- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Citiraj me gde sam priznao?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
I sada kada si i sam morao priznati da je ovu "sotonsku ideologiju" Ellen White preuzela od raznih eugeničkih i rasističkih pokreta u Americi, je li Ellen White "Božja vjesnica", kako je samu sebe predstavila i nazvala, ili je Ellen White ipak "Sotonina vjesnica"? Između ne može biti nikako, jer - Mt 6,24: Nitko ne može služiti dvojici gospodara.
Citiraj me gde sam priznao?
Pošto ne znaš osnove evo da naučiš. To u SAD-u u XIX veku se zove robovlasnički sistem a ne rasizam. Dakle, za početak to treba znati. I zbog toga su postojale predrasude u SAD-u o njima i zato Elen živeći u takvoj kulturi daje takve savete. To nema veze sa rasizmom, dakle.
Citiraj me gde sam rekao da Elen podržava rasizam.
Nisi ti tema. A vidi se da ni ne znaš što je rasizam
Ti si rekao da sam ja "priznao". Pa sada izvoli, da vidmo gde sam ja to "priznao". Čisto da znam i ja.
Rasizam je teorija, odnosno ideologija, po kojoj između rasa koje čine ljudski rod postoje duboke, biološki uvjetovane razlike, koje se ne mogu preći, tj. ako i mogu, miješanje rasa je krajnje nepoželjno te bi rase trebale živjeti odvojeno.
Djeca ovih mješovitih brakova imaju osjećaj gorčine prema roditeljima koji su im dali ovo doživotno nasljedstvo. Iz tog razloga, ako nije bilo drugog, ne bi trebalo biti miješanih brakova između bijele i obojene rase. (Ellen White, Manuscript 7, 1896. Selected Messages Book 2)
već ukazuje na jednu tradiciju između crnaca i belaca i zbog toga ona savetuje da se poštuje odvojenost i nesklapanje brakova zbog te tradicije.