Adventisti i Elen Vajt

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znači ko veruje u Hrista Boga ne mora formalni držati ni jednu zapovest.

Tko vjeruje u Krista Boga, i prizove Njegovo ime bit će spašen. A oni koji vjeruju u Krista Boga, oni i ljube svoga Boga i bližnjega kao samoga sebe. Ovo su sve zapovijedi, nema više ni jedne.

Ti insistira na teološkoj postavci a ne na promeni života. Sada mi je jasno zašto kod vas se ne insistira na pronćmeni života, jer teologija o Hristu Bogu je dovoljna a ne život. Život ostaje nepromenjen

A ja tebi već rekoh da je Miloš Bogdanović retardiran tip i kloni se njegove 'pameti'.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tko vjeruje u Krista Boga, i prizove Njegovo ime bit će spašen. A oni koji vjeruju u Krista Boga, oni i ljube svoga Boga i bližnjega kao samoga sebe. Ovo su sve zapovijedi, nema više ni jedne.

A ja tebi već rekoh da je Miloš Bogdanović retardiran tip i kloni se njegove 'pameti'.
Da, te dve zapovesti su suština 10 zapovesti. Da bi vršio svih 10 trebaš ove dve jer su one glavna nit.

Nego sam ti ukazao da ne možeš se oslanjati na formu ispovesti a zanemarivati evo ove dve koje si naveo. Džaba tebi ispovest ako ne voliš Boga i bližnjeg, zar nije tako?

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap, opet lazes.

Adventistima nije Subota vaznija od Isusa, jer Isus je spasitelj i Gospod.
A Subota je jedna od deset Bozjih zapovesti koja proslavlja Boga, pa time i Isusa kao tvorca neba i zemlje.
Ona je simbol stvaranja i Boga stvoritelja.

Osim toga, poslusnost zapovestima je znak ljubavi prema Bogu.
To je rod vere u Isusa, i primanja njega kao spasitelja koji nas cisti od greha, i u nama stvara novi zivot uskladjen sa Bozjom voljom zapisanom u njegovoj reci i zapovestima.

Amin!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nego sam ti ukazao da ne možeš se oslanjati na formu ispovesti a zanemarivati evo ove dve koje si naveo. Džaba tebi ispovest ako ne voliš Boga i bližnjeg, zar nije tako?

Odbacivanjem Boga Isusa Krista, što si ti sam priznao, ne može se ljubiti ni Boga ni bližnjega svoga.

Adventistima nije Subota vaznija od Isusa, jer Isus je spasitelj i Gospod.

Je. Sva četvorica vas subotara na ovom forumu (kainos, tripo, Jovan i ti) jasno ste ustvrdili da se čovjek može spasiti ako ne vjeruje da je Isus Bog, ali se ne može čovjek spasiti, tvrdite sva četvorica, ako ne svetkuje subotu. To ste sami izjavili, citirao sam vas.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.

Prekrsaj deset zapovesti je otvoren greh prema Bogu.

Verovanje u Isusa kao licnog spasitelja, i predanje Bogu putem pokajanja, obracenja, i novorodjenja Svetim Duhom je spasonosno.

Samo saznanje da je Isus Bog ne spasava.

Ja verujem da je Isus Bog, a ko nije siguran ne bi trebao time ni da se bavi.

Ko ne veruje i to propoveda - to je njegova stvar, i treba to da resi sa Bogom, i da pocne da se bavi prakticnom verom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Je. Sva četvorica vas subotara na ovom forumu (kainos, tripo, Jovan i ti) jasno ste ustvrdili da se čovjek može spasiti ako ne vjeruje da je Isus Bog, ali se ne može čovjek spasiti, tvrdite sva četvorica, ako ne svetkuje subotu. To ste sami izjavili, citirao sam vas.

Hvala dragom Bogu da te još jednom natjerao da otvoreno priznaš da vam je važnije obdržavanje subote nego vjerovanje da je Isus Bog. Što više, spasonosnim smatrate obdržavanje subote, a ne vjerovanje u Krista koji je Bog.

P.S. I ne optužuj više mene da vam ja nešto podmećem, ovo samii tvrdite i deklarirate.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odbacivanjem Boga Isusa Krista, što si ti sam priznao, ne može se ljubiti ni Boga ni bližnjega svoga.

Ljubav prema Bogu i bližnjima apsolutno ne zavisi od verovanja u prirode Hristove. Već od držanja zapovesti, lepo si naveo ne dve. Ako ih držiš ti voliš Boga. Obrnuto, ako ih ne držiš ti možeš pričati da je Isus Bog ali šta imaš od toga ako ne živiš tako.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sa svakim komentarom pokazujes da si lazov.

Dakle, nisam izjavio TAKO JE u pogledu toga da je subota vaznija, vec da formalno ispovedanje da je Isus Bog ne spasaca.

Evo sta sam napisao.

Tako je.

Prekrsaj deset zapovesti je otvoren greh prema Bogu.

Verovanje u Isusa kao licnog spasitelja, i predanje Bogu putem pokajanja, obracenja, i novorodjenja Svetim Duhom je spasonosno.

Samo saznanje da je Isus Bog ne spasava.

Ja verujem da je Isus Bog, a ko nije siguran ne bi trebao time ni da se bavi.

Ko ne veruje i to propoveda - to je njegova stvar, i treba to da resi sa Bogom, i da pocne da se bavi prakticnom verom.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo sta sam napisao.

Ja ću ti točno pokazati što si napisao, citirat ću te:

saznanje o Isusovoj prirodi ne spasava.

Tacno, ali tu istinu ce uskoro celom svetu objaviti sam Bog, jer ce se on sam uskoro objaviti celom covecanstvu, pokazati svoj zakon deset zapovesti na nebu sa istaknutom zapovescu o suboti koja je pecat koji ukazuje na njega kao tvorca i vlasnika planete zemlje, i otkriti puninu istine i pozvati svakog coveka da je prihvati, i da se pokaje, obrati, i kroz kratko vreme milosti koje ce ostati do Hristovog dolaska

Dakle, ne spašava vjerovanje da je Isus Bog, nego spašava ako slavite subotu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Spasava posvecen zivot iz koga kao prirodan rod proistice drzanje zapovesti.

Ne samo o Suboti, vec i svih ostalih devet.

Natrag