Adventisti

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pa sta reci.
Ja i ostali bar nismo krili kojoj crkvi pripadamo, i ja se toga ne stidim.
Sardya je izgleda sramota da otkrije kojoj organizaciji pripada da ne bi bio diskreditovamn, ali to je njegova stvar.
Ne smem da kažem kog boga služiš, jer mi još nisi odgovorio na moj post 1474, ali ovaj tvoj post je jako ISKREN! I vidi se po njemu da pratiš naše postove i naše verovanje.
Ja sam do sada, a i od samog početka, najmanje 20 X eksplicitno rekao kojoj Crkvi pripadam, i nikada to nisam ni krio, niti ću, jer je to JEDINA PRAVA CRKVA NA PLANETI! I jedino i ona može biti PRAVA. Ostale jednostavno ne mogu i zbog praktičnih razloga, a i zato što Pismo tako kaže!
A ti se tvoje Crkve NE STIDIŠ JER NE SMEŠ!
Crno bi ti se pisalo kada bi je napustio. Isto kao i kod JS.
Tako da mi ovaj tvoj post ostaje jako indikativan. Zapamtiću ga.
Pozdrav

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne smem da kažem kog boga služiš, jer mi još nisi odgovorio na moj post 1474, ali ovaj tvoj post je jako ISKREN! I vidi se po njemu da pratiš naše postove i naše verovanje.
Ja sam do sada, a i od samog početka, najmanje 20 X eksplicitno rekao kojoj Crkvi pripadam, i nikada to nisam ni krio, niti ću, jer je to JEDINA PRAVA CRKVA NA PLANETI! I jedino i ona može biti PRAVA. Ostale jednostavno ne mogu i zbog praktičnih razloga, a i zato što Pismo tako kaže!
A ti se tvoje Crkve NE STIDIŠ JER NE SMEŠ!
Crno bi ti se pisalo kada bi je napustio. Isto kao i kod JS.
Tako da mi ovaj tvoj post ostaje jako indikativan. Zapamtiću ga.
Pozdrav

Ne razumem o cemu govoris, o kakvom napustanju i navodnom crnom pisanju.
Izmisljas stvari koje su sulude.
Adventizam je moj licni odabir proistekao iz iskustva koje sam doziveo sa Bogom, i licnim osvedocenjem koje mi je on dao da je to prava Bozja crkva.

Mene si osudio zato sto kazem ovako nesto, a sam si rekao sledece:

Daj mi biblijske dokaze za ovakvu tvrdnju..?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
11. Али дошавши Христос, поглавар свештенички добара која ће доћи, кроз бољу и савршенију скинију, која није руком грађена, то јест, није овог створења,
12. Ни с крвљу јарчијом, нити телећом, него кроз своју крв уђе једном у светињу, и нађе вечни откуп.
13. Јер ако крв јунчија и јарчија, и пепео јуничин, покропивши њом опогањене, освећује на телесну чистоту;
14. А камоли неће крв Христа, који Духом Светим себе принесе без кривице Богу, очистити савест нашу од мртвих дела, да служимо Богу Живом и Истинитом? (Јеврејима 9)

Ако већ гледате по Старом завету, а тако и треба, онда знате да једном годишње поглавар свештенички улази у тај посебан одељак и то је тај Дан измирења. Христ јесте поглавар свештенички и Он уђе једном и све измири Својим приносом. О каквој се 18844. години ради када је цео чин (мисија) искупљења је завршена, остатак је на нама - да верујемо? Само залуђујете људе са тим причама и предавањима ко када и где улази, а ствар је једноставна.

У наставку видимо веома јасно ово о чему говорим, да није улазио у први део Храма, већ у онај одређени, јер да није тако (све измирио), морао би Себе много пута да приноси као жртву. То је јасно и малом детету, које иоле разуме свештенство старозаветно.

24. Јер Христос не уђе у рукотворену светињу, која је прилика праве, него у само небо, да се покаже сад пред лицем Божијим за нас;
25. Нити да много пута приноси себе, као што поглавар свештенички улази у светињу сваке године с крвљу туђом:
26. Иначе би Он морао много пута страдати од постања света; а сад једном на свршетку века јави се да својом жртвом сатре грех.
27. И као што је људима одређено једном умрети, а потом суд:
28. Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају.

А ви причате којекакве приче које немају никакву потпору сем што их се слепо држите, чак и они који виде да ту нешто није у реду. То сте прихватили и то мора да се држи до смрти, јер ако се први пут призна да постоји грешка, онда ви нећете бити "изабрана црква" како говорите и верујете. Зато слепо и држите ваше догме. А што је најбитније: Хелен ће бити и званично лажни пророк, а онда све остало што држите одпада: То никако не смете дозволити.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Šarrdy: A na bazi kog od ovih mojih 736 postova si zaključila da sam ja Pravoslavac ?
Ja sam samo rekao da Pravoslavlje ima mnogo manje jeresi od Adventista!
Verovatno je budalaština, istražiću ovih dana, pa ću ti javiti, a do tada mi ti odgovori zašto se Isus Navin poklionio Arhangelu Mihailu na Jordanu (Isus 5:13-15), a znamo da anđeli ne dozvoljavaju da im se bilo ko klanja?
Ali to je manji problem, ja ću to promniti za 5 sekundi, ili eventualno 6!
A kada će tu jeres promeniti Adventisti !?
Ako su i u ovome u zabludi onda imaju 12 teških jeresi !

Od postova koje sam pročitala, nisam primjetila nešto značajnije što bi se kosilo s mojim uvjerenjima, osim što imaš osebujan stil. To sam uočila, ali, Bože moj, svatko se izražava kako zna i može. Ali, čekaj, sjetila sam se, bio si mi sumnjiv kad i stavio u isti koš Milera, Elenu, Papu i Irineja. Za Papu me ne čudi, čudilo bi me da ga ostavite na miru, ali nisam znala tko je Irinej. Kasnije vidim da se poglavar SPC zove Irinej...
OK. Ovo što kažeš da je tvoja crkva PRAVA...Haha, to ne može biti, nisi pravoslavac.:lol: Katolička crkva priznaje samo Pravoslavnu Crkvu kao sestrinsku crkvu ili kako netko slikovito rekao: to su dva plućna krila na koja Duh Sveti diše. A-ha. yes3
Sad za ozbiljno. Budi dosljedan, ako osporavaš Adventistima da govore o svojoj crkvi kao jedinoj i pravoj, ti si doduše u pravu, ali, moj dojam je da je Laodikeja krepostan čovjek i da je uvjeren u ono što govori, pa prema tome on ima pravo vjerovati da je u pravoj crkvi. Ali, sada ti želiš kažeš da je tvoja prava. Baš me zanima koja je to crkva, pa da provjerimo.
Šarrdy, sad sam jako ozbiljna i zapravo jedino što želim reći jest da prepustimo sud Gospodinu, a mi svi se potrudimo da Mu omilimo svojim životom i djelima...Loša su vremena, svijet je u plamenu. Ponovno žele suditi Kristu i Njegov križ izbrisati sa lica zemlje. Doista, nije vrijeme da se kao saduceji i farizeji prepiremo, nego živimo u vjeri da smo svi djeca Božja po krštenju.

Navin poklionio Arhangelu Mihailu na Jordanu (Isus 5:13-15), a znamo da anđeli ne dozvoljavaju da im se bilo ko klanja?

Ne znam o kojem se tekstu radi, ali me zanima. Možeš pobliže označiti?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja cu dodati samo ovo:

