Jes pa da ostane svet bez dragocene i spasonosne informacije : Istina o Adventistima Sedmoga Dana.
Taman sad kada smo vas načeli i počeli da vas OTKRIVAMO - Ti : ''Najbolje bi bilo da urednik ukine ovu temu!?''.
Pa ovo je jedna OD NAJDRAGOCENIJIH TEMA NA SVIM FORUMIMA ŠTO POSTOJE U SVETU! I trebao bi urednik da je gaji kao malu bebu !
Sarrdy, vise puta sam rekao da ste nam svi vi kriticari od velike pomoci.
Vi nas pitate, a mi po vasem zahtevu iznosimo istinu onakvu kakva je u Bibliji i kako je mi razumemo i prihvatamo, a to je velika usluga za nas.
Sarrdy, mi Adventisti se ne plasimo istrage ni kriticara. Drago nam je da napadnete svaku bibvolijsku istinu koju drzimo i mi cemo vam je sto bolje mozemo objasniti. A sta mislis Sarrdy kad bismo ovako poceli da pregledamo ucenje tvoje Crkve? Sta bi tek tada se desilo?
Laodikejauje u praviu da vi najvise po desetine puta postavljati ista pitanja i prilazete ister slicice z aobdaniste, a na ista pitanja slede i isti odgovorio. Pa ni to za nas nije lose, jer poslovivca kaze: "Ponavljanje je majka mudrosti."
Neka ljudi i vise puta cuju istinu, a treba da znate da Rec Bozja kao seme raste i razvija se i u svoje vreme donosi plodove.
Ako se vi i urednik forumja niste umorili s nama, ja se sa vama nasigurno nisam umorio, naprotiv, ova diskusija mi cini zadovoljstvo.
Nadam se da ste svi mogli da vidite da su Adventisti hridscani koji se upravljauju po Bibliji. Priznajemoi celo Sveto pismo bez ikakvog odbacivanja. Smatramo da je samo Obredni zkaon, koji se odnosio na zrtve i obrede Staroga zaveta, nasao svoje ispunjenje u Hristu, a sve ostalo je i dalje na snazi. Zato ni ne milsimo da je u Novom zagvetu svaka zapovest ili uredba trebala da bude ponovljena, i one u Starom zavetu su zauvek na snazi.
A vi nam jos uvek niste se oduzili, jer ne nadjoiste zapovest ni u Novom zavetu koja od hriscana zahteva praznovanje nedelje, vidite da je subota i dalje ostala na snazi. Dobro ce biti i za vas da ovo uocite.
Jos jedno svima hvala na braytskoj saradnji.
Preko Mojsija jeste data ali KOME???5 Mojsijeva Pise Jasno!!
Pozdrav od Gere.
Ali zasto ne stavis i stih gde pavle citira (Koliko ko moze) niko nije protiv priloga! a protiv toga da mora dati bas desetak.
Gero, pa sto ponavljas isto pitanje? Objasnio sam upravo kako to mi sporovodimo u delo, ko zeli, koliko ima, ko drage volje hoce i koliko on licno odliuci, toliko donese i stavi na oltar i time je vernik ispunio svoju duznost pomaganje Crkve Bozje. To sam ti lepo objasnio i ti ponovo pitas isto.
Rekao si da u Novom zaveti nema ni reci o Desetku. Nisi u pravu. Isus je rekao farisejima koji su iu davanju desetka bili fanatici, a isostavili su istinu8i pravdu "OVO JE TREBALO COINITI, ALI NI ONO NEIZOSTAVITI." VIDIS DA JE iSUS ODOBRIO DAVANJE DESETKA.
A Pavle kad govori o onima koji su oltaru slaru sluze i s oltara dele, ocemu on govori? Zar ne govori o desetku.
Drugo, za nas je ptrimer Avrama, Jakov i proroka Malahija dovoljan i mi to prihvatamo kao Bozju Rec,m jer to i jeste, a za vas koji ne verujet, pi uzivajte sto vasi svestenici su primorani da budu trgovci i da pros od kuce do kuce, samo zato sto je vasa Crkva odbacila bibliujsko ucenje i sistem pomaganja Crkve i usvojila ljudsko koje se nigde ne spomiunje u celoj Biblijiu.
Gero hvala na saradnji
Gero,
video sam da si na nekom komentaru zamerio Adventistima navodno da naziv sotonsa pisu velikim slovom, i to si navodno potvrdio tekstom iz Velike borbe.
Ovako stoji stvar. Evo pred sobom imam Veliku borbu, prevod 1962. godine koju je izdala nasa Crkva u Jugoslaviji, i da znas da je na svakome mestu naziv sotona napisan MALIM SLOVOM, izuzaev ako recenica pocinje sa tim nazivom onda je velikim slovom. Mi, Srbi i drugi Balkanci ne pisemo naziv sotona velikim nego malim slovoim, jer to nije imenica nego naziv, titula koje snaci buntovnik, ali rec Lucifer iuvek pisemo velikim slovom, jer to je vlastito ime.
Medjutim u Engleskom jeziku je drugacije. Oni stavljaju velika slova i za nadimke i nazive, tako oni rec sotona pisu velikim slovom. Oni kad kazu, JA i to pisu uvek velikim slovom.
Eto Gero i na to sma ti odgovorio.
Sve najbolje
Poslednja izmena od urednika: