VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Lepo, samo da nam još izvadiš stihove i potvrdiš koji je to BOŽIJI ZAKON koji mi Hrišćani moramo držati da bi se spasili:
Evo ja ću započeti neke, a ti dovrši:{ Римљ. 7:4 Зато, браћо моја, и ви умресте закону телом Христовим, да будете другог, Оног што уста из мртвих, да плод донесемо Богу.
1. Коринћ. 9:21 Онима који су без закона био сам као без закона, премда нисам Богу без закона него сам у закону Христовом, да придобијем оне који су без закона.
Галат. 2:16 Па дознавши да се човек неће оправдати делима закона, него само вером Исуса Христа, и ми веровасмо Христа Исуса да се оправдамо вером Христовом, а не делима закона: јер се делима закона никакво тело неће оправдати.
Галат. 6:2 Носите бремена један другог, и тако ћете испунити закон Христов.
22:14 Благо ономе који твори заповести Његове, да им буде власт на дрво живота, и да уђу на врата у град.
ЕПИЛОГ:
Матеј 22 : [SUP]35[/SUP] И упита један од њих законик кушајући Га и говорећи: [SUP]36[/SUP] Учитељу! Која је заповест највећа у закону ? [SUP]37[/SUP] А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом,и свом мисли својом.[SUP]38[/SUP] Ово је прва и највећа заповест. [SUP]39[/SUP] А друга је као и ова: Љуби ближњег свог као самог себе. [SUP]40[/SUP] О овима двема заповестима виси сав закон и пророци. }
I još nešto vrlo VAŽNO:
Da li je moguća sledeća situacija:
1. Subotar. Drži je u sekund. Ne jede svinjetinu. Daje DESETAK, dao do sada Crkvi ASD, bar 10.000 €, ako ne i više. Ne pije kafu, čaj sa teinom, alkoholna pića,...... a oće da se OGREBE od drugog čoveka. Oće da ga zakine za PARE. Neće da vraća svoje DUGOVE. Ne voli svoje neprijatelje, već ih MRZI. Hoće da SLAŽE, UVREDI, IZMISLI. Lukav je kao LISICA, a nije bezazlen kao golub. Hoće i da UDARI, ako je to potrebno.......
2. Nedeljar ili nesubotar. Nikoga ne bi oštetio ni za milimetar. Ne bi uvredio ni za mikron. Voli sve ljude. Ne bi se ogrebao, pa makar nemao leba da jede. Pošten, skroman.............jednom rečju PREPOŠTEN i BEZAZLEN.
I ako je moguća, takva situacija, U PRAKSI, ko će se od ove dvoice spasiti, a ko biti osuđen !?
HVALA
Tacno, ljubav je ispunjenje zakona, ako smo promenjeni Duhom svetim onda ce nas on tako voditi da ce se zakon prirodno ispunjavati u nama i mi necemo ciniti nista sto je u suprotnosti sa Bozjim zapovestima.
Starozavetni pisci su znali o kom zakonu je rec i u tom kontekstu pisali, a to su deset Bozjih zapovesti, pa prema tome kada novozavetni pisci kazu ZAKON ili ZAPOVESTI, oni upucuju na Bozji zakon deset zapovesti.
Dakle, starozavetni pisac je u sledecem tekstu iz Jeremije 31 poglavlja ukazao na buducnost kada ce Bog svoj zakon deset zapovesti upisati u ljudsko srce i misli, a apostol Pavle to potvrdio u Jevrejima 8 poglavlju:
"Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet.
Ne kao onaj zavet, koji učinih s ocima njihovim, kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske, jer onaj zavet moj oni pokvariše, a ja im bijah muž, govori Gospod.
Nego ovo je zavet što ću učiniti s domom Izrailjevim posle ovih dana, govori Gospod: metnuću zavet svoj u njih, i na srcu njihovom napisaću ga, i biću im Bog i oni će mi biti narod.
I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: Poznajte Gospoda; jer će me znati svi od malog do velikog, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i greha njihovih neću više pominjati" ( Jeremija 31 poglavlje ).
"Jer kudeći ih govori: Evo dani idu, govori Gospod, i načiniću s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet;
Ne po zavetu koji načinih s očevima njihovim u onaj dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje misirske; jer oni ne ostaše u zavetu mom, i ja ne marih za njih, govori Gospod.
Jer je ovo zavet koji ću načiniti s domom Izrailjevim posle onih dana, govori Gospod: daću zakone svoje u misli njihove, i na srcima njihovim napisaću ih, i biću im Bog, i oni će biti meni narod" ( Jevrejima 8. 8 - 10 ).
"Koji ste se pokazali da ste poslanica Hristova, koju smo mi služeći napisali ne mastilom nego Duhom Boga živoga, ne na kamenijem daskama nego na mesnijem daskama srca" ( 2 Korincanima 3. 3 )
Takodje, sledeci navod govori da ce zakon deset zapovesti biti u Isusovom srcu:
I po tome rekoh: evo idem, kao što je u knjizi pisano za mene.
Hoću činiti volju tvoju, Bože moj, i zakon je tvoj meni u srcu. ( Psalam 40. 8 ).
Sledecu situaciju si iskreirao da bi prikazao da su Adventisti krajnje neposteni, a svi ostali pravedni.
Da si bio posten ti bi uz ovaj prvi navedeni stavio i obrnut slucaj, odprilike ovako:
1. Subotar. Drži je u sekund. Ne jede svinjetinu. Daje DESETAK, dao do sada Crkvi ASD, bar 10.000 €, ako ne i više. Ne pije kafu, čaj sa teinom, alkoholna pića,...... Nikoga ne bi oštetio ni za milimetar. Ne bi uvredio ni za mikron. Voli sve ljude. Ne bi se ogrebao, pa makar nemao leba da jede. Pošten, skroman.............jednom rečju PREPOŠTEN i BEZAZLEN.
2. Nedeljar ili nesubotar. oće da se OGREBE od drugog čoveka. Oće da ga zakine za PARE. Neće da vraća svoje DUGOVE. Ne voli svoje neprijatelje, već ih MRZI. Hoće da SLAŽE, UVREDI, IZMISLI. Lukav je kao LISICA, a nije bezazlen kao golub. Hoće i da UDARI, ako je to potrebno.......
Moj odgovor je da ne zelim da dajem odgovor na hipoteticke situacije.
Uslovi spasenja su u bibliji jasno zapisani, jednog coveka niti ce nas spasti njegova dela ako nisu prozeta verom, niti vera ako nije prozeta delima, u bibliji dela i vera nikada ne idu odvojeno.
Dakle, pitanje nase vere bez dela i dela bez vere bih ostavio Bogu, u bibliji su navedeni jasni kriterijumi spasenja, i nasa odgovornos pred Bogom ce se meriti po svetlosti koju smo primili u datom trenutku..
Poslednja izmena: