Tehnokratija, NWO, Covid i vera..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ni slučajno nisam mislio da ću promijeniti odnos prema istini, kada sam napisao da ću potpuno promijeniti odnos prema Jovanu.

Nisam to ni sumnjao. Moja se opaska odnosila na to da ih ne smemo ignorirati.

A ignorišemo ih. Prelati ih ignorišu, samodovoljno verujući da je dovoljno da poznaju Istinu i da Kristu pripadaju.

A to nikako nije dovoljno, jer nakot sina pogibli, nakot Samaelov upravo to i koristi da krade duše.

Cionistički nakot "židova koji to nisu" (Miroljuba je glavačke iz ureda izbacio glavni rabin za Srbiju) se predstavlja kao nekakvi "Biblijski pravoslavci" - očekujem da uskoro čujem o postojanjnu nekaqkvih "Biblijskih Katolika" (što me iskreno ne bi začudilo, nakot kamenom u glavu udarene vračare iz Maine-a je spreman na sve) , svojim otrovom zagađuju svaki vid javnog delovanja, sa svojih "predikaonica" nas koji ih i ne diramo "sinovima kurve" nazivaju, ljudima koji o Kršćanstvu malo znaju nude sebe kao nekakve "proroke" i "sveznalice" vešto kombinujući New Age magijašenje (veganstvo i slične debilnosti) s mlataranjem Biblijom... I prelati, naši prelati (bilo Katolički, bilo Pravoslavni), ćute. S ambona se ne čuju upozorenja, nakot sektaški nam nije na usnama, a ovo vreme kada sinovi pogibli, arogantni plod upravo istog duha koji vodi bezumnike sektaške, im daje poleta da love duše i od Krista ih otimaju nudeći uvijeno u mlataranje ukradenim i silovanim Pismom, samog sotonu...

Nismo dakle pozvani da svoje bližnje, stado nam povereno (svi smo makar i nemali Sveti Red, "kraljevsko svećenstvo", svi smo apostoli, svi smo psi ovčari, te ovčinjak Kristov) moramo čuvati. Posebno od onih koji se, uvijeni u "jagnjeću kožu" kevću i laju nudeći plodove svojih sotonom posednutih umova kao Evanđelje...

Ukoliko li zaćutimo i pustimo bezumnike da duše kradu, pitat će nas Gospodin zašto smo ćutali kada ćutanju mesta bilo nije.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Polako, videćemo postupno.

Što ti znači postupno? Misliš da ćeš "mic po mic" Brumalije - koje su trajale od 24.11 - 17.12. - gurnuti na 25.12. Ne ide, dragi brate Jovane. Kako bi to mogao gurnuti? Misliš, navest ćeš na trenutak kršćane da zažmire, a ti ćeš im onda gurnuti i podvaliti Brumalije pod Božić!? Nemoj brate Jovane tako, nismo mi kršćani baš idioti.


Tačno je što kažeš da formalno se to ne zove Sol. Ali...zašto se zove kratkodnevica(kratak dan)? Ima li neke veze možda sa suncem.

Naravno, ima veze sa suncem, ali nema baš nikakve veze s 25.12. Kao što i oni njihovi praznici u kolovozu, također imaju veze sa suncem, ali baš nikakve veze sa Božićem.

Kao što rekoh ti su upravu da formalnog aspekta. No, da bismo razumeli srž paganizma, moramo shvatiti da se sve "vrti" oko sunca.

Nije istina da se u poganizmu sve vrti oko sunca. Evo ti:

1. Vrhovni bog u rimski bog, bog oluja, groma i munje - Jupiter

2. Otac bogova i bog vremena - Saturn

3. Bog smrti, podzemnog svijeta i tame - Pluton

Možemo ovako u nedogled. Kod Grka ista stvar. Zato, brate Jovane, zašto ovakvim neistinama hraniš um i dušu?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Što ti znači postupno? Misliš da ćeš "mic po mic" Brumalije - koje su trajale od 24.11 - 17.12. - gurnuti na 25.12. Ne ide, dragi brate Jovane.

Pogledaj ovu recimo tvrdnju brate dragi:

"Koliko je datum praznika zavisio od paganske Brumalije 25.decembra..i slavljenja najkraćeg dana u godini i novog sunca..ne može se tačno odrediti", Nova Šaf Hercegova Enciklopedija religioznog znanja, 49.

Šaf Hercog Encikopedija, navodi da su Brumalije padale na 25.decembar.

Naravno, to je usledilo nakon reforme kalendara od vremena Julija Cezara tj. 45.p.n.e Od tada Brumalije padaju na 25.decembar.

Zatim Šaf-Hercog navodi i sledeće:"..dok su hrišćani iz Mesopotamije optužili zapadnu braću za idolopoklonstvo i obožavanje sunca jer su prihvatili paganski praznik kao hrišćanski", ŠH enciklopdija religioznog znanja, str.49

Ovde se radi o hrišćanima iz Mesopotamiije iz IV veka. Ne o protestantima, ovima ili onima.

