Adventisti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dragi moj kako se pozivaš na bibliju kada ti još nisi ni jedan jedini biblijski stih ovde naveo da podrži tvoje misioniranje.
Ja bi reko da ti nas varaš sa tom Jecinom TANDARA MANDARA snivala sam!

Kada budeš biblijom da podržiš ono što misioniraš onda ćemo diskutirati :) Adventistička MANTRA sa poluistinama me ne zanima.
Zabrinut sam za tebe i tvoj nizak nivo dragi moj, zabrinut za nečasnu radnju koju ovde obavljaš :)
Zaista sam zabrinut videti da ideš zlim putem a nisi ni svestan! kao bezbožnik i bez logike misioniraš JECINU dogmu principom TAKO JE, JA TI KAŽEM!

Dragi moj Laodikejac ako misioniraš dogmu Adventizma sa JA REKAO TO JE TAKO! nemam šta da diskutiram. Ali ako želiš po bibliji i sa biblijom jer kao Adventista se pozivaš da ti je biblija jedino merilo onda sigurno da je poželjno i citirati stih da ti podrži misioniranje.

Ako imaš stih postiraj ga? jednostavno
Kada ti se traži interpretacija, iznosi je! a kada ti se traži biblijsko načelo, citiraj stih! :)

Jer Adventistička MANTRA kojom zagušiš i spamuješ forum mene ne interesira, "Citiraj Bibliski stih i ostavi da svaki za sebe izvuče zaključke" a kada je potrebno dopunsko obijašnjenje, tražićemo ga. Imajte mir sa svim ljudima.

Kako je to strasno stanje uma, ti im citiras toliko biblijskih stihova kao odgovor, a oni i dalje ponavljaju `Citiraj biblijski stih..

Evo ponovo cu ponovoiti ono sto sam gore napisao, a mozete skoknuti i do teme BIBLIJSKA OBELEZJA PRAVE BOZJE CRKVE, i pogledati moj poslednji komentar, u kome sam dao biblijske tekstove kao dokaz postojanja trojstva, i u vezi Isusovog Bozanstva.. ujedno se izvinjavam uredniku zbog ponavljanja..
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: `` "U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA,
ovde u izvornom Grckom tekstu umesto `U BOGA, stoji KOD BOGA, to znaci da je Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog, sto se moze zakljuciti iz nastavka ovog teksta: I BOG BESE REC. I REC POSTADE TELO I USELI SE U NAS PUNO BLAGODATI I ISTINE, I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA, znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji.

Adventistička TANDARA MANDARA JA TI REKO, TO JE TAKO! :)

" Gospod Isus o kome je rec u ovom tekstu oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog,"
Pa što ne kažete da zagovarate ovim bogohulnim predubeđenjem Adventizma da ste MNOGOBOŽCI i da imate više Bogova?

"znaci da je Isus koji je u ovom tekstu okarakterisan kao rec Bozja oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog, i da je u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji." Polako, polako sa Adventističkom TANDARA MANDARA, nije tako, nego to znači da vam otupela savest do te mere da više ni ne mislite trezveno. Ne znate niti možete ni da čitate kao ostali civilizovani svet, izvalčite bogohulne zagljučke.

" to znaci da je Gospod Isus oduvek bio kod Boga, odnosno u Bozjoj prisutnosti"
To je samo Adventistička MANTRA! a ne i biblijsko načelo.

"u Bozjoj prisutnosti, i da je sam bio Bog"
Bezstidna hula na sveti duh! Adventisti priznaju da imaju više Bogova, samo još i da MANTROM kažu koji to Bog iz množine Bogova im je Svemoćni Bog, odnosno Bog nad Bogovima Bog, kao glava?

" I VUDESMO SLAVU NJEGOVU, SLAVU KAO JEDINORODNOGA OD OCA,"

E a sada neka Adventizam evanđelizira kada i kako je Isus postao "jedinorodni oo Oca.

