Kome je greh pripisan ako je Isus Bog i Čovek

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
A takav covek ne bi smeo vise nikada da vaskrsne, jer ako vaskrsne, onda zrtva nije placena!
Onda bi i gresi uskrsli , jel tako
Teologija ti je totalno apsurdna, a ti nikako ne mozes da pokrpis rupe koje imas, dok ih istovremeno zelis naci kod nas.. Uzeo si Slapa da maltretiras mojim argumentima, jer ovo sto navodis su sve moji argumenti upuceni tebi, a koje si ti izignorisao i okrenuo protiv nas..
Slap je njima izgleda trn u oku
Biblija koristi pravni termin "otkupnina" i biblijski ti ne mozes otkupiti "namernog prekrsioca" vec samo onoga koji je "nehoticno" (nenamerno) zgresio! Zato se "namerni greh" (greh protiv Svetog Duha) ne prasta! To pravno nije moguce!
Bravo Mire ljepo to objašnjavaš , a što vredi kad neki ili nemogu ,i ili neće da razumju , samo nek nastave da hule protiv Duha svetoga

„Doista, kažem vam, sve će se oprostiti sinovima ljudskima, koliki god bili grijesi i hule kojima pohule. No pohuli li tko na Duha Svetoga, nema oproštenja dovijeka; krivac je grijeha vječnoga.” Jer govorahu: „Duha nečistoga ima”.

Ne radi se o jednom obicnom coveku vec o jednom savrsenom coveku,a to je Isus Hrist.
Nije samo savršen čovjek , već i Bog .
Ako nije Bog kao čovjek nije mogao otkupit grehe , samo je Bog koji je bijo u čovjeku mogao otkupit ljudske grehe.
Otkupiti nas može samo Bog. Jedino po Isusu Kristu možemo biti opravdani za nebo. On je savršen Bog i savršen čovjek. Bog postaje čovjekom.

( Katekizam Katoličke crkve: 457 Riječ je postala tijelom da nas spasi pomirujući nas s Bogom 458 Riječ je postala tijelom da bismo tako spoznali ljubav Božju 459 Riječ je postala tijelo da nam bude uzor svetosti 460 Riječ je postala tijelom da postanemo "zajedničari božanske naravi") I on kao savršen čovjek prinosi sebe kao žrtvu. I jedino takva žrtva može biti opravdana za naše grijehe. Opravdati sami sebe ne možemo.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Onaj koji placa "kauciju" da te oslobodi zatvora, nije krivicu za ucinjeno delo preuzeo na sebe!

Dakle, tvoja postavka, i tvoje shvatanje pravde i "otkupnine" (sto je pravni termin u bibliji) nije ispravan!

Naravno da nije. Mada se ovde radi o nečemu drugačijem, i slobodno mogu reći opasnijem. Naime, Jovan u skladu sa hulom njegove "proročice" (Istražni postupak), a znamo da jedna hula rađa drugu hulu i tako ad infinitam, razrađuje ideju da je Hrist postao "žirant" (dakle bankarski termin), garant, i da je u skladu sa EGWističkom blasfemijom, inače nastalom da se "proročica" iz Maine-a izvuče nakon učenja o "zatvorenim vratima", svojom žrtvom na Krstu, dao samo "kaparu" za otkup. A to po Jovanu, koji samo sledi svoju "proročicu" (anathema nad njom), može da učini i neko ko je samo čovek.

