Papa - da li je zaista Sveti Otac???

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.556
Crkva i seksualno zlostavljanje – desetine hiljada zločina
Pre deset godina u Nemačkoj je otkriven skandal sa seksualnom zlostavljanjem dece od strane katoličkih sveštenika. Suočavanje sa zločinom još nije okončano.

Hiljade počinilaca, hiljade žrtava, desetine hiljada zločina

Katolički biskupi reagovali su u početku s ogorčenjem, da bi ubrzo nakon toga iskazali veliku potresenost. Više se govorilo o prevenciji nego o suočavanju sa prošlošću i prerađivanju zločina. A onda su političari preuzeli tu temu i insistirali na istrazi i rasvetljavanju slučajeva seksualne zloupotrebe dece.

Tek 2018. godine pojavili su se naučno pouzdani podaci studije urađene po nalogu biskupa, koji verovatno nikada neće biti potpuni. Autori studije objavili su brojku od 3.777 žrtava seksualnih napada za koje je, prema crkvenim zapisima, od 1946. do 2014. bilo odgovorno najmanje 1.670 sveštenika koji su definisani kao počinioci.


U katoličkoj Poljskoj dugo je bilo tabu i samo spominjanje seksualnog napastovanja dece od pripadnika crkve. Sad se na internetu pojavio dokumentarni film o tome – i uzburkao čitavu Poljsku.

Za samo tri dana dokumentarni film videlo je 11 miliona ljudi. Ne na velikom ekranu ili u udarnom terminu na televiziji – premijera filma „Nemoj nikom da kažeš“ bila je na Jutjubu. Film je i finansiran prilozima sakupljenim preko interneta, jer autori nisu mogli da pronađu medijsku kuću koja bi producirala film takvog sadržaja.


 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, u pravu sam bio. Ipak si ti alergičan na argumente.

Pitam se zašto me to uopšte ne čudi... :D

Uz sve to, besomučno iznošenje video klipova sektaškog porekla nije "argumentacija", a prostim "bombardovanjem" istima, oni koji razuma imaju, i kojima je stalo do istine, ne mogu se ućutkati. Tako da, uzalud mu poso.. kako njemu, tako i njegovom "blizancu" "naučniku" i "profesoru"... :cool:

"Bivši jezuita" nije bivši jezuita, nego tvoj ljubimac patološki lažov Alberto Rivera.

Moja napomena: Samo idioti za svjedoke pozivaju patološke lažove.

P.S. Ti si ipak alergičan i na argumente i na istinu. Čuvaj se. I istine i argumenata. :)

Teško da će takvi kao on uopšte shvatiti. Mnogi naime padaju na sektašku, američku prevaru verujući da tako čine uslugu svojoj naciji, nesvesni da su upravo oni, njihova nacija sledeći na redu za vršenje nužde po njoj, nesvesni da oni koji se "bible christian" nazivaju niti su bible, niti christian, nego sinovi sotone kerberi palog serafa.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
Crkva i seksualno zlostavljanje – desetine hiljada zločina

Sve do Vatikana

Nekada treći čovek Katoličke crkve, australijski kardinal Džordž Pel, nalazi se u tamošnjem zatvoru jer je osuđen za seksualno zlostavljanje. Ostali kardinali povukli su se iz javnosti. Vatikan je otpustio na stotine sveštenika, a desetak biskupa otišlo je u prevremenu penziju.

Nedužni kardinal Pell oprostio progoniteljima

Prošle je godine kardinal Pell, jedan od najbližih suradnika pape Franje i do sada najviše rangirani službenik Katoličke crkve, nepravomoćno osuđen u Australiji za pedofiliju. Presuđeno mu je da je deset minuta nakon mise (!?) seksualno zlostavljao dva dječaka.

Zbog koronavirusa, razumljivo, ovih uskrsnih blagdana gotovo je nezamijećeno prošla vijest da je Vrhovni sud Australije jednoglasnom odlukom pravomoćno oslobodio krivnje kardinala Pella. Zato treba ispraviti medijsku “nepravdu”.

Ni u bunilu ne bih branio bilo kojeg zločinca, pogotovo pedofila, bio on katolički svećenik, obiteljski čovjek, nastavnik tjelesnog, novinar… nebitno.

Pedofil je pedofil i, onako bijesan, na prvu sve bih ih kastrirao. Ne negiram niti pedofilske skandale u Crkvi, naprotiv, sram me je zbog njih, a one koji su ih zataškavali, da se mene pita, strpao bih u doživotni zatvor, u samicu. No kada je kardinal Pell u pitanju, od početka sam bio siguran da je on kolateralna žrtva neke šire antikatoličke histerije, i da je glavna meta bio papa Franjo, jer mu je najbliži suradnik, i Katolička crkva kao takva, a ne borba protiv pedofilije.

Premda ne volim osobno unošenje, ovaj put moram, ne iz taštine, nego zbog toga što sam nakon teksta u “Slobodnoj”, kad sam rekao da je ovo s Pellom laž, podmetaljka, dobio hrpu e-mailova s uvredama najnižega tipa, da sam tim tekstom sudionik u zločinu i slično.

