Evo same te tvoje reci otkrivaju tvojom zamenom teze.
Upravo ti Sardy sve vreme iznosis lazne optuzbe na racun pojedinaca, a tebi su svi odgvori dati u ranijim postovima, i ti upravo nemas kontraargumente jer oni ne postoje naravno.
Koje? Daj mi barem jedan post gde sam ja LAŽNO OPTUŽIO POJEDINCA?
Pa kada ste odgovorili u ranijim postovima, zašto ne ponovite barem još jednom taj odgovor?
A znate da po 100 X postavljate iste postove o starozavetnoj suboti! A ne možete ni jednom da postavite taj FAMOZNI POST gde ste mi odgovorili za RIMLJANIMA 14-ta glava. Vi stvarno mislite da su ljudi blesavi i naivni. Pa će da nasednu na te trikove.
Svi tekstovi koji naizgled govore o hrani i praznovanju odrejenih dana se nikako ne odnose na moralni zakon i subotu ili zakon o zdravoj ishrani, vec u vecini slucajeva se odnose na ceremonijalni - obredni zakon i starozavetne praznike i svetkovine.
U pojedinim slucajevima postoje tekstovi koji pretstavljaju savet apostola da slaboga brata u veri postepeno vodimo ka svetlosti istine koja se nalazi u Bogu i njegovoj reci, jer nisu svi moralno jaki da u startu prime svetlost koja bi izazvala vise stete nego koristi u toj duhovnoj spoznaji.
????
To što pričaš je apsolutno netačno!
Kakav moralni zakon, ceremonijalni zakon, starozavetni praznici i svetkovine....... Poveži mi to BIBLIJSKI da tretira Rimljanima 14-ta glava !? Pa to je zaista smešno!
Dakle. poruka je `Ne osudjivati, vec svojim primerom pokazati poslusnost na delu, kako bi i slabi u veri dostigli spoznaju istine i krenuli tim istim putem poslusnosti..
PORUKA Rimlanima 14-ta glave je:
I - Da ne osuđuješ nikoga za jelo!
A ko danas koga osuđuje za jelo. Ja ne osuđujem nikoga. Pravoslavci takođe nikoga. Katolici isto............ niko danas nikoga ne osuđuje za jelo, ni denominacija ni pojedinac. Osim ADVENTISTA!
Oni osuđuju druge koji jedu svinjetinu, tako što imaju jednu od JERESI - Da nema spasenja onim Hrišćanima koji konzumiraju nečistu hranu. Strogo se pridržavaju čiste hrane, a za konzumente nečiste hrane govore da im nema spasenja!
II - Kada se uzme
DAN iz
Rimljanima 14–te glave :
[FONT=&]4. Ко си ти који судиш туђем слузи? Он свом господару стоји или пада. Али ће устати; јер је Бог кадар подигнути га.[/FONT]
[FONT=&]5. Тако један разликује дан од дана, а други држи све дане да су једнаки: сваки да буде уверен за своју мисао.[/FONT]
[FONT=&]6. Који разликује дане, Господу разликује; и који не разликује дана, Господу не разликује. Који једе, Господу једе: јер хвали Бога; и који не једе, Господу не једе, и хвали Бога.[/FONT]
i
16 - ti stih iz Kološanima 2 - ge glave :
[FONT=&]16. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе;[/FONT]
Opet dobijamo istu stvar:
Kao i u slučaju ČISTE HRANE – Niko od pojedinaca i denominacija, danas u Svetu, NE SUDI ADVENTISTIMA ZA DRŽANJE SUBOTE! Niti im govore da idu u nespasenje zbog držanje SUBOTE.
Već koja KOINCIDENCIJA, opet Adventisti SUDE, sa JERESI da je Pečat Božiji SUBOTA, a Žig Zveri NEDELJA!
Prema tome samo u Rimljanima Adventisti imaju 3 velike Jeresi:
1. SUDE!
2. Za nepridržavanje ČISTE HRANE;
3. Za nedržanje SUBOTE!
To se iz doktrina Adventista i stihova iz Biblije lako da primetiti.
A suđenje je jako opasno za naše spasenje!
Zato i ja pozivan da Adventisti što pre napuste Adventizam, A JOŠ VAŽNIJE, da nove ovčice ne nasednu na trik Adventizma i uđu u njega! Jer kada ne bih rekao ovo što iznosim – Bog bi me na sudu pitao :’’Znao si Pismo, to ti je dar od Mene, zašto i druge nisi poučio, nego si ih prepustio krivom nauku Crkve Adventista Sedmoga Dana, čuteći i gledajući TV, ili odlazio na piknik !?’’.