Dakle, čitava Jovanova "teologija" počiva na samo jednom, na materijalističkom shvatanju, anglo saksonskom shvatanju greha kao duga. Shodno takvom shvatanju, iako je to apsolutno pogrešno, jer greh i materijalni dug nisu isto, od Adama koji je, da se poslužim bankarskim rečnikom, dug napravio, do Hrista, dug je narastao, uvećavajući se za kamatu (dakle po njima je Bog bankar, kapitalista, zelenaš), i u skladu sa takvim pogledom na greh, svi pravednici (oni koji su po takvoj "teologiji" plaćali svoje obaveze na vreme sledeći "zakon"), sve žrtve (paljenice, levanice) zaista nisu bile dovoljne da dug isplate u celosti.
Kako je "dug" narastao, jer je na osnovicu išla kamata, po ovim anatemama (jer oni to zaista i jesu) bilo je potrebno da Hrist na sebe preuzme "akumulirane" kamate, da ih, zato što se, opet po njima "borio sa grehom," i pobedio ga, stekavši time dovoljno sredstava da "isplati" kamate, koje su opet po ovima "kapara" pravog otkupljenja - glavnice. U skladu sa time, čovek nije oslobođen greha, nego mu je samo olakšano, a Isus, koji je zbog toga što je doneo kamatu, dao sebe za kamatu - kaparu, piskara u sudnici, vodeći, zajedno sa drugim anđelima (jer po klasičnoj EGWističkoj "teologiji" čovek sam, dakle neko ko je samo čovek, kako to Jovan, pokušava da nametne kao neko novo "saznanje", ne može da isplati kamate - kapare, te je onda Isus "utelotvoreni" anđeo koji je poslat da pokupi "grehe" i isplati ih svojom smrću) evidenciju o čovekovom redovnom uplaćivanju duga (u vidu rata i novih kamata, tačnije u vidu "poštovanja zakona"), što je po EGWistima i njima sličnima, u stvari ono "zagovaranje" ili kako oni to vole da kažu "služba" na nebesima. A sve zarad toga da se direktor "banke" (Bog) opravda pred članovima upravnog odbora, da opravda odluku da čoveku "pomogne" da isplati kamate na dug, koji po ovim anatemama, jer je i izvor istog, platiti satana.

U tako organizovanom "sistemu", zagovor svetaca, svetica, uopšte nije potreban, te je molitva istima, obraćanje istima, "ne biblijsko" po ovim anatemama, izvornim autorima nakarade od "teologije".


Da li je sve ovo u skladu sa onim što o Bogu, o odnosu čoveka i Boga, o spasenju i otkupljenju uči Crkva? Da li je sve ovo u skladu sa Pismima?

NE.

Dakle, šta su onda oni koji ovako naučavaju? Hrišćani sa nekakvim "drugačijim" pogledom na stvari?

Problem kod odgovora na ova pitanja je lako rešiv ako se zna sledeće:

"Moji putevi nisu vaši putevi. Moje misli nisu vaše misli"

Dakle, čitava "teologija" na kojoj počivaju Mileritske, a samim tim i Jovanove "propovedi" i pitanja, odgovori, nije Božanska, nego isključivo ljudska, šta više sotonska, jer Boga predstavlja onakvim kakav On nije.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.329
Isus je zaista uzeo naše grehe. Ne može ih otplatiti ako ih ne uzme na sebe...

A gdje u Bibliji piše da je Isus time postao grešnik?

Idemo ovako. Grešnik postaje onaj tko čini grijeh. Koji grijeh je počinio Isus? Uostalom, ne stoji li u Bibliji:

Heb 9,28: tako i Krist: jednom se prinese da grijehe mnogih ponese ... - Isus je ponio grijehe drugih (mnogih) da ih spasi, a to je "suprotnost onomu što čine grešnici", koji svojim grijesima drugima zlo čine.

Grešnik je "zločinac", a Isus je Spasitelj. Zaista, samo antikristi i luđaci mogu Isusa nazvati i proglasiti grešnikom.

U Bibliji je jasno šta znači "preuzeti"...piše da je greh pao na Njega..da ga je Bog učinio "grehom" tj. grešnim nas radi.

Čovječe, zašto lažeš i zašto Bibliji laži dodaješ!? Gdje u Bibliji piše, citiraj, da je Bog Isusa "učinio grešnim"????

Molim te 'k'o Boga', samo citiraj Bibliju gdje piše da je Bog Isusa "učinio grešnim", i ne dodaji citatu svoje tumačenje.

Ali dobro..ja sam govore izneo svoj stav šta je pripis greha..dakle Njemu su pripisani gresi kao da je On učinio...nije dakle samo kazna već i greh..jer kazna mora da se izvrši pravedno...kažnjava se neko ko je učinio greh a ne neko ko nije učinio. Zato je "kazna" morala ići sa grehom a kazna je smrt svakako..smrt kojom je i greh sahranjen. Ako je Isus umro bez greha na sebi onda problem greha nije rešen...greh zapravo mora biti sahranjen kaznom smrti.

Ovo je strašno što ti ovdje pišeš, neviđeno, ovo je hula nad hulama.

Za razliku od tebe, kome se gadi Novi zavjet i citiranje Novog zavjeta, ja ću tebi navesti citat, baš iz Novog zavjeta, iz kojeg će biti jasno vidljivo da su tvoje tvrdnje o "Isusu grešniku" notorna bogohuljenja. Evo:

1 Iv 3,4-7: Tko god čini grijeh, čini i bezakonje; ta grijeh je bezakonje. I znate: on se pojavi da odnese grijehe i grijeha nema u njemu. Tko god u njemu ostaje, ne griješi. Tko god griješi, nije ga vidio nit upoznao. Dječice, nitko neka vas ne zavede!

