Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Navedi gde Elen koristi reči koje sam te pitao. Ne izbegavaj odgovor.

Ma nije tvoja proročica rasistkinja, smiri se, nemoj plakati. Kupit ćemo sladoled. ;)

Da, Bog je rasist, a ne 'Jelena'. Bog nagovara 'svoju vjesnicu' da ljude poučava da se rasistički ponašaju. Evo, ja ću još jednom ponoviti "riječi koje je Ellen White zapisala", ali zapamtite, baš svaku od ovih riječ Bog je "direktno s prijestolja" uputio svojoj 'vjesnici' Ellen White.

Rasist je onaj tko zastupa ideje rasizma. Konkretnije, rasist je onaj tko zastupa i promiče tezu da su razlike među rasama duboke i biološki uvjetovane, te sukladno tome zagovara nemješanje rasa (zagovara sklapanje brakova isključivo unutar iste rase) i ističe kako je to poželjno za očuvanje rasa.

Božje riječi zapisane od Ellen White: Djeca ovih mješovitih brakova imaju osjećaj gorčine prema roditeljima koji su im dali ovo doživotno nasljedstvo. Iz tog razloga, ako nije bilo drugog, ne bi trebalo biti miješanih brakova između bijele i obojene rase. (Ellen White, Manuscript 7, 1896. Selected Messages Book 2)
---------------------------

Evo, jesam li ti rekao, Bog je rasist, nije tvoja 'proročica' rasistkinja. I smiri se sada, vidiš da je sve OK. A i sladoled se smiješi. :):)

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo navedi u njenim rečima one dve karakeristike koje si pomenuo a to je da ona pominje da su crnci niža rasa ili da postoje nepremostive razlike između rasa. Hajde, slobodno da čujemo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Samo navedi u njenim rečima one dve karakeristike koje si pomenuo a to je da ona pominje da su crnci niža rasa ili da postoje nepremostive razlike između rasa. Hajde, slobodno da čujemo.

Ja tebi lijepo rekoh, nije Ellen White rasistkinja, i nemaš razloga strahovati i brinuti. Bog je rasist. Evo, sada ću dodatno, opet iz 'pera tvoje proročice Ellen White', dokazati da je Bog rasist, da je Bog taj od kojega dolazi ova zla ideologija, a Ellen White je to samo zapisala. Pogledajmo:

Rasist je onaj tko zastupa ideje rasizma. Konkretnije, rasist je onaj tko zastupa i promiče tezu da su razlike među rasama duboke i biološki uvjetovane, te sukladno tome zagovara nemješanje rasa (zagovara sklapanje brakova isključivo unutar iste rase) i ističe kako je to poželjno za očuvanje rasa.

Božje riječi zapisane od Ellen White: Kao odgovor na upite o preporučljivosti miješanih brakova između kršćanskih mladih ljudi bijele i crne rase, reći ću da je u mom ranijem iskustvu ovo pitanje stavljeno pred mene, a svjetlo koje mi je dao Gospodin bilo je da ovaj korak ne bi trebalo poduzimati, jer to će sigurno stvoriti kontroverzu i zbrku. (Ellen White, Letter 36, 1912. Selected Messages, Book 2)

Je li vam sada jasno??? Bog je rasist, a ne Ellen White. Bog je taj koji hoće da se rase ne miješaju. Pogotovo što se tiče kršćana, Bog preko svoje vjesnice Ellen White, poručuje - "ne poduzimajte takvo što, vi bijeli ne uzimajte za supružnike one iz crne rase, i obrnuto".

P.S. Jovane, evo vidiš da nemaš razloga biti tako zabrinut. Ellen White veze nema s rasizmom, sve ove rasističke izjave su Božje riječi, Ellen ih je samo zapisala, jer je to od nje zahtjevao Bog.

:bfghb:Zato, Jovane, "brigu na veselje", kao ovaj frulaš. Jer vaša proročica Ellen White je 'čistija od suza'.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja tebi lijepo rekoh, nije Ellen White rasistkinja

Ja kada nešto tvrdim ja dam argument. Pa zato to tražim i od drugih. Ok, lepo je priznati a još bolje onda se ne zaletati.

A ti prouči kakav je odnos između belaca i crnaca bio tih 90-tih godina XIX veka na jugu SAD-a pa ćeš razumeti zašto je bilo važno taktički raditi tamo, i zato i Elen daje savete da bi se zbog takvih zategnutih odnosa jevanđelje moglo propovedati tamo na jugu. Mnogi belci ali i crnci su napadali adventističke propovednike na jugu a mnogi i stradali zbog toga što su optuženi bili i sa jedne i sa druge strane da rade za ove druge. Na žalost zbog takve situacije a da bi se jevanđelje propovedalo neometano i jednima i drugima potrebno je bilo mnogo takta. I zbog toga u tim smutnim vremenima Elen i govori kako nije mudro u tim vremenima dodatno se izlagati opsanostima mešanja brakova.

Inaće, Elen o crncima kada govori govori o jednako vrednim kao i belcima i da su Božija stvorenja o kojima trebamo brinuti:

"Odnosite se prama njima(crncima) kao prema Hristovom vlasništvu, što i jesu, isto koliko i prema sebi. Trebalo bi da imaju članstvo u crkvi sa belom braćom. treba uložiti sve napore da se izbriše strašna nepravda koja im je učinjena", Južni posao 15, 1891.

E ovo je pravi stav Elen Vajt i njen stav prema crncima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A ti prouči kakav je odnos između belaca i crnaca bio tih 90-tih godina XIX veka na jugu SAD-a pa ćeš razumeti zašto je bilo važno taktički raditi tamo,

Razumijem ja i tebe i nju. Zato Bog na primjer, u vremenima kada ima puno kurvara, preko svoje vjesnice ljudima poručuje da se što više kurvaju. Nije ni Bog lud, zna Bog da treba ovako taktizirati.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo još malo Elen:

"U naše vreme možemo zapaziti nečuvenu strast za uživanjem. Svuda preovlađuju razuzdanost i bezobzirno razmeštanje. Mnoštvo teži razonodi. Um postaje neaktivan i tašt, jer nije naviknut na razmišljanje ili marljivo proučavanje. Preovlađuje prazna osećajnost.", Temelji srećnog doma, Primamljivost uživanja.

Kako Elen ovde raskrinkava potrebu za užitkom koja vodi u degradaciju duhovnog života. Kada bi i ovaj savet od Elen hrišćani usvojili i živeli tako, koliko bi bilo manje zla, neozbiljnosti i ostalih poroka u društvu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kako Elen ovde raskrinkava potrebu za užitkom koja vodi u degradaciju duhovnog života.

Od kada je Bog Adama stvorio, nitko se nije dosjetio ove 'gromade od pameti' kojom odiše 'Jelenina veleumna pisanija'. Isus, apostoli i svi kršćani dvijetisućgodišnje povijesti kršćanstva, mogu se zajedno u mišju rupu sakriti pred naletom 'proročice kleptomanke i rasistkinje" Ellen White.

Kada bi i ovaj savet od Elen hrišćani usvojili i živeli tako, koliko bi bilo manje zla, neozbiljnosti i ostalih poroka u društvu.

Kako se onda ona navukla na alkoholni ocat i kako je onda ona napustila muža pred smrt, kad je ona ovako grandiozna "božanstvena savjetodavka"???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve si to izmislio, izvrnuo, i izvadio iz konteksta.

Nista to nema veze sa istinom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve si to izmislio, izvrnuo, i izvadio iz konteksta.

Nista to nema veze sa istinom.

Uguglaj - When Ellen White and James White separated? - (Kad su se Ellen i James White razveli), i čitaj. Sve ti piše. Nasrćući na mene i poričući činjeničnu stvarnost, ne možeš tu stvarnost promijeniti. A stvarnost je - James i Ellen White su se rastali 1876. godine.

Natrag