Član
- Učlanjen(a)
- 15.10.2010
- Poruka
- 572
A ja sam ti DETALJNO SA STIHOVIMA ODGOVORIO DA JE TO IZJEDNAČAVANJE HRISTA I SOTONE. Jer identičnu žrtvu (jarca od godinu dana bez mane) vi u jednom slučaju predstavljate kao sotonu a u drugom kao Hrista.
I taj nauk ima samo Adventistička Crkva. I tu nauku Biblija ne podržava. Jer da podržava ti bi je povezao sa stihovima, a ne lukavo i licemerno pitao kakve veze ima PETAK SA ŽIVIM JARCEM !?
A inače da ja lamatam i da nemam poima ti bi jedva dočekao i na pola strabe bi STIHOVIMA IZ BIBLIJE DEMANTOVAO ME, a ne paušalno doneo ovakvu konstataciju !
Ali takvi su Adventisti, jer ih njihova Cekva napravi takvim. Uostalom zato sam te i više puta pozvao da izađeš iz Adventne Crkve, kako bi se pročistio i pokušao spasiti.
I ako baš hoćeš još jedan bratski savet - To ti je da se što brže povučete sa ove teme, jer ako, ovako intenzivno, potraje još par meseci, totalno ćete biti razgolićeni sa vašim JERESIMA.
Brate Sardi evo sta kaze Biblija:[SUP](isa 53:10-12)10[/SUP] Ali Gospodu bi volja da Ga bije, i dade Ga na muke; kad položi dušu svoju u prinos za greh, videće natražje, produžiće dane, i šta je Gospodu ugodno napredovaće Njegovom rukom.
[SUP]11[/SUP] Videće trud duše svoje i nasitiće se; pravedni sluga moj opravdaće mnoge svojim poznanjem, i sam će nositi bezakonja njihova.
[SUP]12[/SUP] Zato ću Mu dati deo za mnoge, i sa silnima će deliti plen, jer je dao dušu svoju na smrt, i bi metnut među zločince, i sam nosi grehe mnogih, i za zločince se moli.
pusti ti njih njima je cilj da diskrinimiraju Isusa-omalovaze,samo lud nevidi da zele da skrenu spasenje na sotonu!
Jedno je jasno stih kaze nema drugog imena osim Isusova koje ce spasti Zasto?a takodje Isus preuze na sebe sve grehe sveta.(Filip 2:5-16)
5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.
9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;
11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.
12 Tako, ljubazni moji, kao što me svagda slušaste, ne samo kad sam kod vas, nego i sad mnogo većma kad nisam kod vas, gradite spasenje svoje sa strahom i drhtanjem.
13 Jer je Bog što čini u vama da hoćete i učinite kao što Mu je ugodno.
14 Sve činite bez vike i premišljanja.
15 Da budete pravi i celi, deca Božja bez mane usred roda nevaljalog i pokvarenog, u kome svetlite kao videla na svetu,
16 Pridržavajući reč života, na moju hvalu za dan Hristov, da mi ne bude uzalud trčanje i trud.
[SUP](1 jov 2:1-2)1[/SUP] Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika,
[SUP]2[/SUP] I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
[SUP](filip 3:8-9)8[/SUP] Jer sve držim za štetu prema prevažnom poznanju Hrista Isusa Gospoda svog, kog radi sve ostavih, i držim sve da su trice, samo da Hrista dobijem,
[SUP] 9[/SUP] I da se nađem u Njemu, ne imajući svoje pravde koja je od zakona, nego koja je od vere Isusa Hrista, pravdu koja je od Boga u veri;
(filip 3:17-20) Ugledajte se na mene, braćo, i gledajte na one koji tako žive kao što nas imate za ugled.
18 Jer mnogi hode, za koje vam mnogo puta govorih, a sad i plačući govorim, neprijatelji krsta Hristovog;
19 Kojima je svršetak pogibao, kojima je Bog trbuh, i slava u sramu njihovom, koji zemaljski misle.
20 Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista,
(rim 5:18-21)18 Zato, dakle, kao što za greh jednog dođe osuđenje na sve ljude, tako i pravdom jednog dođe na sve ljude opravdanje života.