Da li su adventisti u krizi? Većina adventista nije upoznata sa događanjima u svojoj zajednici jer se od prosečnog vernika sakriva sve što bi ga moglo navesti na razmišljanje o problemima sa kojima se ona suočava. Ko su Walter Rea i dr.Fred Weltman i šta su otkrili? Plagijati i kontroverzne izjave E.G.White? Problemi u temeljnim verovanjima? Za ova pitanja prosečan adventista u svojoj zajednici nikada neće čuti. Možda sledeća lista ipak govori o tome da se nešto zaista dešava.
Nepotpuna lista bivših adventističkih radnika (većinom propovednika) koji su otpušteni, prisiljeni da daju ostavku ili se povukli dobrovoljno zbog toga što nisu mogli da svesno da veruju u Ellen White niti da prihvate njene vizije kao istinu. Odbijanje da propovedaju nebiblijske doktrine dovelo ih je do mučnih situacija i teških odluka.
  1. Agafonoff, Sergie, Propovednik,: Brisbane, Australia
  2. Albertson, Ivan, Ucitelj: Central California Conference
  3. Bassch, Eric, Propovednik: South Africa
  4. Bassch, Eugene, Kolporter: South Africa
  5. Bailey, Mike, Propovednik: Oregon Conference
  6. Barren, Grahem, Propovednik: New Zealand
  7. Bean, Harvey and Marlie, Ucitelji: Oregon Conference
  8. Broad, Ray, Ucitelj: New Zealand
  9. Broomhaul, Rod, Propovednik: North Queensland, Australia
  10. Bruington, Dean, Propovednik: Iowa Conference
  11. Campbell, Francis: Predsednik Južno-Afričke Unije
  12. Cary, Tom, Propovednik: South Africa
  13. Chambers, Joe, Propovednik : Western Australia
  14. Champaign, Gary, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  15. Coon, Glenn 111, Propovednik: West Virginia - Mt. View Conference
  16. Crandall, Alan, na doktorskim studijama: Andrews University
  17. Dennis, Travis, Propovednik Texas Conference
  18. De Villiers, Brian, Radnik South Africa
  19. Dorsey, Ruth, Ucitelj: Washington Conference
  20. Douglas, Gary, Propovednik: West Virginia Mt. View Conference
  21. Edwards, Calvin, Propovednik: Missouri Conference
  22. Fahden, Lyall, Propovednik: Oregon Conference
  23. Finney, Conrad, Propovednik: Oregon Conference
  24. Ford, Desmond, Profesor religije: Australasian Division
  25. Garrison, Gary, Propovednik: Central California Conference
  26. Geddes, Charles, Ucitelj: Colorado Conference
  27. Greenley, Ray, Propovednik: Ohio Conference
  28. Harper, John, Propovednik: Oregon Conference
  29. Harris, Ed, Propovednik: Washington - Upper Columbia Conf.
  30. Helppi, Rauno, Propovednik: Manitoba-Saskatchewan Conference
  31. Higby, Bob, Propovednik: Wisconsin Conference
  32. Higby, Wally, Propovednik: Northern California Conference
  33. Hood, Paul, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  34. Honeycutt, Ronald, Propovednik: Florida Conference
  35. Howard, Turner, Propovednik: Georgia- Cumberland Conference
  36. Howell, Dan, Ucitelj: Florida Conference
  37. Huston, Ed, Propovednik: Washington Conference
  38. Jenner, Loren, Propovednik: South Australia
  39. Johnson, Rick, Ucitelj: Missouri Conference
  40. Kaikainahaule, Bill, Propovednik: Southern California Conference
  41. Kellar, Don, Propovednik: Northern California Conference
  42. Kluzit, Victor, Propovednik/Lit. Evang.: Texas Conference
  43. Knight, David, Ucitelj: Colorado Conference
  44. Kress, Michael, Diplomirani student: Andrews University
  45. LaBrecque, Alexander, Propovednik: West Virginia-Mt. View Conference
  46. Lamp, Herschel, M.D.: St. Helena Hosp. (Calif.)
  47. Lawson, Chris, Ucitelj: Ontario Conference
  48. Lemon, Duane, Propovednik: Southern California Conference
  49. Ludwig, Doug, Propovednik: Kansas Conference
  50. Luster, Chuck, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  51. Martin, Colin, Propovednik: England
  52. Martin, J. Mark
  53. Mason, Noel, Propovednik: Oregon Conference
  54. Masters, George, Ucitelj: Central California Conference
  55. McCauley, Norman, Propovednik: Northern New England Conference
  56. McCormack, Kevin, Propovednik: Southern California Conference
  57. McHarg, Winston, Propovednik: Australia
  58. McMurphy, Elmore, Profesor univerziteta: Pacific Union College
  59. Merrill, Ben, Propovednik: Oregon Conference
  60. Moorehead, Doug, Ucitelj: Florida Conference
  61. Moran, Don, Literature Evangelist: Central California Conference
  62. Newman, Ray, Propovednik: New South Wales, Australia
  63. Palmer, Bob, Propovednik: Northern California Conference
  64. Pangborn, Tom, Propovednik: Oregon Conference
  65. Parkin, Herb, Propovednik: Western Australia
  66. Patterson, Mark, Propovednik: Northern California Conference
  67. Peisert, Greg, Propovednik : Iowa Conference
  68. Pitman, Hughie, Propovednik: Florida Conference
  69. Pobke, Wayne, Propovednik: South Australia
  70. Polglase, John, Propovednik: Western Australia
  71. Pursley, Mkhael, Propovednik: Pennsylvania Conference
  72. Ralph, Kevin, Propovednik: Australia
  73. Rapp, Jim, Propovednik: Southern California Conference
  74. Ratzlaff, Dale, Propovednik: Central California Conference
  75. Rea, Walter, Propovednik: Southern California Conference
  76. Rendalen, Aage, Urednik: Norway
  77. Retief, P.J., Propovednik: South Africa
  78. Ruppert, Greg, Propovednik: Northern California Conference
  79. Rollings, Dean, Propovednik: Queensland, Australia
  80. Saladino, Joe, Propovednik: Kansas Conference
  81. Schafer, Gary, Propovednik: Oregon Conference
  82. Schuster, Craig, Propovednik: Alabama-Mississippi Conference
  83. Sellers, Dennis, Evangelist : Washington - Upper Columbia Conf.
  84. Shumate, Gordon, Propovednik: Singapore
  85. Smith, Neville, Propovednik: South Australia (Victoria)
  86. Suessenbach, Heinz, Propovednik: Western Australia
  87. Summers, Lloyd, Propovednik: Oregon Conference
  88. Swanepoel, Martin, Propovednik : South Africa (Transvaal Conf.)
  89. Toews, John, Propovednik: Southeastern California Conference
  90. van Rooyen, Smuts, Profesor religije: Andrews University
  91. Vorhies, Wayne, Propovednik: Colorado Conference
  92. Waterhouse, Wayne, Propovednik: Texas Conference
  93. Waterworth, David, Propovednik: South Australia
  94. Weaver, Bruce, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  95. Wells, Dan, Propovednik: Southeastern California Conference
  96. Willruth, Bart, na doktorskim studijama: Andrews University
  97. Winger, Nordon, Propovednik: Northern California Conference
  98. Zapara, John, Propovednik: Northern California Conferen

