1914 godina i Jehovini Svedoci

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ja moram da kazem svima da ste promasili temu.
Tema je vezana za dokazivanje 1914 godine,ispunjavanja 7 vremena iz Danilovog prorocanstva ,
a tek kasnije i kao godine Isusovog ustolicenja ne nebu i zbacivanja satane sa neba na zemlju.
A ovo o prepoznavanju Isusa.....
Miko veoma si lepo objasnio Sardiju,da su ucenici mogli da raspoznaju Isusa tek po nekom znaku koji bi ih asocirao na njega.
A sto se tice dogadjaja na Galilejskom moru,Jovan ga je prepoznao nakon vajdenja ribe iz mora,rekao je Petru koji se odmah obuko kosuljom,a nema sumnje da su to isto culi i ostali"ribari"
Vise o tome na novoj temi...
:give_r:

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
[FONT=&quot]
Ne postoje dva razlicita prepoznavanja Hrista. Svi koji su ga videli, pre ili posle perpoznali su ga.Neki su Ga prepoznali po glasu, drugi po cinu blagosiljanja hlema, Toma po oziljcima na rukama i rebru.Kao sto videimo ne postoji samo jedan nacin kako su ga mogli prepoznati, nego vise nacina, ali svi su Ga jednako pepoznali.Neko je gore spomenuo Lazarevo vaskrsenje. Ono se ne moze uzeti za objasnjenje ovoga pitanja,jer Lazar je vaskrsao u istom telu u kome je umro, SMRTNOM, i posle izvesnog vrtemena ponovo je umro_On nije doziveo preobrazenje niti je dobio besmrtno telo.
[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT]
Analiziraj moje postove na ovu temu pa ćeš se uveriti da ja nisam govorio o DVA RAZLIČITA PREPOZNAVANJA Isusa posle vaskrsenja, već sam govorio o DVA ZNAČAJA ZA NAŠ HRIŠĆANSKI ŽIVOT. I istako sam evharistiju i neprepoznavanje Hrista. Jer u Bibliji puno toga nema bukvalni značaj – već je dato u simbolima, pričama..........
Evo imaš moje postove pa pokaži u kom sam ja govorio o dva načina prepoznavanja Hrista.

A i dao sam ti stihove u kojima se vidi da su Ga odmah prepoznali:
[FONT=&amp]
Матеј 28:[/FONT]
[FONT=&amp]9[/FONT][FONT=&amp] А кад иђаху да јаве ученицима Његовим, и гле, срете их Исус говорећи: Здраво! А оне приступивши ухватише се за ноге Његове и поклонише Му се. [/FONT][FONT=&amp]16 , 17 [/FONT][FONT=&amp]А једанаест ученика отидоше у Галилеју у гору куда им је казао Исус. И кад Га видеше, поклонише Му се[/FONT][FONT=&amp]; а једни[/FONT][FONT=&amp] посумњаше.[/FONT]

Tako da ja i dalje tvrdim u moje izneto, a evo stih broj 17 c ([FONT=&amp]а једни[/FONT][FONT=&amp] посумњаше.[/FONT]) govori da su posumljali u Njegovo vaskrsenje a ne u Njegov lik, jer u isto vreme su sa njima bili i učenici koji su ga odmah prepoznali!

A i jedan stih koji objašnjava zašto Ga nisu prepoznali:
[FONT=&amp]
Марко 16 : 12 - 15 [/FONT]
[FONT=&amp] А потом јави се на путу двојици од њих у другом обличју, кад су ишли у село.[/FONT][SUP][FONT=&amp]13[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И они отишавши јавише осталима; и ни њима не вероваше.[/FONT][SUP][FONT=&amp]14[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А најпосле, јави се кад њих једанаесторица беху за трпезом, и прекори их за њихово неверје[/FONT][FONT=&amp] и тврђу срца што не вероваше онима који су Га видели да је устао;[/FONT][SUP][FONT=&amp]15[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И рече им: Идите по свему свету и проповедите јеванђеље сваком створењу.[/FONT]

Stih broj 15 ([FONT=&amp]А потом јави се на путу двојици од њих у другом обличју, кад су ишли у село.[/FONT]) – zato što se nije javio u istom obličju u kom je i uznet na nebo. Hrist se može javiti u više oblika. Anđeooskom, kao Mihael arhanđeo...............

