1914 godina i Jehovini Svedoci

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
spamujes svuda jednim te istim frazama koje veze sa pametcu nemaju.Dakle kako ti se zove crkva?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo jedno pitanje za RIS BG

Da li imas adekvatan odgovor na ovo dole navedeno, a koje je deo teksta pod naslovom `Istina o Jehovinim svedocima, koji sam postavio u okviru teme Jehowini svedoci?

Tekst:
`Jehovini svedoci vise puta neuspesno predvidjali kraj sveta i starog poretka, 1874, 1914, 1918,
1925, 1975... i na osnovu pogresnog tumacenja biblijske hronologije, simbola, i prorocanstava,
odredjivali vreme buducih dogadjaja.
Jedan od primera prisutnosti vavilonske astrologije kao principa odredjivanja buducih dogadjaja u
organizaciji Jehovinih svedoka, i kako su dosli do 1914 godine na kojoj lezi citava njihova
doktrina je zapisan u casopisu `Kula strazara od 1 maja 1903 godine.
Citat: `KADA URAN I JUPITER UDJU U PUTANJU ZNAKA VODOLIJE 1914 GODINE, STARO
VEKOVNO OBECANJE CE SE ISPUNITI, I STVORICE SE USLOVI ZA POCETAK
COVEKOVOG RADA NA SVOM LICNOM SPASENJU.

Dodato posle 3 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Ako vas nekad neko bude pitao koje ste narodnosti i kojoj verskoj grupaciji pripadate i koga slavite bežite od takvih jer su telesni i vode rat u sebi a i oko sebe jer su naučeni podelama i sukobima i osudama umesto jedinstvu Duha istine i ljubavi.
Sve je Pismo od Boga dano.
Oni ne žele istinu već laskave reči žene koja izvrće Pismo i odbacuje Izraela.
Pogrešila jednom pa ponovo i osladilo joj se pa napravila kulu od karata i da čovek ne poveruje koliko mnoštvo srlja za njom pored Božije reči.

Baumasteru...budi mudar i daj argumente ako ih imas, a ne prazne fraze koje ponavljas iz casa u sas...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Baumasteru...budi mudar i daj argumente ako ih imas, a ne prazne fraze koje ponavljas iz casa u sas..

Ne vidim ni jedno Biblijsko ili versko pitanje da ste postavili pa nemam na šta odgovarati.Ne idem po ulicama nitiforumima da pitam ko je koje narodnosti ili kojoj verskoj grupaciji pripada niti šta večera već razgovaram o veri. Ako je tema 1844 može.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istina o 1914 godini.

Prorocki san koji je usnio Vavilonski car Navuhodonosor u 4 poglavlju knjige proroka Danila, odnosi se na samog cara Navuhodonosora, odnosno na njegovo ponizenje i oduzimanje carstva u periodu od sedam doslovnih godina.
Tu cinjenicu potvrdjuje sam prorok Danilo u petom poglavlju od 18 do 22 stiha, i 4 poglavlju od 33 do 37 stiha, gde naglasava da se ovo prorocanstvo ispunilo na caru Navuhodonosoru, tekstovi glase: `

Care, Bog Višnji dade carstvo veličinu i slavu i čast Navuhodonosoru, ocu tvom.
I od veličine koju mu dade svi narodi, plemena i jezici drhtahu pred njim i bojahu ga se; ubijaše koga hoćaše, i ostavljaše u životu koga hoćaše, uzvišavaše koga hoćaše, i ponižavaše koga hoćaše.
Ali kada mu se podiže srce i duh mu se posili u oholosti, bi smetnut s carskog prestola svog, i uzeše mu slavu.
I bi prognan između ljudi i srce mu posta kao u zveri, i stan mu beše s divljim magarcima, hraniše ga travom kao goveda, i rosa nebeska kvasi mu telo, dokle pozna da Bog Višnji vlada carstvom ljudskim, i koga hoće postavlja nad njim.
A ti, Valtasare, sine njegov, nisi ponizio srca svog premda si znao sve ovo. ( knjiga proroka Danila 5. 18 - 22 ).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U taj čas ispuni se ta reč na Navuhodonosoru; i bi prognan između ljudi i jede travu kao goveda, i rosa nebeska kvasi mu telo da mu narastoše dlake kao pera u orla i nokti kao u ptica.
Ali posle tog vremena ja Navuhodonosor podigoh oči svoje k nebu, i um moj vrati mi se, i blagoslovih Višnjeg, i hvalih i slavih Onog koji živi doveka, čija je vlast vlast večna i čije je carstvo od kolena do kolena.
I svi stanovnici zemaljski ništa nisu prema Njemu, i radi šta hoće s vojskom nebeskom i sa stanovnicima zemaljskim, i nema nikoga da bi Mu ruku zaustavio i rekao Mu: Šta radiš?
U to vreme um moj vrati mi se, i na slavi carstva mog vrati mi se veličanstvo moje i svetlost moja; i dvorani moji i knezovi moji potražiše me, i utvrdih se u carstvu svom, i doda mi se više veličanstva.
Sada ja Navuhodonosor hvalim, uzvišujem i slavim cara nebeskog, čija su sva dela istina i čiji su putevi pravedni i koji može oboriti one koji hode ponosito. ( knjiga proroka Danila 4. 33 - 37 ).

Kao sto se moze videti iz svedocanstva proroka Danila ovo se ispunilo na caru Navuhodonosoru i spada u proslost.

Ovaj tekst u 4 poglavlju Danilove knjige, i san koji je usnio car Navuhodonosor, se ne odnosi na neka buduca vremena, posto ne postoji ni jedan dokaz da tekst ide u tom pravcu kao sto je to slucaj sa drugim prorocanstvima i prorockim godinama.
Kao primer moze se navesti tekst u 2 poglavlju knjige proroka Danila, gde je car Navuhodonosor usnio san o velikom liku, u 27, 28, 29, i 45 stihu Danilo izricito naglasava da je ovaj san za poslednje vreme.
U Danilu 4 poglavlju to nije slucaj, tekst jasno govori da se taj san iskljucivo odnosi na samog cara Navuhodonosora i njegovo ponizenje u periodu od doslovnih sedam godina, i da se ispunilo na njemu.
Svaki pokusaj da se ovih sedam doslovnih godina koje imaju svoj pocetak i kraj u caru Navuhodonosoru povezu sa drugim prorockim godinama, prorocanstvima, ili istorijskim datumima, je samo ljudsko mudrovanje i izvrtanje biblijskog teksta.
Ne postoji biblijska potvrda da ovih sedam godina treba racunati od neke prorocke ili istorijske godine, niti je data ikakva smernica ili nagovestaj koji bi ukazali da to u ovom slucaju treba uraditi.

Osim toga, vremenska istorijska hronologija pojedinih dogadjaja, onako kako ih tumace Jehovini svedoci, je potpuno pogresna.
Razorenje jerusalima od strane Vavilonaca se dogodio 586 godine pre Hrista, a ne 606 po tumacenju svedoka, to potvrdjuje i istorija i arheoloska otkrica, 605 se odigrala bitka kod Karkemisa gde je Vavilonska vojska porazila egipatsku vojsku pod vodstvom faraona Makaoa.

U Berlinskom muzeju se cuva ploca poznatija kao V.A.T 4956 ( arheoloski nalaz ), koja dokazuje da je Navuhodonosor osvojio Jerusalim 586 godine pre Hrista.

Time cela postavka teorije o 1914 godine pada u vodu, jer gde je osnova pogresna, tu i svi zakljucci izvedeni iz nje padaju u vodu..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Bravo Laki sad to sve treba kopirati i za 1844 po istom aršinu i videti od koga ,svedoci, naučiše matematiku. Zašto trun u tuđem oku a u svom ne balvan? Vidišsvedoci su bar iskreniji pa priznaju ako pogreše a Jelena je nepogrešiva kao i papa pa nemaju šta da priznaju.
Pozdrav i Nikiju da ga ne zaboravim ....šta večeraš Niki...radi zdravlja?
Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bravo Laki sad to sve treba kopirati i za 1844 po istom aršinu i videti od koga ,svedoci, naučiše matematiku. Zašto trun u tuđem oku a u svom ne balvan? Vidišsvedoci su bar iskreniji pa priznaju ako pogreše a Jelena je nepogrešiva kao i papa pa nemaju šta da priznaju.
Pozdrav i Nikiju da ga ne zaboravim ....šta večeraš Niki...radi zdravlja?
Pozdrav.