19 Jer kao što neposlušanjem jednog čoveka postaše mnogi grešni, tako će i poslušanjem jednog biti mnogi pravedni.
20 A zakon dođe uz to da se umnoži greh; jer gde se umnoži greh onde se još većma umnoži blagodat,
21 Da kao što carova greh za smrt, tako i blagodat da caruje pravdom za život večni, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg.
!!!DANAS SAM CITAO OVU GLAVU EFESCIMA 4,NISAM MOGAO DA ODOLIM A DA JE NE POSTAVIM VOLEO BIH DA SE SVI PONASAMO NA FORUMU KAO STO KAZE PAVLE!!!
1 Molim vas dakle ja sužanj u Gospodu, da se vladate kao što prilikuje vašem zvanju u koje ste pozvani,
2 Sa svakom poniznošću i krotošću, s trpljenjem, trpeći jedan drugog u ljubavi,
3 Starajući se držati jedinstvo Duha u svezi mira;
4 Jedno telo, jedan duh, kao što ste i pozvani u jednoj nadi zvanja svog.
5 Jedan Gospod, jedna vera, jedno krštenje,
6 Jedan Bog i Otac svih, koji je nad svima, i kroza sve, i u svima nama.
7 A svakome se od nas dade blagodat po meri dara Hristovog.
8 Zato govori: Izišavši na visinu zaplenio si plen, i dade dare ljudima.
9 A šta iziđe, šta je, osim da i siđe u najdonja mesta zemlje?
10 Koji siđe to je Onaj koji i iziđe više svih nebesa da ispuni sve.
11 I On je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
12 Da se sveti priprave za delo službe, na sazidanje tela Hristovog;
13 Dokle dostignemo svi u jedinstvo vere i poznanje Sina Božijeg, u čoveka savršenog, u meru rasta visine Hristove;
14 Da ne budemo više mala deca, koju ljulja i zanosi svaki vetar nauke, u laži čovečijoj, putem prevare;
15 Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u Onome koji je glava, Hristos.
16 Iz kog je sve telo sastavljeno i sklopljeno svakim zglavkom, da jedno drugom pomaže dobro po meri svakog uda, i čini da raste telo na popravljanje samog sebe u ljubavi.
17 Ovo dakle govorim i svedočim u Gospodu da više ne hodite kao što hode i ostali neznabošci u praznosti uma svog,
18 Koji imaju smisao tamom pokriven, i udaljeni su od života Božijeg za neznanje koje je u njima, za okamenjenje srca svojih;
19 Koji ostavivši poštenje predadoše se besramnosti, na činjenje svake nečistote i lakomstva.
20 Ali vi tako ne poznaste Hrista;
21 Jer Ga čuste i u Njemu se naučiste, kao što je istina u Isusu,
22 Da odbacite, po prvom življenju, starog čoveka, koji se raspada u željama prevarljivim;
23 I da se obnovite duhom uma svog,
24 I obučete u novog čoveka, koji je sazdan po Bogu u pravdi i u svetinji istine.
25 Zato odbacite laž, i govorite istinu svaki sa svojim bližnjim; jer smo udi jedan drugom.
26 Gnevite se i ne grešite; sunce da ne zađe u gnevu vašem.
27 Niti dajte mesta đavolu.
28 Koji je krao više da ne krade, nego još da se trudi, čineći dobro rukama svojim da ima šta davati potrebnome.
29 Nikakva rđava reč da ne izlazi iz usta vaših, nego samo šta je dobro za napredovanje vere, da da blagodat onima koji slušaju.
30 I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.
31 Svaka gorčina, i gnev, i ljutina, i vika, i hula, da se uzme od vas, sa svakom pakošću.
32 A budite jedan drugom blagi, milostivi, praštajući jedan drugom, kao što je i Bog u Hristu oprostio vama.
POZDRAV,