1914 godina i Jehovini Svedoci

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
RISE, sta mislis u kom telu je Hristos vaskrsao?

Da li su ga posle vaskrsenja apostoli i vernici Crkve videli?

Da li su ga videli onda kada se uzneo na nebo?
U kom telu se uzneo na nebo?

Rise, pa koliko je puta to Isus posle vaskrsenja uzimao neka ljudska tela?
Zar nije stalno bio i ostao u telu u kome je vaskrsao?

Mozes li te promene u razna tela, potkrepiti Biblijom?

Ja znam samo za jednu promenu, prilikom Hristovog drugog dolaska pravednici koji su umrli
vaskrsavaju u novom telu, a zivi dozivljavaju preobrazenje. samo jednom za sve a ne vise.

Prorcasnstvo iz Otkrivanje 11,3. nema nikakve veze sa Jehovinim svedocima.
Ovo je prorocko vreme koje obuhvata 1260 godina, kada su Stari i Novi zavet kao svedoci bili zabranjivani i unistavani.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Cika Miko
Biblija govori da Isusa ,po telu,nisu mogli da prepoznaju njegovi ucenici.Prepoznali bi ga tek po recima.
Ja cu ti navesti barem dva primera.
Prvi primer kad se pokazao apostolima bez Tome,pa sa Tomom i naravno kad su lovili ribu ,opet ga Petar nije prepoznao
Jovan 21:
[SUP]4[/SUP] A kad bi jutro, stade Isus na bregu; ali učenici ne poznaše da je Isus.
[SUP]5[/SUP] A Isus im reče: Deco! Eda li šta imate za jelo? Odgovoriše Mu: Nemamo.
[SUP]6[/SUP] A On im reče: Bacite mrežu s desne strane lađe, i naći ćete. Onda baciše, i već ne mogahu izvući je od mnoštva ribe.
[SUP]7[/SUP] Onda učenik onaj koga ljubljaše Isus reče Petru: To je Gospod. A Simon Petar kad ču da je Gospod, zapreže se košuljom, jer beše go, i skoči u more.
12.Isus im reče: Hodite obedujte. A nijedan od učenika nije smeo da Ga pita: Ko si ti? Videći da je Gospod.
To je bio treci put kako se objavio ucenicima odkako je uskrsnuo.
Sta mislis cika Miko,zasto ga ucenici nisu prepoznali?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Neprepoznavamje Isusa od strane učenika

Pošto je brata Miku sramota da kaže da ne zna zašto učenici nisu prepoznali Isusa. Evo ja priznajem da ne znam. I pored tolikog izučavanja – to mi je ostalo nejasno. Pa te brate Ris molim da mi pojasniš o čemu se tu radi. A verujem i ostalima, jer se niko do sada nije javio na ovaj tvoj post i odgovorio na ovo pitanje.
[FONT=&quot]Hvala unapred i Bog s tobom[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Pošto je brata Miku sramota da kaže da ne zna zašto učenici nisu prepoznali Isusa. Evo ja priznajem da ne znam. I pored tolikog izučavanja – to mi je ostalo nejasno. Pa te brate Ris molim da mi pojasniš o čemu se tu radi. A verujem i ostalima, jer se niko do sada nije javio na ovaj tvoj post i odgovorio na ovo pitanje.
[FONT=&amp]Hvala unapred i Bog s tobom[/FONT]

Dragi moj Šardi
kod tebe nikad ne znam da li se šališ ili si ozbiljan :)

[SUP]13[/SUP] I gle, istoga dana dvojica od njih su išli u selo koje se zove Emaus, sto šezdeset stadija udaljeno od Jerusalima, [SUP]14[/SUP] i oni su razgovarali među sobom o svim ovim događajima. [SUP]15[/SUP] Dok su oni raspravljali i razgovarali, sam Isus se približi i iđaše s njima. [SUP]16[/SUP] Ali njihovim očima nije bilo dano da ga prepoznaju. [SUP]17[/SUP] I reče im: kakvi su to razgovori što ih usput vodite među sobom? I zastadoše gledajući tužno. [SUP]18[/SUP] Odgovori jedan, po imenu Kleopa, i reče mu: jesi li ti jedini stranac u Jerusalimu koji nije saznao šta se u njemu dogodilo ovih dana? [SUP]19[/SUP] I reče im: šta? A oni mu rekoše: ono s Isusom Nazarećaninom, koji je bio prorok silan na delu i u reči pred Bogom i svim narodom, [SUP]20[/SUP] kako su ga naši prvosveštenici i starešine predali na smrtnu kaznu i raspeli ga. [SUP]21[/SUP] A mi smo se nadali da je on taj koji će izbaviti Izrailja. I pri svem tom danas je treći dan kako se to dogodilo. [SUP]22[/SUP] Uz to zaprepastiše nas neke naše žene koje su bile rano ujutro na grobu [SUP]23[/SUP] i kako nisu našle njegovo telo, dođoše i rekoše da su videle pojavu anđela, koji su im rekli da je on živ. [SUP]24[/SUP] Neki od naših odoše do groba i nađoše tako kako su žene rekle, ali njega nisu videli.
[SUP]25[/SUP] I reče im on: o, kako ste nerazumni i spora srca da verujete u sve što su proroci kazali. [SUP]26[/SUP] Zar nije trebalo da Hristos pretrpi to i da uđe u svoju slavu? [SUP]27[/SUP] Tada im razjasni šta je o njemu pisano u svem Pismu - počevši od Mojsija i svih proroka. [SUP]28[/SUP] I približi se selu u koje su išli, a on se pravio kao da hoće da ide dalje. [SUP]29[/SUP] I saleteše ga govoreći: ostani s nama, jer je veče blizu, a dan je već izmakao. Tako uđe da ostane s njima. [SUP]30[/SUP] I kad je ležao s njima za trpezom, uze hleb, blagoslovi, izlomi i davaše, im. [SUP]31[/SUP] Tada im se otvoriše oči i prepoznaše ga; ali njega više nije bilo pred njima. [SUP]32[/SUP] I rekoše jedan drugome: nije li naše srce gorelo u nama kad nam je govorio usput i tumačio nam Pisma? [SUP]33[/SUP] I ustavši toga časa vratiše se u Jerusalim, te nađoše okupljenu Jedanaestoricu i njihove drugove, [SUP]34[/SUP] koji su govorili: Gospod je stvarno vaskrsao i javio se Simonu. [SUP]35[/SUP] A oni su im pričali šta je bilo na putu i kako su ga prepoznali prilikom lomljenja hleba.

Čudi me da ti pitaš ili iskušavaš samo druge :)
Nije Isus menjao tela niti se "dematerijalizovao "kako u Kuli stražari piše nego su ga prepoznali tek kada su primili evharistiju.

Tada im otvori um da razumeju Pisma.
Da li si razumeo pa pitaš onako da bi se pričalo ili stvarno nisi razumeo?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[FONT=&quot]Pa kada neće da odgovaraju na ovako ozbiljna pitanja! Moram nekako da ih podstaknem,[/FONT]
[FONT=&quot]Pa normalno da sam razumeo. Ali vidiš da ni posle ovakvog mog posta neće da odgovore. A postave pitanje![/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Jer Hrist je posle vaskrsenja 40 dana bio u istom fizičkom izgledu – nije se promenuo. A zašto ga nisu prepoznali?[/FONT]
[FONT=&quot]U pravu si – ovde je istaknut značaj evharistije. To je prva stvar. A druga je - predslika današnjeg stanja i stanja od Hristove smrti do Armagedona. Mnogi neće prepoznati Hrista i ako nam je On sve napisao u Bibliji šta trebamo raditi kako bi Ga prepoznali i zadobili večno spasenje! [/FONT]
[FONT=&quot]A ključni stih koji govori o ovom neprepoznavanju Hrista je :[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Матеј 7,21[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]Неће сваки који ми говори: Господе! Господе! Ући у царство небеско; но који чини по вољи Оца мог који је на небесима. [/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Znači jednostavno neće prepoznati Hristovu duhovnost i ličnost, što takođe potvrđuje i Luka 18,8.[/FONT]
[FONT=&quot] [/FONT]
[FONT=&quot]Tako da meni nije jasno zašto na ovo nisu odgovorili ni Mika 32 ni Ris BG? Smatram da je odgovor lak, a i ako nije trebali su reći da ne znaju odgovr sa molbom za tumačenje. I vrlo brzo bi ga dobili.[/FONT]
[FONT=&quot]Pozdrav[/FONT]

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Postovanje Serrdy,
Po cemu si ti zakljucio da je Miki sramota da ti odgovori na pitanje?

Poelbuster ti je vec delimicno odgovorio.
Oci ucenika bile su pune suza pa ni na kraju pameti nisu mislili da su se sa svojim Uciteljem udruzili na putu za Emaus.
Medjutim, kad je blagolsovio hleb tada su se podsetili onoga sto je i ranie cini. Oni su ga poznali , po tom istom aktu.

Ni Marija Magdalena ga u nedelju polse vaskrsenja nije prepoznala sve dok je nije pozvao' Marija!" Po glasu Ga je prepoznala. To znaci da pravednici posle vaskrsenja imace preobrazeno telo kao sto Pavle o tome pise u 1. Korinsanima 15,51-53. I prepoznavace svoje prijatelji iz proslosti.

Medjutim, to ipak nije jedini nacin prepoznajvanja. Toma ga je prepoznao po oziljcima Njegovih rana:
"Potom rece Tomi: pruzi prste svoje amo i vidi rane moje i metni u rebra moja, i ne budei neveran nego veruj.
I odgovori Toma i rece mu: Gospod moj i Bog moj." Jovan 20,27.28.
Dakle, Toma je bio uveren da je to njegov Gospod po dodiru Njegovih oziljaka koje je zadobio prilikom raspeca.

Treba da znamo da je Hristos odmah prilikom vaskrsenja primio novo, duhovno telo, koje mu je omugucilo da udje u prostoriju gde su bila zakljucana vrata: "I kad bi uvece onaj prvi dan nedelje, VRATA BEHU ZATVORENA GDE SE BEHU UCENICI NJEGOVI SKUPILI OD STRAHA JEVREJSKOGA, DOJE ISUS I stade na sredunu U RECE: Mir vam." Jovan 20,19.

To znaci da je Gospod Isus i posle vaskrsenja i kad je primio novo duhovno telo, ipak sacuvao oziljke od klina koje je zadobio prilikom raspeca i oziljke koplja na svojim rebrima. I po tom su ga ucenici prepoznali, a ne samo po glasu.

Serrdy, jesi li sada zadovoljan mojim odgovorom?

Vidis ipak d ame nije stid, a tebe?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Postovanje Serrdy,
Po cemu si ti zakljucio da je Miki sramota da ti odgovori na pitanje?
Po vremenskoj distanci od postavljanja pitanja do odgovora. Pošto je prošlo 15 dana, zaključio sam da je zbog toga.

Poelbuster ti je vec delimicno odgovorio.
Oci ucenika bile su pune suza pa ni na kraju pameti nisu mislili da su se sa svojim Uciteljem udruzili na putu za Emaus.
Medjutim, kad je blagolsovio hleb tada su se podsetili onoga sto je i ranie cini. Oni su ga poznali , po tom istom aktu.
U Lukinom evanđelju, a i u ostalim stihovima ja nigde nisam mogao zaključiti da je u pitanju ’’pune oči suza’’ – pa se bojim da je to ljudsko tumačenje. Na bazi kojih stihova si zaključio da su učenici na putu za Emaus bili uplakani?

Ni Marija Magdalena ga u nedelju polse vaskrsenja nije prepoznala sve dok je nije pozvao' Marija!" Po glasu Ga je prepoznala. To znaci da pravednici posle vaskrsenja imace preobrazeno telo kao sto Pavle o tome pise u 1. Korinsanima 15,51-53. I prepoznavace svoje prijatelji iz proslosti.
U Matejevom izveštaju piše da su Ga obe Marije odmah prepoznale:

Матеј 28:8-10 И изишавши брзо из гроба са страхом и радости великом, потекоше да јаве ученицима Његовим. А кад иђаху
да јаве ученицима Његовим, и гле, срете их Исус говорећи: Здраво! А оне приступивши ухватише се за ноге Његове и
поклонише Му се. Тада рече им Исус: Не бојте се; идите те јавите браћи мојој нека иду у Галилеју; и тамо ће ме видети.

Tako da ja nisam baš najsigurniji da je ovo tvoje tumačenje najtačnije.

Druga stvar - takođe ide u prilog neslaganja sa tobom povodom ovog.
1. Korinćanima 15 govori o našem preobražavanju posle vaskrsenja i odlasku u nebo!
Dok ovde imamo kontra situaciju. Ovde imamo silazak sa Neba na Zemlju. Znači onu situaciju koju ćemo imati posle Milenijuma, ako nismo ušli u 144.000. Znači potpuno drugu situaciju od odlaska u nebo koje opisuje Pavle u Korinćanima.

Treća stvar – Mene jedan drugi stih asocira da je Hrist bio u identičnom telu kao što je i bio pre vaskrsenja:

Дела 1:10,11 И кад гледаху за Њим где иде на небо, гле, два човека стадоше пред њима у белим хаљинама, Који и рекоше:
Људи Галилејци! Шта стојите и гледате на небо? Овај Исус који се од вас узе на небо тако ће доћи као што видесте да иде на
небо.
Јован 11:41-44 Узеше, дакле, камен где лежаше мртвац; а Исус подиже очи горе, и рече: Оче! Хвала Ти што си ме услишио.
А ја знадох да ме свагда слушаш; него рекох народа ради који овде стоји, да верују да си ме Ти послао. И ово рекавши зовну
гласно: Лазаре! Изиђи напоље. И изиђе мртвац обавит платном по рукама и по ногама, и лице његово убрусом повезано. Исус
им рече: Разрешите га и пустите нек иде.

Jer mi ovo govori da je naš fizički izgled isti, samo je telo savršeno. Znači ja smatram da i Hrist, i mi svi ostali ostajemo u istom fizikom izgledu, kada budemo živeli u raju na Zemlji.

A ostajem pri stanovišti koje sam izneo zašto ga nisu prepoznali učenici. Da se istakne značaj evharistije i predslika budućeg neprepoznavanja Hrista. Moguće da ima još neka konotacija, ali je ja za sada nisam prepoznao sem ove dve.

Medjutim, to ipak nije jedini nacin prepoznajvanja. Toma ga je prepoznao po oziljcima Njegovih rana:
"Potom rece Tomi: pruzi prste svoje amo i vidi rane moje i metni u rebra moja, i ne budei neveran nego veruj.
I odgovori Toma i rece mu: Gospod moj i Bog moj." Jovan 20,27.28.
Dakle, Toma je bio uveren da je to njegov Gospod po dodiru Njegovih oziljaka koje je zadobio prilikom raspeca.

Treba da znamo da je Hristos odmah prilikom vaskrsenja primio novo, duhovno telo, koje mu je omugucilo da udje u prostoriju gde su bila zakljucana vrata: "I kad bi uvece onaj prvi dan nedelje, VRATA BEHU ZATVORENA GDE SE BEHU UCENICI NJEGOVI SKUPILI OD STRAHA JEVREJSKOGA, DOJE ISUS I stade na sredunu U RECE: Mir vam." Jovan 20,19.

To znaci da je Gospod Isus i posle vaskrsenja i kad je primio novo duhovno telo, ipak sacuvao oziljke od klina koje je zadobio prilikom raspeca i oziljke koplja na svojim rebrima. I po tom su ga ucenici prepoznali, a ne samo po glasu.

Serrdy, jesi li sada zadovoljan mojim odgovorom?
Već sam odgovorio. Nigde u Pismu ne piše da ćemo mi imati drugačiji fizički IZGLED u raju od ovog sadašnjeg. Ako je po logici stvari i Adam je sa istim fizičkim izgledom izašao iz raja. Nije se promenio ni 0,01 %. A smrt je došla nekonzumiranjem ploda drveta života. Prema tome ne vidim drugu logiku, a ni stihove iz Pisma da potvrđuju ovu tvoju teoriju.

A i po nekom mom ljudskom razmišljanju – zašto bi to Bog činio? Pa upravo svrha vasksenja je da to BUDEMO MI, a ne neko drugi. Kao što neke konfesije zagovaraju – da nećemo se sećati ničega iz ovoga života, da nećemo imati isti ovaj oblik već drugi......... Onda nije vaskrsao Šardi, već Šardijev duh.
Tako da žao mi je – Pismo mi govori da se ne mogu složiti. I ništa drugo. Ne smeta mi tvoje tumačenje, čak mi je drago što sam čuo još jedno od tumačenja zašto Hrista nisu prepoznali posle vaskrsenja.

Vidis ipak d ame nije stid, a tebe?
Po vremenskoj distanci od postavljanja pitanja do odgovora. Očigledno da me nije. Pošto je prošao samo 1 dan. A zašto bi me bilo? Nije sramota neznati. Sramota je neodgovarati ili lagati.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Cika Miko
Biblija govori da Isusa ,po telu,nisu mogli da prepoznaju njegovi ucenici.Prepoznali bi ga tek po recima.
Ja cu ti navesti barem dva primera.
Prvi primer kad se pokazao apostolima bez Tome,pa sa Tomom i naravno kad su lovili ribu ,opet ga Petar nije prepoznao
Jovan 21:
[SUP]4[/SUP] A kad bi jutro, stade Isus na bregu; ali učenici ne poznaše da je Isus.
[SUP]5[/SUP] A Isus im reče: Deco! Eda li šta imate za jelo? Odgovoriše Mu: Nemamo.
[SUP]6[/SUP] A On im reče: Bacite mrežu s desne strane lađe, i naći ćete. Onda baciše, i već ne mogahu izvući je od mnoštva ribe.
[SUP]7[/SUP] Onda učenik onaj koga ljubljaše Isus reče Petru: To je Gospod. A Simon Petar kad ču da je Gospod, zapreže se košuljom, jer beše go, i skoči u more.
12.Isus im reče: Hodite obedujte. A nijedan od učenika nije smeo da Ga pita: Ko si ti? Videći da je Gospod.
To je bio treci put kako se objavio ucenicima odkako je uskrsnuo.
Sta mislis cika Miko,zasto ga ucenici nisu prepoznali?

RISE, ODGOVOR TI SE NALAZI U SAMOM TEKSTU KOJI SI NAVEO:

"A nijedan od učenika nije smeo da Ga pita: Ko si ti? VIDECI DA JE GOSPOD"

Vidis da ga nisju prepoznali samo po recima kao sto kazes, nego i po izgledu.

U Lukinom evanđelju, a i u ostalim stihovima ja nigde nisam mogao zaključiti da je u pitanju ’’pune oči suza’’ – pa se bojim da je to ljudsko tumačenje. Na bazi kojih stihova si zaključio da su učenici na putu za Emaus bili uplakani?

Postovanje Surrdy,
Pre svega celo moje i tvoje tumacenje nije zapisano u Bibliji, zato se i zove tumacenje Biblije.
Sto se tice stanja ucenika na putau za Emaus, ljudi su bili potp-uno obeshrabreni, iznenadjeni da bi se sa njihovim uciteljem tako nesto moglo desiti a oni su ocekivali da ce on postati car. Njima svakako nije bilo do toga da gledaju prolaznicima u oci i da medju njima traze poznanike. Medjutim, kad je blagoslovio hleb po tom cinu su ga prepoznali.

U Matejevom izveštaju piše da su Ga obe Marije odmah prepoznale:

Матеј 28:8-10 И изишавши брзо из гроба са страхом и радости великом, потекоше да јаве ученицима Његовим. А кад иђаху
да јаве ученицима Његовим, и гле, срете их Исус говорећи: Здраво! А оне приступивши ухватише се за ноге Његове и
поклонише Му се. Тада рече им Исус: Не бојте се; идите те јавите браћи мојој нека иду у Галилеју; и тамо ће ме видети.
Tako da ja nisam baš najsigurniji da je ovo tvoje tumačenje najtačnije.

Meni se cini da nisi dobro pregledao Jevanjdelja. Radi se od va posebna susreta. Uostalom citaj i ovo:
"I reko se joj: zeno sto places? I vide Isusa Gde stoji i ne znadijase da je Isus. Isus joj rece MARIJA! A ona obazrevsi se rece mu: Ravi, koje znaci ucitelju." Jovan 20,13-16. To je dokaz da njene oci jesu bi8le pune suza.

Druga stvar - takođe ide u prilog neslaganja sa tobom povodom ovog.
1. Korinćanima 15 govori o našem preobražavanju posle vaskrsenja i odlasku u nebo!
Dok ovde imamo kontra situaciju. Ovde imamo silazak sa Neba na Zemlju. Znači onu situaciju koju ćemo imati posle Milenijuma, ako nismo ušli u 144.000. Znači potpuno drugu situaciju od odlaska u nebo koje opisuje Pavle u Korinćanima.

Zao mi je ali ne verujem ou nikakvo preobrazenje posle Milenijuma, nego samo na pocetku.
Posle vaskrsenja odmah svi primaju novo telo i nema nikakve razlike izmedju 144,000 i ostalih.

Treća stvar – Mene jedan drugi stih asocira da je Hrist bio u identičnom telu kao što je i bio pre vaskrsenja:

Дела 1:10,11 И кад гледаху за Њим где иде на небо, гле, два човека стадоше пред њима у белим хаљинама, Који и рекоше:
Људи Галилејци! Шта стојите и гледате на небо? Овај Исус који се од вас узе на небо тако ће доћи као што видесте да иде на
небо.

U pravu si, to telo koje je Hristos primio, zauvek ce imati oziljke od rana, ali je to peweobrazeno telo.
Gore sam naveo razlog sto pokazuje d aje usao lroz zakljucana vrata, to omogucuje preobraceno telo.

Јован 11:
41-44 Узеше, дакле, камен где лежаше мртвац; а Исус подиже очи горе, и рече: Оче! Хвала Ти што си ме услишио.
А ја знадох да ме свагда слушаш; него рекох народа ради који овде стоји, да верују да си ме Ти послао. И ово рекавши зовну
гласно: Лазаре! Изиђи напоље. И изиђе мртвац обавит платном по рукама и по ногама, и лице његово убрусом повезано. Исус
им рече: Разрешите га и пустите нек иде.

Jer mi ovo govori da je naš fizički izgled isti, samo je telo savršeno. Znači ja smatram da i Hrist, i mi svi ostali ostajemo u istom fizikom izgledu, kada budemo živeli u raju na Zemlji.

Ponovo si u pravu. Gore sam naveo neke od oznaka kako cemo prepoznati pokojnike kad vaskrsnu. Oblik lica, izgled lici ce da lici na nase telo pre smrti, tako cemo prepoznati one koje smo nekad znali, ali to i pise da ce vernici ustati u obnovljenom telu a zivi pravednici ce se preobraziti, i to preobrazeno telo omogucuje spasenima da zive svugde gde treba, na Nebu ili na Zamlji.

A ostajem pri stanovišti koje sam izneo zašto ga nisu prepoznali učenici. Da se istakne značaj evharistije i predslika budućeg neprepoznavanja Hrista. Moguće da ima još neka konotacija, ali je ja za sada nisam prepoznao sem ove dve.

Nije mi jasno o kakvom buducem neprepoznavanju Hrista gopvoris?
Euharistija nema veze sa prepoznavanje ili neprepoznavenjem Hrista.
Kakvu je euharistiju imala Marija magdalena kad je plakala, videla Ga i prepoznala ga.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
RISE, ODGOVOR TI SE NALAZI U SAMOM TEKSTU KOJI SI NAVEO:
"A nijedan od učenika nije smeo da Ga pita: Ko si ti? VIDECI DA JE GOSPOD"
Vidis da ga nisju prepoznali samo po recima kao sto kazes, nego i po izgledu.

Postovanje Surrdy,
Pre svega celo moje i tvoje tumacenje nije zapisano u Bibliji, zato se i zove tumacenje Biblije.
Sto se tice stanja ucenika na putau za Emaus, ljudi su bili potp-uno obeshrabreni, iznenadjeni da bi se sa njihovim uciteljem tako nesto moglo desiti a oni su ocekivali da ce on postati car. Njima svakako nije bilo do toga da gledaju prolaznicima u oci i da medju njima traze poznanike. Medjutim, kad je blagoslovio hleb po tom cinu su ga prepoznali.
Nemam razloga da ti ne verujem tvojim rečima. Jedino sam tražio stihove zato što SVE Crkve tvrde kao se striktno drže Pisma. Sola Skripture je princip i Jehovinih svedoka, i Mormona i Baptista, pa zašto ne bi bila i Adventista. Svi kažu da im je Pismo jedino merilo tumačenja!
Znači da ponovim šta sam pitao u prethodnom mom postu ZA UČENIKE IZ EMAUSA:
Gde piše u Bibliji da su bili UPLAKANI? I da od suza u očima nisu mogli prepoznati Isusa. Kako si ti tvrdio u prethodnom tvom postu.

Meni se cini da nisi dobro pregledao Jevanjdelja. Radi se od va posebna susreta. Uostalom citaj i ovo:
"I reko se joj: zeno sto places? I vide Isusa Gde stoji i ne znadijase da je Isus. Isus joj rece MARIJA! A ona obazrevsi se rece mu: Ravi, koje znaci ucitelju." Jovan 20,13-16. To je dokaz da njene oci jesu bi8le pune suza.
Ako ti se čini da nisam dobro pogledao Jevanđelje – onda si mi treabo pokazati šta TO NISAM DOBRO VIDEO U NAVEDENIM STIHOVIMA (Матеј 28:8-10 И изишавши брзо из гроба са страхом и радости великом, потекоше да јаве ученицима Његовим. А кад иђахуда јаве ученицима Његовим, и гле, срете их Исус говорећи: Здраво! А оне приступивши ухватише се за ноге Његове и поклонише Му се. Тада рече им Исус: Не бојте се; идите те јавите браћи мојој нека иду у Галилеју; и тамо ће ме видети.). Na bazi kog stiha ili dela stiha sam pogrešno zaključio da su obe Marije prepoznale Hrista!?

A ne da daješ druge stihove (Jovan 20:13-17 И рекоше јој они: Жено! Што плачеш? Рече им: Узеше Господа мог, и не знам где Га метнуше. И ово рекавши обазре се натраг, и виде Исуса где стоји, и не знаше да је Исус. Исус јој рече: Жено! Што плачеш? Кога тражиш? А она мислећи да је вртлар рече Му: Господине! Ако си Га ти узео кажи ми где си Га метнуо, и ја ћу Га узети. Исус јој рече: Марија! А она обазревши се рече Му: Равуни! Које значи учитељу. Рече јој Исус: Не дохватај се до мене, јер се још не вратих к Оцу свом; него иди к браћи мојој, и кажи им: Враћам се к Оцу свом и Оцу вашем, и Богу свом и Богу вашем.). Gde se govori o istom izveštaju a gde se vidi da Ga nisu prepoznale.
E pa sada te ja pitam još nešto koji je izveštaj tačan!?
I još jednom da mi nađeš u Mateju 28:8-10 na bazi kog dela sam ja pogrešno zaključio da su Ga obe Marije prepoznale?

Zao mi je ali ne verujem ou nikakvo preobrazenje posle Milenijuma, nego samo na pocetku.
Posle vaskrsenja odmah svi primaju novo telo i nema nikakve razlike izmedju 144,000 i ostalih.
Žao mi je ali ja VERUJEM. Jer ne možemo imati isto telo na Nebu i na Zemlji (posle vaskrsenja). Znači preobrazujemo se da bi otišli u Nebo, a kada se budemo vraćali na Zemlju imaćemo opet drugo telo. Isto kao ovo sada, samo savršeno. Ali fizički izgled i sećanje iz ovoga sadašneg života –potpuno isto. Znači kao što smo doživeli preobraženje za put u Nebo, tako ćemo doživeti i preobraženje za putu KA ZEMLJI.

Ponovo si u pravu. Gore sam naveo neke od oznaka kako cemo prepoznati pokojnike kad vaskrsnu. Oblik lica, izgled lici ce da lici na nase telo pre smrti, tako cemo prepoznati one koje smo nekad znali, ali to i pise da ce vernici ustati u obnovljenom telu a zivi pravednici ce se preobraziti, i to preobrazeno telo omogucuje spasenima da zive svugde gde treba, na Nebu ili na Zamlji.
Izvinjavam se što se opet ponavljam. Šta znači probraženo telo. Ako mi umremo sa 96 godina (npr.) mi na rajskoj zemlji nećemo živeti sa tom povijenom kičmom i izbrazdanim licem.................. već sa onim najlepšim koje smo imali u toku svoga života. Jer mi posle vaskresenja smo MI. A ne neko drugi. Možda ćemo biti za 1% lepši, blistaviji, sjajniji, čistiji.............Ali poenta mog izlaganja da će mo jedni druge prepoznavati i po FIZIČKOM IZGLEDU i sećanju iz ovozemaljskog života.

Nije mi jasno o kakvom buducem neprepoznavanju Hrista gopvoris?
Euharistija nema veze sa prepoznavanje ili neprepoznavenjem Hrista.
Kakvu je euharistiju imala Marija magdalena kad je plakala, videla Ga i prepoznala ga.

....... A zašto ga nisu prepoznali? U pravu si – ovde je istaknut značaj evharistije. To je prva stvar. A druga je - predslika današnjeg stanja i stanja od Hristove smrti do Armagedona. Mnogi neće prepoznati Hrista i ako nam je On sve napisao u Bibliji šta trebamo raditi kako bi Ga prepoznali i zadobili večno spasenje! A ključni stih koji govori o ovom neprepoznavanju Hrista je :

Матеј 7,21Неће сваки који ми говори: Господе! Господе! Ући у царство небеско; но који чини по вољи Оца мог који је на небесима.

Znači jednostavno neće prepoznati Hristovu duhovnost i ličnost, što takođe potvrđuje i Luka 18,8.

Tako da meni nije jasno zašto na ovo nisu odgovorili ni Mika 32 ni Ris BG? Smatram da je odgovor lak, a i ako nije trebali su reći da ne znaju odgovr sa molbom za tumačenje. I vrlo brzo bi ga dobili.
Pozdrav
To što sam i naveo u mom postu. Kao što ga danas mnogi neće prepoznati u DUHOVNOM smislu. Ako ne razumeš ovo odgovoriću ti pitanjem:
O kome govori Hrist u Luci 18,8 i u Mateju 7,21 ? Koje to ljude On opisuje i kako su oni prepoznali Njega?
Kako su prepoznali Hrista pomenuti Jehovni svedoci ili Muslimani?..............
Šta nam želi Jovan reći sa stihom Otkrovenje 18,4?............
Da li su svi ljudi (vernici) prepoznali Hrista u onom smislu kakvim je On želeo da ga prepoznamo (pravom) ili su ga neki možda prepoznali pogrešno!?

Stihove za ovo mi ne traži jer je ovo moje tumačenje. I ubeđen sam da je ispravno – znači jedino možemo da nastavimo da filozofiramo na ovu temu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Ne postoje dva razlicita prepoznavanja Hrista. Svi koji su ga videli, pre ili posle perpoznali su ga.Neki su Ga prepoznali po glasu, drugi po cinu blagosiljanja hlema, Toma po oziljcima na rukama i rebru.Kao sto videimo ne postoji samo jedan nacin kako su ga mogli prepoznati, nego vise nacina, ali svi su Ga jednako pepoznali.Neko je gore spomenuo Lazarevo vaskrsenje. Ono se ne moze uzeti za objasnjenje ovoga pitanja,jer Lazar je vaskrsao u istom telu u kome je umro, SMRTNOM, i posle izvesnog vrtemena ponovo je umro_On nije doziveo preobrazenje niti je dobio besmrtno telo.

Natrag