Član
- Učlanjen(a)
- 01.02.2011
- Poruka
- 702
Citam sve ove rasprave ...:dtyste: Hmm, zaboravili ste da nije moguce nekoga u nesto uvjeriti/razuvjeriti.
"Najgorii su Bozji cuvari..." to je iz neke pjesme, cini mi se.
Ovdje je upravo tako, svi traze istinu, svi je "posjeduju", svi revnuju za Boga i svi dobro poznaju Sveto Pismo, ali, u onaj dan (Dan suda) bit cemo sudjeni po ljubavi. Po ljubavi se mogu prepoznati Isusovi ucenici.
To s Adventistima, Jehovinim svjedocima i drugim zajednicama, njima slicnima, rekla bih ovako:
Covjek ima ogledalo i jasno vidi svoj lik u njemu. Ako je ogledalo razbijeno, covjekov lik se ne vidi cjelovit nego razbijen. Ako je ogledalo pokriveno crnom krpom, covjek se uopce ne moze vidjeti u ogledalu. Isus Krist, samo Isus Krist je "ogledalo" po kojem covjek moze pronaci sebe i svoj smisao, povratiti svoju sliku uprljanu istocnim grijehom.
zpisan
A ako je Isus Krist andjeo Mihael, kako kazu adventisti, onda ja u tog Krista ne vjerujem.
Hocu reci da takva iskrivljena vjerovanja i tumacenja mogu biti stetna za samog covjeka.
Ne moze covjek rasti a kamoli dostici svoju puninu, bez Krista, onog i onakvog kakvog nam je navjestilo Evandjelje.
E tako lutko sad te razumem!!
Na primer iz ovih stihova se vidi da isus nije andjeo A bog sazdatelj:
Jovan 1g-va
[SUP]1[/SUP] U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
[SUP]2[/SUP] Ona beše u početku u Boga.
[SUP]3[/SUP] Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.( sta cemo dalje adventi)
[SUP]4[/SUP] U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.( A)
[SUP]5[/SUP] I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.(sta je videlo? ((([SUP]1[/SUP] U početku stvori Bog nebo i zemlju.
[SUP]2[/SUP] A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.)))
[SUP]7[/SUP] Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
[SUP]8[/SUP] On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
[SUP]9[/SUP] Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
[SUP]10[/SUP] Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
[SUP]11[/SUP] K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
[SUP]12[/SUP] A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
[SUP]13[/SUP] Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
[SUP]14[/SUP] I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.
isaija 45:
[SUP]5[/SUP] I javiće se slava Gospodnja, i svako će telo videti; jer usta Gospodnja govoriše.
[SUP]9[/SUP] Izađi na visoku goru, Sione, koji javljaš dobre glasove; podigni silno glas svoj, Jerusalime, koji javljaš dobre glasove; podigni, ne boj se. Kaži gradovima Judinim: Evo Boga vašeg.
[SUP]Matvej 1g:
20[/SUP] No kad on tako pomisli, a to mu se javi u snu anđeo Gospodnji govoreći: Josife, sine Davidov! Ne boj se uzeti Marije žene svoje; jer ono što se u njoj začelo od Duha je Svetog.
[SUP]21[/SUP] Pa će roditi Sina, i nadeni Mu ime Isus; jer će On izbaviti svoj narod od greha njihovih.
[SUP]22[/SUP] A ovo je sve bilo da se izvrši šta je Gospod kazao preko proroka koji govori:
[SUP]23[/SUP] Eto, devojka će zatrudneti, i rodiće Sina, i nadenuće Mu ime Emanuilo, koje će reći: S nama Bog.
Matvej 17g:
[SUP]2[/SUP] I preobrazi se pred njima, i zasja se lice Njegovo kao sunce a haljine Njegove postadoše bele kao svetlost.
[SUP]3[/SUP] I gle, ukazaše im se Mojsije i Ilija, koji s Njim govorahu.
[SUP]4[/SUP] A Petar odgovarajući reče Isusu: Gospode! Dobro nam je ovde biti; ako hoćeš da načinimo ovde tri senice: Tebi jednu, a Mojsiju jednu, a jednu Iliji.
[SUP]5[/SUP] Dok on još govoraše, gle, oblak sjajan zakloni ih; i gle, glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni, koji je po mojoj volji; Njega poslušajte.
Mislim da je ovo dovoljno da je jasno da Isus nije Andjeo.
A ladokejac nek stavi stihove gde pise Isus je Andjeo Mihail,tj sine sine Mihailo jovan ce ti rascistiti staze na zemlji a ti otiodji dole i objasni im da si ti sin moj Mihail???Dali je bog rekao tako nesto?A Isus?
Gera je mnogo puta stavljao sva imena Gospoda Boga u bibliji na temi JS-ci,nigde nije u bibliji napisano da su boga nazivali Mihailom,da vidimo gfe to pise?
Poslednja izmena: