VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Dragi moj kako se pozivaš na bibliju kada ti još nisi ni jedan jedini biblijski stih ovde naveo da podrži tvoje misioniranje.
Ja bi reko da ti nas varaš sa tom Jecinom TANDARA MANDARA snivala sam!
Kada budeš biblijom da podržiš ono što misioniraš onda ćemo diskutirati Adventistička MANTRA sa poluistinama me ne zanima.
Zabrinut sam za tebe i tvoj nizak nivo dragi moj, zabrinut za nečasnu radnju koju ovde obavljaš
Zaista sam zabrinut videti da ideš zlim putem a nisi ni svestan! kao bezbožnik i bez logike misioniraš JECINU dogmu principom TAKO JE, JA TI KAŽEM!
Dragi moj Laodikejac ako misioniraš dogmu Adventizma sa JA REKAO TO JE TAKO! nemam šta da diskutiram. Ali ako želiš po bibliji i sa biblijom jer kao Adventista se pozivaš da ti je biblija jedino merilo onda sigurno da je poželjno i citirati stih da ti podrži misioniranje.
Ako imaš stih postiraj ga? jednostavno
Kada ti se traži interpretacija, iznosi je! a kada ti se traži biblijsko načelo, citiraj stih!
Jer Adventistička MANTRA kojom zagušiš i spamuješ forum mene ne interesira, "Citiraj Bibliski stih i ostavi da svaki za sebe izvuče zaključke" a kada je potrebno dopunsko obijašnjenje, tražićemo ga. Imajte mir sa svim ljudima.
Kako je to strasno stanje uma, ti im citiras toliko biblijskih stihova kao odgovor, a oni i dalje ponavljaju `Citiraj biblijski stih..
Evo ponovo cu ponovoiti ono sto sam gore napisao, a mozete skoknuti i do teme BIBLIJSKA OBELEZJA PRAVE BOZJE CRKVE, i pogledati moj poslednji komentar, u kome sam dao biblijske tekstove kao dokaz postojanja trojstva, i u vezi Isusovog Bozanstva.. ujedno se izvinjavam uredniku zbog ponavljanja..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pitanje: `` "U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
ovde u izvornom Grckom tekstu umesto `U BOGA, stoji KOD BOGA, to znaci da je Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog, sto se moze zakljuciti iz nastavka ovog teksta: I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO I USELI SE U NAS PUNO BLAGODATI I ISTINE, I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA, znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji.
Adventistička TANDARA MANDARA JA TI REKO, TO JE TAKO!
" Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog," Pa što ne kažete da zagovarate ovim bogohulnim predubeđenjem Adventizma da ste MNOGOBOŽCI i da imate više Bogova?
"znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji." Polako, polako sa Adventističkom TANDARA MANDARA, nije tako, nego to znači da vam otupela savest do te mere da više ni ne mislite trezveno. Ne znate niti možete ni da čitate kao ostali civilizovani svet, izvalčite bogohulne zagljučke.
" to znaci da je Gospod Isus oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti" To je samo Adventistička MANTRA! a ne i biblijsko načelo.
"u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog" Bezstidna hula na sveti duh! Adventisti priznaju da imaju više Bogova, samo još i da MANTROM kažu koji to Bog iz množine Bogova im je Svemoćni Bog, odnosno Bog nad Bogovima Bog, kao glava?
" I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA,"
E a sada neka Adventizam evanđelizira kada i kako je Isus postao "jedinorodni oo Oca.
"znaci da je Isus oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog"
odgovor: prijatelju, nije to nikakva tandara mandara, vec cist biblijski tekst citiran iz Jovanovog jevandjelja 1 poglavlja..