Dakle, "nema grijeha na Isusu", piše sveti apostol Ivan. Prema tome, oni koji ovo niječu, jesu "zavoditelji ljudi", ili, reći će Ivan na drugom mjestu, antikristi - oni koji niječu Sina.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.392
Čovječe, zašto lažeš i zašto Bibliji laži dodaješ!? Gdje u Bibliji piše, citiraj, da je Bog Isusa "učinio grešnim"????

Molim te 'k'o Boga', samo citiraj Bibliju gdje piše da je Bog Isusa "učinio grešnim", i ne dodaji citatu svoje tumačenj

"Jer Onog koji ne znaše greha nas radi učini grehom, da mi budemo pravda Božja u Njemu, 2. Korinćanima 5,21


Dovoljno? Dakle ovo ti je odgovor i na ovo ovde što si pitao i ovo dole.

Isus nije greha učinio lično no greh naš Mu je pripisan...nas radi...tekst jedan ali sasvim jasan.

Šta ću kada ne poznaješ osnove hrišćanske dokrine.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.329
"Jer Onog koji ne znaše greha nas radi učini grehom, da mi budemo pravda Božja u Njemu, 2. Korinćanima 5,21

Dakle, nisi našao citat u Novom zavjetu gdje piše da je "Bog Isusa učinio grešnikom". Lagao si, dakle. Ali zato ja imam tekst iz Novog zavjeta gdje piše da "nema grijeha u (na) Isusu". Evo ga:

1 Iv 3,5: I znate: on se pojavi da odnese grijehe i grijeha nema u njemu.

Šta ću kada ne poznaješ osnove hrišćanske dokrine.

Sotona priželjkuje da kršćani ne poznaju nauk svoje Crkve, i pokušava ih "uloviti" baš na tom terenu.

Vjerojatno si i ti sličan, ako ne i identičan slučaj, kao na primjer Kainos. A Kainosa je sotona odvukao iz Kristove (Katoličke) Crkve, upravo tako što je "udario" na Kainosovo notorno neznanje i o vjerovanju i o naučavanju Crkve i o povijesti Crkve. I da ironija bude potpuna, sotona istim oruđem, kainosovim notornim neznanjem o otpadništvu i bogohulništvu "Ellen White and others pioneers", drži Kainosa i dan danas u otpadničkoj sekti.

Ako je Hristos samo kao Bog mogao pobediti greh..to je onda priznanje da Čovek nije mogao..da Adam onda nije mogao izbeći pad i onda je taj tvoj antihrist upravu....Nisi ni svestan koliko tvoje uverenje o grehu zapravo podilazi zlome.

Točno, čovjek ne može spasiti sam sebe od vječne smrti. Reci mi - Može li čovjek, koji bi iskočio ili kojeg bi izbacili iz aviona s 15.000 visine bez bilo kakvog pomagala, sam sebe spasiti? ;)

Dakle, ne ja, nego ti koristiš "sotoninu metodu" zavođenja ljudi. Ti ljude ovdje uvjeravaš da čovjek sam može sebe spasiti od vječne smrti. I ne samo da može spasiti sebe, ti tvrdiš da čovjek može spasiti i sve ostale ljude. ZUaista hula nad hulama.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.392
Važi Slape...naravno nisam ni očekivao da zaista priočitaš ono što sam napisao.

Osnove hrišćanske vere kad nema, nema hrišćanstva. Rekoh već. Tekst ostaje..koji sam naveo pa neko će možda obratiti pažnju i na taj stih..iz 2. Korinćanima 5...
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.392
Drugo, moze li obican covek poneti "grehe sveta"? Mislis li da je dovoljno da jedan "savrsen covek" umre umesto svih ostalih ljudi na svetu? Vrednost te zrtve mora biti "neizmerna", jer nije u pitanju "greh jednog coveka"! U pitanju su gresi citavog sveta!

Evo Mire, pokušaću ovde da ti odgovorim na ova ključna pitanja pa ako bude potrebno retaljnije otvorićemo temu.