[h=2]True Faith[/h]
Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Od postova koje sam pročitala, nisam primjetila nešto značajnije što bi se kosilo s mojim uvjerenjima, osim što imaš osebujan stil. To sam uočila, ali, Bože moj, svatko se izražava kako zna i može. Ali, čekaj, sjetila sam se, bio si mi sumnjiv kad i stavio u isti koš Milera, Elenu, Papu i Irineja. Za Papu me ne čudi, čudilo bi me da ga ostavite na miru, ali nisam znala tko je Irinej. Kasnije vidim da se poglavar SPC zove Irinej...
OK. Ovo što kažeš da je tvoja crkva PRAVA...Haha, to ne može biti, nisi pravoslavac.:lol: Katolička crkva priznaje samo Pravoslavnu Crkvu kao sestrinsku crkvu ili kako netko slikovito rekao: to su dva plućna krila na koja Duh Sveti diše. A-ha. yes3
Sad za ozbiljno. Budi dosljedan, ako osporavaš Adventistima da govore o svojoj crkvi kao jedinoj i pravoj, ti si doduše u pravu, ali, moj dojam je da je Laodikeja krepostan čovjek i da je uvjeren u ono što govori, pa prema tome on ima pravo vjerovati da je u pravoj crkvi. Ali, sada ti želiš kažeš da je tvoja prava. Baš me zanima koja je to crkva, pa da provjerimo.
Šarrdy, sad sam jako ozbiljna i zapravo jedino što želim reći jest da prepustimo sud Gospodinu, a mi svi se potrudimo da Mu omilimo svojim životom i djelima...Loša su vremena, svijet je u plamenu. Ponovno žele suditi Kristu i Njegov križ izbrisati sa lica zemlje. Doista, nije vrijeme da se kao saduceji i farizeji prepiremo, nego živimo u vjeri da smo svi djeca Božja po krštenju.

Ne znam o kojem se tekstu radi, ali me zanima. Možeš pobliže označiti?

Ti neces sresti pravoslavnijeg coveka od Sarrdyja,mene i Adriana,poelbustera na ovom forumu!samo pravoslavlje u koje mi verujemo vama je tesko razumeti svima ovde!!!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
11. Али дошавши Христос, поглавар свештенички добара која ће доћи, кроз бољу и савршенију скинију, која није руком грађена, то јест, није овог створења,
12. Ни с крвљу јарчијом, нити телећом, него кроз своју крв уђе једном у светињу, и нађе вечни откуп.
13. Јер ако крв јунчија и јарчија, и пепео јуничин, покропивши њом опогањене, освећује на телесну чистоту;
14. А камоли неће крв Христа, који Духом Светим себе принесе без кривице Богу, очистити савест нашу од мртвих дела, да служимо Богу Живом и Истинитом? (Јеврејима 9)

Ако већ гледате по Старом завету, а тако и треба, онда знате да једном годишње поглавар свештенички улази у тај посебан одељак и то је тај Дан измирења. Христ јесте поглавар свештенички и Он уђе једном и све измири Својим приносом. О каквој се 18844. години ради када је цео чин (мисија) искупљења је завршена, остатак је на нама - да верујемо? Само залуђујете људе са тим причама и предавањима ко када и где улази, а ствар је једноставна.

У наставку видимо веома јасно ово о чему говорим, да није улазио у први део Храма, већ у онај одређени, јер да није тако (све измирио), морао би Себе много пута да приноси као жртву. То је јасно и малом детету, које иоле разуме свештенство старозаветно.

24. Јер Христос не уђе у рукотворену светињу, која је прилика праве, него у само небо, да се покаже сад пред лицем Божијим за нас;
25. Нити да много пута приноси себе, као што поглавар свештенички улази у светињу сваке године с крвљу туђом:
26. Иначе би Он морао много пута страдати од постања света; а сад једном на свршетку века јави се да својом жртвом сатре грех.
27. И као што је људима одређено једном умрети, а потом суд:
28. Тако се и Христос једном принесе, да узме многих грехе; а другом ће се јавити без греха на спасење онима који Га чекају.

А ви причате којекакве приче које немају никакву потпору сем што их се слепо држите, чак и они који виде да ту нешто није у реду. То сте прихватили и то мора да се држи до смрти, јер ако се први пут призна да постоји грешка, онда ви нећете бити "изабрана црква" како говорите и верујете. Зато слепо и држите ваше догме. А што је најбитније: Хелен ће бити и званично лажни пророк, а онда све остало што држите одпада: То никако не смете дозволити.

E moj Adriane,
Suvise povrsno prilazis ovom pitanju. Tekstovi koje si naveo su dobri i istiniti ali govore smao o prvom odeljenju svetinje, a sta je sa drugim?

Drugo, opet ti lamatas sta mi verujemo i dajez lazne izjave, naravno da bi na socrnio, jer nemas dokaze da bi pobio nase verovajnje.

Zasto nam ti ne objasnius detaljno kakava je bila zemaljska svetinja i sta ti simboli predstavljaju?
Mi znamo u sta verujemo, a ti nastavi da lutas.

Sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
E moj Adriane,
Suvise povrsno prilazis ovom pitanju. Tekstovi koje si naveo su dobri i istiniti ali govore smao o prvom odeljenju svetinje, a sta je sa drugim?

Drugo, opet ti lamatas sta mi verujemo i dajez lazne izjave, naravno da bi na socrnio, jer nemas dokaze da bi pobio nase verovajnje.

Zasto nam ti ne objasnius detaljno kakava je bila zemaljska svetinja i sta ti simboli predstavljaju?
Mi znamo u sta verujemo, a ti nastavi da lutas.

Sve najbolje

Не лутам ја, ви вучете људе да лутају странпутицама са овим покривањем Милеровог лажног пророчанства. Знам ја веома добро ваше учење, толико сам материјала одслушао да се узалуд надаш да живим у незнању, а тако ви гледате на све остале хришћане. Умислили сте да само је вама поверена истина, а ми лутамо док се ви смешкате и ругате томе. Велика вам је то заблуда. У то друго "одељење" улази поглавар свештенички једном годишње (погледај текст из посланице) и то се зове Дан очишћења. Почев од Арона до Христа. А Господ уђе једном и принесе и очисти све. Измири и очисти пред Богом. Толико је једноставно, да просто не могу да се помирим да се толико правите блесави на тако једноставну ствар. А, ипак, можда тако и мора, Бог зна...

