1914 godina i Jehovini Svedoci

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo jedno pitanje.

Da li je Isusov drugi dolazak, i nada koju Hriscanin treba da ima u Hristov dolazak - kako su Hristos i apostoli i savetovali - demonska nauka?

Razumeo bih da je neko rekao "negiranje Hristovog dolaska je demonska nauka"

Ali nadu u Hristov dolazak i ocekivanje tog casa nazvati "demonskom naukom" je kojestarija.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Samo jedno pitanje.

Da li je Isusov drugi dolazak, i nada koju Hriscanin treba da ima u Hristov dolazak - kako su Hristos i apostoli i savetovali - demonska nauka?

Razumeo bih da je neko rekao "negiranje Hristovog dolaska je demonska nauka"

Ali nadu u Hristov dolazak i ocekivanje tog casa nazvati "demonskom naukom" je kojestarija.

I ja se slazem sa tvojim zakljuckom i dodao bi da je mrznja prema bilo kome demonska nauka,i da se ne zaboravi da su bas jevrejske vodje Isusovog vremena samog isusa prozivali da vrsi cudesna dela uz pomoc Velzevula vladara demona,akaronskog boga...Dakle demoni su za samoga isusa govorili da je on njihov.
Isto tako i danas ovakvi demonski napadi na sve one koji se uzdaju u Hrista Isusa i cekaju na njegovo izbavljenje od ovih demonskih vladara svetskog poretka ,bilo novog ,bilo starog.
U ostalom i sami Jevreji Isusovog doba su ocekivali Hrista ,jer je prorok Danilo takodje prorokovao i o njegovom dolasku na zemlju kao Hrista.ali tesko je to objasniti ljudima koji ne zele cak ni da provere biblijske stihove koji o tome govore,zbog svojih utvrdjenih predrasuda.pa idemo dalje :)

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I ja se slazem sa tvojim zakljuckom i dodao bi da je mrznja prema bilo kome demonska nauka,i da se ne zaboravi da su bas jevrejske vodje Isusovog vremena samog isusa prozivali da vrsi cudesna dela uz pomoc Velzevula vladara demona,akaronskog boga...Dakle demoni su za samoga isusa govorili da je on njihov.
Isto tako i danas ovakvi demonski napadi na sve one koji se uzdaju u Hrista Isusa i cekaju na njegovo izbavljenje od ovih demonskih vladara svetskog poretka ,bilo novog ,bilo starog.
U ostalom i sami Jevreji Isusovog doba su ocekivali Hrista ,jer je prorok Danilo takodje prorokovao i o njegovom dolasku na zemlju kao Hrista.ali tesko je to objasniti ljudima koji ne zele cak ni da provere biblijske stihove koji o tome govore,zbog svojih utvrdjenih predrasuda.pa idemo dalje :)

Ipak vi ne verujete u njegov dolazak kako pise...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prorok Danilo je racunao vreme Mesijinog dolaska, to znaci da je Danilo bio sektas i mason..

Sta mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ipak vi ne verujete u njegov dolazak kako pise...
Ja ti lepo napisah,ali ti kao da ne citas .
Prorok Danilo je prorekao Isusov dolazak na zemlju,pa isto tako i kad ce isus povratiti carstvo nad izraelom.
takodje sam isus je rekao da ce biti uz svoje ucenike sve dane do kraja sistema.
Seti se samo kolko se puta pojavljivao apostolima?Jel im se pojavljivao i nakon 40 dana?Ima li neki problem?
O kom dolasku pricamo?
Ja ti pricam na ovoj temi kako je vlast neznabozaca trajala 7 vremena ,tj 2520 godina ,a ti se prebacujes na drugu temu o drugom isusovom dolasku....?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Prorok Danilo je racunao vreme Mesijinog dolaska, to znaci da je Danilo bio sektas i mason..

Sta mislite o tome?

Mislimo da psihijatrije ne rade svoj posao.
Što se tiče Danila ništa on nije znao o vremenu kad će šta biti već mu Bog otkri.
ALI,to je proroštvo da bi se prepoznalo gde i kad stiže Mesija dok za dolazak Cara nam NIJE dato vreme i zato svaki pogađač datuma ne sluša niti veruje Bogu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je uvek otkrivao, i to cini i danas.

Prorok Danilo nije pravilno razumeo sve pojedinosti, i zato mu ih je sam Bog objasnio.
Tako Bog cini i danas.
Covek moze pogresiti u rasudjivanju, ali ga Bog upucuje na pravilno razumevanje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja ti lepo napisah,ali ti kao da ne citas .
Prorok Danilo je prorekao Isusov dolazak na zemlju,pa isto tako i kad ce isus povratiti carstvo nad izraelom.
takodje sam isus je rekao da ce biti uz svoje ucenike sve dane do kraja sistema.
Seti se samo kolko se puta pojavljivao apostolima?Jel im se pojavljivao i nakon 40 dana?Ima li neki problem?
O kom dolasku pricamo?
Ja ti pricam na ovoj temi kako je vlast neznabozaca trajala 7 vremena ,tj 2520 godina ,a ti se prebacujes na drugu temu o drugom isusovom dolasku....?

Ne prebacujem te na drugu temu , jer mi o dolasku i pricamo, vama je dosao ''nevidljivo'' 1914. a doci ce opet i to ''nevidljivo'', tako sto ce ''obratiti svoju paznju na zemlju'' i uspostaviti kraljevstvo.
Pitam ja tebe sada, gde u bibliji pise o 2 dolaska , a mi imamo samo ''jedan drugi dolazak''.

Na kraju da te pitam, sta ovde apostol kaze da ce Isus uraditi kada ''BUDE PRISUTAN'':

''Osudiste, ubiste pravednika, i ne brani vam se... Trpite dakle, braćo moja, DO GOSPODOVE PRISUTNOSTI''
(Jakov 5,7.8),

-Jel to znaci da posle 1914. godine vise necemo morati da ''iskazujemo strpljenje'' prema onima koji nas ''progone i ubijaju''??? Jel se to desilo? Jel vidis da se ta rec ''parousija'' koristi da ukaze na KRAJ SVEG ZLA!?

Poslednja izmena:
Natrag