"znaci da je Isus oduvek bio sa Bogom, da je sam Bio Bog"

odgovor:
prijatelju, nije to nikakva tandara mandara, vec cist biblijski tekst citiran iz Jovanovog jevandjelja 1 poglavlja..
A ja znam kako Jehovini svedoci tumace ovo poglavlje, dodajuci tekstu ono sto u njemu ne postoji, i ne uzimajuci ceo kontekst vec samo neke delove da bi opravdali svoje licno misljenje, a tekst jasno kaze, da je Isus rec oduvek bio sa Bogom, da je on stvoritelj, da je izvor zivota, da je videlo svetu, i da je konacno Bog.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Pitanje za Adventizam
Ako je Isus oduvek bio sa Bogom i to da je sam Isus bio Bog, koliko onda ukupno Bogova Adventizam zagovara da ima? konkretno.

odgovor: jedan Bog koji se otkriva u tri licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Po Adventizmu koliko Bogova zagovarate da treba obozavati?

odgovor: jednog Boga u tri licnosti, Oca, Sina, i Duha Svetoga - DA SVI POSTUJU SINA KAO I OCA STO POSTUJU, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJE OCA...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: " u odredjenom trenutku uzeo ljudsko telo i postao sin Bozji." Koji je to određeni trenutak? Koja biblija, koji izdavač i godina izdanja? gde piše da je Bog Sin uzeo ljudsko telo i postao sin Božiji? ili to je samo Adventistička MANTRA " REKAO SAM TI, TO JE TAKO!

odgovor: kad se navrsi vreme..trenutak kada se Isus utelovio.

`Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. ( Filibljanima poslanica 2. 5 - 8 ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ko se odriče Oca, nema ni Sina!

Dodato posle 10 minuta:

odgovor: greska...ko se odrice sina nema ni oca...
--------------------------------------------------------------------------

pitanje: A Great Inheritance
Jesus, being the Son of God, would naturally inherit His Father’s
name or title, which is God, Yahweh, Elohiym (El-o-heem) or Lord.
“Jehovah is the name given to Christ” (Ellen White, The Signs of the

In the Writings of Ellen White
by Tom Wofford
Times, May 3, 1899, p. 2).
http://www.cominghomepublishers.com/...ultra_lime.pdf

Imate koji komentar kako je to u transu proročica snivala da je Isus JEHOVA?

odgovor: Prorostvo unutar crkve je tema za sebe.
Kao sto Jehovini svedoci imaju svoju prorocku organizaciju koju nazivaju RAB DOBRI I VJERNI, i za koju smatraju da je nepogresiva, a mnogo puta je dovela u zabludu svoje clanove da su je masa vernika napustali u istoriji, tako i Adventisti imaju spisateljicu kroz koju je Govorio Duh Bozji, a ciji se spisi zasnivaju iskljucivo na bibliji, i kojoj je i samoj biblija bila jedino merilo.
A ja na ovom forumu sam se koristio iskljucivo biblijom, osim kada sam morao da demantujem lazno pretstavljanje citata Elen Wajt, tada sam ih citirao da bi dokazao da su lazno pretstavljeni, a Jehovini svedoci od svega najmanje koriste izvorni biblijski tekst, vec licno tumacenje koje im je nametnuto od strane njihove organizacije.

Jednom prilikom je jedan brat Adventista imao diskusiju sa jednim Jehovinim svedokom, koji je kao ispomoc u svojoj diskusiji koristio casopis kula strazara, na kraju ove diskusije u kojoj je ovaj brat pobio vecinu tacaka Jehovinih svedoka, Jehovin svedok je rekao sledece reci ``MORAM DA PRIZNAM, BEZ KULE STRAZARA UCENJE JEHOVINIH SVEDOKA JE MRTVO...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Ako je proročko snivanje da je Božiji sin sam Bog JEHOVA tačno, ispada da je taj sin sam sebe rodio, sam sebi Otac i sam sebi prvorodni sin. :)

odgovor: ne nego je trojstvo sprovelo i sprovodi plan spasenja zajednicki...
Izrazi `Otac i sin, su samo ljudski pokusaji da se objasne odnosi koji vladaju medju razlicitim pripadnicima Bozanstva.
Bog otac je Otac sinu, kao sto je otac svakog coveka koji se radja na ovoj zemlji..
Mada na nekima gde se kaze `JEDINORODNI SIN BOZJI, stoji `MONOGENES TEOS, sto znaci BOG JEDINI TAKVE VRSTE, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog, sto znaci da je Isus jedino bice takve vrste rodjeno na zemlji, koji je ujedno i Bog i covek - Bogocovek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

pitanje: Hajde Adventisti pokažite nam šta jedina istinita Božija crkva zna, ume i može raditi.

odgovor: nema potrebe, biblija sama svedoci za sebe, i Duh Sveti, JER JE DUH ISTINA..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kao sto Jehovini svedoci imaju svoju prorocku organizaciju koju nazivaju RAB DOBRI I VJERNI, i za koju smatraju da je nepogresiva, a mnogo puta je dovela u zabludu svoje clanove da su je masa vernika napustali u istoriji, tako i Adventisti imaju SPASITELJICU kroz koju je Govorio Duh Bozji, a ciji se spisi zasnivaju iskljucivo na bibliji, i kojoj je i samoj biblija bila jedino merilo.
A ja na ovom forumu sam se koristio iskljucivo biblijom, osim kada sam morao da demantujem lazno pretstavljanje citata Elen Wajt, tada sam ih citirao da bi dokazao da su lazno pretstavljeni, a Jehovini svedoci od svega najmanje koriste izvorni biblijski tekst, vec licno tumacenje koje im je nametnuto od strane njihove organizacije.

Namerno izdvojena reč iz teksta koji je postavio laodikeja nedvosmisleno govori da adventisti imaju svoju spasiteljicu koja neodoljivo podseća na katoličku bogorodicu. Karakteristika kulta.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Namerno izdvojena reč iz teksta koji je postavio laodikeja nedvosmisleno govori da adventisti imaju svoju spasiteljicu[/COLOR] koja neodoljivo podseća na katoličku bogorodicu. Karakteristika kulta.

Prijatelju peko,
mozes li mi naci igde u adventistickoj literaturi ili spisima Elene Vajt u kojima je nazivalu kao sto ti izlupeta "spasiteljica"?

Ako imas dokaz, daj ga.
A posto svia znamo da ga nemas, onda si lazni vesnik sa laznom porukom. Nije lepo, popravi se i budi covek.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
Miko nemoj da zameras Peki on se stalno od kako je dosao na ovaj forum zalece i posle klisne i nema ga nigde,jer se uplete ko pile u kucinu pa ne moze da se odmrsi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Namerno izdvojena reč iz teksta koji je postavio laodikeja nedvosmisleno govori da adventisti imaju svoju spasiteljicu koja neodoljivo podseća na katoličku bogorodicu. Karakteristika kulta.

Dok se nisam ukljucio na ovaj forum, imao sam na neki nacin i neko iole lspo misljenje o Jehovinim svedocima kao karakternim osobama, ali sam uvideo da su oni vrlo los karakter, neposteni lazovi, muckarosi, izvrtaci istine i onoga sto se napise...sve su spremni da urade da po svaku cenu ne bi prihvatili istinu, vec ostali u lazi...to je vidljivi dokaz kako je greh strasan, i ostajanje u njemu dovodi coveka do strasnog stanja uma i Duha..

Inace pre dva dana sam sreo komsiju Jehovinog svedoka koji zivi dva bloka od mene, i u razgovoru sam mu pomenuo da ucestvujem na jednom ovdasnjem forumu, misleci na Serbian forum, i da je na njemu prisutan odredjeni broj Jehovinih svedoka, i rekao sam mu sta sve pisu i kako se ponasaju, a on mi je energicno odgovorio da to sigurno nisu pripadnici Jehovinog naroda, vec neki ubaceni neprijatelji koji zele da osramote njegovu organizaciju..

Ovaj tekst koji sam ja citirao su namerno krivotvorili, napisavsi crvenim slovima SPASITELJICA, i ako sam ja naveo SPISATELJICA..

Po tome se moze videti kakvi su to ljudi...neka im je Bog u pomoci...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kako je to strasno stanje uma, ti im citiras toliko biblijskih stihova kao odgovor, a oni i dalje ponavljaju `Citiraj biblijski stih..

Evo ponovo cu ponovoiti ono sto sam gore napisao, a mozete skoknuti i do teme BIBLIJSKA OBELEZJA PRAVE BOZJE CRKVE, i pogledati moj poslednji komentar, u kome sam dao biblijske tekstove kao dokaz postojanja trojstva, i u vezi Isusovog Bozanstva.. ujedno se izvinjavam uredniku zbog ponavljanja..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Odavno sam ja zaključio šta Adventista zna i može, ovo je za ostale čitaoce foruma koji još ne zanju kakav im je moral i "KARAKTER"
"ti im citiras toliko biblijskih stihova kao odgovor, a oni i dalje ponavljaju `Citiraj biblijski stih"
Evokakvo je pravo stanje u Adventizmu i neka svaki čitalac foruma izvuče svoj zaključak.

Adventista gleda te u oči i laže!
Adventista samo kaže " JA TI REKO! TO JE TAKO ali ne misionira bibliju, po bibliji i sa biblijom! već ono što im je "proročica iz konteksta jasno zaključila".
Toliko su zabrazdili u krvivoveru da u jednoj rečenici po više puta sami sebe kontradiktiraju!
Odbacili Adventisti Apostolsko učenje, Hristovo evanđelje i pismo! u svojoj paganskoj jeresi i zabludi odriču se jedninog istinitog Boga Oca.

Evo pa zaključite sami. Meni Adventisti nisu nimalo ubedljivi, a to što lažu "sami sebe lažu"

pitanje: Lažan si ti svedok :) "ne piše" da su Boga proboli, post 1257 na temi Jehovin Svedoci argumentovano sam ti to dokazao a što ti to ne uzimaš u obzir samo dokazuje kakvo stanje u Adventizmu.

odgovor: Naravno da nepise ja sam to dodao u zagradi, jer se to iz konteksta jasno zakljucuje..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------​
Ni jedan Adventista ne može ovo razumeti pa da mu ponavljaš i u svaki post!

Dragi moj kako se pozivaš na bibliju kada ti još nisi ni jedan jedini biblijski stih ovde naveo da podrži tvoje misioniranje.
Ja bi reko da ti nas varaš sa tom Jecinom TANDARA MANDARA snivala sam!

Kada budeš biblijom da podržiš ono što misioniraš onda ćemo diskutirati :) Adventistička MANTRA sa poluistinama me ne zanima.
Zabrinut sam za tebe i tvoj nizak nivo dragi moj, zabrinut za nečasnu radnju koju ovde obavljaš :)
Zaista sam zabrinut videti da ideš zlim putem a nisi ni svestan! kao bezbožnik i bez logike misioniraš JECINU dogmu principom TAKO JE, JA TI KAŽEM!

Dragi moj Laodikejac ako misioniraš dogmu Adventizma sa JA REKAO TO JE TAKO! nemam šta da diskutiram. Ali ako želiš po bibliji i sa biblijom jer kao Adventista se pozivaš da ti je biblija jedino merilo onda sigurno da je poželjno i citirati stih da ti podrži misioniranje.

"ti im citiras toliko biblijskih stihova kao odgovor, a oni i dalje ponavljaju `Citiraj biblijski stih"
pitanje: Pitanje za Adventizam
Ako je Isus oduvek bio sa Bogom i to da je sam Isus bio Bog, koliko onda ukupno Bogova Adventizam zagovara da ima? konkretno.
odgovor: jedan Bog koji se otkriva u tri licnosti, Otac, Sin, i Sveti Duh..

Gde je biblijski stih? ja ga ne vidim!
pitanje: Po Adventizmu koliko Bogova zagovarate da treba obozavati?
odgovor: jednog Boga u tri licnosti, Oca, Sina, i Duha Svetoga - DA SVI POSTUJU SINA KAO I OCA STO POSTUJU, KO NE POSTUJE SINA NE POSTUJE OCA...

Gde je biblijski stih? ja ga ne vidim! Čijom influencom do takvog zaključka?

pitanje: Ako je proročko snivanje da je Božiji sin sam Bog JEHOVA tačno, ispada da je taj sin sam sebe rodio, sam sebi Otac i sam sebi prvorodni sin. :)
odgovor: ne nego je trojstvo sprovelo i sprovodi plan spasenja zajednicki...
Izrazi `Otac i sin, su samo ljudski pokusaji da se objasne odnosi koji vladaju medju razlicitim pripadnicima Bozanstva.
Bog otac je Otac sinu, kao sto je otac svakog coveka koji se radja na ovoj zemlji..
Mada na nekima gde se kaze `JEDINORODNI SIN BOZJI, stoji `MONOGENES TEOS, sto znaci BOG JEDINI TAKVE VRSTE, MONO - jedini, GENES - vrsta, TEOS - Bog, sto znaci da je Isus jedino bice takve vrste rodjeno na zemlji, koji je ujedno i Bog i covek - Bogocovek.

Gde je biblijski stih? ja ga ne vidim! Adventistička interpretacija a ne bibliski stav.

Kao sto Jehovini svedoci imaju svoju prorocku organizaciju koju nazivaju RAB DOBRI I VJERNI, i za koju smatraju da je nepogresiva, a mnogo puta je dovela u zabludu svoje clanove da su je masa vernika napustali u istoriji, tako i Adventisti imaju spisateljicu kroz koju je Govorio Duh Bozji, a ciji se spisi zasnivaju iskljucivo na bibliji, i kojoj je i samoj biblija bila jedino merilo.

Jednom prilikom je jedan brat Adventista imao diskusiju sa jednim Jehovinim svedokom, koji je kao ispomoc u svojoj diskusiji koristio casopis kula strazara, na kraju ove diskusije u kojoj je ovaj brat pobio vecinu tacaka Jehovinih svedoka, Jehovin svedok je rekao sledece reci ``MORAM DA PRIZNAM, BEZ KULE STRAZARA UCENJE JEHOVINIH SVEDOKA JE MRTVO...

Gde je biblijski stih? ja ga ne vidim! Govor u vetar koji nema nikakav smisao.

PITANJE: Tako dakle po Adventizmu, Isus je prvorodni u smislu da je uzrok svega! Isus je Bog od koga sve potiče i stvoreno je. Dragi moj Laodikejac ti si bezbožnik i Bogohulnik! ako nemaš Oca nemaš ni Sina :) Dakle gde ti je sada glavna uloga Božanstva Oca :) kada ti je Isus sve.
Samo ti huli na Božiji duh i zuju u vetar kako je Adventizam Biblijsko obeležje jedina prave Boga Hrista Crkva :)

ODGOVOR: problem je sto ti delis clanove Bozanstva, i tako gledas na celu stvar.
A moje objasnjenje je bilo vezano za izraz prvorodjeni ( Grcki ) ARCHE, koji se u bibliji primenjuje na Gospoda Isusa Hrista, u smislu da je on Bog od koga sve potice i stvoreno je, a to ni u kom slucaju ne iskljucuje Boga oca i Svetog Duha, jer ako pogledas 1 knjigu Mojsijevu 1 poglavlje, mozes videti ko je sve ucestvovao u stvaranju, Bog koji se tada objavio kao ELOHIM, odnosno kao onaj u kome su sadrzane vise licnosti, u kontekstu cele biblije vidimo da su to tri: ``U POCETKU STVORI BOG ( Elohim ), NEBO I ZEMLJU...
I DUH BOZJI DIZASE SE NAD VODOM...I RECE BOG ( Elohim ), neka bude svetlost, i bi svetlost..
( 1 knjiga Mojsijeva 1 poglavlje ).
Ovi i slicni tekstovi o Gospodu Isusu Hristu koje sam citirao, upravo su napisani sa ciljem da bi pokazali da je Isus Hristos jednak Ocu, da je on stvoritelj, da je njegov presto vecan, da je on Bog koji ima isti autoritet kao i sam Bog otac..
--------------

Zaključak ovo nije biblijsko načelo niti biblijska nauka! ako nije po bibliji "ČIJE JE?"
Kao vetrenajača u vetar! ELOHIM množina više zasebnih ličnosti ili osobe! Bog Otac Bog "Otac", Bog Isus Bog "Otac" i Bog Sveti Duh Bog "Otac"
Tri ličnosti Bogo Otac! po kojem biblijskom stihu?

We can see the “glory of the father” in his only begotten son. But Christ is not the father, and also not God. Jesus when talking to his father refers to his father as “the only true God”.

Можемо видети "славу оца" у свог јединородног сина. Али Христос није отац, а такође није Бог. Исус, када разговара са својим оцем односи се на свог оца као "јединог истинитог Бога".

Kakvi su to Adventisti tipovi svatićete kada vam obijasne proročku viziju. Nije vizija ono što piše! već ono što JA TI REKAO, TAKO JE TO! po:

odgovor:
Naravno da nepise ja sam to dodao u zagradi, jer se to iz konteksta jasno zakljucuje..

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ja sam istakao reč crvenim slovima koju je napisao Laodikeja u posti #161 može da se proveri a laodikeja ako je čovek ne bi trebao sad da prepravlja post #161. Za Miku 32 : Ja sam spreman da revnujem za Jehovu Isusovog i našeg stvoritelja. Jasno sam istakao više puta da sam uz Jehovine Svedoke i da sam u stalnom kontaktu sa njima. Nisam kršten Jehovin Svedok zato što uočavam graške koje su im se potkrale ali pošto ne postoji bolja religiozna organizacija ipak ostajem sa njima. Nije mi namera nikoga da uvredim nego da ukažem na greške koje vidim i smatram da mi je to dužnost.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
PITANJE: Kada je Isus Hristos bio kao COVEK?

ODGOVOR
: Nerazumnog li pitanja Boze moj...Pa naravno kada se utelovio.

PITANJE: Dali je Isus Hristos bio Gospod Bog svemogući?

ODGOVOR:
da, ali je njegovo Bozanstvo prilikom rodjenja i zivota na ovoj zemlji bilo zaklonjeno telom.

PITANJE: U šta je Isus Hristos "ipak" jedno sa Ocem?

ODGOVOR: iako je Isusovo Bozanstvo bilo zaklonjeno telom, on je ipak bio Bog, i jedno sa ocem u svakom pogledu, Otac i sin su homousios - iste supstance, oni su jedno i u mudrosti, znanju, u velicanstvu, u autoritetu...

Vidi li iko ovde neki biblijski stih? ja ga ne vidim.

"čovek Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ...""Hristos nije Bog u ličnosti, niti identitet (Elen Vajt)"

Znaci tu lepo pise da je Isus bio jednak sa Bogom, odnosno da je sam bio Bog, ali da se ponizio i postao covek, a onda kaze da Isus kao covek nije bio Bog svemoguci, jer je njegova Bozanska priroda bila zaklonjena ljudskim telom, ali da je i u takvom stanju ponizenja bio jedno sa ocem, takodje kaze da ono Bozansko u Hristu nije podleglo u samrtnim mukama na krstu, vec da je Isus umro kao covek, i da je tom smrcu otkupio sve one koji ga prihvate za spasitelja.

