Pošto su Adventisti kriva religija i imaju na stotine jeresi u svojoj Crkvi. I zato što su iskrivili Božiju reč kao malo ko. Oni vrlo teško, ili bolje rečeno NIKAKAO ne mogu te svoje jeresi Biblijski opravdati. Jer se veoma lako i brzo Biblijom sve njihove jeresi razotkrivaju. Zato moraju sa spamovanjem, zatrpavanjem istih tekstobva, vređanjem i ostalim stvarima.
Evo vam primer da bi lakše razumeli i pratili:
Ja sam PRVI PUT postirao na temi ADVENTISTI na
str. 30, # 299:
Pomaže Bog braćo i sestre
Imam par pitanja za Adventiste, koja mi nisu jasna, pa bih zamolio, pre svega ASD, da mi objasne o čemu se radi.
U mnogim crkvama žene ne mogu biti pastorice, starešinke, apostolke, sveštenice..... zbog stiha iz 1.Korinćanima 14,34 Жене ваше да ћуте у црквама; јер се њима не допусти да говоре, него да слушају, као што и закон говори.
Koliko ja znam ASD imaju pastorice, učiteljice, starešinke.....koje u crkvi uče, propovedaju, vrše svešteničku službu........ Mene sada to zbunjuje. Ovaj stih iz Pisma sa praksom u Adventističkoj crkvi. Ko je tu u pravu a ko u krivu. Adventisti ili Pravoslavci, Katolici, Nazareni, Baptisti.........
Pozdrav svima, svako dobro
Evo vam za svaki slučaj i moj DRUGI POST na istoj temi:
str.31, # 301
1. Onda bi trebali pozvati u pomoć ili ostale forumaše, ili zvati HAC i proveriti ovaj tvoj navod. Jer ja sam čuo da teološki fakultet završavaju i žene i tim činom postaju pastorice.
2. Ako se subotnja škola dešava u crkvi za vreme bogosluženja, i pri tom je žena učitelj, šta je onda to nego kršenje Pavlovog uputstva?
Ovde imam samo jedan odgovor i dva stiha:
Jedno od najopasnijih stvari za spoznavanje prave vere je predanje i ljudsko-logičko tumačenje Pisma. Znači Bog je u Pismu dao uputstvo/a za naše spasenje, ali smo mi pod uticajem našeg subjektivnog mozga ili nečeg drugog, ne znam ni sam, protumačili to drugačije nego što je napisano i sproveli u crkvenu doktrinu i praksu. Znači više smo hteli da slušamo ljude nego Boga.
Možda i u nekim slučajevima se nama to učini logičnije nego ono što Bog traži od nas, ali to je pogrešno. Naš mozak i naše spoznanje stvari je nemerljivo sa Božijim. Tako da je Bog uvek u pravu!
I stih: Римљ.8.7 Јер телесно мудровање непријатељство је Богу, јер се не покорава закону Божијем нити може.
Јаков 4.4 Прељубочинци и прељубочинице! Не знате ли да је пријатељство овог света непријатељство Богу? Јер који хоће свету пријатељ да буде, непријатељ Божји постаје.
Hvala ti na odgovoru, Gospod s tobom
Da bi vrlo brzo (posle samo jedne strane) usledili odgovori Adventista:
Odgovor str.32, # 317
A ko ti je garant da ti nisi u zabludi? Ti sam,tvoje gresne sebicne pobude? Ne mozes da kazes mene briga sto je Pavle to reko Korincanima,vec me intresuje kako da to sprovedem u svoj zivot.Prvo treba da das dokaz da je to Pavle dao kao Bozju zapovest da bi ona vazila za sve,svuda i u svako vreme.Ako te nije briga zasto je tako rekao onda prihvati i ostalo sto kaze nema vise muskoga i zenskoga,roba i slobodnjaka,Grka i Jevrejina nego smo svi jedno u Hristu(parafraziram text).
Dalje,netacno da je EGW zastupljena u vecini literature,bas na protiv idi u adventisticku knjizaru Preporod pa pogledaj nasumicno naslove pa me demantuj.Dalje sto uvodis EGW u diskusiju kao neki argument?Za sta argument?Mozes li da navedes jedno verovanje ASD koje je zasnovano na njoj da imao elementa da je uvodis u diskusiju?
Odgovor str.32, # 321
A ti kao znas sta je " PRAVA RELIGIJA'', pokazujuci elementarno ne poznavanje eto recimo okolnosti u kojima je to Pavle izrekao,pa onda pozivnje na levitski zakon,jesi li ti obrezan 8 dana?99% sam siguran da nisi,nego eto nisi imao exkluzivu pa si napistio ASD kao i Baufmaster pa ste sada u ''exkluzivi'' ''prave religije'',tj.internet religije
Odgovor str.33, # 323
Sarrdu, bilo bi dobro da ne filozofiras, vec da izneses sta to smatras pogresno u Adventistickom ucenju sto nije po bibliji, a ja cu ti reci da sam u svom traganju za istinom spoznao i putem reci, i osvedocenjem Duhom Svetim, da je Adventna crkva jedina crkva koja je sacuvala onu autenticnu biblijsku nauky koju su objavljivali i Hristos i Apostoli, i koja je bila obelezje prve Hriscanske crkve.
Pa izvoli...
Odgovor str.33, # 326
Sarrdy idi odmori malo,kad nemas osnovno elemnatarno poznavnje Pisma sto smo utvrdili,da ne ponavljam sve gore sto je Laodikeja rekao napisao.Jer da si imao poznanje toga ne bi se ovako brukao.
To sto si ti umislio da je atak na tvoju licnost je samo tvoja percpcija gresnog ,neprepordjenog srca koje tumaci po sebi sta bi uradilo.
Verovatno ces i ovo protimaciti isto ,ali kao sto ti rece radi drugih koji citaju:
Reci nam kako se zove ta prava religija i kako se zove crkva kojoj ti pripadas.
Samo bez fraza kako to ona koja je zapisana u Bibliji i da si vernik nebeske crkve i tome slicno.Posto evo mi se ne libimo niti krijemo da smo adventisti,cak sta vise ponosni smo na to,sada je red na tebe.Posto verujem da si i ti napustio kao baufmaster SDA pa su ti se sada otovrile oci da nas izvedes na pravi put pa evo prilike
Odgovor str.33, # 329
Ma ostavi se tih zaludnih fora sa 3 jeftina trika,sve sto si rekao ja isto mogu da primenim na tebe.ali upravo si isto ko baufmaster pokazao jednu slabost,inferontnost,pa mogu reci i kukavicluk nedostojan za jednog muskarca. Zasto bezis ako si u pravu,zasto nam ne kazes kao se zove ta tvoja crkva?Ili je to internet crkva a ti si ovde guru kome treba da se povinujemo jer si TI merilo?Smesno momce zaista,ali dobro ima vremena pa ces odrasti.Jer tebi nije do spoznanja ISTINE (pretpostavljam da tako gubiš materijalni status ili neki interes) već ti je da OCRNIŠ ONE KOJI OTKRIVAJU TVOJE ZABLUDE.
Ja znam koja je prava crkva nalazim se u njoj,a ti kad porastes i smognes snage da nam otkkrijed dragocenu istinu gde pripadas javi se.Dotle polako prelazi sa mleka na crvstu hranu
Ovde je čak morao i Jurivaka da intervemiše !
Zašto nije intervenisao posle mojih postova, već posle Adventističkih !?
Analizirajte ove postove od početak. I moje i bilo čije videćete da na SVIM FORUMIMA, ADVENTISTI OVAKO NASTUPAJU. Uvek PRVI počnu sa omalovažavanjem ili spamovanjem teme ADVENTISTI, pogledajte i sami pa se uverite. Mada ja mislim da ste se svi ovde uverili ko su Adventisti, pa zato i nećete u diskusiju sa njima....
Odgovor str.42, # 412
Iskren dokaz da nisu sve koze na broju u tvojoj glavi definitvno.Place zavod za mentalno zdravalje za tobom
To je zato što nemaju BUBLIJSKE ARGUMENTE ZA SVOJE JERESI, i zato što pripadaju krivoj religiji !
Ako vas ZAISTA INTERESUJE ISTINA O ADVENTISTIMA ne budite lenji. Pogledajte tih 50-tak stranica da bi se uverili ko govori istinu !
U tu svrhu evo vam post jednog bivšeg Adventiste, koji odlični poznaje ADVENTIZAM, i slobodno obratite pažnju na njegove postove:
Odgovor str.35, # 339
Brate Šarddy pozdravljam te.
Sve što bih rekao na tvoj tekst je AMIN.
To govorim i na ostale odgovore jer do sad nisam uvideo da postoji razlika u razmišljanju...pa sad ili smo obojica za psihijatriju ili treba da nastavimo slaviti Boga za oči i uši i razum što nam otvara.
Bog zna a i mi znamo kome verujemo, Bog te blagoslovio.
Evo vam još jedan primer:
Odgovor str.36, # 352
Ovakve stvari koje je napisao Baumeseter i ne treba demantovati, jer je svakome ko imalo poznaje Adventiste, zakljucice da su one lazne, i napisane sa krajnje zlobnim duhom rusenja i zavodjenja neupucenih.
Paušalan odgovor! Otkuda Laodikeja zna da su to reči napisane ZLOBNIM DUHOM. Pa bolje poznaje Adventizam Baumaester nego Laodikeja ! Znači Laodikeja brani krivu religiju na sve načine i pri tom govori kako njega Bog osvedočava, i kako je Adventnatba crkva podignuta od Boga.
A ja sve to treba da gledam, da znam šta je prava ISTINA i da čutim !
Po Laodikejinom mišljenju, a čini mi se i po Isabeletinom i Jurivakinom.
E pa drage sestre i braćo – Neće moći ! Na ovom forumu, možda će i moći ako se zaključa tema. Ali toliko foruma ima trenutno u Svetu, da za mene ima posla oko Advetizma u narednih 30 godina.
Ii još jedan indikativan primer:
теријал. [/QUOTE]
I Adrianov post na temi Adventisti; str.46 # 453
Ово са Колошанима траје и траје...QUOTE]
Čovek se mamučio. Dao divan post, uljudan kulturan, ISTINIT.....
I prvi njegov post kada ih je ‘’načeo’’:
I Adrianov post na temi Adventisti; str.53 # 526
A kako to naši čuveni Adventisti doživljavaju (i što je najgore – Adrian je u početku ODOBRAVAO SKORO CELU Adventnu nauku !!!), izvoli te pogledaj te:
Odgovor Mike str.54, # 535
"
Bilo bi dobro da budes posten, pa da se sada pred svima izvines za lazi koje si prosirio na forum, a ne jednostavno prelazis kao da od toga nista nije ni bilo nego ides sada na subotu. Neka te bude sram, nisi ti ni covek a kamo li hriscanin......
Adriane, to su lazi, podvale, pokvarenost. Nije na meni da kazem ko je toliko pokvbaren nego na tebi.
Predpostavljam da si to pokupio sa nekog bunjesta a da nisi nio znao o cemu se radi, ako je tako, izvini se, jer si preno ljudima laz.
I kazi nam odakle si pokupio to djubre? Ako to ne uredis onda si ti ta ptica koja misli da sve zna i da se ovde igras sa patuljcima.
Ako ne das nikakav odgovor na problem koji si sam zamesio, ONDA SVIMA JE NA FORUMU JASNO DA SI LAZOV I DA NEPOSTENO RADIS STO NE PRISTOJI NI ATEISTI, A KAMO LI ONOME KO SE PREDSTAVLJA HRISCANINOM.
Dajemo ti prednost da se opravdas ako imas cime ili priznaj gresku i onda mozemo ici naptred.,
Obratite pažnju koliko je stranica prošlo od PRVOG Adrianovog posta protiv Adventizma do ovog ! Samo 1 stranica ! Dalje nastavite sami.
I samo još jedan indikativan primer:
E to su vam draga braćo i sestre Adventisti. Bez maske. A sa maskama oni su anđelčići. Sve kulturno, sve fino, sve super, a ono međutim! Vuci u jagnjećoj koži.
ANALIZA SVIH POSTOVA NA TEMI ADVENTIZMA, vam je BUKVAR za spoznanje ADVETIZMA i ADVENTISTA!
I uradite to što pre. Jer poznavajući Adventiste, oni su na sve spremni, ne bi li zamaskirali svoje prljavštine.
Takođe nije loše to isto uraditi i na ostalim forumima. Ako pažljivo idete stih po stih, videćete da kod prvog iznošenja ISTINE o Adventizmu, sleduje ili VREĐANJE i KOMPROMITOVANJE, ili SPAM ili Copy/Paste Adentistički propagandni materijal.
Ne veujte meni. Ali ne verujte ni Laodikeji i Miki. Jednostavno veruj te svojim očima.
Pozdrav svima.