Adriane, pa jesi li ti takvoj sekti pripadao? Ako jesi onda zaista te sazaljevam i ja bih pozvao sve da se cuvaju takve sekte, zato bilo bi veoma dobro da nam Adrian kaze kako se zove ta njegoiva bivsa sekta da bismo znali kako da se cuvamo.
Isto tako bilo bi korisno da nam svima kazes kako se zove ta sekta u kojoj se sada okupljate vi bivsi pravoslavci?
Mozda bi bilo korisno da se i od nje ljudi cuvaju.
Zerlim ti sve najbolje
Колико је мени познато: ти си бивши православац који је завршио у секти. Уосталом, шта покушаваш са овим? Изгледа да си опет у конфузији. Ја сам остао православац иако су многе владике помахнитале, а то са мном нема никакве везе. Црква није њихова, већ Христова, а ја не желим да ћутим за све што се дешава.
Цркву нису напуштали ни први хришћани када су се појављивале јереси и када су правоверни били нападани од неких главешина. Нити су оснивали секте, нити су улазили у њих. А ти и теби слични увек заврше у сектурини, па их и даље вуче истина и морају повремено да уђу у цркву на литургију. Јер у твојој секти тога нема, ви свештенство не признајете, имате некакве "пасторе", приповедаче и предаваче. Такву цркву Христ није основао. Али сада си неки главешина, дали су ти неку мизерну функцију и плату, само да вараш људе да се приклоне твојој "цркви". Ево какву је Цркву основао Христ:
Апостол Јаков Праведни
Апостол Јаков Праведни, брат Господњи
икона XVI век
ЈАКОВ ПРАВЕДНИ (грч:
Ιάκωβος ο Δίκαιος),
Јаков брат Господњи (
Iάκωβος ο Αδελφόθεος); писац саборне посланице новозаветног списа с његовим именом - један од
Седамдесеторице. Добио је назив
Брат Господњи, јер је био син Јосифа, обручника Пресвете Богородице. Када је Јосиф пре смрти делио имање синовима, хтео је један део да остави Исусу Христу, али се браћа успротивише не сматрајући Га својим братом. Јаков Праведни се онда јави да ће Му он препустити део свог наследства. Према предању, ишао је у Мисир са Богородицом и Јосифом, када су бежали од Ирода који је намеравао да убије Богомладенца Исуса.
Јаков Праведни, брат Господњи (Мк 6,3), који није био један од Дванаест Апостола. Писац је Саборне Посланице, која је уврштена у канон Библије.
Латинска јерес га погрешно идентификује са Јаковом Алфејевим, што вуче корене од грешке Блаженог Јеронима. Јаков брат Господњи је заправо друга особа - један од 70 Христових ученика (Седамдесеторице).
Нови Завет о Јакову
Био је
први Епископ Јерусалимске цркве,
"стуб Цркве" (Гал 1,19; 2,9). Јаков и браћа били су познати становништву Назарета (Мк 6,3; Мт 13,55); покушавали су једном да се успротиве његовој јавној служби (Мк 3,21; Мт 12,46-50). Међутим, после Христовог Васкрсења видимо да су они заједно са Апостолима и осталим Хришћанима из Јерусалимске цркве (Дап 1,14). У (1 Кор 15,7) изричито се каже да се Васкрсли Христос јавио Јакову, у Јерусалиму, где је Јаков живео са својом браћом и Богородицом (Дап 1,14). Касније, Јаков постаје Епископ Цркве у Јерусалиму, јер му је Исус Христос дао целу мудрост као Св. Јовану и Петру.
Био је веома угледан у Јерусалиму, јер кад се Св. Петар избавио из тамнице, он каже:
"Јавите ово Јакову и браћи" (Дап 12,17). Приликом Павлове посете Јерусалиму, ο којој говори (Гал 2,1-10), Јаков се са Петром и Јованом назива
"стубом Цркве", пред којим је Павле изложио свој рад, а који су му дали
"деснице заједништва", као и право да са Варнавом може проповедати Хришћанство међу незнабошцима. У дешавањима у Антиохији (Гал 2,11-14) браћа која су дошла из Јерусалима називају се
"од Јакова". На Апостолском сабору Јаков заузима главно место и председава.
Његов предлог да незнабошци нису дужни испуњавати Мојсијев закон, Сабор усваја (Дап 15). Код њега Св. Павле иде по повратку у Јерусалим са свог последњег мисионарског путовања, када се окупљају све старешине (Дап 21,18).
Остатак живота
Јаков није тражио од Хришћана из незнабоштва да се придржавају Мојсијевог закона, али је као старешина и ЕпископЈерусалимске цркве поштовао Закон и уживао пуно поверење. За њега се зна да никад није пио, нити се шишао или мазао уљем; у Храму се увек молио клечећи. Због свог светог живота назван је
Праведни. Игисип сведочи да је Јаков ο празнику Пасхе успешно проповедао Хришћанство, и да је због тога бачен са ивице Храма, зато што се одрекао јудејства. Пошто од пада није био мртав, а и даље се молио Богу, био је каменован и
на крају пребијен вратилом. Α према Јосифу Флавију, првосвештеник Анан је после смрти намесника Феста сазвао Синедрион, извео Јакова пред суд и дао га каменовати.
Флавије пише да је тај догађај изазвао незадовољство против првосвештеника, јер је убиство извршено у међувремену док није било римског намесника у Јерусалиму.
И тако сконча мученичком смрћу овај преславни апостол Христов и
пресели се у царство Господа свога. Беше Јакову 63 године када пострада за Господа свога.
До наших дана је сачувана
Литургија Св. Јакова, која се у Српској Православној цркви служи једном годишње, на дан његовог спомена, 23. октобра.
По васкрсењу Своме славноме Господ Исус њему се јавио нарочито, као што сведочи св. Апостол Павле (I Кор. 15). Био
епископ у Јерусалиму 30 година, и ревносно управљао црквом Божјом.
По указању Господа саставио прву литургију, која је била сувише дуга за доцније хришћане, те су је морали скраћивати св. Василије и св. Јован Златоуст. Обратио многе Јевреје и Јелине у веру Христову. И сами неверни Јевреји дивили су се његовој праведности, и називали су га Јаковом Праведним.
Далеко сте ви од Цркве, увек ћете бити секта јер се противите истини, измишљате и изврћете јеванђеље и сведочанство вам је од лажног пророка.
"To sto ti nazivas i smatras manipulacijama mi verujemo da je uputstvo Duha Svetoiga i Bozje reci Biblije"
Наравно да само можете да верујете, а то што није истина није битно. Зато апостол и каже: жигосани по савести, у лицемерју лажа, бране људима да једу оно што Бог створи, а једу они који спознаше истину на захвалност. Ако сам напустио "Вавилон", (успротивио се екуменистичкој јереси), то не значи да сам одмах отрчао у неку секту као ти. Мој глас се и даље чује, Богу хвала. Срећом да има још православаца који неће у загрљај са јеретичарима. А да ли ја пишем православље великим или малим словом, то је само још једна мала лицемерна опаска. А то што је вама сотона великим словом и што греси праведника прелазе на њега, то нема никакве везе?
Наравно, ви верујете да вам Дух сведочи, а само су вас тако "обрадили", а ви обрађујете новопристигле у вашу секту. Провидно је како се играте и измишљате. Стварно мислиш да нико не може да провери или да добро не види? Ако тако мисли, још си у већој "конфузији" него што мислим. Знам ја, није лако све ово. Ипак си толике године уложио у ту секту, добио неку фотељу и углед, па сад се нашао неко ко ти говори да си јеретик. Тешко се то прихвата, за право покајање треба много снаге и карактера, а треба се и одрећи функције и фотеље.