То што је Изабелета у католичкој цркви не значи аутоматски да није у Спасењу. Знам да вас другачије уче, али све је на појединцу. Дубоко верујем да сваки хришћанин (или не) или грешник најгори у неким тренуцима јасно може да поступи као онај разбојник на крсту. А они који за себе говоре да су исправни могу веома лако да издају Сведочанство и Христа.
Postovanje brate Adriane,
predposvaljam da ces se veoma iznenaditi, kada ti kazem da se u ovome slaazem sa tobom.
Hristos kad dodje nece uzeti listu denominacija pa poceti da proziva od najvece do najmanje, od najstarije do najmladje.
U tom slucaju vekovna istorija ne pojmaze mnogo.
Nego ce Njegovu Crkvu sacinjavati one iskrene duse koji su iz ciste saveti i celim srcem verno sluzile Boig onako kako su najbolje znali
i kako su mogli da doznaju. Niko nije odgovoran za svetlost koju nije primio, ako mu nikad nije bila ponudjena. A svi oni koji su savesno odbacili istinu, na veliku zalost snosi ce posledice. Sta izaberemo ono cemo i imati.
I ja verujem da ce iz svih crkava biti pojedinaca koji ce primiti vecni zivot.
Kada to kazem, ne mislim da bi ljudi trebali da napuste Crkve i da zive za sebe individualno. Zajednica vernika je potrebna, samo ona nije garancija nasega spasenja.
Isto tako vazno je da svaki poujedinac na osnovu Bozje raci obrati paznju sta njegova zajednica uci i veruje, jer ako je to neka krajnje liberalna skupina ljudi, poslovica ikaze 's kijm si onakav si.'
-------------------------
Можемо Га се одрећи као Петар, а да нам буде опроштено, а можемо и као Јуда. Мада Јуда није тражио опрост, већ пресуди себи и још зла учини.
Apsolutno je taka. Zato nam je dat savet: "Koji misli da stoji, neka se cuva da ne padne."
------------------------------
Ствар је у томе да многи не долазе одмах до суштине ваших учења, то је био и мој проблем. Заиста сам веровао да доносите јасну поруку и опомену од Христа, а онда сам увидео саму суштину ваших јереси које прикривате и веома смишљено касније усађујете људима.
Adriane, svi mi p[adamo u tu istu opasnost da svpoj gtreh prebacimo drugome. Adam je rekao zena me nagovori, Eva se zalila zmija me nagovori. pa i pored toga njihov izbor bio je punovazan. izabrali su ono sto im Bog nije ponudio, negoi neprijatelji i posledice su neprocenjive. Zato Adriane bilo bi dobo za sve nas, d a govorimo o sebi i svome verovanju. Pavle kaze: "A ja sam nesrecan, prodat pod greh. Ono na sto mrzim tpo0 cinim". Vidis Adr98iane, kad abismo mi svi ovde ovo dragoseno vreme utrosili na samoispitivsanje, priznanje vlastitih greha i po9kajanje, i kad bismo se mpolili Bogu jedan za drugoga, imali bismo visestruko Bozjih blagoslova nego sto kritikujemo jedni druge.
--------------
Богу хвала те нисам никако могао да се помирим са тим да је Исус Михаило јер имам спознање ко је Реч Божија и како је постала тело, а то ме је и заштитило од многих јереси током живота.
Adriane, pa ni ja ne verujem da je Gospod Isus Hristos, Mihajlo, andjeo, nije ni put, ni vrata, ni pastir, ali verujem da se Bog Sin pod razlicitim nazivima javlja ljudima, a to ne znaci da je stvoren, niti da nije Bog; On je Bog od vecnosti zajedno sa vecnim Ocem.
-----------------
Дакле, суштине се никада нисам одрицао и зато могу на томе да видим ко верно сведочи, а ко изопачено. Тек после сам дошао до података какве је све бисере просипала ваша пророчица, толико неозбиљне и нејеванђеоске, да није уопште чудо што тако добро морате да кријете, заташкавате, преправљате или бришете.
Vidis brate Adriane, a ja decenijam proucavam Bibliju, a ponekad i njene knjige, sve sam ih dobro poroucio. Poceo sam sa studijama verovatno pre nego sto si se ti rodio, mozda i pre tvoga oca. Seo zivot sam posvetio Bogu i biblijskoj istini, i zaista celim srcem zelim da sluzim Bogu. I na kraju mogu da ti kazem da ti ne poznajes spise Elene Vajt, a ne poznajes dobro ni Bibliju. Ja sam ustanovio, da niko nije svetac niti bezgresan, pa nisam ni ja, ali oni koji pored Biblije proucavaju dela Elene Vajt i slede njena uputstva, vec danas imaju blagoslov i na pravom su putu.
U svim delima, pa i u Bibliji, mogu se naci nejasne recenice koje se mogu na vise nacina tumaciti, ali to ne znaci da ta dela nisu dobra i korisna. Zar nije se Petar zalio na Pavlove poslanice koje su teske za razumevanje, a koje neki nenauceni izvrcu na svoju pogibao. Pa to svakako ne znaci da treba zbog toga da odbacimo Bibliju.
Sve najbolje