1914 godina i Jehovini Svedoci

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
E moj cika Miko,mi smo vodili opsiran razgovor o ovoj temi na Bgd caffeu .Kolko se ja secam ,ti ne verujes da je 70 godina Judeja bila pusta.
U svakom slucaju nisi prihvatio biblijsku istoriju.,vec nepotvrdjenu svetsku istoriju .Hocemo li da nastavimo gde smo stali?,mada u zadnje vreme nemam puno slobodnog vremena kao nekada....

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
E moj cika Miko,mi smo vodili opsiran razgovor o ovoj temi na Bgd caffeu .Kolko se ja secam ,ti ne verujes da je 70 godina Judeja bila pusta.
U svakom slucaju nisi prihvatio biblijsku istoriju.,vec nepotvrdjenu svetsku istoriju

RISE, ja potpuno prihvatam biblijsku istinu, ali ne mogu da prihvatim neistinu Jehovinih svedoka, jer se ona nikako ne moze uskladiti sa Bibliujom niti biblijskim prorocanstvima. Sve sto ste rekli i napisali o godini 1914. je progresno.
Hristos te godine nije dosao ni vidljivo, a kamo li nevidljivo, nije poceo armagednon, Navuhodonsorov san i vreme koje mu je dato ni u kom slcaju ne sezu dao 1914. godine. Zato me cudi da na svakom forumu ponavljas istu zabludu.
Navuhodonosor nije zauzeo Jerusalim 607. negto 605 pre Hrista.

Tvoje verovanje zasniva se samo na Kuli strazari, a suproti se Bibliji i istorijskim cinjenicama.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
E moj cika Miko
ja sam ti lepo postavio kao prvo i osnovno Biblijski dokaz.
Tek sam ti kasnije dao kao drugo i istorijski dokaz koji potvrdjuje Bibliju za 1914 godinu.
Naravno ima raznoraznih istoricara koji kroje istoriju kako se njima svidi.
U svakom slucaju Biblija govori o 70 godina kada ce Judeja biti pusta i bez ljudi,a ti porices da se to desilo....
Sa tih 70 godina puste Judeje dolazi se lako do 607g.pne kao dana unistenja Jerusalima,veoma jednostavno.
A sto moze jednostavno kad moze komplikovano,da ga zakomplikujemo uz pomoc NATO istoricara?,kosovskim narodom i raznoraznim drugim glupim frazama???

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
I tako Navuhodonosor 1914 doživi prvi svetski jer preko njega prođe najavljenih 7 vremena.
Nigde u istoriji nisam našao tog čiku iz 1914 sa imenom Navuhodonosor...šteta, a već sam hteo potvrditi Rašinu ideju o dugovečnosti.
Rise brate u Hristu,prikaz carstva koje će se raspadati i slabiti nije ograničen datumom več slikom.
To carstvo nije opisalo datum početka Hristovog dolaska jer bi onda Isus ispao neznalica govoreći da o tom datumu niko nezna osim Oca ...pardon svedoka.
Raša NIJE znao istinu kao ni svi njegovi sledbenici koji su jedan drugog demantovali i uvek novo učili, valjda ti je poznat istorijat te zajednice i njihovih knjiga.

SVI koji određuju i govore da su zadnji su LAŽE!
Pismo kaže da Jevrejsko vreme tek stiže i DVA PROROKA tako da moj predlog imaš u vidu a to je ostavi Rašine ideje i čitaj Pismo i VERUJ samo Bogu i bićeš sretan i blagosloven.

Svako dobro ti želim.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo Baumaster
Hvala na dobrim zeljama,i naravno da i ja tebi zelim sve najbolje.
A sad se vratimo na tematiku.
Kao sto si primetio tematika govori o 1914 godini i JS.
Ako ostavimo po strani ocekivanja JS sta ce se desiti te godine
(pogresili su u svojim ocekivanjima da ce te godine Bog uspostaviti raj na zemlji)
Vratimo se na to kako su JS dosli do te godine,po kojem racunanju i kako.
Eto to je bio moj cilj,i ja sam ga izlozio.
Samo sam postavio biblijsku hronologiju kako se doslo do 1914 godine.
Sa cika Mikom sam veoma dobro diskutovao po toj temi,i naisli smo na problem tj,neslaganju godine razaranja jerusalima,i jos ponesto.
Cenim svaki komentar koji utice na utvrdjivanje tacnog datuma unistenja jerusalima 607.p.n.e.(vecina ga osporava).
Ali veoma je jednostavno utvrditi tu godinu razarenje Jerusalima.
Proreceno je da ce Judeja biti 70 godina PUSTA,takodje kada je odobren povratak Izraelaca iz vaviona u Jerusalim,i njegov dolazak u isti ,u tome se slazu istoricari,dokumentovao sam i taj "istorijski" dokaz,navrsilo se 70 godina puste Judeje.....
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Predstojeći dolazak Hrista u Armagedonu

[FONT=&amp]Evo me na pravoj temi (pošto sam greškom ovo postavio na temi JS) za ono što me jako zanima. Znači pre svih pitanja voleo bih kada bi mi JS, odgovorili [/FONT]

[FONT=&amp]1. da li je predstojeći Hristov dolazak DRUGI ili TREĆI ili uopšte neće doći, jer je već došao 1914.[/FONT]

[FONT=&amp]Ovo pitanje ne postavljam bez argumenata - evo npr. I još jedno pitanje, koje meni govori da je nemoguće da je Hrist već došao kada se ovo nije ispunilo. A znamo da je Hrist rekao da će se svaka tačka i zarez ispuniti što je napisano u Pismu.[/FONT]
Doći će iznenada > Mat.24:37-39,44 Kao u dane Noine, tako će biti i Dolazak Sina Čovečijega. Kao što su u dane on - prije potopa - jeli i pili, ženili se i udavali do dana kad Noa uđe u korablju i ništa nisu ni slutili dok ne dođe potop i sve odnije - tako će biti i Dolazak Sina Čovečijega.[SUP][FONT=&amp]44[/FONT][/SUP][FONT=&amp]Зато и ви будите готови; јер у који час не мислите доћи ће Син човечији.[/FONT]
Mat. 25:1-12 "Tada će kraljevstvo nebesko biti kao kad deset devica uzeše svoje svjetiljke i iziđoše u susret zaručniku. Pet ih bijaše ludih, a pet mudrih. Lude uzeše svetiljke, ali ne uzeše sa sobom ulja. Mudre pak zajedno sa svetiljkama uzeše u posudama ulja."Budući da je zaručnik okasnio, sve one zadrijemaše i pozaspaše. A u ponoći stade vika: Evo ženik dolazi, izlazite mu u sretanje. Tada ustadoše sve one device i urediše svoje svetiljke. A lude rekoše mudrima: Dajte nam od ulja vašega, jer se naše svetiljke gase.A mudre odgovoriše govoreći a ne bi nedostalo i nama i vama, bolje idite prodavcima i kupite sebi. "Dok one odoše kupiti, dođe zaručnik: koje bijahu pripravne,uđoše s njim na svadbu i zatvore se vrata. A poslije dođoše i one druge djevojke govoreći: Gospodaru, Gospodaru! Otvori nam. A on odgovarajući reče im: Zaista vam kažem, ne poznajem vas. Bdijte dakle jer ne znate dana ni časa!"
Mar. 13:32,33 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac. " Pazite ! Bdijte jer ne znate kada je čas.
Na oblacima > Dela 1:10,11 I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva čoveka stadoše kraj njih u beloj odeći 11 i rekoše im: "Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste vidjeli da odlazi na nebo." Otkr.1:7 dolazi s oblacima i gledat će ga svako oko, svi koji su ga proboli, i naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da! Amen.
Mat.24:30 "I tada će se pojaviti znak Sina Čovečijega na nebu. I tada će proplakati sva plemena zemlje. I ugledat će Sina Čovečijega gde dolazi na oblacima nebeskim s velikom moći i slavom.

[FONT=&amp]2. Znači doći će iznenada, na oblacima i videće ga svako oko![/FONT]

[FONT=&amp]Sva tri aspekta nema u Njegovom dolasku 1914. O čemu se onda radi. Na koga se odnose navedeni stihovi?[/FONT]
[FONT=&amp]
Hvala.
[/FONT]

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Naveo si lepe citate,i nisi daleko od tacnog odgovora.
Mada do tacnog odgovora nikada neces doci ni ti kao ni ja.
Biblija kaze u Marku
Mar. 13:32,33 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac.
Ali kao i mnogi drugi i mi se zanimamo za taj dan.
Biblija govori da ce pre nego se to desi,arhandjel Mihailo zbaciti sotonu sa neba na zemlju i da tada nastaju teska vremena za zemlju ,jer ima malo vremena
Otkr 12: 9, 12
[SUP]9[/SUP] I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
12.Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Prema biblijskom prorocanstvu iz knjige proroka danila o 7 vremena,to vreme se zavrsilo 1914.godine.
Dokazi za 1914 godinu su ubaceni,pa ako hoces da ih komentarises ,prvo ih treba procitati.
Od ove godine se odbrojavaju dani i sotone i ovog sotonskog poredka.Ocekuje se Isusova akcija i na zemlji,kao sto je vec uradio na nebu.
Sto se tice stihova Ötkrivenje 1:7
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Oblaci ukazuju na nevidljivost
ugledace ga svako oko ,misli se da ce "razumeti",kao npr Jovan 9:41,ili Rim 1:20
koji su ga proboli uporedi sa Matejom 25:40,45

nadam se da si zadovoljan sa ovim odgovorima.,a ako nisi kazi sta ti smeta.
Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Hvala brate na odgovoru. E idemo sada od početka. Biće malo duže, ali jedino tako možemo spoznati ISTINU: [FONT=&quot] [/FONT]
Naveo si lepe citate,i nisi daleko od tacnog odgovora. Mada do tacnog odgovora nikada neces doci ni ti kao ni ja. Biblija kaze u Marku > [FONT=&quot]Mar. 13:32,33 "A o onom danu i času nitko ne zna, pa ni anđeli na nebu, ni Sin, nego samo Otac. [/FONT]Ali kao i mnogi drugi i mi se zanimamo za taj dan.

U mom prethodnom postu
[FONT=&quot]1.[/FONT][FONT=&quot] da li je predstojeći Hristov dolazak DRUGI ili TREĆI ili uopšte neće doći, jer je već došao 1914.[/FONT]
Ja sam tražio odgovor da li dolazi a ne tačan datum Njegovog dolaska, što se može i zaključiti iz mog posta
# 1525 na temi Jehovini svedoci
Zamolio bih braću Jehovine svedoke da mi odgovore na sledeće pitanje:

Danas mnogi govore o Armagedonu i Drugom Hristovom dolasku. I ja isto mislim da je on zaista blizu. Teško je reći kada, ali mislim da sve ovo ne može izdržati još 10 ili 20 godina! Zato mi nešto nije jasno. Ako je Hrist došo 1914 godine po DRUGI put. Da li je ovo TREĆI dolazak, ili ne dolazi zato što je već došao, ili možda nešto treće. Hvala na ljubaznosti. Inače ja Drugi Hristov dolazak očekujem na bazi biblijskih stihova, a ne zato što me je neko ubedio u to. Evo i vama ću ih izneti. Sve najbolje, Bog s vama,
gde sam upravo naveo da ja ne znam kada će Armagedon, ali ga očekujem u narednih 10 – 20 godina! Jer sam odavno ukapirao da za naše spasenje uopšte nije bitno kada će Armagedon, već da spoznamo ISTINU! Spašava nas istina a ne tumačenje nečega što je Hrist eksplicitno rekao da ne možemo spoznati (datum Njegovog Drugog dolaska).

Biblija govori da ce pre nego se to desi,arhandjel Mihailo zbaciti sotonu sa neba na zemlju i da tada nastaju teska vremena za zemlju ,jer ima malo vremena Otkr 12: 9, 12
[SUP]9[/SUP] I zbačena bi aždaha velika, stara zmija, koja se zove đavo i sotona, koja vara sav vasioni svet, i zbačena bi na zemlju, i anđeli njeni zbačeni biše s njom.
12.Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima.
Prema biblijskom prorocanstvu iz knjige proroka danila o 7 vremena,to vreme se zavrsilo 1914.godine.

Otkr. 12:9,12 nema veze sa mojim pitanjem (da li je predstojeći dolazak Hrista drugi, treći ili ne dolazi)
Danilo 7 glava je pogrešno uzeta kada je u pitnanju Drugi Hristov dolazak, jer ona nas ne upućuje na drugi Hristov dolazak, već na sasvim nešto drugo. A inače tvrdim da I samo tumačenje za 1914 je pogrešno, alo to je već za drugi put.

Dokazi za 1914 godinu su ubaceni,pa ako hoces da ih komentarises ,prvo ih treba procitati.
Od ove godine se odbrojavaju dani i sotone i ovog sotonskog poredka.Ocekuje se Isusova akcija i na zemlji,kao sto je vec uradio na nebu.
Sto se tice stihova Ötkrivenje 1:7
Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Oblaci ukazuju na nevidljivost
ugledace ga svako oko ,misli se da ce "razumeti",kao npr Jovan 9:41,ili Rim 1:20
koji su ga proboli uporedi sa Matejom 25:40,45
nadam se da si zadovoljan sa ovim odgovorima.,a ako nisi kazi sta ti smeta.
Pozdrav

O 1914. Bi drugi put, da bar nešto razrešimo, pa ćemo onda ostalo.

1. Oblaci ne ukazuju na nevidljivost. To je ljudsko tumačenje. Nigde to u bibliji ne možemo paralelno pronaći. Čak ja se ne bi ni upuštao u ovu diskusiju, da ne znam da su ovo jako važne stvari. Jer govoriti neistinu o Drugom Hristovom dolasku može nas koštati i večnog života. Jer ovo nisu sitnice. Upravo biblija govori suprotno. Da se trebamo pripremati za Drugi Hristov dolazak. Zato je i tako puno stihova Hrist rekao povodom toga.

2. Kako je to nevidljiv Njegov dolazak kad već u nastavku toga stoji ugledaće ga svako oko?

Kako može čovečije oko ugledati nešto što je nevidljivo??

Ili kako kaže Pismo u Delima (Dela 1:10,11 I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva čoveka stadoše kraj njih u beloj odeći 11 i rekoše im: "Galilejci, što stojite i gledate u nebo? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste vidjeli da odlazi na nebo."). Nadam se da si zapazio reči isto tako! Znači u vidljivom obliku. Kao I kada je uznesen.

3. Navedeni stihovi isto ama baš nema veze sa nevidljivošću Drugog Hristovog dolaska >

[FONT=&quot]Јован 9: [/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]41[/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot] Рече им Исус: Када бисте били слепи не бисте имали греха, а сад говорите да видите, тако ваш грех остаје.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Već nam daje primer za vraćanje vida slepom čoveku, i primer da koji nisu verovali u Hrista poveruju i koji su verovali da nepoveruju. [FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]32 Откако је света није чувено да ко отвори очи рођеном слепцу. 33 Кад Он не би био од Бога не би могао ништа чинити.[/FONT]

[FONT=&quot]34. Одговорише и рекоше му: Ти си се родио сав у гресима, па зар ти нас да учиш? И истераше га напоље. 35 Исус чу да га истераше напоље; и нашавши га рече му; верујеш ли ти Сина Божијег? 36 Он одговори и рече: Ко је, Господе, да Га верујем?[/FONT]

[FONT=&quot]37 А Исус му рече: и видео си га, и који говори с тобом Га је. 38 А он рече: Верујем Господе! И поклони Му се. 39 И рече Исус: Ја дођох на суд на овај свет, да виде који не виде, и који виде да постану слепи. 40 И чуше ово неки од фарисеја који беху с Њим, и рекоше Му: Еда ли смо ми слепи? 41 Рече им Исус: Када бисте били слепи не бисте имали греха, а сад говорите да видите, тако ваш грех остаје.
[/FONT]

Tako da je ovo klasično ljudsko tumačenje da bi se opravdala pogrešna doktrina.