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Tema je vezana za dokazivanje 1914 godine,ispunjavanja 7 vremena iz Danilovog prorocanstva ,
a tek kasnije i kao godine Isusovog ustolicenja ne nebu i zbacivanja satane sa neba na zemlju.
A ovo o prepoznavanju Isusa.....
Miko veoma si lepo objasnio Sardiju,da su ucenici mogli da raspoznaju Isusa tek po nekom znaku koji bi ih asocirao na njega.
A sto se tice dogadjaja na Galilejskom moru,Jovan ga je prepoznao nakon vajdenja ribe iz mora,rekao je Petru koji se odmah obuko kosuljom,a nema sumnje da su to isto culi i ostali"ribari"
Vise o tome na novoj temi...
:give_r:

Apsolutno si u pravu da je tema vezana za dokazivanje 1914-te godine.
Evo iz knjige "Times of the Gentiles" najave HARMAGEDONA 1914 !!!
Zar nisu to lažni proroci?
Mislim da je ovo jedan lep dokaz budući da je to knjiga koju su štampali Jehovoni svedoci :)
Doduše još se tada nisu tako zvali-ime su promenili kasnije da bi valjda malo zametnuli trag.
Rado ću postaviti još takvih dokaza :)
Ima ih još mnooogo.

Jehova12.gif

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

Rise brate, pa dobro znas da 7 vremena, kojs su se na Navuhodonosoru ispunila, nemaju blage veze sa 1914. godinom i da te godine nije Hristos ustolicen niti na nebu, niti je sotona tada zbacen.

Sotona je zbacen definitivno sa neba ona kada je Hristos umro na Krstu, a ne 1914.

Prema tome za sva ta nagadjanja ne postoji Biblijska osnova.

RISE, sta ti kazes na tu izjavu koju je izneo Poelbuster iz knjige Vreme neznabozaca?
Kako ti objasnjavas tu i mnostvo drugih takvih izjava?
Autor se poziva na DOKAZE na kojim a se temelji njegova izjava, a ono eto svi smo svedoci
ona bese lazna.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
poulbuster
Dragi moj poulbuster....
sto ne napisa da u to vreme kad je izasla ta knjiga....
da su pisci te knjige slavili krst,uskrs,bozic,da su pusili.......
Da si procitao bar malo sa razumevanjem ono sto sam pisao ne bi spamovao ovu temu.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
poulbuster
Dragi moj poulbuster....
sto ne napisa da u to vreme kad je izasla ta knjiga....
da su pisci te knjige slavili krst,uskrs,bozic,da su pusili.......
Da si procitao bar malo sa razumevanjem ono sto sam pisao ne bi spamovao ovu temu.

Rise
Dragi moj Rise

Baci pogled na naslov teme :1914-ta godina i Jehovini svedoci.
Zar je spamovanje postaviti knjigu koju su objavili Jehovini svedoci u kojoj se kaže da je kraj 1914???

Da te podsetim ,pisce te knjige po učenju Kule stražare je nakon što je pregledao sve religije izabrao Isus 1919 za božiju organizaciju na zemlji ,jel tako?

Koje kriterijume je imao Isus?
Izabrao je organizaciju koju je osnovao čovek kome je suđeno zato što je prodavao "čarobno seme"pšenice.
Šta su to sve radili Jehovini svedoci pa da ih izabere?
Zamisli u to vreme su obožavali krst koji Jehovini svedoci sada mrze i uništavaju(samo probaj da kažeš da se to ne traži od JS)pa jel to bio kriterijum da ih izabere?
Da si ti išta pročitao sa razumevanjem što sam postavio(i sve iz knjiga tvoje Kule stražare) odavno bi uvideo da sotona lično njome upravlja.

PS
Spamovanje teme bi bilo da sam napisao
Jesi li ti NORMALAN...Ti bre lazes cim zines ,ko da te CIA,ili NATO obucio.

http://serbianforum.org/religija/67090-jehovini-svedoci-148.html#post865724

Koliko ovakvih reči si mi uputio?Da li znaš?
I sve to zbog koga?
Kule stražare i njene istine?

Pa šta misliš zašto te molim da proverimo tu "istinu"?
Da li sam ikada tebe lično uvredio kao što si ti mene?
Jesam rekao za Kulu stražaru da je vodi sotona jer sam u to ubeđen.

Ali te nisam nazivao lažovom.Znaš zašto sam pokrenuo temu o "Zloglasnom progonitelju Kule stražare"?
Zato što su postovi Jehovinih svedoka većinom kao i tvoji .Samo vređate a nemate nikakvih argumenata.
A da li si primetio da se tema zove "progonitelj Kule stražare" a ne progonitelj Jehovinih svedoka?

Drago mi je da ljudi čitaju naše postove.Neka se samo uvere kako izgleda "duhovni raj" u kome žive Jehovini svedoci.
Gde je svaka druga reč "LAŽEŠ" ili "ti nemaš pojma o Bibliji".

Pregledajte ljudi sve što su na ovom ali i na drugim forumima pisali Jehovini svedoci.
Upoznajte ih.
Zamislite taj svet u kome bi postojala samo ova religija .
Da li ste čitali Orvelovu 1984?
Tako bi izgledao i svet Jehovinih svedoka.Takvi ljudi bi vas "teokratski"vodili!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Poulbusteru
Poenta ove teme je da se pokaze nacin kako se doslo do 1914 godine,a ne sta ce se te godine dogoditi!!!

Ako si ovo razumeo,super,a ako nisi pojasnicu ti jos jednom.
Carls Rasel koji je predvodio malu grupu ljudi koji su resili da sami,istraze Bibliju,mimo pape i svih ostalih fundamentolaca,dolazi prvi do 1914.godine.Dosao je uporedjujuci biblijsku istoriju.Do te godine je dosao negde krajem 19 veka.Ocekivao je da ce se tada desiti Harmagedon,ali to se nije desilo,vec se ispunilo prorocanstvo o zbacivanju sotone s neba na zemlju,i pocetak kraja ljudske vladavine,sa prvim svetskim ratom 1914.godine.
Svako ima prava na svoja ocekivanja ,ali i on.On tada nije razumeo sta je otkrio,ali otkrice je bilo veliko.1914 godine su se zavrsila 7 vremena iz prorocanstva proroka Danila.

U ovoj temi to sam dokazao i biblijski i matematicki,pa ako ti nesto nije jasno u vezi toga,slobodno pitaj.
:bafghjd:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji prorocanstvo o 7 vremena u smislu buducnosti kako tumace JS.

U samoj knjizi proroka Danila pise da se prorocanstvo o sedam vremena odnosi i da se ispunilo na samom caru Navuhodonosoru, gde je njemu licno oduzeto carstvo i da je to vreme proveo u sumi medju divljim zivotinjama kao pustinjak, a da mu je zatim posle tog perioda vracen polozaj, i da je priznao da je Bog u koga veruje Danilo istiniti Bog..

To prorocanstvo nema veze sa buducnoscu, pa prema tome svi zakljucci izvedeni iz toga su pogresni.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac,Lodikejac,Laodikejac....
kako samo tako brzopleto odgovaras....
Danilovo prorocanstvo nije bilo samo jednokratnona Navuhodonosoru.
Da bi ti pomogao da razumes,seti se od kada su neznabosci vladali Jerusalimom?Od njegovog pada pod Navuhodonosora,zar ne?
Govoreci o buducim dogadjajima Isus je kazao da ce se Jerusalim gaziti dok se ne ispune VREMENA neznabozaca.
Luka21:24
[SUP]24[/SUP] I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svim narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca.
Vidimo da u isusovo vreme ta vremena jos nisu bila zavrsena.
Nije se radilo o 7 GODINA,vec o 7 VREMENA.
Dela ap.3:21
[SUP]21[/SUP] Kog valja dakle nebo da primi do onog vremena kad se sve popravi, što Bog govori ustima svih svetih proroka svojih od postanja sveta.
To je bilo drugo ispunjenje obaranje drveta na 7 vremena.To drvo je pretstavljalo i Jehovino carstvo u Jerusalimu,koje je Bog dozvolio Navuhodonosoru da posece.Ostao je samo okovan panj sa zilama
odatle ce iynici iydanak,Isus Hrist prema Isaiji 11:1
[SUP]1[/SUP] Ali će izaći šibljika iz stabla Jesejevog, i izdanak iz korena njegovog izniknuće.
Stvarnos prevod pise ovako:
Isklijat će mladica
iz panja Jišajeva, izdanak će izbit' iz njegova korijena.
Verovatno pretpostavljas da se to odnosilo na Isusa.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da upravo je to problem svedoka o kome sam govorio.

Spojio si dva teksta koji nemaju nikakve dodirne tacke da bi dokazao svoju teoriju.

Evo svako moze procitati ovaj tekst i doneti zakljucak da li se tu radi o vremenskom prorocanstvu, ili se ovo iskljucivo odnosi na samog cara Navuhodnosora:

4:10 A utvara glave moje na postelji mojoj beše: Videh, gle, drvo usred zemlje, i visina mu velika.
4:11 Drvo beše veliko i jako, i visina mu dosezaše do neba, i viđaše se do kraja sve zemlje.
4:12 Lišće mu beše lepo i rod obilat, i na njemu beše hrane svemu, zverje poljsko odmaraše se u hladu njegovom, i na granama njegovim stanovahu ptice nebeske, i od njega se hranjaše svako telo.
4:13 Videh u utvarama glave svoje na postelji svojoj, i gle, Stražar i Svetac siđe s neba.
4:14 Povika jako i reče ovako: Posecite drvo, i okrešite mu grane, pokidajte mu lišće i razmetnite mu rod; neka pobegnu zveri ispod njega i ptice s grana njegovih.
4:15 Ali panj sa žilama ostavite mu u zemlji, u okovima gvozdenim i bronzanim u travi poljskoj, neka ga kvasi rosa nebeska i deo da mu je sa zverjem od trave zemaljske.
4:16 Srce čovečje neka mu se promeni, i srce životinjsko neka mu se da, i sedam vremena neka prođe preko njega.
4:17 To su odredili stražari i izrekli sveti da bi poznali živi da Višnji vlada carstvom ljudskim, i daje ga kome hoće, i postavlja nad njim najnižeg između ljudi.
4:18 Taj san snih ja, car Navuhodonosor; a ti, Valtasare, kaži šta znači, jer nijedan mudrac u carstvu mom ne može da mi kaže šta znači; a ti možeš, jer je u tebi duh svetih bogova.
4:19 Tada Danilo, koji se zvaše Valtasar, osta u čudu za jedan sat, i misli ga uznemiravahu. A car progovori i reče: Valtasare, san i značenje mu da te ne uznemiruje. A Valtasar odgovori i reče: Gospodaru moj, san da bude tvojim nenavidnicima, i značenje njegovo neprijateljima tvojim.
4:20 Drvo što si video, veliko i jako, kome visina dosezaše do neba i koje se viđaše po svoj zemlji,
4:21 Kome lišće beše lepo i rod obilan, i na kome beše hrane svemu, pod kojim stanovaše zverje poljsko i na granama mu seđahu ptice nebeske,
4:22 To si ti, care, koji si velik i silan, i veličina je tvoja visoka i doseže do neba i vlast tvoja do krajeva zemaljskih.
4:23 A što car vide Stražara i Sveca gde silažaše s neba i govoraše: Posecite drvo i potrite ga, ali mu panj sa žilama ostavite u zemlji u okovima gvozdenim i bronzanim u travi poljskoj, da ga kvasi rosa nebeska, i sa zverjem poljskim neka mu je deo dokle sedam vremena prođe preko njega,
4:24 Ovo znači, care, i ovo je naredba Višnjeg koja će se izvršiti na mom gospodaru caru:
4:25 Bićeš prognan između ljudi, i sa zverima ćeš poljskim živeti, i hraniće te travom kao goveda, i rosa će te nebeska kvasiti, i sedam će vremena proći preko tebe dokle poznaš da Višnji vlada carstvom ljudskim i daje ga kome hoće.
4:26 A što se reče da se ostavi panj sa žilama od drveta, carstvo će ti ostati, kad poznaš da nebesa vladaju.
4:27 Zato, care, da ti je ugodan moj savet, oprosti se greha svojih pravdom, i bezakonja svojih milošću prema nevoljnima, e da bi ti se produžio mir.
4:28 Sve ovo dođe na cara Navuhodonosora.
4:29 Posle dvanaest meseci hodaše po carskom dvoru u Vavilonu.
4:30 I progovori car i reče: Nije li to Vavilon veliki što ga ja sazidah jakom silom svojom da je stolica carska, i slava veličanstvu mom?
4:31 Te reči još behu u ustima caru, a glas dođe s neba: Tebi se govori, care Navuhodonosore: Carstvo se uze od tebe.
4:32 I bićeš prognan između ljudi, i živećeš sa zverjem poljskim, hraniće te travom kao goveda, i sedam će vremena proći preko tebe dokle poznaš da Višnji vlada carstvom ljudskim i daje ga kome hoće.
4:33 U taj čas ispuni se ta reč na Navuhodonosoru; i bi prognan između ljudi i jede travu kao goveda, i rosa nebeska kvasi mu telo da mu narastoše dlake kao pera u orla i nokti kao u ptica.
4:34 Ali posle tog vremena ja Navuhodonosor podigoh oči svoje k nebu, i um moj vrati mi se, i blagoslovih Višnjeg, i hvalih i slavih Onog koji živi doveka, čija je vlast vlast večna i čije je carstvo od kolena do kolena.
4:35 I svi stanovnici zemaljski ništa nisu prema Njemu, i radi šta hoće s vojskom nebeskom i sa stanovnicima zemaljskim, i nema nikoga da bi Mu ruku zaustavio i rekao Mu: Šta radiš?
4:36 U to vreme um moj vrati mi se, i na slavi carstva mog vrati mi se veličanstvo moje i svetlost moja; i dvorani moji i knezovi moji potražiše me, i utvrdih se u carstvu svom, i doda mi se više veličanstva.
4:37 Sada ja Navuhodonosor hvalim, uzvišujem i slavim cara nebeskog, čija su sva dela istina i čiji su putevi pravedni i koji može oboriti one koji hode ponosito. ( knjiga proroka Danila 4 poglavlje ).

Natrag