Član
- Učlanjen(a)
- 01.02.2011
- Poruka
- 702
Ne nazivaj Sarrdyja lazovom! kako te nije sramota?lupas tu gluposti i sam pises neistine kao da smo mi nepismeni i glupi.za sta ti Sarrdiya nazivas lazovom?za to sto ti citira Bozju rec?Oprezno decko ako sarrdyja nazivas lazovom ti onda nazivas i Gospoda Boga lazovom.
Šarrdy, prijatelju,
Tebi je, nažalost, lažljivost prirodna pojava no uzalud se služiš njome jer niko nije slep da to ne bi video:
Dakle, već ti je dvaput odgovoreno.
Kad ste vi takvi iskreni i nelazovi zasto niko iz vas ne komentarise moj post:#1214
Nego se folirate tu foliranti nijedni.
Pošto smo sa Šarrdyjem završili tumačenje 14. poglavlja Poslanice Rimljanima, koje on, nažalost, namerno ne priznaje i ne prihvata iako mu je argumentovano predočeno više puta, pogledajmo, ovom prilikom, još jedno iz niza Biblijskih svedočanstava o važnosti Subote u Novozavetnom periodu, koje je obrađeno u narednoj temi:
Dom molitve svim narodima
“Ili je samo jevrejski Bog, a ne i neznabožački? Da, i neznabožački.” (Rimljanima 3,29)
“Ovako veli Gospod: Pazite na sud, i tvorite pravdu, jer će skoro doći spasenje Moje, i pravda će se Moja objaviti. Blago čovekukoji tako čini, i sinu čovečijem koji se drži toga čuvajući Subotu da je ne oskvrni, čuvajući ruku svoju da ne učini zla.
I neka ne govori tuđin koji pristane uz Gospoda: Gospod me je odlučio od Svoga naroda; i neka ne govori uškopljenik: Gle, ja sam suho drvo. Jer ovako veli Gospod za uškopljenike: Koji drže Subote Moje i izbiraju što je Meni ugodno, i drže Zavet Moj, njima ću dati u domu Svom i među zidovima Svojim mesto i ime bolje nego sinova i kćeri, ime večno daću svakome od njih, koje se neće zatrti.
A tuđine koji pristanu uz Gospoda da Mu služe i da ljube ime Gospodnje, da Mu budu sluge, koji god drže Subotu da je ne oskvrne i drže Zavet Moj, njih ću dovesti na svetu goru Svoju i razveseliću ih u domu Svojem molitvenom… jer će se dom Moj zvati dom molitve svim narodima.” (Isaija 56,1-7)
Predrasuda da je Subota namenjena samo Jevrejima jedan je od osnovnih razloga zašto mnogi odbijaju da svetkuju Sveti dan. Do ovakvog - pogrešnog ubeđenja, došlo je zbog nepoznavanja Božjeg plana za čovečanstvo a sigurno je da je ova velika zabluda potekla od oca svake laži i prevare, potpomognutog onima kojima nije stalo do prave službe Bogu, koji su se plaštom Hrišćanstva zaodenuli zbog ličnih interesa.
Kao što uvodni tekstovi jasno govore, Božji plan je bio da Izrailj bude svetlost svetu, kako bi se obratio i sjedinio sa njim. O tome svedoči i sam nastanak Izrailja, kojeg je Bog stvorio bez nacionalne osnove, što je od samog početka istorije Njegovog Izabranog naroda davalo očiglednu pouku. Naime, Avram je bio potomak vernog Noja, naslednom linijom njegovog prvenca Sima - čoveka koji je, poput svog oca - Noja, bio veran Stvoritelju (1. Mojsijeva 9,26.27). Ovi značajni podaci govore da je prilikom stvaranja Izabranog naroda bilo presudno duhovno stanje predaka jer se, kao što je poznato, i osnovne karakterne crte prenose na potomke što, uz činjenicu da već ime Izrailj (Pobednik) upućuje na sledeći zaključak, nedvosmisleno govori da je nastao isključivo kao duhovna zajednica, bez i najmanjeg naglaska na nacionalnosti, i samo tako i može biti “jer Bog ne gleda ko je ko” (Rimljanima 2,11).
Samo proročanstvo govori da su “tuđini” (stranci), “koji drže Subotu”, osnovni razlog zašto će se Božji Dom nazvati Domom molitve svim narodima a ono je, u punom smislu, počelo da se ispunjava PO završetku Hristove ovozemaljske službe, namenjene - kako je Sam rekao, pre svih - “izgubljenim ovcama doma Izrailjevog” (Matej 15,24), dok je drugim narodima Evanđelje u većoj meri propovedano tek nakon kamenisanja Stefana, kada su se prvi Hrišćani rasejali po svetu: “A oni što se rasejaše od nevolje koja posta za Stefana, prođoše tja do Finikije i Kipra i Antiohije, nikom ne govoreći reč do samim Jevrejima.” (Dela 11,19)
Kada, znajući to, obratimo pažnju na uvodne reči iz 56. poglavlja Knjige proroka Isaije - da će se Božji Dom nazvati Domom molitve svim narodima, onda je još jasnije da je Subota Gospodnja - koja je nazvana “Milinom” (Isaija 58,13) - “načinjena čoveka radi” (Marko 2,27) i da je, kao takva, na blagoslov svima koji je drže.
“Biće u potonja vremena gora doma Gospodnjega utvrđena uvrh gora i uzvišena iznad humova, i sticaće se k njoj svi narodi. I ići će mnogi narodi govoreći: Hodite da idemo na goru Gospodnju, u dom Boga Jakovljeva, i učiće nas Svojim putevima, i hodaćemo stazama Njegovim; jer će iz Siona izaći Zakon, i reč Gospodnja iz Jerusalima.” (Isaija 2,2) Zato “blago onima koji tvore Zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.” (Otkrivenje 22,14) Amin.
Da vas pitam adventi! zasto jos uvek niste obrezani kao muslimani,koji su prihvatili toru u potpunosti?Zasto ne postujete svih 360 zakona tore?Jer ako podrzavate farisejske,sadukejske zakone morali bi da ucinite sve to.Vama Hristos ne treba vi ga razapinjete takodje kao i oni na nase oci,a i nas takodje.Ja sam rad da postradam za Gospoda Kao sto su i apostoli stradali,nazivali su ih:Lazovima,prevarantima,jeresi,laznim prorokkami,zatvarali ih u tamnice,tukli ih,ubijali ih,pljuvali ih,ali ni jedan isusov podanik nije bio bogat,a vec sirot.Sto se za vas nebi moglo reci,a pogotovo za jelenu vajtovu,Rasela Milera itd.
Poslednja izmena od urednika: