Hvala brate na odgovoru. E idemo sada od početka. Biće malo duže, ali jedino tako možemo spoznati ISTINU:
[FONT="] [/FONT]
Naveo si lepe citate,i nisi daleko od tacnog odgovora. Mada do tacnog odgovora nikada neces doci ni ti kao ni ja. Biblija kaze u Marku > [FONT="]Mar. 13:32,33 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac. [/FONT]Ali kao i mnogi drugi i mi se zanimamo za taj dan.
U mom prethodnom postu
[FONT="]1.[/FONT][FONT="] da li je predstojeći Hristov dolazak DRUGI ili TREĆI ili uopšte neće doći, jer je već došao 1914.[/FONT]
Ja sam tražio odgovor da li dolazi a ne tačan datum Njegovog dolaska, što se može i zaključiti iz mog
Zamolio bih braću Jehovine svedoke da mi odgovore na sledeće pitanje:
Danas mnogi govore o Armagedonu i Drugom Hristovom dolasku. I ja isto mislim da je on zaista blizu. Teško je reći kada, ali mislim da sve ovo ne može izdržati još 10 ili 20 godina! Zato mi nešto nije jasno. Ako je Hrist došo 1914 godine po DRUGI put. Da li je ovo TREĆI dolazak, ili ne dolazi zato što je već došao, ili možda nešto treće. Hvala na ljubaznosti. Inače ja Drugi Hristov dolazak očekujem na bazi biblijskih stihova, a ne zato što me je neko ubedio u to. Evo i vama ću ih izneti. Sve najbolje, Bog s vama,
gde sam upravo naveo da ja ne znam kada će Armagedon, ali ga očekujem u narednih 10 – 20 godina! Jer sam odavno ukapirao da za naše spasenje uopšte nije bitno kada će Armagedon, već da spoznamo ISTINU! Spašava nas istina a ne tumačenje nečega što je Hrist eksplicitno rekao da ne možemo spoznati (datum Njegovog Drugog dolaska).
Biblija govori da ce pre nego se to desi,arhandjel Mihailo zbaciti sotonu sa neba na zemlju i da tada nastaju teska vremena za zemlju ,jer ima malo vremena Otkr 12: 9, 12
[SUP]9[/SUP] I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
12.Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Prema biblijskom prorocanstvu iz knjige proroka danila o 7 vremena,to vreme se zavrsilo 1914.godine.
Otkr. 12:9,12 nema veze sa mojim pitanjem (da li je predstojeći dolazak Hrista drugi, treći ili ne dolazi)
Danilo 7 glava je pogrešno uzeta kada je u pitnanju Drugi Hristov dolazak, jer ona nas ne upućuje na drugi Hristov dolazak, već na sasvim nešto drugo. A inače tvrdim da I samo tumačenje za 1914 je pogrešno, alo to je već za drugi put.
Dokazi za 1914 godinu su ubaceni,pa ako hoces da ih komentarises ,prvo ih treba procitati.
Od ove godine se odbrojavaju dani i sotone i ovog sotonskog poredka.Ocekuje se Isusova akcija i na zemlji,kao sto je vec uradio na nebu.
Sto se tice stihova Ötkrivenje 1:7
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Oblaci ukazuju na nevidljivost
ugledace ga svako oko ,misli se da ce "razumeti",kao npr Jovan 9:41,ili Rim 1:20
koji su ga proboli uporedi sa Matejom 25:40,45
nadam se da si zadovoljan sa ovim odgovorima.,a ako nisi kazi sta ti smeta.
Pozdrav
O 1914. Bi drugi put, da bar nešto razrešimo, pa ćemo onda ostalo.
1.
Oblaci ne ukazuju na nevidljivost. To je ljudsko tumačenje. Nigde to u bibliji ne možemo paralelno pronaći. Čak ja se ne bi ni upuštao u ovu diskusiju, da ne znam da su ovo jako važne stvari. Jer govoriti neistinu o Drugom Hristovom dolasku može nas koštati i večnog života. Jer ovo nisu sitnice. Upravo biblija govori suprotno. Da se trebamo pripremati za Drugi Hristov dolazak. Zato je i tako puno stihova Hrist rekao povodom toga.
2. Kako je to nevidljiv Njegov dolazak kad već u nastavku toga stoji ugledaće ga svako oko?
Kako može čovečije oko ugledati nešto što je nevidljivo??
Ili kako kaže Pismo u Delima (
Dela 1:10,11 I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva čoveka stadoše kraj njih u beloj odeći 11 i rekoše im: "Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste vidjeli da odlazi na nebo."). Nadam se da si zapazio reči isto tako! Znači u vidljivom obliku. Kao I kada je uznesen.
3. Navedeni stihovi isto ama baš nema veze sa nevidljivošću Drugog Hristovog dolaska >
[FONT="]Јован 9: [/FONT][FONT="][/FONT][FONT="]41[/FONT][FONT="][/FONT][FONT="] Рече им Исус: Када бисте били слепи не бисте имали греха, а сад говорите да видите, тако ваш грех остаје.[/FONT][FONT="][/FONT]
Već nam daje primer za vraćanje vida slepom čoveku, i primer da koji nisu verovali u Hrista poveruju i koji su verovali da nepoveruju.
[FONT="][/FONT]
[FONT="]32 Откако је света није чувено да ко отвори очи рођеном слепцу. 33 Кад Он не би био од Бога не би могао ништа чинити.[/FONT]
[FONT="]34. Одговорише и рекоше му: Ти си се родио сав у гресима, па зар ти нас да учиш? И истераше га напоље. 35 Исус чу да га истераше напоље; и нашавши га рече му; верујеш ли ти Сина Божијег? 36 Он одговори и рече: Ко је, Господе, да Га верујем?[/FONT]
[FONT="]37 А Исус му рече: и видео си га, и који говори с тобом Га је. 38 А он рече: Верујем Господе! И поклони Му се. 39 И рече Исус: Ја дођох на суд на овај свет, да виде који не виде, и који виде да постану слепи. 40 И чуше ово неки од фарисеја који беху с Њим, и рекоше Му: Еда ли смо ми слепи? 41 Рече им Исус: Када бисте били слепи не бисте имали греха, а сад говорите да видите, тако ваш грех остаје.
[/FONT]
Tako da je ovo klasično ljudsko tumačenje da bi se opravdala pogrešna doktrina.
[FONT="]Римљ.1:[/FONT][FONT="]20[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="][/FONT][FONT="] Јер шта се на Њему не може видети, од постања света могло се познати и видети на створењима, и Његова вечна сила и божанство, да немају изговора.[/FONT][FONT="][/FONT]
[FONT="] [/FONT]
Brate, nemoj se ljutiti ali ovo je zaista besmisleno. Pa ovde se jako lepo može videti da se govori ne o nevidljivom Hristovom dolasku već NA NJEMU NE MOŽEMO VIDETI svu blagodat, moć i silu a ne DA NJEGA NE MOŽEMO VIDETI. Neverovatno pa ceo Prva glava Rimljana uprvo govori o tome. Da ljudi nisu videli Božansku prirodu Hrista, koji je došao na zemlju i baš ni jedan stih ne pominje Njegov drugi dolazak ili Armagedon.
[FONT="]Матеј 25[/FONT][FONT="]:[/FONT][FONT="]40[/FONT][FONT="] И одговарајући цар рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једном од ове моје најмање браће, мени учинисте.[/FONT]
[FONT="][/FONT][FONT="]45[/FONT][FONT="] Тада ће им одговорити говорећи: Заиста вам кажем: кад не учинисте једном од ове моје мале браће, ни мени не учинисте.[/FONT]
Ja zaista najiskrenije molim svu braću i sestre da mi rastumače kakve veze ovo ima sa nevidljivim Hristovim Drugim DOLASKOMM KOJI SE ODIGRAO 1914. Jer ja navedene stihove ne povezujem ne sa nevidljivim Hristovim dolaskom već i sa vidljivim. Ali baš ni 0,001 % ne povezujem. Ili sam mnogo glup ili bibliju potpuno pogrešno tumačim!
Zadovoljan sam sa odgovaranjem meni, jer to je kulturno i Hrišćanski, ali sa odgovorime, nažalost, nisam. Ipak mislim da neko u Jehovinoj organizaciji zaista izvrće bibliju, a to je veoma opasna stvar. E jedino ne znam kako će proći obični članovi koji su samo branili tu izvrnutu biblijsku doktrinu.
Pozdrav