Kako su hrišćani iz Mesopotamije znali da je 25.decembar dan "obožavanja sunca"?
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Da li je čitao, tačnije da li je shvatio.....

Možemo ovako u nedogled. Kod Grka ista stvar. Zato, brate Jovane, zašto ovakvim neistinama hraniš um i dušu?

Kako zašto, pa zar ne znaš da su ga tako isprogramirali.... "uši mu milovali".... Opasni su oni (Mileritski nakot)

FB_IMG_1637663903401.jpg

Vidi, čak su i Felipea Kayetana Martinesa i Gonsalesa - Čika zaveli za svoju "misiju"....
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.325

Priznala da cjepiva testiraju na djeci – Zašto je Alemka Markotić još na slobodi? – Objavljujemo sablazni video koji graniči s psihopatologijom​

1637814188718.png

Skandalozna i sablazna izjava stožerašice Alemke Markotić prolazi ispod radara u mainstream medijima. Zbog ove izjave se nekad sudilo nacistima. Poslušajmo što ova žena govori.​

“Jako je važno da shvatimo da nitko nikoga sad ne tjera, ali kažu da treba ispitati cjepiva. A na čijoj ćemo djeci ispitati cjepiva. Dakle puno puta smo brojna cijepiva rađena u zapadnim zemljama ispitivana u siromašnim područjima Azije i Afrike. Na sirotinjskoj djeci, na nečijoj djeci se to mora ispitati da bi moje djete bilo sigurno, kad primi. Na čijoj ćemo. Dakle, ovo je prvi put. Ovaj Covid je svašta izvlačio. Neke stvari stavlja u red. Dakle sada se ispituje i na europskoj i na američkoj i na drugoj djeci, a ne samo na afričkoj i azijskoj.”

Kome sada nije jasno što govori Alemka Markotić, neće nikada ni biti, jer osoba koja ne razumije što ova žena priča je doista potkapacitirana.
DIJELITE OVAJ VIDEO SVIMA…




a ja samo velim :" jebem joj mater u usta vještica...treba je spalit na lomači pička joj materina smrdljiva...
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.258
Brumalije jesu deo sunčevog kulta. Još ću pisati o tome.

Slobodno ti fantaziraj i teoretisi. Mene vase teorije ne interesuju.. Nemoj uopste da mi postavljas tu protestantsku propagandu nazovi protestantakih istoricara..

Brumalije i Saturnalije (sam naziv kaze - SATURN) nisu vezane za sunce vec za druge bogove! (Dionisa, Hronosa i Saturna). I to ne mozes ni u najludjoj masti da povezes sa BOGOM SUNCA!

Dakle, problematika je šireg spektra. Polako, sada idemo na tu fazu...za sada smo videli da sunčev kult postoji od davnina u Rimu i da se slavio, imao hramove.

Ti mislis da si nesto dokazao?

Suncev kult je prema istoricarima "napusten odmah na pocetku" nakon Tacija, i nije vazio za dominantnu religiju rimskog carstva, ni u vreme Hrista ni pre toga..

Postavlja se pitanje da li je ikada bio dominantan, mnogi smatraju da nije ni postojao, odnosno da jesu postojali neki pojedinci koji su ga slavili po nekim podrumima, ali hramovi i svestenstvo (sto je oblik organizovane religije) nije postojao i da je spominjanje hramova iz davnina, verovatno samo mit!

Kako god, cak i da je u pocetku kult sunca bio dominantna religija - citiram "ubrzo je napusten" i u post Hriscanskom periodu, to nije bila dominantna religija.. Ono sto je dominiralo kasnije to je Mitraizam!

Zakljucak:

Svo tvoje povezivanje brumalija i saturnalija (prethodnih praznika) sa 25. decembrom (bogom sunca) nemaju apsolutno nikakvu osnovu u istorijskim udzbenicima, jer ti praznici nemaju veze sa "bogom sunca", cak ni u teoriji ovo ne moze da prodje!
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
a ja samo velim :" jebem joj mater u usta vještica...treba je spalit na lomači pička joj materina smrdljiva...

Smiri se sestro, ni sama nisi svjesna koliko si u pravu kada ju tako nazivaš....

U pitanju i jeste kult... a svatko, bio on Kršćanin (pravi Kršćanin, dakle Katolik ili Pravoslavac) bio on "vjernik" mirijada sotonskih prevara, bio on musliman, židov, bi čak i ateista, tko prihvati, brani, ili propagira kult komu pripada ova koju nazivaš vješticom, je otpao.

Sumirat ću to ovako:

Sada, u ovim danima se mjeri jesmo li vjerni ili smo otpali.