[FONT=&quot]Римљ.1:[/FONT][FONT=&quot]20[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot] Јер шта се на Њему не може видети, од постања света могло се познати и видети на створењима, и Његова вечна сила и божанство, да немају изговора.[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

[FONT=&quot] [/FONT]

Brate, nemoj se ljutiti ali ovo je zaista besmisleno. Pa ovde se jako lepo može videti da se govori ne o nevidljivom Hristovom dolasku već NA NJEMU NE MOŽEMO VIDETI svu blagodat, moć i silu a ne DA NJEGA NE MOŽEMO VIDETI. Neverovatno pa ceo Prva glava Rimljana uprvo govori o tome. Da ljudi nisu videli Božansku prirodu Hrista, koji je došao na zemlju i baš ni jedan stih ne pominje Njegov drugi dolazak ili Armagedon.

[FONT=&quot]Матеј 25[/FONT][FONT=&quot]:[/FONT][FONT=&quot]40[/FONT][FONT=&quot] И одговарајући цар рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једном од ове моје најмање браће, мени учинисте.[/FONT]

[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]45[/FONT][FONT=&quot] Тада ће им одговорити говорећи: Заиста вам кажем: кад не учинисте једном од ове моје мале браће, ни мени не учинисте.[/FONT]

Ja zaista najiskrenije molim svu braću i sestre da mi rastumače kakve veze ovo ima sa nevidljivim Hristovim Drugim DOLASKOMM KOJI SE ODIGRAO 1914. Jer ja navedene stihove ne povezujem ne sa nevidljivim Hristovim dolaskom već i sa vidljivim. Ali baš ni 0,001 % ne povezujem. Ili sam mnogo glup ili bibliju potpuno pogrešno tumačim!

Zadovoljan sam sa odgovaranjem meni, jer to je kulturno i Hrišćanski, ali sa odgovorime, nažalost, nisam. Ipak mislim da neko u Jehovinoj organizaciji zaista izvrće bibliju, a to je veoma opasna stvar. E jedino ne znam kako će proći obični članovi koji su samo branili tu izvrnutu biblijsku doktrinu.

Pozdrav

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo Sardy
izvini na kasnjenju za odgovor.
Ono sto si oznacio crvenom bojom Isto ce tako predstavlja isti nacin dolaska,kao i odlaska.
Da li si zapazio da je Isus dok je odlazio od svojih ucenika na nebo bio vidljiv samo za svoje ucenike,ali ne i za ostali svet?
Da li si zapazio da je cak i za njih postao nevidljiv kad ga je zaklonio oblak?

Zato se i kaze da ce doci sa oblacima.
bice nevidljiv za ceo svet ,ali ne i za svoje ucenike.
Nadalje Isus Hrist je jednom za svagda dao svoje telo kao otkup za nase grehe,i on sada ima drugo "nebesko "telo,a ne zemaljsko.
Nema potrebe da vise uzima zemaljsko telo.,ili pak ti tvrdis da on MORA da dodje u zemaljskom telu?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako je rečeno isto će te videti da dolazi Isus kao što je otišao to znači isto. Videli su Isusa kako se uznosi na nebo i to je bio znak.Zar nije rekao da će svi videti njegovu slavu baš svi, na nebu jasan znak svima. Matej 24.30. I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu, i tada će proplakati sva plemena na zemlji i ugledaće sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom. Imamo dva znaka jedan kad je uzašao na nebo i drugi znak koji treba da bude vidljiv svima baš na nebu. I ovaj stih Matej 24.30. povezao bih sa stihom Matej 25. 31. Kad Sin čovečiji stigne u svojoj slavi i svi anđeli s njim tada će sesti na svoj slavni presto. A ne 1914.

Poslednja izmena:
Natrag