A to je Samuel Bacchiocchi, ubačeni jezuit u adventiste....pa za njega i Alvero Riviera rekao da je on bio istreniran da bi ušao među adventiste
Evo još jedna, nema veze s 'jezuitima'.
Antibožja vijesnica i drska plagijatorica
Dvije stvari smo ovdje vidjeli i utvrdili.
Prvo, sve do 1911 godine Ellen White u svojoj knjizi Velika Borba nikada nije navela niti jednu referencu na autora i djelo iz kojega je kopirala (plagirala, krala) dijelove teksta.
Drugo, vidjeli smo i što je bio glavni uzrok tome - Ellen White na desetinama mjesta tvrdi da je svaku rečenicu koju je napisala
dobila direktno od Boga. Ovome je još važno dodati da je 'jadnica' zaista bile i nesretnica, pa je pokrala u velikoj mjeri laži drugih protestantskih autora. 'Sav jadan', sam adventistički profesor teologije i crkvene povijesti Samuele Bacchiocchi otkriva nam te
laži koje Ellen White iznosi u Velikoj Borbi. Pa tako čitamo od Bacchiocchia da Ellen White
laže o papinoj ulozi u promjeni subote na nedjelju, laže da se to dogodilo uz pomoć političkih vlasti, laže da se to dogodilo u 4. stoljeću i laže da je papstvo uspostavilo svoju vlast 538. te da je papstvo palo 1798.
A sada ćemo pokazati da Ellen White nije plagirala (
krala) samo povijesno-religijske činjenice i podatke pišući Veliku borbu. Dolje ću dati primjer jedne njezine druge knjige, i sve će vam biti jasno.
(
Ellen White, Manuscript 29,
1887. god) Zurich is pleasantly situated on the shores of Lake Zurich. This is a noble expanse of water, enclosed with banks which swell upwards, clothed with vineyards and pine forests, from amid which hamlets and white villas
gleam out amid trees and cultivated hills which give variety and beauty to the picture, while in the far off horizon the glaciers are seen blending with the golden clouds. On the right the region is walled in with the craggy rampart of the Albis Alp but the mountains stand back from the shore and by permitting the light to fall freely upon the bosom of the lake and on the ample sweep of its lovely and fertile banks,
give a beauty to the picture which pen or brush of the artist could not equal. The neighboring lake of Zug is in marked contrast to Zurich. The placid waters and slumbering shore seem perpetually wrapped in the shadows.
(
James A. Wylie, Povijest Protestantizma,
1876. god) Zurich is pleasantly situated on the shores of the lake of that name. This is a noble expanse of water, enclosed within banks which swell gently upwards, clothed here with vineyards there with pineforests, from amid which hamlets and white villas gleam out and enliven the scene, while in the faroff horizon the glaciers are seen blending with the golden clouds. On the right the region is walled in by the craggy rampart of Albis Alp, but the mountains stand back from the shore, and by permitting the light to fall freely upon the bosom of the lake, and on the ample sweep of its lovely and fertile banks,
give a freshness and airiness to the prospect as seen from the city, which strikingly contrasts with the neighboring Lake of Zug, where the placid waters and the slumbering shore seem perpetually wrapped in the shadows of the great mountains.
-------------------------
Uočite!?!? Ova dva teksta su gotovo pa kao kopija jednaki. Razliku sam u tekstu Ellen White naznačio
crvenom bojom, a u tekstu James A. Wylie-a
zelenom bojom. Sve ostalo
slaže se "do u riječ". Sada primjetite drugu stvar. Ellen White je svoj tekst, za koji tvrdio da ga je dobila od Boga, piše
1887. godine. A sada vidite dolje niže - tekst James A. Wylie-a nalazi se u knjizi (Povijest Protestantizma) koja je objavljena
1876 godine, dakle,
11 godina prije pisanja teksta Ellen White! ?
!
?
Kainose, što ti misliš o osobi koja ovako divljački kopira,
krade, tuđe tekstove, potpuno izostavi reference za njih,
dakle zataji da ih je ukrala, potpiše ih svojim imenom i prodaje. I nije ovo najgore, najgore dolazi na kraju. Ovim svojim bljuvotina još dadne Božiji autoritet, tvreći: "
Ni jedna moja rečenica koju sam napisala nije samo moja, sve mi ih je otkrio i dao Bog"!?!?!? Zaista strahota, u svoje prljave poslove, u svoju krađu i Boga je uplela.