Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Slape svakoga dan dodaje svojim lazima tako da bi od njih mogao napisati encikloprdiju.

Svi vidimo da mrzis adventiste i Elen Vajt, a to je samo zbog toga sto neas cime da pobijes jasne cinjenice koje su svima dostupne.

Kada ces dati odgovor na onu tvoju LAZ:
Slape je izjavio: "Možda sam ja najveći lopov i najveći gad na ovom svijetu, ali sve ono što sam citirao o naučavanju Ellen White je istina".

I onda Slape navodi primer koja je to "ISTINA":

Zar se vi adventisti sami ne hvalite time kako je Jelena napisala 100-tinjak tisuća stranica? Zar se Jelena sama ne hvali da je SAVAKU napisanu riječ dobila direktno od Boga?

Slape zao mi je, ali mora da ti otvoreno kazem to je obicna tvoja LAZ.

Evo sta Elen Vajt odgovara na Slapove laziu:

“Prilikom opisa svojih vizija, ja takodje zavisim od Duha Gospodnjega i opisujem onako kako mi je pokazano. Pa ipak, U OPISU ONOGA STO SAM VIDELA, RECI SU MOJE LICNO, IZUZEV, AKO MI IH JE DIREKTNO ANDJEO REKAO I JA TAKVE IZJAVE UVEK STAVLJAM POD ZNAK NAVODA.” 1.SM p. 37.

Eto citaoci, sami zakljucite dali Slape povde izbmnosi istinu ili lazi?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Svedočim pred svima da svaki citat koji je Slap postavio jeste Jelenin i da ova dvojica besomučno i bolesno lažu na očigled svih!
Ni oči ni uši nemate a poštenja još manje!
Ta veštica je konstantno tvrdila kroz sve svoje nogopise kako je Bog vodi i svaki epileptički napad pripisivala Božjem prisustvu gde joj Bog otkriva kakav je ko i da tračari preko časopisa.
Srebroljubac i mason bez stida staje da uči gazeći poglavarstvo koje Bog uspostavia njeni metlaši nastavljaju tu praksu Korejeve samovolje.

Kako vas nije sramota od ovih ospba koje će čitati sve to i videti koliko tame izlazi i prevare iz veših pogađačkih naklapanja....te prorok je te vođa je te izbranik te poslanik.....šta vam je?Ovde to ne možete prodati jer ovde ima normalnih ljudi koji vide ko ste i koju prljavu igru igrate.
Uvek ću stati na stranu istine bez obzira o kome se radilo ali ću uvek ukazati na laž bez obzira o kome se radilo.
Da se ta epidemija lažnih nebi proširila država bi trebala napraviti kaveze za te ptičice.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ovo je samo za informaciju koja je neophodna za Stvarnoslapa.

Cije reci je u opisivanju svojih vizija upotrebljavala Elen Vajte?
Ona je izjaviula:

“Ja takodje zavisim od Duh Bozjega u opisivanju svojih vizija koje sam videla, medjutim,reci koje upotrebljavam u opisu onoga sto sam videla su moje licno,
izuzeva ako su reci koje mi je rekao andejeo, koje ja uvrk stavljam pod znak navoda.” The Review and Herald, Octobr. 8,1867.

Slape, ova njena izjava ponovljena je sedam puta u njenim spisima. Evo ti reference:

Cch, 17,1
1SM. 37,1
3SM, 278,5
YRP, 227,5
3.SM, 49,7
2B10 180.

Cudno je da ti o tim mnogobrojnim izjavama nista ne znas, a ipak, si nasao za shodno da izneses neistinu i to si pred svima nazao istinom.
Pa kad je tvojva "istina:" takva, kakva je onda nesitina?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Posto je nas cenjeni prijatelj Taramana, udruziuo se sa Slapom, "svaka ptica svome jatu leti" i nazvao Elen Vajt masonom, nije na odmet da sazna sta je ona pisala o MASONIMA.

ELEN VAJT O MASONIMA:

Elen Vajt u svojoj knjizi “Evangelizam”, cello poglavlje, TAJNA DRUSTA, posvetila je Slobodnim zaidarima ili masonima. Svakako ce vas zanimatai sta ona o njima pise.

Opasnost tajnih drustava
Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan.

Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.

Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo viti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u sklsadu sa merilima Bozje reci.

Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smo zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuyje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….

Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE OD NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

Ovo odprilike izrazava mislnjene Adventista o Slobodnom zidarstvu.

Taramana, kad si procitao ovu vaznu Izjavu Elene Vajt o masonima, sta mislis, ima li ikakve mogucnosti da je ona mason kao sto si je lazno okrivio?

Sve najbolje

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slape, dokle ces nastavljati sa svojim lazima?

Opet licemjerje. Zgražaš se nad mojim "lažima", a ni najmanje ti ne smetaju pogreške i laži na kojima su "Jelena i pioniri" utemeljili i svoja naučavanja i crkvu ASD.

GDE TI JE DOKAZ DA JE ELEN VAJT IZJAVILA DA JE SVAKU REC KOJU JE NAPISALA DOBOLA OD BOIGSA?

Eno ti u njenim spisima - "Primaću reči od Gospoda i verno ću ih prenositi narodu." (Svjedočanstva za crkvu, knjiga peta, str. 7)

VIDIS SLAPE, STA SAM JA PRONASAO DA JESTE REKLA:

“Prilikom opisa svojih vizija, ja takodje zavisim od Duha Gospodnjega i opisujem onako kako mi je pokazano. Pa ipak, U OPISU ONOGA STO SAM VIDELA, RECI SU MOJE LICNO, IZUZEV, AKO MI IH JE DIREKTNO ANDJEO REKAO I JA TAKVE IZJAVE UVEK STAVLJAM POD ZNAK NAVODA.” 1.SM p. 37.

Ova njena izjava te je pred svima razotkrila ko si i sta ti je cilj ovde na forumu. Zalosno!

Ne, nije razotkrila mene. Ova dva njena citata upravo razotkrivaju Ellen White. Svašta je ona pisala, tako i po ovom pitanju. Hoćete li slatkoriječivosti o Božjoj veličini čitajte Jelenu, a hoćete li bogohulnosti, opet čitajte Jelenu.

Slape, ova njena izjava ponovljena je sedam puta u njenim spisima. Evo ti reference:

A znaš li koliko je puta u svojim "bogonadahnutim" spisima Isusovu majku Mariju nazvala blaženom, a koliko je puta u njima spomenula svoga muža James-a White-a?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Posto je nas cenjeni prijatelj Taramana, udruziuo se sa Slapom, "svaka ptica svome jatu leti" i nazvao Elen Vajt masonom, nije na odmet da sazna sta je ona pisala o MASONIMA.

ELEN VAJT O MASONIMA:

Elen Vajt u svojoj knjizi “Evangelizam”, cello poglavlje, TAJNA DRUSTA, posvetila je Slobodnim zaidarima ili masonima. Svakako ce vas zanimatai sta ona o njima pise.

Opasnost tajnih drustava
Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan.

Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.

Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo viti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u sklsadu sa merilima Bozje reci.

Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smo zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuyje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….

Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE OD NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

Ovo odprilike izrazava mislnjene Adventista o Slobodnom zidarstvu.

Taramana, kad si procitao ovu vaznu Izjavu Elene Vajt o masonima, sta mislis, ima li ikakve mogucnosti da je ona mason kao sto si je lazno okrivio?

Sve najbolje

Prvo trebaš znati da je Jeleni i njenoj sviti dozvoljeno kao zidarima da se služe lažima.
Drugo,interes te organizacije nije da se otkrije i predstavi već da obavi posao krijući se iza vernika jer i oni su verujućisamo im je drugi bog onaj koji je slobodni šetač i novi mesija.
Znam ja sve šta je pisala ta nesreća i meni nemoj poturati te glumačke rolne već gledaj na dela ,život i nauku pa prepoznaja ti očigledno nisi u stanju to učiniti.

Otkud obelisk kod njih na groblju?
Kako to da hrišćanka zadrži onolike kuće dok je hrišćane kritikovala za te stvari?
Dok su drugi u bescenje prodalali masonka je kupovala nudeći im laži i predlažući svojim poveriocima da im je najbolje da zaborave na njena dugovanja.
Neznaš ti još ništa o slobodnik zidarima zato si tamo.Nisi ti mason već pod uzdama njihovim.

I još vas nije stid da čoveku koji kopira Jelenine tekstove kažete da laže to je bolesno stanje jer to nebi mogao ni naj pokvareniji čovek raditi što vi radite i ja trebam ćutati na te vaše bolesne laži....šta ti je?

U oči lažete kako Jelena nije tračarila i sudila i ne trepnete a slažete.Tek će stizati tekstovi veštice gde tračari da se vide lažovi i postide ako uopšte imaju obraza.
Krivo vam što Slap postavi adresu odakle se može skinuti vešticino tračerenje pa ja letim nekom svom jatu...jadno.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ništa ja nisam smislio, sve je ono "do u slovo" napisala Ellen White.

Ne, ona nije napisala ono što ti tvrdiš - već si ti njene citate izvadio iz konteksta i tako prikazuješ - da je ona navodno o nečemu pisala i ako nije.
Dakle, to su sve tvoja mišljenja i nadodavanje svog sopstvenoog smisla, i ako ona govori o sasvim drugoj stvari.

Zašto si onda iznevjerio Gospoda? Kako možeš podržavati one koji su bogohulili naučavajući da je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i da je tada Bog odbacio pokvareni svijet?

Ti si krajnje nepošten, jer na ovo je već odgovoreno, a vezano je za uverenje onih koji su bili okupljeni oko Milera, da će Isus doći 22. 10. 1844 godine, i da tada prestaje milost za svet.
Kada je Bog otkrio puno značenje Danilovog proročanstva o očišćenju nebeskew Svetinje - tada su Adventisti razumeli Milerovu grešku i da 22. 10. nije Hristos trebao da dođe na zemlju, već da odpočne očišćenje nebeske Svetinje nad Svetinjama, i prestali su verovati ovo o čemu ti govoriš.

A oko Millera su bili okupljeni Jelena i pioniri ASD, pa su i oni tako vjerovali.

U početku da, ali kada je sam Bog otkrio svetlost o očišćenju nebeske Svetinje nad Svetinjama, oni su prestali verovati u to, jer je Bog razjasnio Adventistima ovo proročanstvo iz Danila 8 i 9 poglavlja, da se tu ne adi o prestanku Božje milosti za svet i Hristovom dolasku - već o očišćenju nebeske Svetinje nad Svetinjama.

Ništa Bog adventistima nije otkrio, nego je Jelena u "lanjskim novinama" pročitala Crosier-ov članak.

Greška, Bog je Adventistima otkrio ovu svetlost dva dana nakon velikog razočarenja, i to jasno piše u svedočanstvima, ali je ova svetlost postepeno ustanovljavana u crkvi, a potom je sam Bog kasnije potvrdio ovu svetlost otkrivenjima koja je dao sestri Ellen White.

Niti je Bog što imao s Millerovim računanjem, niti se što 1844. godine navršava. To su najnotornije gluposti.

To su tvoja mišljenja proizišla iz tvog slabog poznavanja biblijskih proročanstava i mržnje prema Adventistima.

Citiraj mi Millera gdje on kaže da mu je Bog nešto zaklonio. Ako Miller nije to rekao, gdje si pronašao da je Bog Milleru nešto zaklonio?

To je otkrio Adventistima nakon velikog razočarenja.

Što bi Bog mogao imati s onima koji su sedam godina naučavali kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada Bog odbacio pokvareni svijet? Što je tebi, jesi li ti pri sebi? Širenje sotoninih laži pripisati Bogu!? Zaista, jesi li ti pri sebi?

Na ovo sam odgovorio na početku ovog komentara.

Nekima se i laž da da vjeruju u nju.

Upravo je suprotno, neverstvo je u ovom slučaju pokrenuto od oca laži odnosno sotone

A što je naučavala još jasnije piše u njenim spisima. Zato sam ja i citirao i nju i druge pionire ASD, da se vidi kakvo su bogohulstvo naučavali.

