Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
[FONT="]OK, razumeo sam.[/FONT]Vama nije otkrio Bog licno osvedocivsi vas svojim Duhom, vec je vase tumacenje proisteklo iz vaseg licnog shvatanja pisma po principu JA PROCITAM - JA MISLIM DA TO ZNACI TO.
Moj slucaj je sasvim drugaciji, ja ne mislim, ja se molim Bogu da me on osvedoci u ispravnost odredjenog tumacenja.
Prema tome iza vas stojite vi sami sa svojim licnim tumacenjem pisma koje Sotona koristi da bi vas drzao u samoobmani.
[FONT="]Iza tvojih tumačenja, znamo već kojih da ne navodim, jer se lista svake nedelje povećava - Stoji Bog ![/FONT]
[FONT="]A iza naših Sotona ! I to kako ti to navodiš da bi nas držao u samoobmani.[/FONT]
Dobro, hvala na odgovoru, imaćemo to u vidu, pa ćemo ovih 100-tinak vaših jeresi malo bolje pretresti, a prethodno se usrdno moliti Bogu.
[FONT="]OK, znači ovo isto važi i za sve ostale Crkve ![/FONT]Jedno je sta ljudi kazu a sasvim drugo sta predstavlja istinu, jer samoobmana je vesto sotonino orudje kojim uverava da nesto jeste tako i ako nije.
[FONT="]Sve je njih sotona samoobmanuo, samo vašu nije. Iza vaše stoji Bog ![/FONT]
[FONT="]Lepo razmišljanje, hvala.[/FONT]
[FONT="]Znači tvoja Crkva sem kompletne ISTINE, još i najbolje poznaje Bibliju, a to onda rezultira da je ASD – jedina 100 % Božija Crkva na planeti, sa svim ovim učenjima koje imate !?[/FONT]Sto se ovoga tice postoje tri grupe, u zavisnosti od taktike koju sotona koristi u obmanivanju, i samih dogmi odredjene verske grupe ili zajednice;
Prva grupa u koju spada vecina danasnjeg verskog sveta nema nikakva licna iskustva, ili pak ne veruju da covek moze imati ikakva iskustva te vrste, osvedocenja, snove, znakove, ili da se Bog licno javlja ljudima i da im Govori.
Ova grupa se koncentrise na veru u ljudske autotitete koji razmisljaju u njihovo ime, i to je zvanicno ucenje koje takve zajednice promovisu, u ovo spadaju tradicionalisticke crkve, Jehovini svedoci koji otvoreno kazu da iskustva ovakve vrste nisu moguca, i da se Bog ne otkriva na taj nacin u novozavetnom periodu, vec da treba verovati u autoritet koji su razliciti, u tradicionalnim crkvama Patrijarsi i Vladike, Papa, koji su nepogresivi, a kod Jehowinih svedoka rab dobri i vjerni odnosno njihova organizacija koju smatraju nepogresivom
U drugu grupu spadaju oni koji imaju iskustva, i to uglavnom iskustva primanja duha, padanja u trans prilikom cega dozivljavaju ekstaze jako izrazenih osecanja, govorenja cudnih jezika, itd.
Ovi ljudi se uzdaju u sam dozivljaj ili svoja osecanja i njime mere sve, pa cak i rec Bozju.
U ovu grupu spadaju harizmatski pokreti poput Pentakostalaca, pokret koji postoji i unutar Rimokatolicizma.
Prema tome, danas u Hriscanstvu vladaju ova dva ekstremno razlicita shvatanja, autoritarnost naspram samog iskustva..
Iz licnog iskustva znam da su pripadnici ovih verskih grupacija vrlo slabi poznavaoci pisma, jer svoju veru grade na pogresnim temeljima, i nemaju izbalansiranu veru gde ce rec Bozja biti na prvom mestu, a iskustvo proisteci kao proizvod istine koju smo primili..
[FONT="] [/FONT]