Gde to piše, koji stih? šta vidim je samo jeres i Adventistička dogma kao i glupost koju Adventisti ne mogu potkrepiti biblijom.

Pitanja za Adventiste

Sada mi di daj dodatna obijašnjenja ko je Isus ako nije bio JEHOVA Bog Svemogući?
Kako obijašnjavanje imate da je Isus i Otac jedno?

ODGOVOR:
Opet si iz nedobronamernih ciljeva izvadio iz konteksta ovo sto si citirao, i sve si pomesao, sto samo za sebe govori o kakvoj se osobi radi.

Ceo citat glasi:

"Ali, iako je Hristova slava za neko vreme skrivena...on nije prestao da bude Bog, kada je postao čovek ... COVEK Isus Hrist nije bio Gospod Bog Svemogući, ali Hrista i Otac jedno smo". (Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129) ...

Pre svega, ovaj tekst koji si nasao na pomenutom sajtu, ima za cilj da objasni razliku izmedju dve Isusove prirode, Bozanske koju je imao na nebu, i ljudske koju je dobio rodjenjem na ovoj zemlji, odnosno da je Isus
oduvek bio Bog jednak ocu, ali da je rodjenjem njegova Bozanska priroda bila zaklonjena pod senkom tela...
To se jasno vidi iz citata, ali problem je sto treba pravilno prevesti ovaj tekst, a za to nemamo bas odgovarajuce mogucnosti sa ovom vrstom tehnike...

Nedostatak odgovora na pitanje `da li citas bibliju.. govori o tome da si slab u proucavanju biblijskog teksta, jer covek koji proucava jednostavno ove cinjenice mora znati, a ja vidim coveka koji ne poznaje ni osnovne postavke, ni principe tumacenja Bozje reci...zao mi je..

TO JE TAKO, JA TI KAŽEM! a gde ti je taj biblijski stih? nemaš ga :)

Ovo je naravno već biblijski stih kao i interpretacija! Adventisti imate li nešto protiv?

"1CO 8:6 Ali za nas postoji samo jedan Bog, Otac, od koga je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz koga je sve, i mi od njega."

"Php 2:11 I da svaki jezik treba da prizna da je Isus Hristos Gospod (nije Bog), na slavu Boga Oca (Bog OTAC nije Trojstvo)."

Na ova pitanja Adventisti još nisu odgovorili, odgovoriće! možda, nadam se, verovatno. :)

Pitanja za Adventiste
Kakva je dela Isus tvorio i na čiju slavu?
Ako onaj koji veruje u Isusa i tvori još veća dela, šta je ovaj? konkretno dali je on svemoguć Bogočovek možda?
Gde je Isus otišo? konkretno "kod koga i gde je seo?"
Koje je Isusovo ime u čije se nešto zaišti?
Koje su Isusove zapovesti što ih vi Adventisti izvršavaju ili držite?
Koga će Isus umoliti s obzirom da je on starozavetni jedini Bog JEHOVA inkarnirani kao svoj svemoguću Bog sin Isus?
Po čemu znamo da ste vi Adventisti duha istine videli, primili, jer ste ga poznali?

Šta nemaš komentar? ako nemaš argumente onda idi kao i do sada pa bogohuli Jecinom vizijom iz transa TANDARA MANDARA ja ti kažem TO JE TAKO!

Pitanje za Adventiste
Dali je Bog Sveti Duh "Otac"?
Dali je svemogući Bog Sin "Otac"

Napomena: Ovo pitanje sam već postavio, napominjem i to da sam na to pitanje već dobio i odgovor od jednog člana Adventizma.
Interesuje me šta ostali Adventisti misle, koji im je stav i sa čim oni potkrepe svoju veru?