Ti jesi citirao njene spise, ali si ih izvadio iz konteksta i pridodao im svoje lično značenje.
Dakle, sugerisao si drugima o čemu oni navodno pišu, i ako to nije slučaj.

Nije Jelena Božji vjesnik, nego je Bog "Jelenin potrčko". Kad god je Jeleni trebalo "pogaziti Božju riječ" koju je prethodno objavila, Bog je pristao i u "viđenju" joj dao dopuštenje da to čini.

Ovo je insinuacija i ništa nije onako kako si napisao.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, ona nije napisala ono što ti tvrdiš - već si ti njene citate izvadio iz konteksta i tako prikazuješ - da je ona navodno o nečemu pisala i ako nije.
Dakle, to su sve tvoja mišljenja i nadodavanje svog sopstvenoog smisla, i ako ona govori o sasvim drugoj stvari.

Hoćeš reći da Jelena piše kako se pravi rakija od jabuka, a onda sam ja "vađenjem iz konteksta" prikazao kao da piše o "odbacivanju pokvarenog svijeta"?

Ti si krajnje nepošten, jer na ovo je već odgovoreno, a vezano je za uverenje onih koji su bili okupljeni oko Milera, da će Isus doći 22. 10. 1844 godine, i da tada prestaje milost za svet.

Kada je prošao 22.10.1844. i Isus nije došao na Zemlju, većina Milerita zajedno s Millerom priznali su pogrešku i prestali su vjerovati da 22.10.1844. završava vrijeme milosti za grešnike. Međutim, Jelena i društvo okupljeno oko nje, još su punih sedam godina nastavili vjerovati i naučavati kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada Bog odbacio pokvareni svijet. To ti piše i Jelena.

U početku da, ali kada je sam Bog otkrio svetlost o očišćenju nebeske Svetinje nad Svetinjama, oni su prestali verovati u to, jer je Bog razjasnio Adventistima ovo proročanstvo iz Danila 8 i 9 poglavlja, da se tu ne adi o prestanku Božje milosti za svet i Hristovom dolasku - već o očišćenju nebeske Svetinje nad Svetinjama.

Opet se rugaš Bogu i praviš ga budalom i Jeleninim potrčkom. Ništa Bog nije otkrio adventistima, nego je Crosier napisao u novinama jedan članak o Svetinji, a Jelena ga pročitala godinu dana kasnije (1847.) i prihvatila takvo tumačenje. Međutim, sve to zajedno ništa ne mijenja, jer će Jelena i pioniri sve do 1851. naučavati kako je Bog 22.10.1844. odbacio pokvareni svijet. Sjeti se, citirao sam ti i Jelenu i Jamesa Whitea i Josepha Batesa, i svih troje tako pišu i naučavaju.

Greška, Bog je Adventistima otkrio ovu svetlost dva dana nakon velikog razočarenja, i to jasno piše u svedočanstvima, ali je ova svetlost postepeno ustanovljavana u crkvi, a potom je sam Bog kasnije potvrdio ovu svetlost otkrivenjima koja je dao sestri Ellen White.

Baš je čudan "Jelenin bog", objavljivao joj se i kroz "lanjske novine".

To su tvoja mišljenja proizišla iz tvog slabog poznavanja biblijskih proročanstava i mržnje prema Adventistima.

Jeli zbog moje mržnje prema adventistima i Jelena imala viđenja preko starih novina?

To je otkrio Adventistima nakon velikog razočarenja.

Dakle, nije to rekao Miller nego si i ovo "posisao" od Jelene. Da možda i ovo nije Jeleni objavljeno u starim novinama?

Upravo je suprotno, neverstvo je u ovom slučaju pokrenuto od oca laži odnosno sotone

I ja mislim da sotona nuka ljude da računaju datum Isusova dolaska na Zemlju.

Ti jesi citirao njene spise, ali si ih izvadio iz konteksta i pridodao im svoje lično značenje.
Dakle, sugerisao si drugima o čemu oni navodno pišu, i ako to nije slučaj.

Ako je u onome što sam ja citirao Jelena pisala kako se pravi "jabukovača", ja se ispričavam i noj i tebi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hvala ti Slape.
Dosad sam morao knjigu otvarati ručno i čitati a ovo je super stvar nemaš smeće u kući ali ga kroz prozor možeš pokazati drugima.
Čudno mi,niko se nije potrudio da pročita to svedočanstvo a to govori da ili znaju da je tako kako rekoh i ne nude adresu ili ih ne zanima Jelena uopšte ni Adv.?
Adv.ne treba ovo što ću postaviti već onima koji nisu čuli tu slavnu nadahnutost pa će je uskoro čuti kakav je rečnim kad Bog nadahnjuje pa će im biti jasno ko nju nadahnjuje.

Evo ga počinjemo laganica:
str11. 5 sved.

,,
Brat ........ je za one koji se pripremaju za propovedničku službu mogao da učini mnogo više.Bog nije zadovoljan njegovim ponašanjem u tom pogledu. On se nije prilagodio postojećoj situaciji. Ljudi koji su uz velike žrtve napustili svoje poslove da bi naučili što je moguće više zajedno kratko vreme, nisu uvek dobijali onu pomoć i ohrabrenje koje su mogli da dobiju i koje im je bilo toliko potrebno. Ljudi u zrelim godinama, koji su prešli podne života i koji imaju svoje porodice, podvrgavani su nepotrebnim opterećenjima i neprijatnosti. Brat....... koji je i sam veoma osetljiv, ne shvata da i drugi mogu isto tako bolno da osećaju žaoku poruge, zajedljivog podsmeha ili osude. Na taj način on ranjava svoju braću i izaziva Božje nezadovoljstvo.,,

TRAČ-OGOVARANJE.

Stiže sledeća pošiljka:

str.15

,,U ponašanju mladih ljudi i žena koji su angažovani kao prosvetni radnici u našem koledžu mnoge pojedinosti nisu po volji Bogu. Vi ste do te mere obuzeti sobom i lišeni duhovnosti da uopšte niste u stanju da usmeravate mlade naput svetosti i spasenja. Zbog vašeg nedostatka ljubavi prema Bogu i Hristu, mnogi od studenata vraćaju se svojim kućama još uporniji u svom nepokajanju. Potpuno lišeni Duha
Hristovog u svom životu, vi i druge ohrabrujete u neverstvu,lakomislenosti i neljubaznosti, jer upravo tim gresima i sami stalno popuštate. Posledice takvog
svog ponašanja — gubitak mnogih duša koje sumogle biti spasene — vi uopšte ne uviđate.Mnogi ogorčeno negoduju protiv brata ........... Optužuju ga za neljubaz
nost, surovost i
16str.
preteranu strogost. Ali neki od onih koji ga najviše osuđuju nisu ništa bolji od njega. „Koji je među vama bez grijeha neka najprije baci kamen.“Brat ........... ne postupa mudro, i teško ga je osvedočiti da ono štočini nije najbolje. On nije prihvatio savet da promeni svoje metode unastavi i svoj način ophođenja prema studentima, što je trebalo da učini. Ali i oni koji ga osuđujuzbog pomenutih nedostataka zaslužuju istu osudu. Svaki čovek ima svoje karakterne nedostatke.
Neko je možda i slobodan od slabosti koje uočava kod svog brata, ali u isto vreme možda ima druge nedostatke daleko teže u Božjim očima.Bezosećajno kritikovanje i osuđivanje drugih u potpunosti je sotonsko delo. Pokazano mi je da brat .......... zaslužuje poštovanje za ono što je učinio dobro...,,

TRAČ -ogovaanja i sama reče čiji duh ogovara i tračari iza leđa.

Idemo dalje dokse svima ne zgadi ta nadahnutost.