Da, samo sto prorocanstvo o 2300 dana i noci ima sve potrebne biblijske i istorijske dokaze, a sto se tice Jelene, nije Jelena autoritet vec rec Bozja kojom se i ona sama rukovodila, jer izmedju nje i biblijskog otkrivenja nema nikakve kontradiktornosti..
Ako poznajes definiciju istine, istina je izjava u kojoj nema kontradiktornosti, i koja se zasniva na cinjenicama.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Definicija je tačna ali Jelenino učenje nije po definiciji.
Ni jedan lanac nije dobro naučića već malo čula od ovog malo od onog i tako napravi đus koji je daleko od definicije.
Nije ni bila njena ideja o 1844 kao ni subota ali primila se na tuđe ludosti i dodala još svojih i rodi se nova kompilacija svega samo ne istine.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kakve veze ima naredba Artarkserksa sa 2300 dana i noći ? Samo nastavljate da opravdate greške svojih predhodnika koji su imali čak drugačiji mentalitet od nas. Globalna svest je tada bila drugačija. Greške je teško priznati jer tada ispada da ste govorili laž. Ali bolje je priznati greške nego ih prikrivati. Da se radi o doslovnih 2300 dana vidi se iz dodate reči ( dana i noći ) da je samo ( dana ) onda bi moglo da se govori o proročkim godinama. Što se tiče 1914. god. ta godina kao godina nije toliko bitna. Da li je baš te godina satana zbačen na zemlju ili neke druge oko te godine ? Činjenica je da je te godine svet poludeo. Komentatori koji analiziraju prvi svetski rat govore da je te godine svet poludeo. Mi ne možemo da vidimo satanu kako pada sa neba ali znamo da se veoma razgnevio kad je zbačen na zemlju. Otkrivenje 12.12. Zato veselite se nebesa i vi koji prebivate na njima ! Teško vama zemljo i more jer je đavo sišao k vama i veoma se razgnevio znajući da vremena malo ima.
Da li je polazna 607 god tačna ili je tačna godina bila dvadesetak godina pre ili posle kako god okrenete sedam vremena se završava u našem dobu. Mislim da je očigledno i da se svi slažemo da smo u vremenu kraja. Jer šta je prvi svetski rat za nas nego znak o kom je govorio Isus.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ako si citao prorocanstvo o 2300 dana i noci, videces da polazna tacka za racunanje ovog perioda pocinje od vremena kada ce biti izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida, jer andjeo koji je Danilu objasnjavao ovo prorocko vreme kaze, OD KAD IZIDJE REC DA SE JERUSALIM PONOVO SAZIDA, proci ce toliko i toliko vremena.
Znaci 2300 dana i noci ( prorockih godina ), pocinje da se racuna od tog dogadjaja, a u istorijskom domenu to je 457 kada je car Artakserks izdao zapovest da se Jerusalim sazida.
Andjeo dalje najavljuje u ovom periodu pojavu Mesije, njegovo pozivanje ucenika, smrt na krstu, razorenje Jerusalima 70 godine nove ere, i ubistvo prvomucenika Stefana.
Nastavak ovog prorockog vremena se proteze do 1844 godine kada je po andjelovim recima otpocelo ciscenje nebeske svetinje, odnosno nebeski istrazni sud, koki ce e okoncati Hristovim drugim dolaskom u slavi.
Tu nema nikakve greske...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako si citao prorocanstvo o 2300 dana i noci, videces da polazna tacka za racunanje ovog perioda pocinje od vremena kada ce biti izdata zapovest da se Jerusalim ponovo sazida, jer andjeo koji je Danilu objasnjavao ovo prorocko vreme kaze, OD KAD IZIDJE REC DA SE JERUSALIM PONOVO SAZIDA, proci ce toliko i toliko vremena.
Znaci 2300 dana i noci ( prorockih godina ), pocinje da se racuna od tog dogadjaja, a u istorijskom domenu to je 457 kada je car Artakserks izdao zapovest da se Jerusalim sazida.
Andjeo dalje najavljuje u ovom periodu pojavu Mesije, njegovo pozivanje ucenika, smrt na krstu, razorenje Jerusalima 70 godine nove ere, i ubistvo prvomucenika Stefana.
Nastavak ovog prorockog vremena se proteze do 1844 godine kada je po andjelovim recima otpocelo ciscenje nebeske svetinje, odnosno nebeski istrazni sud, koki ce e okoncati Hristovim drugim dolaskom u slavi.
Tu nema nikakve greske...

Čekaj prijatelju zašto zbunjivati iovako zbunjen narod. Naredba Artakserksa za izgradnju Jerusalima je polazna tačka za računanje sedamdeset nedelja , dolazak Mesije. Danilo 9.24-27. i ne dovodi se u vezu 2300 dana i noći.

Natrag