Jer tko god prihvata genderizam, Covid torturu, tko god histeriše oko "znanosti" koja to nije, tko god je brani, je OTPADNIK, a to JESTE APOSTASIS OMEGA.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Slobodno ti fantaziraj i teoretisi. Mene vase teorije ne interesuju.. Nemoj uopste da mi postavljas tu protestantsku propagandu nazovi protestantakih istoricara..

Primjetio sam da Jovan ne razlikuje dokaz i tvrdnju. Ili se pravi da ne razlikuje. A ljudi koji ne razlikuju dokaz i tvrdnju, čine slijedeće. Nađu na internetu tvrdnju nekog bezveznjaka, nerjetko idiota i bolesnika, kopiraju je i predoče drugima govoreći - Evo, vidite! Kad im čovjek kaže - polako, daj dokaz za ovo - oni posegnu za izjavom još jednog drugog lažova (idiota i bolesnika), i opet kažu - EVO!

Da bude jasno zorno ću prikazati na konkretnom primjeru na jednoj drugoj temi:

1637830746956.png

Još čekam dokaz od Jovana. Baš dokaz, a ne tvrdnju još jednog imbecila pokupljenu u kanalizaciji internetskih trovača.

Kako god, cak i da je u pocetku kult sunca bio dominantna religija - citiram "ubrzo je napusten" i u post Hriscanskom periodu, to nije bila dominantna religija.. Ono sto je dominiralo kasnije to je Mitraizam!

Nažalost, i tebi je ovo ostalo iz perioda trovanja "protestantskim bljuvotima". Evo ti pa pogledaj koliko je i taj Mitraizam bio dominantan:

Jedan od popularnijih mitova u modernoj mašti je onaj koji predmnijeva da je Mitraizam bio posebno važan kult. Međutim, nije. Daleko najveći broj arheoloških ostataka vezanih uz rimsku religiju jesu oni različitih kultova klasične rimske religije koju je podržavala država (Jupiter, Saturn, Venera i drugi). Ostaci (tragovi) svih različitih misterijskih kultova zajedno predstavljaju samo djelić svih nalaza u odnosu na rimsku klasičnu religiju, pa tako među njima i 'misterijski kult Mitre'. Čak i kada bi bilo dvostruko više mitraističkih hramova nego što ih je do sada otkriveno (oko 200), i da su svi istovremeno bili u upotrebi (a nisu), i uzimajući u obzir da su svetišta (hramovi) bili prilično mali (namjerno) da je u prosjeku u svaki je moglo stati najviše 10-15 ljudi. Prema ovome, ukupan broj vjernika u bilo kojem trenutku tada bi bio samo oko 5000 ljudi, što je manje od 0,01%, čak i uzimajući maksimalne procjene stanovništva Rimskog carstva sredinom 2. stoljeća (65 milijuna).
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Slobodno ti fantaziraj i teoretisi. Mene vase teorije ne interesuju.. Nemoj uopste da mi postavljas tu protestantsku propagandu nazovi protestantakih istoricara..

Brumalije i Saturnalije (sam naziv kaze - SATURN) nisu vezane za sunce vec za druge bogove! (Dionisa, Hronosa i Saturna). I to ne mozes ni u najludjoj masti da povezes sa BOGOM SUNCA!



Ti mislis da si nesto dokazao?

Suncev kult je prema istoricarima "napusten odmah na pocetku" nakon Tacija, i nije vazio za dominantnu religiju rimskog carstva, ni u vreme Hrista ni pre toga..

Postavlja se pitanje da li je ikada bio dominantan, mnogi smatraju da nije ni postojao, odnosno da jesu postojali neki pojedinci koji su ga slavili po nekim podrumima, ali hramovi i svestenstvo (sto je oblik organizovane religije) nije postojao i da je spominjanje hramova iz davnina, verovatno samo mit!

Kako god, cak i da je u pocetku kult sunca bio dominantna religija - citiram "ubrzo je napusten" i u post Hriscanskom periodu, to nije bila dominantna religija.. Ono sto je dominiralo kasnije to je Mitraizam!

Zakljucak:

Svo tvoje povezivanje brumalija i saturnalija (prethodnih praznika) sa 25. decembrom (bogom sunca) nemaju apsolutno nikakvu osnovu u istorijskim udzbenicima, jer ti praznici nemaju veze sa "bogom sunca", cak ni u teoriji ovo ne moze da prodje!
Mire, možda se nismo najbolje razumeli. Sunčev kult je uvek prisutan. To je ono što pričam a što se i vidi po arheološki nalazima.

Ali to ne znači da je bio jedini i da je bio obavezuju za sve. Stvar je kompleksnija. Mnogo. Naravno treba razumeti i specifičnosti rimske religije i sve specifičnosti sunčevog kulta uopšte. On nije vezan samo za jedan datum niti je uvek eksplicitno nazvan ili povezan sa suncem.
 
Natrag
Top