RISE, ODGOVOR TI SE NALAZI U SAMOM TEKSTU KOJI SI NAVEO:
"A nijedan od učenika nije smeo da Ga pita: Ko si ti? VIDECI DA JE GOSPOD"
Vidis da ga nisju prepoznali samo po recima kao sto kazes, nego i po izgledu.
U Lukinom evanđelju, a i u ostalim stihovima ja nigde nisam mogao zaključiti da je u pitanju ’’pune oči suza’’ – pa se bojim da je to ljudsko tumačenje. Na bazi kojih stihova si zaključio da su učenici na putu za Emaus bili uplakani?
Postovanje Surrdy,
Pre svega celo moje i tvoje tumacenje nije zapisano u Bibliji, zato se i zove tumacenje Biblije.
Sto se tice stanja ucenika na putau za Emaus, ljudi su bili potp-uno obeshrabreni, iznenadjeni da bi se sa njihovim uciteljem tako nesto moglo desiti a oni su ocekivali da ce on postati car. Njima svakako nije bilo do toga da gledaju prolaznicima u oci i da medju njima traze poznanike. Medjutim, kad je blagoslovio hleb po tom cinu su ga prepoznali.
Nemam razloga da ti ne verujem tvojim rečima. Jedino sam tražio stihove zato što SVE Crkve tvrde kao se striktno drže Pisma. Sola Skripture je princip i Jehovinih svedoka, i Mormona i Baptista, pa zašto ne bi bila i Adventista. Svi kažu da im je Pismo jedino merilo tumačenja!
Znači da ponovim šta sam pitao u prethodnom mom postu ZA UČENIKE IZ EMAUSA:
Gde piše u Bibliji da su bili UPLAKANI? I da od suza u očima nisu mogli prepoznati Isusa. Kako si ti tvrdio u prethodnom tvom postu.
Meni se cini da nisi dobro pregledao Jevanjdelja. Radi se od va posebna susreta. Uostalom citaj i ovo:
"I reko se joj: zeno sto places? I vide Isusa Gde stoji i ne znadijase da je Isus. Isus joj rece MARIJA! A ona obazrevsi se rece mu: Ravi, koje znaci ucitelju." Jovan 20,13-16. To je dokaz da njene oci jesu bi8le pune suza.
Ako ti se čini da nisam dobro pogledao Jevanđelje – onda si mi treabo pokazati šta TO NISAM DOBRO VIDEO U NAVEDENIM STIHOVIMA (
Матеј 28:8-10 И изишавши брзо из гроба са страхом и радости великом, потекоше да јаве ученицима Његовим. А кад иђахуда јаве ученицима Његовим, и гле, срете их Исус говорећи: Здраво! А оне приступивши ухватише се за ноге Његове и поклонише Му се. Тада рече им Исус: Не бојте се; идите те јавите браћи мојој нека иду у Галилеју; и тамо ће ме видети.). Na bazi kog stiha ili dela stiha sam pogrešno zaključio da su obe Marije prepoznale Hrista!?
A ne da daješ druge stihove (
Jovan 20:13-17 И рекоше јој они: Жено! Што плачеш? Рече им: Узеше Господа мог, и не знам где Га метнуше. И ово рекавши обазре се натраг, и виде Исуса где стоји, и не знаше да је Исус. Исус јој рече: Жено! Што плачеш? Кога тражиш? А она мислећи да је вртлар рече Му: Господине! Ако си Га ти узео кажи ми где си Га метнуо, и ја ћу Га узети. Исус јој рече: Марија! А она обазревши се рече Му: Равуни! Које значи учитељу. Рече јој Исус: Не дохватај се до мене, јер се још не вратих к Оцу свом; него иди к браћи мојој, и кажи им: Враћам се к Оцу свом и Оцу вашем, и Богу свом и Богу вашем.). Gde se govori o istom izveštaju a gde se vidi da Ga nisu prepoznale.
E pa sada te ja pitam još nešto koji je izveštaj tačan!?
I još jednom da mi nađeš u Mateju 28:8-10 na bazi kog dela sam ja pogrešno zaključio da su Ga obe Marije prepoznale?
Zao mi je ali ne verujem ou nikakvo preobrazenje posle Milenijuma, nego samo na pocetku.
Posle vaskrsenja odmah svi primaju novo telo i nema nikakve razlike izmedju 144,000 i ostalih.
Žao mi je ali ja VERUJEM. Jer ne možemo imati isto telo na Nebu i na Zemlji (posle vaskrsenja). Znači preobrazujemo se da bi otišli u Nebo, a kada se budemo vraćali na Zemlju imaćemo opet drugo telo. Isto kao ovo sada, samo savršeno. Ali fizički izgled i sećanje iz ovoga sadašneg života –potpuno isto. Znači kao što smo doživeli preobraženje za put u Nebo, tako ćemo doživeti i preobraženje za putu KA ZEMLJI.
Ponovo si u pravu. Gore sam naveo neke od oznaka kako cemo prepoznati pokojnike kad vaskrsnu. Oblik lica, izgled lici ce da lici na nase telo pre smrti, tako cemo prepoznati one koje smo nekad znali, ali to i pise da ce vernici ustati u obnovljenom telu a zivi pravednici ce se preobraziti, i to preobrazeno telo omogucuje spasenima da zive svugde gde treba, na Nebu ili na Zamlji.
Izvinjavam se što se opet ponavljam. Šta znači probraženo telo. Ako mi umremo sa 96 godina (npr.) mi na rajskoj zemlji nećemo živeti sa tom povijenom kičmom i izbrazdanim licem.................. već sa onim najlepšim koje smo imali u toku svoga života. Jer mi posle vaskresenja smo MI. A ne neko drugi. Možda ćemo biti za 1% lepši, blistaviji, sjajniji, čistiji.............Ali poenta mog izlaganja da će mo jedni druge prepoznavati i po FIZIČKOM IZGLEDU i sećanju iz ovozemaljskog života.
Nije mi jasno o kakvom buducem neprepoznavanju Hrista gopvoris?
Euharistija nema veze sa prepoznavanje ili neprepoznavenjem Hrista.
Kakvu je euharistiju imala Marija magdalena kad je plakala, videla Ga i prepoznala ga.
....... A zašto ga nisu prepoznali? U pravu si – ovde je istaknut značaj evharistije. To je prva stvar. A druga je - predslika današnjeg stanja i stanja od Hristove smrti do Armagedona. Mnogi neće prepoznati Hrista i ako nam je On sve napisao u Bibliji šta trebamo raditi kako bi Ga prepoznali i zadobili večno spasenje! A ključni stih koji govori o ovom neprepoznavanju Hrista je :
Матеј 7,21Неће сваки који ми говори: Господе! Господе! Ући у царство небеско; но који чини по вољи Оца мог који је на небесима.
Znači jednostavno neće prepoznati Hristovu duhovnost i ličnost, što takođe potvrđuje i Luka 18,8.
Tako da meni nije jasno zašto na ovo nisu odgovorili ni Mika 32 ni Ris BG? Smatram da je odgovor lak, a i ako nije trebali su reći da ne znaju odgovr sa molbom za tumačenje. I vrlo brzo bi ga dobili.
Pozdrav
To što sam i naveo u mom postu. Kao što ga danas mnogi neće prepoznati u DUHOVNOM smislu. Ako ne razumeš ovo odgovoriću ti pitanjem:
O kome govori Hrist u
Luci 18,8 i u
Mateju 7,21 ? Koje to ljude On opisuje i kako su oni prepoznali Njega?
Kako su prepoznali Hrista pomenuti Jehovni svedoci ili Muslimani?..............
Šta nam želi Jovan reći sa stihom
Otkrovenje 18,4?............
Da li su svi ljudi (vernici) prepoznali Hrista u onom smislu kakvim je On želeo da ga prepoznamo (pravom) ili su ga neki možda prepoznali pogrešno!?
Stihove za ovo mi ne traži jer je ovo moje tumačenje. I ubeđen sam da je ispravno – znači jedino možemo da nastavimo da filozofiramo na ovu temu.