,,
Svom ratobornom duhu brat .......... ne bi smeo dopustiti da se tako lako uzbudi, navodeći ga da opravdava sebe. Na taj način on drugima daje prilike za ispoljavanje nezadovoljstva. Gospodmu je na to skrenuo pažnju i u svedočanstvu.,,

Njoj je Bog skrenuo pažnju da tračari objavljujući svima kakav je ko umesto da se lično osobi obratila ona za novine piše trač.
Idemo dalje da vidimo reče li Laodikeja istinu kad izjavi da veštica nije to radila ida je to neistina što ja tvrdim,evo idu dokazi jedan po jedan a ima ih...Lakiću ko više laže veštica ili ti?

Str.21

Haldsburg, Kalifornija, 28. mart 1882.
,,Dragi brate ............, tvoje pismo primila sam na vreme. Iako mi je drago kad dobijem vesti od tebe, rastužila sam se kad sam pročitala sadržinu pisma. Pismo slične sadržine primila sam od sestre ............ i od brata ........... Ali nikakvog saopštenja nemam od brata niti od bilo koga od onih koji njega podržavaju. Iz tvog pisma vidim kojim putem nastavljate u postupku protiv toga
brata.Nisam iznenađena što je činjenično stanje u Batl Kriku takvo kakvo je, ali mi je veoma teško što si i ti, moj izuzetno cenjeni brate, uvučen i umešan u taj sukob i to na pogrešnoj strani sa onima za koje znam da ih ne vodi Bog.,,

Ekipa šaptača i ogovarača (njenog božjeg glasa)tračare zajedno.

Pozdrav brate, ja ne vidim u ovome nista sporno..
To sto je ona ukoravala druge, zar je to greh?
Proroci u SZ su cinili isto, pa su cak i javno osudjujivali grehe pojedinaca pred narodom..
U NZ takodje imamo ovakve osude, setimo se samo Jovana koji je rekao: ''porodi aspidini..'' i to pred narodom, pa je i Iroda ukorio pred citavim narodom sto ''ima zenu svoga brata''..
Za svako licemerje , laz i grehe javljali su se proroci i to osudjivali javno..

Pa nisu valjda trebali da ih ''miluju'' i da ih ''tajno ukoravaju''?
Da su to radili, licemeri bi se opet pretvarali pred narodom da su pravedni i nastavili po starom..
Zato Isus ukorava javno, da svi cuju, i Jovan ukorava javno, dakle postoji razlog za javnu osudu.

Nema ovde nikakvog tracarenja brate, i ne vidim razlog za vasu averziju prema njenim recima?
Ona je javno ukoravala i upozoravala, sta je tu lose?
A da li je ''imala dousnike'', ja to ne znam, i to vec treba dokazati...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To sto je ona ukoravala druge, zar je to greh?
Proroci u SZ su cinili isto, pa su cak i javno osudjujivali grehe pojedinaca pred narodom..
U NZ takodje imamo ovakve osude, setimo se samo Jovana koji je rekao: ''porodi aspidini..'' i to pred narodom, pa je i Iroda ukorio pred citavim narodom sto ''ima zenu svoga brata''..
Za svako licemerje , laz i grehe javljali su se proroci i to osudjivali javno..

Kad se već pozivaš na starozavjetne i novozavjetne proroke, onda nam još samo pronađi primjer u Bibliji da je netko od njih za grijehe jednog čovjeka optužio drugog potpuno nedužnog čovjeka. Vidiš, Jelena je za ono što je učinio E.R. Jones, "uputila svjedočanstvo" u kojem je nasrnula na dostojanstvo i optužila potpuno nedužnog E.P. Danielsa. Dakle, jeli ovakvo što napravio netko od starozavjetnih ili novozavjetnih proroka, s kojima i ti uspoređuješ Jelenu?

Nema ovde nikakvog tracarenja brate, i ne vidim razlog za vasu averziju prema njenim recima?
Ona je javno ukoravala i upozoravala, sta je tu lose?

Znači, i tebi je simpatičan Jelenin ukor i osuda koju je javno uputila potpuno nedužnom čovjeku?

A da li je ''imala dousnike'', ja to ne znam, i to vec treba dokazati...

Očito da je imala, samo još treba razjasniti jeli joj Bog "došapnuo" da nasrne na nedužna čovjeka i optuži ga, ili joj je to došapnuo netko drugi.

Natrag