ne i biblijsko načelo.

"u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog"
Bezstidna hula na sveti duh! Adventisti priznaju da imaju više Bogova, samo još i da MANTROM kažu koji to Bog iz množine Bogova im je Svemoćni Bog, odnosno Bog nad Bogovima Bog, kao glava?

" I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA,"

E a sada neka Adventizam evanđelizira kada i kako je Isus postao "jedinorodni od Oca"

"znaci da je Isus oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog"

Pitanje za Adventizam
Ako je Isus oduvek bio sa Bogom i to da je sam Isus bio Bog, koliko onda ukupno Bogova Adventizam zagovara da ima? konkretno.
Po Adventizmu koliko Bogova zagovarate da treba obožavati?

" u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji."
Koji je to određeni trenutak? Koja biblija, koji izdavač i godina izdanja? gde piše da je Bog Sin uzeo ljudsko telo i postao sin Božiji? ili to je samo Adventistička MANTRA " REKAO SAM TI, TO JE TAKO!

Ko se odriče Oca, nema ni Sina!

Dodato posle 10 minuta:

A Great Inheritance
Jesus, being the Son of God, would naturally inherit His Father’s
name or title, which is God, Yahweh, Elohiym (El-o-heem) or Lord.
“Jehovah is the name given to Christ” (Ellen White, The Signs of the

In the Writings of Ellen White
by Tom Wofford
Times, May 3, 1899, p. 2).
http://www.cominghomepublishers.com/...ultra_lime.pdf

Imate koji komentar kako je to u transu proročica snivala da je Isus JEHOVA?

Ako je proročko snivanje da je Božiji sin sam Bog JEHOVA tačno, ispada da je taj sin sam sebe rodio, sam sebi Otac i sam sebi prvorodni sin. :)

Hajde Adventisti pokažite nam šta jedina istinita Božija crkva zna, ume i može raditi.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
pitanje: `` "U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
ovde u izvornom Grckom tekstu umesto `U BOGA, stoji KOD BOGA, to znaci da je Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog, sto se moze zakljuciti iz nastavka ovog teksta: I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO I USELI SE U NAS PUNO BLAGODATI I ISTINE, I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA, znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji.

Adventistička TANDARA MANDARA JA TI REKO, TO JE TAKO! :)

" Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog,"
Pa što ne kažete da zagovarate ovim bogohulnim predubeđenjem Adventizma da ste MNOGOBOŽCI i da imate više Bogova?

"znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji." Polako, polako sa Adventističkom TANDARA MANDARA, nije tako, nego to znači da vam otupela savest do te mere da više ni ne mislite trezveno. Ne znate niti možete ni da čitate kao ostali civilizovani svet, izvalčite bogohulne zagljučke.

" to znaci da je Gospod Isus oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti"
To je samo Adventistička MANTRA! a ne i biblijsko načelo.

"u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog"
Bezstidna hula na sveti duh! Adventisti priznaju da imaju više Bogova, samo još i da MANTROM kažu koji to Bog iz množine Bogova im je Svemoćni Bog, odnosno Bog nad Bogovima Bog, kao glava?

" I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA,"

E a sada neka Adventizam evanđelizira kada i kako je Isus postao "jedinorodni oo Oca.

"znaci da je Isus oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog"

odgovor:
prijatelju, nije to nikakva tandara mandara, vec cist biblijski tekst citiran iz Jovanovog jevandjelja 1 poglavlja..
A ja znam kako Jehovini svedoci tumace ovo poglavlje, dodajuci tekstu ono sto u njemu ne postoji, i ne uzimajuci ceo kontekst vec samo neke delove da bi opravdali svoje licno misljenje, a tekst jasno kaze, da je Isus rec oduvek bio sa Bogom, da je on stvoritelj, da je izvor zivota, da je videlo svetu, i da je konacno Bog.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Pitanje za Adventizam
Ako je Isus oduvek bio sa Bogom i to da je sam Isus bio Bog, koliko onda ukupno Bogova Adventizam zagovara da ima? konkretno.

odgovor: jedan Bog koji se otkriva u tri licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Po Adventizmu koliko Bogova zagovarate da treba obozavati?

odgovor: jednog Boga u tri licnosti, Oca, Sina, i Duha Svetoga - DA SVI POSTUJU SINA KAO I OCA STO POSTUJU, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJE OCA...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: " u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji." Koji je to određeni trenutak? Koja biblija, koji izdavač i godina izdanja? gde piše da je Bog Sin uzeo ljudsko telo i postao sin Božiji? ili to je samo Adventistička MANTRA " REKAO SAM TI, TO JE TAKO!

odgovor: kad se navrsi vreme..trenutak kada se Isus utelovio.

`Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2. 5 - 8 ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ko se odriče Oca, nema ni Sina!

Dodato posle 10 minuta:

odgovor: greska...ko se odrice sina nema ni oca...

pitanje: A Great Inheritance
Jesus, being the Son of God, would naturally inherit His Father’s
name or title, which is God, Yahweh, Elohiym (El-o-heem) or Lord.
“Jehovah is the name given to Christ” (Ellen White, The Signs of the

In the Writings of Ellen White
by Tom Wofford
Times, May 3, 1899, p. 2).
http://www.cominghomepublishers.com/...ultra_lime.pdf

Imate koji komentar kako je to u transu proročica snivala da je Isus JEHOVA?

odgovor: Prorostvo unutar crkve je tema za sebe.
Kao sto Jehovini svedoci imaju svoju prorocku organizaciju koju nazivaju RAB DOBRI I VJERNI, i za koju smatraju da je nepogresiva, a mnogo puta je dovela u zabludu svoje clanove da su je masa vernika napustali u istoriji, tako i Adventisti imaju spisateljicu kroz koju je Govorio Duh Bozji, a ciji se spisi zasnivaju iskljucivo na bibliji, i kojoj je i samoj biblija bila jedino merilo.
A ja na ovom forumu sam se koristio iskljucivo biblijom, osim kada sam morao da demantujem lazno pretstavljanje citata Elen Wajt, tada sam ih citirao da bi dokazao da su lazno pretstavljeni, a Jehovini svedoci od svega najmanje koriste izvorni biblijski tekst, vec licno tumacenje koje im je nametnuto od strane njihove organizacije.

Jednom prilikom je jedan brat Adventista imao diskusiju sa jednim Jehovinim svedokom, koji je kao ispomoc u svojoj diskusiji koristio casopis kula strazara, na kraju ove diskusije u kojoj je ovaj brat pobio vecinu tacaka Jehovinih svedoka, Jehovin svedok je rekao sledece reci ``MORAM DA PRIZNAM, BEZ KULE STRAZARA UCENJE JEHOVINIH SVEDOKA JE MRTVO...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Ako je proročko snivanje da je Božiji sin sam Bog JEHOVA tačno, ispada da je taj sin sam sebe rodio, sam sebi Otac i sam sebi prvorodni sin. :)

odgovor: ne nego je trojstvo sprovelo i sprovodi plan spasenja zajednicki...
Izrazi `Otac i sin, su samo ljudski pokusaji da se objasne odnosi koji vladaju medju razlicitim pripadnicima Bozanstva.
Bog otac je Otac sinu, kao sto je otac svakog coveka koji se radja na ovoj zemlji..
Mada na nekima gde se kaze `JEDINORODNI SIN BOZJI, stoji `MONOGENES TEOS, sto znaci BOG JEDINI TAKVE VRSTE, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog, sto znaci da je Isus jedino bice takve vrste rodjeno na zemlji, koji je ujedno i Bog i covek - Bogocovek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Hajde Adventisti pokažite nam šta jedina istinita Božija crkva zna, ume i može raditi.

odgovor: nema potrebe, biblija sama svedoci za sebe, i Duh Sveti, JER JE DUH ISTINA..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Pukli ste dragi moji Adventisti :) činjenica je da nemate biblijskih argumenata!

DALI SMO MI TEBI KONKRETNE ODGOVORE NEGO PLITK TI JE TA TVOJA CUTURA, PA NISTA NE RAZUME.

DA LI SI PRIHVATIO NOVO OME: TANDARA MANDARA?

IAKO NISAM JS. IPAK SAM USPEO DA TE POKRSTIM NA TABDARA MANDAR.
--------------------

Pošto sam kritikovan za spamovanje teme Jehovinih Svedoka sa pitanjima za Adventiste, premeštam moj post na odgovarajuću temu, ujedno se izvinjavam ostalim čitaocima sa preporukom da ne čine istu grešku.

ETO VAM PRAVA SLIKA NASEG TANDARE MANDARE.
KONFUZIJO JEDNA, PA OVO I NIJE TEMA jEHOVINI SVEDOCVI NEGO ADVENTIDSTI
ZAISTA SI SAZREO ZA TANDARA MANEDERU.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
pitanje: Hajde Adventisti pokažite nam šta jedina istinita Božija crkva zna, ume i može raditi.

odgovor: nema potrebe, biblija sama svedoci za sebe, i Duh Sveti, JER JE DUH ISTINA..

Dragi moj kako se pozivaš na bibliju kada ti još nisi ni jedan jedini biblijski stih ovde naveo da podrži tvoje misioniranje.
Ja bi reko da ti nas varaš sa tom Jecinom TANDARA MANDARA snivala sam!

Kada budeš biblijom da podržiš ono što misioniraš onda ćemo diskutirati :) Adventistička MANTRA sa poluistinama me ne zanima.
Zabrinut sam za tebe i tvoj nizak nivo dragi moj, zabrinut za nečasnu radnju koju ovde obavljaš :)
Zaista sam zabrinut videti da ideš zlim putem a nisi ni svestan! kao bezbožnik i bez logike misioniraš JECINU dogmu principom TAKO JE, JA TI KAŽEM!

Dragi moj Laodikejac ako misioniraš dogmu Adventizma sa JA REKAO TO JE TAKO! nemam šta da diskutiram. Ali ako želiš po bibliji i sa biblijom jer kao Adventista se pozivaš da ti je biblija jedino merilo onda sigurno da je poželjno i citirati stih da ti podrži misioniranje.

pitanje: Po Adventizmu koliko Bogova zagovarate da treba obozavati?

odgovor: jednog Boga u tri licnosti, Oca, Sina, i Duha Svetoga - DA SVI POSTUJU SINA KAO I OCA STO POSTUJU, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJE OCA...

Ako imaš stih postiraj ga? jednostavno
Kada ti se traži interpretacija, iznosi je! a kada ti se traži biblijsko načelo, citiraj stih! :)

Jer Adventistička MANTRA kojom zagušiš i spamuješ forum mene ne interesira, "Citiraj Bibliski stih i ostavi da svaki za sebe izvuče zaključke" a kada je potrebno dopunsko obijašnjenje, tražićemo ga. Imajte mir sa svim ljudima.

Natrag