A ja znam kako Jehovini svedoci tumace ovo poglavlje, dodajuci tekstu ono sto u njemu ne postoji, i ne uzimajuci ceo kontekst vec samo neke delove da bi opravdali svoje licno misljenje, a tekst jasno kaze, da je Isus rec oduvek bio sa Bogom, da je on stvoritelj, da je izvor zivota, da je videlo svetu, i da je konacno Bog.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pitanje: Pitanje za Adventizam
Ako je Isus oduvek bio sa Bogom i to da je sam Isus bio Bog, koliko onda ukupno Bogova Adventizam zagovara da ima? konkretno.
odgovor: jedan Bog koji se otkriva u tri licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pitanje: Po Adventizmu koliko Bogova zagovarate da treba obozavati?
odgovor: jednog Boga u tri licnosti, Oca, Sina, i Duha Svetoga - DA SVI POSTUJU SINA KAO I OCA STO POSTUJU, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJE OCA...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pitanje: " u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji." Koji je to određeni trenutak? Koja biblija, koji izdavač i godina izdanja? gde piše da je Bog Sin uzeo ljudsko telo i postao sin Božiji? ili to je samo Adventistička MANTRA " REKAO SAM TI, TO JE TAKO!
odgovor: kad se navrsi vreme..trenutak kada se Isus utelovio.
`Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2. 5 - 8 ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ko se odriče Oca, nema ni Sina!
Dodato posle 10 minuta:
odgovor: greska...ko se odrice sina nema ni oca...
--------------------------------------------------------------------------
pitanje: A Great Inheritance
Jesus, being the Son of God, would naturally inherit His Father’s
name or title, which is God, Yahweh, Elohiym (El-o-heem) or Lord.
“Jehovah is the name given to Christ” (Ellen White, The Signs of the
In the Writings of Ellen White
by Tom Wofford
Times, May 3, 1899, p. 2).
http://www.cominghomepublishers.com/...ultra_lime.pdf
Imate koji komentar kako je to u transu proročica snivala da je Isus JEHOVA?
odgovor: Prorostvo unutar crkve je tema za sebe.
Kao sto Jehovini svedoci imaju svoju prorocku organizaciju koju nazivaju RAB DOBRI I VJERNI, i za koju smatraju da je nepogresiva, a mnogo puta je dovela u zabludu svoje clanove da su je masa vernika napustali u istoriji, tako i Adventisti imaju spisateljicu kroz koju je Govorio Duh Bozji, a ciji se spisi zasnivaju iskljucivo na bibliji, i kojoj je i samoj biblija bila jedino merilo.
A ja na ovom forumu sam se koristio iskljucivo biblijom, osim kada sam morao da demantujem lazno pretstavljanje citata Elen Wajt, tada sam ih citirao da bi dokazao da su lazno pretstavljeni, a Jehovini svedoci od svega najmanje koriste izvorni biblijski tekst, vec licno tumacenje koje im je nametnuto od strane njihove organizacije.
Jednom prilikom je jedan brat Adventista imao diskusiju sa jednim Jehovinim svedokom, koji je kao ispomoc u svojoj diskusiji koristio casopis kula strazara, na kraju ove diskusije u kojoj je ovaj brat pobio vecinu tacaka Jehovinih svedoka, Jehovin svedok je rekao sledece reci ``MORAM DA PRIZNAM, BEZ KULE STRAZARA UCENJE JEHOVINIH SVEDOKA JE MRTVO...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pitanje: Ako je proročko snivanje da je Božiji sin sam Bog JEHOVA tačno, ispada da je taj sin sam sebe rodio, sam sebi Otac i sam sebi prvorodni sin.
odgovor: ne nego je trojstvo sprovelo i sprovodi plan spasenja zajednicki...
Izrazi `Otac i sin, su samo ljudski pokusaji da se objasne odnosi koji vladaju medju razlicitim pripadnicima Bozanstva.
Bog otac je Otac sinu, kao sto je otac svakog coveka koji se radja na ovoj zemlji..
Mada na nekima gde se kaze `JEDINORODNI SIN BOZJI, stoji `MONOGENES TEOS, sto znaci BOG JEDINI TAKVE VRSTE, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog, sto znaci da je Isus jedino bice takve vrste rodjeno na zemlji, koji je ujedno i Bog i covek - Bogocovek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pitanje: Hajde Adventisti pokažite nam šta jedina istinita Božija crkva zna, ume i može raditi.
odgovor: nema potrebe, biblija sama svedoci za sebe, i Duh Sveti, JER JE DUH ISTINA..
Poslednja izmena: