Adventisti i Elen Vajt

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Pogledajte ljude koji su se navodno obratili pod uzbuđenjem osećanja. Oni se nisu susreli sa velikim moralnim ogledalom, Božjim zakonom, koji im otkriva nedostatke u njihovom karakteru. Božji zakon im je predstavljen kao jaram ropstva za razliku od slobode Jevanđelja. ...

Oni nisu svesni obaveznosti zahteva Božijeg zakona; kao prirodnu posledicu oni nemaju osetljivu savest prema grehu. Oni nemaju fiksirani princip. Takve hrišćane možemo videti svuda po crkvama - vidimo ih danas ovakve, a sutra onakve. Neka ih privuku bogatstvo i slava, i njihova osećanja, na koje se uticalo, će se promeniti. Ne postoji žrtva osećanja ili savesti koje ova klasa lažnih obraćenika neće učiniti da bi stekla dobit.

Da li će takvi ceniti biblijski standard istinske pobožnosti? Nikada! Nikada! Oni su nezdravi u srcu. Čim se pojave iskušenja, kada se mora doneti odluka da li će se slediti sklonost ili princip, vi ćete videti da nema čvrstine kada je ona zaista potrebna. Ako se ne odreknu svog Gospoda poput Jude ili ne prodaju svoju čast poput [Benedikta] Arnolda, to je zato što nisu bili u iskušenju da to učine." (Ellen G. White, Lt19a-1875)
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Elen Vajt o lažnim probuđenjima piše:

“Probuđenje se često izaziva na taj način što se budi mašta, uzbuđuju osećanja i zadovoljava želja za onim što je novo i uzbudljivo. Oni koji se obraćaju na ovaj način malo žele da slušaju o biblijskim istinama i ne pokazuju naročito interesovanje za svedočanstva proroka i apostola.

Ako bogosluženje ne sadrži ništa uzbudljivo, onda ih ne privlači. Vest koja je upućena na zdrav razum ne nailazi ni na kakav odziv. Jasne opomene Božje reči, koje se odnose na njihovo večno dobro, ostaju nezapažene. U onim crkvama koje će sotona moći da pokori pod svoju lažnu moć izazvaće uverenje da je na njih izliven naročiti Božji blagoslov; u njima će se pokazati veliko religiozno probuđenje.

Mnogi će klicati od radosti što Bog radi tako divno za njih, a u stvari to delo potiče od sasvim drugog duha. Sotona će pokušati da pod plaštom vere proširi svoj uticaj na ceo hrišćanski svet. ... Uzbuđivaće se osećanja, istina će se pomešati sa lažju, što će ljude lako zavesti.” (EGW, GC 463-464)
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kad već proročicu Jelenu spomenu, reci zašto su je adventisti iznevjerili?

Kako? Pa zar nisu odani "duhu proroštva" iz Mejna? Zar im ona i pored toga što je hrana crvima evo već 105 leta, nije stub i osnova "ostatka"?

Da se ne radi možda tu o uvođenju "verovanja" u Trojstvo (iako oni zaista i ne veruju u Trojstvo ličnosti jednog i jedinog bića, nego u trojstvo bića)? :)
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
"Vest koju mu je Bog dao da je nosi bila je određena da ih probudi iz uspavanosti i pokrene da zadrhte zbog svoje velike zloće. Pre nego što seme Jevanđelja pronađe mesto, zemljište srca mora da se obradi. Pre nego što potraže isceljenje od Isusa, morali su da postanu svesni opasnosti od rana greha.

Bog ne šalje vesnike da laskaju grešnicima. On ne šalje vest mira da bi kobnom sigurnošću uljuljkao neposvećene.

On opterećuje savest prestupnika teškim bremenom i probada dušu strelama osvedočenja. Anđeli koji služe iznose mu strašne Božje sudove da bi produbili osećanje potrebe i podstakli ga da uzvikne: »Šta mi treba činiti da se spasem?« Tada Ruka koja ga je ponizila do praha, podiže pokajnika. Glas koji je ukoravao greh i posramio gordost i slavoljublje, pita sa najnežnijim saosećanjem: »Šta hoćeš da ti učinim?«" (Čežnja vekova, Glas u pustinji)
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:

Svjedoče sami adventisti, ja samo njihova svjedočenja prenosim. Evo svjedočanstva kako je
"crkva" adventista sedmog dana u Sjevernoj Americi ubila više crnaca nego Ku Klux Klan.

[/QUOTE]

Izvini Slape, ali ti mora da si skrenuo sa pameti. Otkuda ti ta laz? Kakve veze imaju Adventisti sa Ku Klux Klen?
To su nacionalisti koji smatraju da druge narode treba isterati iz Amerike i od njih naciniti jednu drzavu.
U Gradjanskom ratu su isgubili, li jos uvek postoje i sire svoju mrznju. ONI NEMAJU NIKAKVE VEZE SA ADVENTISTIMA!


ZATO SLAPE OCEKUJEMO OD TEBE POSTENO IZVINJINJE ZA KLEVETU!
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
[QUOTE="Jurivaka
[/QUOTE]

Pitanje , štose dogodilo sa spotovima od 13 . 3 do 21 . 3 , jednostavno su svi nestali
 
Natrag
Top