Adventisti i Elen Vajt

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ajd molim te, ne das se uhvatiti, opet ostavljas sebi izlaz, jer znas da si ovo rekao sam od sebe i da ti Bog nije govorio nista! Smesan si!

To je tvoje zakljucivanje proisteklo iz tvoje zelje da diskreditujes SVE i SVAKOGA ko nije Pravoslavni, i da ga okarakterises kao lazova.

Ja nikada ne lazem niti iznosim nesto izmisljeno.

A sta ces ti ciniti i pisati to je tvoja stvar.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je tvoje zakljucivanje proisteklo iz tvoje zelje da diskreditujes SVE i SVAKOGA ko nije Pravoslavni, i da ga okarakterises kao lazova.

Ja nikada ne lazem niti iznosim nesto izmisljeno.

A sta ces ti ciniti i pisati to je tvoja stvar.
Prorok Bozji koji kaze nesto pa se ne ostvari je lazni prorok, uci nas Bozja rec. I takvom ne treba da verujemo, jer to nije rekao Gospod! Ti ako ne mozes potvrditi da ce se ovo 100% ostvariti, nisi nista bolji od babe vange! I samo se izvlacis..

Ne moze svako prorocanstvo biti "uslovno"!
Ono sto je uslovno, to je u bibliji i naglaseno kao takvo!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prorok Bozji koji kaze nesto pa se ne ostvari je lazni prorok, uci nas Bozja rec. I takvom ne treba da verujemo, jer to nije rekao Gospod! Ti ako ne mozes potvrditi da ce se ovo 100% ostvariti, nisi nista bolji od babe vange! I samo se izvlacis..

Ne moze svako prorocanstvo biti "uslovno"!
Ono sto je uslovno, to je u bibliji i naglaseno kao takvo!

Ja se nisam ni bavio time da li ce se to ostvariti ili ne, vec sam pisao da je Bog to otkrio.

Ako Bog nesto otkrije, to je tako, bez obzira na nas stav, jer on nije bitan niti trebamo njime da se bavimo, osim da svoje poverenje prepustimo Bogu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja se nisam ni bavio time da li ce se to ostvariti ili ne, vec sam pisao da je Bog to otkrio.

Ako Bog nesto otkrije, to je tako, bez obzira na nas stav, jer on nije bitan niti trebamo njime da se bavimo, osim da svoje poverenje prepustimo Bogu.

I sta je to, opet uslovno prorocanstvo?

Pa taj Hristos je vama vec 5 puta zavrsavao sluzbu u svetinji, zatvarao i opet otvarao vrata, vracao se unutra! Ne date mu iz sobe da izadje! Stalno ga vracate!

Ma katastrofa!

Znas na koga me podsecas, na jednu vasu adventistkinju koja je isto umislila da je prorocica po duhu prorostva, kojoj je Bog obecao da ce joj se muz vratiti. Naime otisao je sa drugom zenom. Ceo zivot je cekala, i na kraju umrla ne docekavsi! Izgleda je i ovo bilo "uslovno prorocanstvo"!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa taj Hristos je vama vec 5 puta kretao da zavrsi sluzbu u svetinji, zatvarao i opet otvarao vrata, vracao se unutra! Ne date mu iz sobe da izadje! Stalno ga vracate!

Ne postoji nikakava "nebeska" svetinja. Koliko puta treba ponoviti da je to samo plod "umova" pioneers.

Pominje li iko od apostola tu "svetinju"? Pominje li je Pavle? NE.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne postoji nikakava "nebeska" svetinja. Koliko puta treba ponoviti da je to samo plod "umova" pioneers.

Pominje li iko od apostola tu "svetinju"? Pominje li je Pavle? NE.
Ne postoji fizicko mesto, jer je duhovna destinacija.. Nije Isus zarobljen u nekakvoj sobi. To su gluposti i totalno nerazumevanje duhovnog..

Mire, pisi sto god zelis, to je tvoja stvar.
Ne bi ja pisao, da ti umes da dokazes..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
To sam i rekao..

Znam ja to, no oni ne znaju. Jer da znaju, ne bi stotine stranica piskarali svoje budalaštine. Ne bi "evangelizirali" svojim suludostima.

Pismo je jasno, da jasnije ne može biti, ali samo ako se tumači onako kako to čini Crkva. A, ukoliko se tumači kako to oni tumače, doslovno vodi u apostazu, a onda i u ludilo.

Ne bi ja pisao, da ti umes da dokazes..

Niko od njih to ne ume. Niko. Zašto? Zato što je sve što govore, propovedaju, nameću, plod ljudske uobrazilje, neznanja, arogancije i pre svega sektaške oholosti.

Natrag