1914 godina i Jehovini Svedoci

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Mnogi ocekuju da Isusov dolazak bude doslovno vidljiv,da ga licno vide u zemaljskom telu,jer se nebesko telo ne moze videti.!!!
Dela apostolska 1:11
[SUP]11[/SUP] Koji i rekoše: Ljudi Galilejci! Šta stojite i gledate na nebo? Ovaj Isus koji se od vas uze na nebo tako će doći kao što videste da ide na nebo.
NW 11 и рекла: „Људи Галилејци, зашто стојите и гледате у небо? Овај Исус који је од вас узет на небо доћи ће[FONT='Arial Unicode MS', Helvetica, 'Lucida Sans Unicode', sans-serif] н[/FONT]а исти начин као што сте га видели да одлази на небо[FONT='Arial Unicode MS', Helvetica, 'Lucida Sans Unicode', sans-serif].“[/FONT]
[FONT='Arial Unicode MS', Helvetica, 'Lucida Sans Unicode', sans-serif]Ovo ne znaci da ce doci u istom zemaljskom telu.,vec o postupku odlaska-dolaska.[/FONT]
[FONT='Arial Unicode MS', Helvetica, 'Lucida Sans Unicode', sans-serif]Kako ce ga videti ako je "nevidljiv"? jeste logicno pitanje ,ali evo i odgovora.[/FONT]
[FONT='Arial Unicode MS', Helvetica, 'Lucida Sans Unicode', sans-serif]Da bi ovo razumeli pogledajmo jos nekoliko "necijih"dolazaka na zemlju.[/FONT]
[FONT='Arial Unicode MS', Helvetica, 'Lucida Sans Unicode', sans-serif]2.Moj 19:9[/FONT]
[SUP]9[/SUP] A Gospod reče Mojsiju: Evo, ja ću doći k tebi u gustom oblaku, da narod čuje kad ti stanem govoriti i da ti veruje do veka. Jer Mojsije beše javio Gospodu reči narodne
3.Moj 16:2
[SUP]2[/SUP] I kaza Gospod Mojsiju: Reci Aronu, bratu svom, da ne ulazi u svako doba u svetinju za zaves pred zaklopac koji je na kovčegu, da ne pogine, jer ću se u oblaku nad zaklopcem javljati.
4.Moj11:25
[SUP]25[/SUP] I Gospod siđe u oblaku i govori k njemu, i uzevši od duha koji beše na njemu metnu na onih sedamdeset ljudi starešina; i kad duh dođe na njih, prorokovahu, ali više nikad.
Ako shvatimo doslovno videlo bi ga svako oko?
Dal mogu istovremeno da ga vide onaj u Australiji,i onaj u Kanadi?,svako da ne mogu.
1.Moj11:7
[SUP]7[/SUP] Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.
2.Moj3:8
[SUP]8[/SUP] I siđoh da ga izbavim iz ruku misirskih, i da ga izvedem iz one zemlje u zemlju dobru i prostranu, u zemlju gde mleko i med teče, na mesto gde su Hananeji i Heteji i Amoreji i Ferezeji i Jeveji i Jevuseji.
Sve ovo sigurno nije bilo doslovno silazenje sa neba na zemlju.
Bilo bi nesto slicno kada bi avioni ne bi leteli vec bi isli kopnenim putem.....
Pitajmo se zasto bi Isus ikada vise dosao u nekom ljudskom telu????
Znamo da je svoje ljudsko telo prineo svome Ocu jednom za svagda.
Ako ima jos pitanja u vezi ovoga slobodno pitajte.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Dobro kad ste raspoloženi da razjašnjavate recimo meni duhovnom slepcu koji ne vidi ništa pa mora da pita, ajde neka bude tako..pitanje za RISA : Ako se Isus neće ponovo pojaviti u telesnom obliku kao čovek kako onda može da pije vino jer koliko mi je poznato duhovi ne piju vino sad pročitaj ovaj stih. Luka 22.17. Jer vam kažem da neću piti vino od roda vinagradarskog dok ne dođe carstvo nebesko. Carstvo nebesko još nije došlo a kad dođe Isus je rekao da će opet okusiti vino. Inače imaju dokazi da je REČ bio u telesnom obliku nekoliko puta pre Isusa. Osim toga rekao je da nam ima još puno da priča smatram da je najbolji pristup ljudima da se opet pojavi u telesnom obliku. Jovan 16.12.Naravno da bi uspostavio red na zemlji to ne može uraditi dok je u telesmom obliku ali kad uspostavi određeni red tada će se kako govore ovi stihovi pojaviti u telesnom obliku.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Dela 1: 10, 11 I dok su netremice gledali kako on odlazi na nebo, gle, dva čoveka stadoše kraj njih u bijeloj odeći i rekoše im: "Galilejci, što stojite i gledate u nebo ? Ovaj Isus koji je od vas uznesen na nebo isto će tako doći kao što ste videli da odlazi na nebo."
1. Јов. 3 : 2 Љубазни! Сад смо деца Божија, и још се не показа шта ћемо бити; него знамо да кад се покаже, бићемо као и Он, јер ћемо Га видети као што јесте.

Brate Ris-e. Ja sam zaista čuo na bazi navedenih stihova 3 tumačenja, a možda ih ima još:

1 - Da je Hrist već došao u dugovnom telu, što znači da se ne može videti;
2 – Da Uopšte neće doći nikada jer je Bog duh i ne može se ni spoznati niti videti;
3 – Da Hrist tek treba doći i da će ga ugledati svako oko na Planeti. Jer će to biti događaj iznad svih događaja i prenosiće ga čitava Planeta, ili će Njegovo pojavljivanje biti takvo da će ga i svako oko videti na nebu.

Ja sam zastupnik 3-će teorije, jer se iz prethodna dva stiha to jasno može zaključiti. A koji zaključuju drugačije zaključuju tako na svoju pogibao! Jer još puno stihova govoti o vidljivom Histovom dolasku i znacima pred Njegov II dolazak koji se još nisu obestinili, ali se da primetiti da su ovo poslednji dani. Poslednji u smislu veka, a ne godine ili dana. Znači 21 vek je zasigurno poslednji. Jer ovo i po naučnim saznanjima ne može trajati još 80 ili 90 ili 100 godina.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Peka je postavio odlicno pitanje.
Kako ce to Isus da ponovo pije vino sa svojim ucenicima,ako bude nevidljiv......?
Kao prvo i osnovno razmisljaj malo i sam svojom glavom,naravno sve u skladu sa onim sto si dosada naucio.
kao drugo,sto se mene licno tice ,ne bi imao nista protiv da Isus uzme neko ljudsko telo i da doslovno pije vino sa ljudima...
Hmmm,nadalje nakon uskrsenja ,u toku 40 dana dok je uzimao druga ljudska tela, on je i jeo i pio sa svojim ucenicima....
Heeeej,ali to je sve nebitno,promasena je tema.
Ova tema sluzi da razjasni istorijski i matematicki 1914 godinu...

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Hmmm,nadalje nakon uskrsenja ,u toku 40 dana dok je uzimao druga ljudska tela, on je i jeo i pio sa svojim ucenicima....

Nakon uskrsenja je zajedno sa učenicima jeo hleb i ribu ali nije pio vino.. nađi gde piše da je pio vino nakon uskrsenja . Kada je razapet naterali su ga da okusi malo pića sa sunđera ali to nije bilo vino nego neka vrsta sirćeta koje su rimski vojnici pravili. I ovo je tema koja je vezana za 1914 jer govori o Hristovom drugom dolasku. Parusija ili prisutnost je jedno a Hristov dolazak je nešta drugo.
I još nešta u vezi teologije Č.T. Rasela. Po njemu Isus je prisutan od 1914. a iste te godine je zbačen satana na zemlju. Pa ako je zbačen satana te godine onda je prisutan satana a ne Isus, zar to nije apsurd.
Te demonske sile su prisutne od pantiveka ali dolazi jedan period kada će svu svoju snagu usmeriti samo na zemlju i to mora biti kratak period inače bi nas nestalo. Imam osećaj da je samo jedan broj od ukupnog broja demona ograničen na zemlju i to oni koji su sišli pred potop. Ostali kad budu zbačeni ostaće samo 3.5. god. pred armagedon i onda u tartar na 1000 god.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Peko
Sto se tice isusa ,mozes biti uvern da je i jeo i pio sa svojim ucenicima u toku 40 dana nakon uskrsenja.
Kako moze da jede,a da ne pije????
Ne mislis valjda da su samo vodu pili?
Pio,nepio za nas je nebitno.
Ali idemo redom.
1914 godine je zbacena satana na zemlju,i tada nastupa veliki "JAO "za sve stanovnike planete zemlje i to se i dan danas desava.
Otkrivenje 12:12
[SUP]12[/SUP] Zato veselite se nebesa i vi koji živite na njima. Teško vama koji živite na zemlji i moru, jer đavo siđe k vama, i vrlo se rasrdio, znajući da vremena malo ima
Isus je prisutan jer vlada usred svojih neprijatelja.
Psalam 110:2
[SUP]2[/SUP] Skiptar sile daje ti Gospod sa Siona: vladaj sred neprijatelja svojih.
On to radi preko svoh sledbenika koji izvrsavaju njegova uputstva.
Pre unistenja zlih ljudi sprovodi se delo obavestavnja svih ljudi o Jehovinim namerama,putem propovedanja sistemom koji je Isus Hrist uspostavio u I veku nase ere.
Matej 24:14
[SUP]14[/SUP] I propovediće se ovo jevanđelje o carstvu po svemu svetu za svedočanstvo svim narodima. I tada će doći posledak

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nisi trebao preskočiti 1918. kad je obustavljeno delo propovedanja i kad su neki članovi Jehovinih svedoka bili u zatvoru negde oko navodno tri godine. I da je o tom događaju pisao Danilo pre dve i po hiljade godina i otkrivenje takođe. Naime gde se god spominje 1260 dana i tri i po vremena u bibliji ukazuje se na taj događaj kad su pojedini članovi Jehovinih svedoka bili u zatvoru od polovine"1918 do 1922" pod znacima navoda. Ris, staloženo da ti kažem.......meni se čini da ovo poprilično zalazi u zonu bezobrazluka.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Nije neki, već samo dvojica JS. A to se lepo vidi iz stiha :
Откровење 11,3 И даћу двојици својих сведока, и прорицаће хиљаду и двеста и шездесет дана обучени у вреће.
Jer zatvorsko odelo je ustvari vreća ! To je pravilno tumačenje ovog stiha.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Dobro, vreća je zatvorsko odelo a ko su bili ta dva svedoka o kojim govori biblija hiljadama godima ? Ruterford i ko još iz tog perioda ? Ne budite smešni ! Ova dva svedoka su poslati od Boga ( poslati ) znači da nisu bili među ljudima Otk.11.3. Oni imaju moć kakvu nemaju obični ljudi Otk. 11.6.Oni još nisu došli jer treba da se pojave pred vreme kraja. Setite se Sodome i Gomora kada su dva anđela u telu ljudi krenuli i uništili te gradove, istorija se ponavlja ali u većem obimu. U vezi ova dva svedoka je zanimljivo da će njihova tela videti svi ljudi na zemlji a to je moguće jedino preko savremenih medija Otk. 11. 9. itd.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Epa, pitaj lepo JS, i oni će ti objasniti i dokazati ovo što sam ti ja rekao. Da se Otkr. 11,3 odnosi na 2 JS koji su 3,5 godina prenosili dobru vest dok su bili u zatvoru, početkom prošloga veka! I to je tačno za šta možeš dobiti potvrdu od KS!
Pitao sam ih ja za ta dva imena i prezimena, ali meni neće da kažu. Rećiće mi kada postanem JS.

Natrag