6. А кад ово беше тако уређено, улажаху свештеници свагда у прву скинију и савршиваху службу Божију.
7. А у другу улажаше једном у години сам поглавар свештенички, не без крви, коју приноси за себе и за народна незнања.
8. Овим показиваше Дух Свети да се још није отворио пут светих, докле прва скинија стоји;
9. Која остаде прилика за садашње време, у које се приносе дари и жртве, и не могу да се сврше по савести оног који служи.
10. Осим у јелима и пићима, и различном умивању и правдању тела, које је постављено до времена поправљења.
........

Дакле, за разлику од јеврејских првосвештеника, наш Првосвештеник уђе једном у Светињу (само небо) и вечно измири и очисти све, нађе откуп за нас. Банализујете ствари и изврћете до те мере да се веома лако види колико грешите, а све у циљу да покријете претходну јерес. И онда ја лутам? Залутали сте ви у ту организацију да више и не видите шта је право, а шта није. Још дубоко верујете да сте "изабрани", али шта се може...

Као што је поглавар свештенички (јеврејски) улазио једном годишње у другу скинију, тако и Господ као Поглавар свештенички уђе исто, с тим што је друга скинија само небо, јер све што је на земљи беше прилика онога на небу (баш као што и ви говорите), а она права савршенија скинија није руком рађена ("није овог створења"). Дакле, урадио је оно што је чинио првосвештеник једном годишње у другој скинији. То јасно говори да ви лоше и нетачно интерпретирате ову главу посланице, са чим се слажу и сви теолози на свету (сем ваших). Што говори да нисам ја у заблуди и лутању, већ ви.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ja cu dodati samo ovo:

Da li su adventisti u krizi? Većina adventista nije upoznata sa događanjima u svojoj zajednici jer se od prosečnog vernika sakriva sve što bi ga moglo navesti na razmišljanje o problemima sa kojima se ona suočava.

POSTOVANJE BRATE GERO. ZAO MI JE STO MORA DA TI KAZEM OVDE SI REKAO NEISTINU. ADVENTISTI OD NIKOGA NISTA NE KRIJU, A KAMO LI DA OD VERNIKA KRIJU.

---------------------
Ko su Walter Rea i dr.Fred Weltman i šta su otkrili? Plagijati i kontroverzne izjave E.G.White? Problemi u temeljnim verovanjima? Za ova pitanja prosečan adventista u svojoj zajednici nikada neće čuti.
To je cista laz. Savaki vernik zna da kada je medju Hristovim ucenicima bilo otpadnika, mora ih bitiu i medju nama.
Imas li ti ikakvu istinu ili ces ponavljati lazi?
---------------------------
Možda sledeća lista ipak govori o tome da se nešto zaista dešava.

Nepotpuna lista bivših adventističkih radnika (većinom propovednika) koji su otpušteni, prisiljeni da daju ostavku ili se povukli dobrovoljno zbog toga što nisu mogli da svesno da veruju u Ellen White niti da prihvate njene vizije kao istinu. Odbijanje da propovedaju nebiblijske doktrine dovelo ih je do mučnih situacija i teških odluka.

Pre svega, crkva nikome ne propisuje niti odredjuje sta ce propovedati. Kad adventista nije kao kod katolika i pravoslavaca da za svaki poraznik mora da se propoveda o tom svecu i njegovim zasugama. Svaki propovednik je slubofdan da po svome nahodjenu izaber o cemu ce propovedati. ZAat i ta izjava da je neko bio primoravan sta da proipoveda, je lazna.

1. Agafonoff, Sergie, Propovednik,: Brisbane, Australia
  2. Albertson, Ivan, Ucitelj: Central California Conference
  3. Bassch, Eric, Propovednik: South Africa
  4. Bassch, Eugene, Kolporter: South Africa
  5. Bailey, Mike, Propovednik: Oregon Conference
  6. Barren, Grahem, Propovednik: New Zealand
  7. Bean, Harvey and Marlie, Ucitelji: Oregon Conference
  8. Broad, Ray, Ucitelj: New Zealand
  9. Broomhaul, Rod, Propovednik: North Queensland, Australia
  10. Bruington, Dean, Propovednik: Iowa Conference
  11. Campbell, Francis: Predsednik Južno-Afričke Unije
  12. Cary, Tom, Propovednik: South Africa
  13. Chambers, Joe, Propovednik : Western Australia
  14. Champaign, Gary, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  15. Coon, Glenn 111, Propovednik: West Virginia - Mt. View Conference
  16. Crandall, Alan, na doktorskim studijama: Andrews University
  17. Dennis, Travis, Propovednik Texas Conference
  18. De Villiers, Brian, Radnik South Africa
  19. Dorsey, Ruth, Ucitelj: Washington Conference
  20. Douglas, Gary, Propovednik: West Virginia Mt. View Conference
  21. Edwards, Calvin, Propovednik: Missouri Conference
  22. Fahden, Lyall, Propovednik: Oregon Conference
  23. Finney, Conrad, Propovednik: Oregon Conference
  24. Ford, Desmond, Profesor religije: Australasian Division
  25. Garrison, Gary, Propovednik: Central California Conference
  26. Geddes, Charles, Ucitelj: Colorado Conference
  27. Greenley, Ray, Propovednik: Ohio Conference
  28. Harper, John, Propovednik: Oregon Conference
  29. Harris, Ed, Propovednik: Washington - Upper Columbia Conf.
  30. Helppi, Rauno, Propovednik: Manitoba-Saskatchewan Conference
  31. Higby, Bob, Propovednik: Wisconsin Conference
  32. Higby, Wally, Propovednik: Northern California Conference
  33. Hood, Paul, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  34. Honeycutt, Ronald, Propovednik: Florida Conference
  35. Howard, Turner, Propovednik: Georgia- Cumberland Conference
  36. Howell, Dan, Ucitelj: Florida Conference
  37. Huston, Ed, Propovednik: Washington Conference
  38. Jenner, Loren, Propovednik: South Australia
  39. Johnson, Rick, Ucitelj: Missouri Conference
  40. Kaikainahaule, Bill, Propovednik: Southern California Conference
  41. Kellar, Don, Propovednik: Northern California Conference
  42. Kluzit, Victor, Propovednik/Lit. Evang.: Texas Conference
  43. Knight, David, Ucitelj: Colorado Conference
  44. Kress, Michael, Diplomirani student: Andrews University
  45. LaBrecque, Alexander, Propovednik: West Virginia-Mt. View Conference
  46. Lamp, Herschel, M.D.: St. Helena Hosp. (Calif.)
  47. Lawson, Chris, Ucitelj: Ontario Conference
  48. Lemon, Duane, Propovednik: Southern California Conference
  49. Ludwig, Doug, Propovednik: Kansas Conference
  50. Luster, Chuck, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  51. Martin, Colin, Propovednik: England
  52. Martin, J. Mark
  53. Mason, Noel, Propovednik: Oregon Conference
  54. Masters, George, Ucitelj: Central California Conference
  55. McCauley, Norman, Propovednik: Northern New England Conference
  56. McCormack, Kevin, Propovednik: Southern California Conference
  57. McHarg, Winston, Propovednik: Australia
  58. McMurphy, Elmore, Profesor univerziteta: Pacific Union College
  59. Merrill, Ben, Propovednik: Oregon Conference
  60. Moorehead, Doug, Ucitelj: Florida Conference
  61. Moran, Don, Literature Evangelist: Central California Conference
  62. Newman, Ray, Propovednik: New South Wales, Australia
  63. Palmer, Bob, Propovednik: Northern California Conference
  64. Pangborn, Tom, Propovednik: Oregon Conference
  65. Parkin, Herb, Propovednik: Western Australia
  66. Patterson, Mark, Propovednik: Northern California Conference
  67. Peisert, Greg, Propovednik : Iowa Conference
  68. Pitman, Hughie, Propovednik: Florida Conference
  69. Pobke, Wayne, Propovednik: South Australia
  70. Polglase, John, Propovednik: Western Australia
  71. Pursley, Mkhael, Propovednik: Pennsylvania Conference
  72. Ralph, Kevin, Propovednik: Australia
  73. Rapp, Jim, Propovednik: Southern California Conference
  74. Ratzlaff, Dale, Propovednik: Central California Conference
  75. Rea, Walter, Propovednik: Southern California Conference
  76. Rendalen, Aage, Urednik: Norway
  77. Retief, P.J., Propovednik: South Africa
  78. Ruppert, Greg, Propovednik: Northern California Conference
  79. Rollings, Dean, Propovednik: Queensland, Australia
  80. Saladino, Joe, Propovednik: Kansas Conference
  81. Schafer, Gary, Propovednik: Oregon Conference
  82. Schuster, Craig, Propovednik: Alabama-Mississippi Conference
  83. Sellers, Dennis, Evangelist : Washington - Upper Columbia Conf.
  84. Shumate, Gordon, Propovednik: Singapore
  85. Smith, Neville, Propovednik: South Australia (Victoria)
  86. Suessenbach, Heinz, Propovednik: Western Australia
  87. Summers, Lloyd, Propovednik: Oregon Conference
  88. Swanepoel, Martin, Propovednik : South Africa (Transvaal Conf.)
  89. Toews, John, Propovednik: Southeastern California Conference
  90. van Rooyen, Smuts, Profesor religije: Andrews University
  91. Vorhies, Wayne, Propovednik: Colorado Conference
  92. Waterhouse, Wayne, Propovednik: Texas Conference
  93. Waterworth, David, Propovednik: South Australia
  94. Weaver, Bruce, Propovednik: Arkansas-Louisiana Conference
  95. Wells, Dan, Propovednik: Southeastern California Conference
  96. Willruth, Bart, na doktorskim studijama: Andrews University
  97. Winger, Nordon, Propovednik: Northern California Conference
  98. Zapara, John, Propovednik: Northern California Conferen

GERO BRATE, UVEK TI MENE PRIJATNO IZNENADIS. PA NI SADA NSI ME IZNEverio.

Prvo u Hristovoj Ctrkvi z avreme Hrista bilo je mozd 120 verniuka a koja je brzo rasal.

Od 12 ucenika, JUDA je bio izdajnik i javno je osramotio svoga Ucitelja.
Ananija i safira su bili lazovi pa ih unisti Duh Sveti.
Dimas je napustio i crkvu i misionslku sluzbu, jer mu je svet omileo.
Ako pazljivo prucimo apostoske poslanice naci cemo ih jos desetak.

Zamisli od tako malog brojsa, tako veliki procenat otpada

A ti si od 20 miliona adventista pronasao SAMO 98. otpadnika! Pa to je za pohvalu.

Gero, mozes li nam dati statistiku otpadnika u tvojoj crkvi?

Zelim ti sve najbolje

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ne razumem o cemu govoris, o kakvom napustanju i navodnom crnom pisanju.
Izmisljas stvari koje su sulude.
Adventizam je moj licni odabir proistekao iz iskustva koje sam doziveo sa Bogom, i licnim osvedocenjem koje mi je on dao da je to prava Bozja crkva.

Mene si osudio zato sto kazem ovako nesto, a sam si rekao sledece:

Daj mi biblijske dokaze za ovakvu tvrdnju..?
Ne pravi se NAIVAN kada si Adventista.
Znaš ti dobro kako prolaze Adventisti i JS koji napuste matične Crkve!
Znaš ti odlično koliko Adventisti i JS vole svoje neistomišljenike!
Tako da taj fazon ovde ne prolazi.

O mojoj Crkvi sam pisao do sada X puta, pitaj Geru i Adriana pošto su se meni jagodice izlizale od pisanja o mojoj Crkvi. Možda oni imaju više snage da ti odgovore.
Rekao sam ti da smo mi Hrišćani!
I da je naš pastor ujedno i naš starešina, a i prvosveštenik HRIST!
I da slušamo samo Njega, kroz Njegovu reč, i ništa joj ne dodajemo, oduzimamo, delimo, množimo, prekrajamo, ...............

Hristova Crkva (''gde su dvoje ili troje okupljeni i moje ime i ja sam tu....'');
Ovo sam objašnjavao preko 20 X. Ali poznavajući Adventiste - Opet ćete za mesec ili dva - Najviše tri opet postaviti isto pitanje:
''Šarrdy nemoj da kriješ svoju Crkvu, kako mi kažemo otvoreno kojoj pripadamo, zašto se stidiš svoje Crkve...........''
PS
Pitaj malo o PRAVOJ CRKVI i tripa41, zatim Peka 71 ili Vanhelsinga ili...................
Polako sa tom tvojom lažnom Adventističkom Crkvom, a da mi nemamo CRKVU!
Imamo i to mnogo istinitiju i savršeniju od tvoje!

Poslednja izmena:
Natrag