hahaha
baumasteru,imas za prijatelja i poulbustera,osim gerice,a uskoro ces se izmiriti i sa tvojim drugarom nikeprodajom.
Poulbuster ne budi tako smesan.
Pun si predrasuda ,pa nista ne citas sta ti pisem,a pisem ti srpski,da me svi Srbi razumeju.
Ponovicu samo za tebe jer si ti specijalac.
JS su ljudi,nisu Bog koji ne gresi (mada ce se i tu naci kriticari i reci kako cak i Bog gresi).
Kada su Rasel i njegova ekipa poceli da proucavaju Bibliju,poceli su ,zato je je nesto opasno SMRDELO u tom vasem hriscanstvu,a smrdi i dan danas.Oni u tome nisu bili jedini.To je pocelo negde oko 15 veka nase ere,prvo sa biblijskim prevodom Wilklifa,pa kasnije sa Luterom itd,itd...
Kao i mnogi u tadasnjem vremenu i Rasel i njegova ekipa su slavili Bozic,uskrs,novu godinu,krst ,ocekivanje da ce bas 1914 biti kraj sveta i ko zna sta vec jos.Oni su uspostavili temelj organizacije koja se tek polovinom 20 veka nazvala Jehovini svedoci.
Kao sto vidis ,ili vidite ti i tvoji specijalci danas JS ,ne slave ni Bozic,ni Uskrs ni mnoge druge gluposti koje je ta ekipa Rasela slavila.
Rasel je sa svojom ekipom stavio Bibliju iznad verskih predrasuda.Proucavajuci je odbacivane su lazne i bogohulne nauke.
JS su kao dobro oragnizovan tim naucnika.
Prisvajaju NOVA saznanja,a odbacuju Stara koja su bila plod sujeverja i verskih predrasuda.
Neke stare stvari,ako su dobre i ispravne zadrzavaju.,a sve ostale koje su lose i bogohulne odbacuju.
To sto si pisao za 1914 i 1975 je TRLA BABA LAN
Ova tema je pisana samo za pismene da se vidi kako se doslo do izracunavanja 1914 godine.
Tako da nepismeni ne mogu razumeti odgovor.
Ali da ti ipak dam odgovor za moje ocekivanje od 1914godine.
O tome danu i casu niko ne zna,cak ni sam Isus Hrist.To zna samo njegov otac Jehova Bog.
Marko 13:39
A o danu tom ili o času niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac.
Ako se zna da postoje ljudi koji danas zive 120 godina,koje godine su oni rodjeni????
Zar se danasnjom medecinom ne produzava ljudski vek?Ko je danas najstariji covek na svetu,koliko godina ima?
U skladu sa tim ,ako bi na generaciju od 1914 dodali 120 godina,ispalo bi da je neka krajnja godina 2034.
Evo naprimer ja ti kazem da ce velika nevolja biti do 2034.
A,ako i ne bude bila ,to znaci da sam ja imao nerealna ocekivanja.
Mnogi su gledajuci u godine i ocekujuci veliku nevolju ODUSTALI od Jehove,mozda si i ti od takvih...
Zato je vec neko vreme stav JS,da se vise ne osvrcemo na tu godinu i da se drzimo hriscanskog ponasanja.
Seti se kako su svi sem 12 ostavili Iusa Hrista.Nisu razumeli,ali su ostali uz njega,mada je Juda Iskariotski bio iz koristi.
A sad,ako sam te ovim opismenio,postavi neko pitanje koje te buni kako se doslo do te 1914 godine.
Merodavno ucenje JS je da se te 1914 godine zbacio sotona sa neba i da od te godine pocinje vreme velikih muka za zemlju,a to je izbijanje I svetskog rata.
Cak nekih 20 godina pre 1914 ,ukazivalo se na nju kao KLJUCNU Godinu za hriscane i zemlju.
I obistinilo se.Pocelo je nesto na "SVETSKOM "nivo,do tada nevidjeno....