15. А војвода војске Господње рече Исусу: Изуј обућу с ногу својих, јер је место где стојиш свето. И учини Исус тако.
То се исто десило и Мојсију и Аврааму. Како би иначе могли да виде нешто што се не види ако не преко анђела преко којих Господ говори, зато су и ГЛАСНИЦИ Божији.
32. Ја сам Бог отаца твојих, Бог Авраамов и Бог Исаков и Бог Јаковљев. А Мојсије се беше уздрхтао и не смеше да погледа.
33. А Господ му рече: Изуј обућу своју са својих ногу: јер је место на коме стојиш света земља.
34. Ја добро видех муку свог народа који је у Мисиру, и чух њихово уздисање, и сиђох да их избавим: и сад ходи да те пошаљем у Мисир.
35. Овог Мојсија, ког укорише рекавши: Ко те постави кнезом и судијом? Овог Бог за кнеза и избавитеља посла руком анђела који му се јави у купини.
36. Овај их изведе учинивши чудеса и знаке у земљи мисирској и у Црвеном Мору и у пустињи четрдесет година.
37. Ово је Мојсије који каза синовима Израиљевим: Господ Бог ваш подигнуће вам пророка из ваше браће, као мене: њега послушајте.
38. Ово је онај што беше у цркви у пустињи с анђелом, који му говори на гори синајској, и с оцима нашим; који прими речи живе да их нама да; (Дела 7)
Зато Сведоци и верују да је Исус анђео јер не могу никако да схвате да је Бог говорио преко анђела, а не да је Бог анђео. По њима јесте, зато имају јерес да је анђео постао човек, а после добио титулу бога. Адвентисти кажу да је то исто Бог, али Син (Реч) јер Бога нико никада није видео. Па, онда имају јерес да је Син независан од Оца и да је то тај анђео (војвода). Ни они никако да схвате да је Господ (Христ) говорио кроз тог анђела, јер Он јесте тај Бог који је говорио кроз Михаила. Тај исти Бог је постао тело и то што се роди зове се Син Божији, а не Михаило који служи Богу (Христу).