Dakle, ne može običan čovek poneti grehe ali može Mu Bog pripisati greha...i greh je pripisan Isusu. On je zaista poneo sve grehe sveta na sebe jer je Bog preneo teret greha na Njega. Naravno, On je savršeno pravedan bez greha. On je živeo savršenim životom ne zbog sebe...nego zbog nas. Isto kao što se nama onda pripisuje Njegova pravda. Dakle, isti princip. Možemo li mi "poneti" Hristovu pravdu? On je suviše pravedan za nas zar ne? Kako to onda mi nosimo Njegovu pravdu? Jednostavno. Pripisana nam je. Bog nam pripisuje pa je po istom principu učinjeno sa Hristom samo u obrnutom smeru. On je postao "grehom" nas radi a mi pravda Božija.

A takav covek ne bi smeo vise nikada da vaskrsne, jer ako vaskrsne, onda zrtva nije placena!

Hristovo telo je ponelo sa sobom grehe sveta....i to telo je umrlo zauvek. Hristovo proslavljeno telo pak je bez greha jer je greh na onom starom telu. Dakle, to je jasno i jednostavno razumeti. Ništa teško.

I ako kazes da je opravdano da ga vaskrsne, jer je "u drugom telu vaskrsao" - pitam te, zar nije Adam onda vec platio svoj greh u telu?

Nije, jer Adam nije imao savršene pravde svoje..Adam je postao grešnik. Greh je morao biti najpre uzet od Adama..neko je morao uzeti njegov greh isto kao i naš...a to je učinio Hristos. Tek kada je greh preuzet Adam može vaskrsnut u novom telu. Bez Hristovog vaskrsenja i preuzimanja Adamovog greha on ne bi mogao nikada vaskrsnuti...znači neko je umesto njega morao uzeti greh na sebe.

Sta smeta da vaskrsne Adam u drugom telu, ako je vec platio za svoj greh (prvim telom) , i zrtva Hristova mu onda ne bi ni trebala!

Upravo je trebala jer Adam nije mogao svoj greh skuinuti sa sebe...bez toga Adam ne može vaskrsnuti u novom telu bez greha.

Teologija ti je totalno apsurdna, a ti nikako ne mozes da pokrpis rupe koje imas, dok ih istovremeno zelis naci kod nas..

Nema ni jedne rupe jer je sve jednostavno i jasno.

Kod nas "umire covek" i ne vaskrsava vise, samo Bog ostaje na zivotu, jer ne moze Bog da umre. A taj covecanski deo je "potpuno umro"!

I ja isto kažem...Hristovo telo je zauvek umrlo...vaskrslo telo je novo telo, greh je sahranjen sa starim telom.

Kazes "ne moze Bogu biti pripisan greh"? A ja te pitam, zasto ne moze

To jedino proizilazi iz teologije Bog-Čovek(Isus)..onda može. Slažem se. Ali ja tu teologiju ne zastupam.

i zbog cega ne bi on iskupio ljude i preuzeo patnju i krivicu na sebe, kad ono sto su ljudi zasluzili nije nista za Svemoguceg Vecnog Boga, jer on ce patiti duhovno i stradati telesno. Ali posto ne moze zaista umreti, to ga nece unistiti!

Postoji jedan bitan problem u ovome. Ako je Bog sam preuzeo grehe na sebe a ne samo Hristos-Čovek...onda greh ostaje zauvek jer je na Bogu koji ne može umreti. Da bi greh zaista nestao mora umreti Onaj koji ga nosi...pošto Bog ne može umreti greh ostaje zauvek.

Ali kažem, to proizilazi iz teologije Isus(Bog-Čovek) koju ja ne zastupam.

Evo Mire ukratko.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.329
Osnove hrišćanske vere kad nema, nema hrišćanstva. Rekoh već. Tekst ostaje..koji sam naveo pa neko će možda obratiti pažnju i na taj stih..iz 2. Korinćanima 5...

U 2 Kor 5,21 uopće ne piše ono što si ti tvrdio. Tvrdio si da je "Bog Isusa učinio rrešnim". Dakle, lagao si, sotonski si lagao.

Ali zato sveti apostol Ivan piše ovako: 1 Iv 3,5: I znate: on se pojavi da odnese grijehe i grijeha nema u njemu.

Tekst ostaje..koji sam naveo pa neko će možda obratiti pažnju i na taj stih..iz 2. Korinćanima 5...

Tipična antikristovska zamka. Razbacaju se laži o Isusu, i onda se čekaju žrtve.

Antikrist koji niječe Sina nema ni Oca.

Ali kažem, to proizilazi iz teologije Isus(Bog-Čovek) koju ja ne zastupam.

Znam, ti zastupaš "antikristovu teologiju", koja niječe Sina.

Postoji jedan bitan problem u ovome. Ako je Bog sam preuzeo grehe na sebe a ne samo Hristos-Čovek...onda greh ostaje zauvek jer je na Bogu koji ne može umreti. Da bi greh zaista nestao mora umreti Onaj koji ga nosi...pošto Bog ne može umreti greh ostaje zauvek.

Ovo je "COVID-19 teologija", ili "Kuga teologija". Samo, još ti uvijek ovoj tvojoj "kuga teologiji" nešto fali. Da bi grijeh, koji je po tebi jednak virusu, bio uništen do kraja, nije dovoljno onoga tko grijeh nosi razapeti na križ. "Grijehonosca", isto kao i "kugonosca", mora se spaliti u vatri. U "paklenoj vatri". :)
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, ne ja, nego ti koristiš "sotoninu metodu" zavođenja ljudi. Ti ljude ovdje uvjeravaš da čovjek sam može sebe spasiti od vječne smrti. I ne samo da može spasiti sebe, ti tvrdiš da čovjek može spasiti i sve ostale ljude. ZUaista hula nad hulama.

Koja i polazi od hule bogohulitelja i sotoninih kerbera oličenih u delovanju Ellen Gould Harmon White, oca njezina Williama Millera i ostalih "pioneers". Hula ne može roditi išta osim hule, pa tako i ovo Jovanovo.

A sve jer očima ne vidi, niti razumom shvata ovo:

"I vidjeh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema. I vidjeh grad sveti, Jerusalem novi, gdje silazi od Boga s neba, pripravljen kao zaručnica, ukrašena zaručniku svojemu. I začuh glas veliki s prijestolja gdje govori: "Evo šatora Božjega među ljudima, i stanovat će s njima, i oni će biti narod njegov, i sam Bog bit će s njima* Bog njihov. I otrt će Bog svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni tuge, ni vike, ni boli neće biti više, jer prvo prođe.
I reče onaj, koji je sjedio na prijestolju: "Evo sve novo činim." I reče mi: "Napiši, jer su ove riječi vjerne i istinite." I reče mi: "Svršilo se*. Ja sam Alfa i Omega: "Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode života zabadava. Tko pobijedi, ovo će baštiniti, i bit ću mu Bog, i on će biti moj sin. " Otkr 21 1,7

* Emmanuel na hebrejskom.


Ovo je "COVID-19 teologija", ili "Kuga teologija". Samo, još ti uvijek ovoj tvojoj "kuga teologiji" nešto fali. Da bi grijeh, koji je po tebi jednak virusu, bio uništen do kraja, nije dovoljno onoga tko grijeh nosi razapeti na križ. "Grijehonosca", isto kao i "kugonosca", mora se spaliti u vatri. U "paklenoj vatri". :)

Nazovimo je pravim imenom, anti teologija. Sotonska prevara, jer oni, ne zaboravimo to, pored toga što greh drže materijalnim, uče i da pakla nema.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.392
U 2 Kor 5,21 uopće ne piše ono što si ti tvrdio. Tvrdio si da je "Bog Isusa učinio rrešnim".

Učinio GREHOM....ništa lakše za razumeti. Učiniti "grehom(grešnim)".

Tako da piše upravo ono što sam rekao.

Ovo je "COVID-19 teologija", ili "Kuga teologija". Samo, još ti uvijek ovoj tvojoj "kuga teologiji" nešto fali. Da bi grijeh, koji je po tebi jednak virusu, bio uništen do kraja, nije dovoljno onoga tko grijeh nosi razapeti na križ. "Grijehonosca", isto kao i "kugonosca", mora se spaliti u vatri. U "paklenoj vatri".

Za tebe i tvoju telogiju možda jeste COVID-19 :)..samo covid19 je učinio mnogo pozitivnih stvari...koje ti naravno ne vidiš. Učinio je da se čovek zapita može li ovako kao do sada dalje? Naravno, COVID19 je došao jer su ljudi sami krivi svojim pogrešnim načinom života i na globalu zahvaljujući globalnom zagrevanju. Zato je COVID19 rezltat toga i ruši dosadašnje zablude i pogrešne smernice života. Tako da ova tvoja teologija jeste ono što se može poistovetiti sa pogrešnim načinom života koji mora da se menja.
 
Natrag
Top