Adventisti imajte mir sa svim ljudima, setite se Hristove najveće zapovedi.

Dodato posle 37 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Laodikeja
Biblijska obeležja prave Božije crkve
post# 119

PITANJE: Još jednom isto pitanje, "Ko je Otac i ko se danas rodi Ocu kao Sin?"
ODGOVOR:
Otac je Bog Otac, isto kao i Sin, i Sveti Duh, s time da je jedno od clanova Bozanstva uzeo ljudsko telo i postao covek..

Ili

We can see the “glory of the father” in his only begotten son. But Christ is not the father, and also not God. Jesus when talking to his father refers to his father as “the only true God”.

Можемо видети "славу оца" у свог јединородног сина. Али Христос није отац, а такође није Бог. Исус, када разговара са својим оцем односи се на свог оца као "јединог истинитог Бога".
(Elen Vajt SDA biblijski komentar, Vol.5 p.1129)

Jedan Bog tri ličnosti kao posebne, zasebne
osobe! Ali nisu tri Boga, jedan je samo Bog. Ali ELOHIM aludira da ih ima više :)
Kada jedno od članova Božasntva govori sa drugim članom Božasntva to naravno ne znači da Bog govori sam sa sobom, to samo znači da razgovaraju te posebne osobe među sobom kao zasebne ličnosti :)
A kada se jedna ličnost Božanstva moli drugoj osobi Božanstva ne znači da se Bog moli sam sebi, naravno da to znači da JS krivi jer dele Boga na tri, TAKO JE TO, JA TI KAŽEM!

Adventisti budite bar malo skromniji sa vašom MANTROM i ne hulite na sveti duh, imajte i mir sa svim ljudima "setite se Hristove najveće zapovesti"

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Evo ovo je moj citat koji sam dao u gornjem komentaru, a svako moze gore da se vrati i vidi kada sam napravio poslednje izmene a kada si ti poslao taj tekst koji si namerno izmenio i dodao SPASITELJICA...
To je ocigledna smisljena laz...a sada zelis da se izvuces...

Evo i datuma i vremena kada sam poslao ovaj komentar, a jedinu izmenu sam napravio par minuta kasnije 31-08-2011 15:29, a ovo je datum i vreme kada si ti poslao izmenjenu verziju mog teksta 02-09-2011 01:29 dva dana kasnije.

Pitam se samo kakav je moral coveka koji otvoreno laze...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sto se tice ostalog, mislim da ipak ovde neko nekoga vuce za nos...
Nema sta da se vise komentarise, jer za sve sto je do sada receno, dati su cvrsti biblijski argumenti, ali Jehovini svedoci to svesno previdjaju, i mogu i dalje da govore da nije dat ni jedan argumenat, time sami sebe svesno lazu i obmanjuju, jer nisu spremni da prihvate istinu onakvu kakva ona jeste. i iz tog razloga daju prazne komentare koji nemaju smisla..prema tome, ova tema se sa moje strane ovde zavrsava, jer i dalje bacati bisere pred svinje bi bio veliki greh, jer se istina svesno gazi..

Moj savet upucen iz ljubavi je taj, da napustite satanizam koji vas vodi stazama mraka, i da se molite Bogu da vam on licno svojim Svetim Duhom otkrije put spasenja i vecnog zivota...jer ono sto je otkriveno njegovim slugama, je to, da je u organizaciji Jehovinih svedoka skoncentrisan veliki izvor demonskih sila, a neka vam Gospod otvori oci da to uvidite na vreme..

Pozdrav i sve najbolje..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za Laodikeja : Ja se izvinjavam što sam desetak puta pročitao reč koju si napisao iako nemam problema sa vidom ali svaki put sam pročitao
spAsiteljica umesto spIsateljica. Ali slušaj prijatelju, znajući kako me vodi moj um i slučajnosti koje se dešavaju dolazim do zaključka da uopšte nije slučajno što sam tako čitao tu reč koju si napisao.

Natrag