Dakle, ne trijumfiram, i da su nekog ateista i anticrkvenog čovjeka optužili za pedofiliju na temelju nevjerojatnih “činjenica” i “dokaza”, napisao bih isto kao i za kardinala Pella, slijedom nepisanog pravila: “Bolje je osloboditi jednog krivog nego osuditi jednog nevinog.” Budući da je Vrhovni sud Australije kod donošenja jednoglasne oslobađajuće presude bio vođen istim argumentima na koje sam se pozivao, “prisiljen” sam se “autoplagirati”.

ULIČNA PRESUDA

Naime, tko god je ikad bio na misi, zna što se deset minuta nakon mise događa, to jest u prepunoj sakristiji to je de facto neizvedivo, i to u deset minuta. Slijedim argumentaciju Georgea Weigla, koji je ustao u Pellovu obranu i suludu osuđujuću presudu, Weigla koji u SAD-u vrišti protiv seksualnih zločina i zločinaca u Crkvi.

Weigl tako navodi “nevjerojatne stvari koje su se trebale dogoditi u trajanju od deset minuta” nakon mise, koliko samo jedna navodna žrtva tvrdi da je trajalo Pellovo seksualno zlostavljanje:

Prvo, nadbiskup Pell prvi put napušta svoj višedesetljetni običaj i ne ide pozdraviti ljude nakon mise.

Drugo, Pell, koji uvijek, ama baš uvijek, kao i svaki biskup, u sakristiju ulazi s ceremonijarom ili sakristanom, ovaj put ulazi sam.

Treće, sakristan, koji je uvijek u sakristiji prije i nakon mise, a zato se i zove sakristan, nekim čudom nestaje.

Četvrto, ceremonijar, koji pomaže nadbiskupu skinuti misno ruho, također nestaje.

Peto, sakristan, koji svugdje na svijetu i na svakoj misi nakon mise nosi u sakristiju liturgijske knjige i posuđe, ovaj put to ne čini, prvi put u životu.

Šesto, ministranti, kao i sakristan kojem pomažu u niže navedenom, također isparavaju, nestaju.

Sedmo, svećenici koji su služili misu zajedno s nadbiskupom Pellom ne idu svući svoje misno ruho u sakristiju, nego ga svlače, prvi put u povijesti, na ulici ili tko zna gdje.

Osmo, najmanje 40 osoba u procesiji nije primijetilo da dva dječaka koji pjevaju u koru napuštaju procesiju koja se formira nakon mise.

Deveto, dva dječaka, korista, počinju piti misno vino, te potom bivaju zlostavljani od Pella dok su vrata sakristije otvorena, a Pell još u misnom ruhu. Na sudu je izneseno još nešto: žrtva koje je teretila Pella jedina kaže da je vino bilo crno, a na misi se služi bijelo vino. K tome, u misnom ruhu: misnica, alba, reverenda, osobna odjeća…, nije jasno kako kroz sve to “izvući penis”. Neizvedivo. Možda je nadbiskup Melbournea bio Chuck Noris, a ne Pell?

Dvadeset ljudi tako je svjedočilo u Pellovu korist, a kardinalu se presudilo na temelju samo jednog koji ga je teretio, jednog od dvije “žrtve”. U jednom, presudila je ulica i medijski zastrašeni porotnici.

Nakon što je oslobođen, Pell je bez gorčine zbog ljage i nepravde koja mu je nanesena, mirno izjavio: “Dosljedno sam ponavljao da sam nedužan dok sam trpio tešku nepravdu”, rekao je u izjavi koju je donijela Sydneyska nadbiskupija, i nastavio: “Danas je ta nepravda otklonjena jednoglasnom odlukom Vrhovnog suda.

Radujem se detaljnom čitanju argumenata u korist oslobađajuće presude. Ništa ne zamjeram osobi koja me je lažno optužila. Ne želim da moja oslobađajuća presuda pojača povrijeđenost i ogorčenost što ih mnogi osjećaju; sigurno je dovoljno povrijeđenosti i gorčine. Jedini temelj za dugoročno zacjeljivanje rana je istina, a jedini temelj za pravdu je istina, jer pravda znači istinu za sve.”

Ima li ljepše poruke za Uskrs od Pellove, od praštanja: “Ništa ne zamjeram osobi koja me je lažno optužila.” Sretan Uskrs, kardinale. I praštajmo, kao što je učinio najneviniji od svih, “onaj” s križa

Ivica Šola / Slobodna Dalmacija

1593068873479.png


P.S. Ponavljam još jednom. Kod subotara, i vas sektaša općenito, seksualna zlostavljanja djece su puno veća. Na primjer, u SAD-u adventisti 350% više seksualno zlostavljaju djecu od katolika.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.556
Zašto ne postoji Dan žrtava Katoličke crkve?
DA, NE postoji takav dan.

Postoji Dan žrtava fašizma, Dan žrtava holokausta, Dan žrtava totalitarnih režima, Dan žrtava Domovinskog rata i mnogi drugi, no Dan žrtava Katoličke crkve ne postoji.

Ne zato što žrtve ne postoje, već zato što ih se pomelo pod tepih. Gurnulo u ormare. Sakrilo iza takozvanih – isprika.

Ne radi se tu o 4, 5 godina rata, ne radi se o kojem desetljeću zlih ideologija, radi se o nekoliko stoljeća sustavnih progona, pokrštavanja, mučenja i ubijanja ljudi.

I makar službeno ne postoji Dan sjećanja na žrtve Katoličke crkve, 17. 2. nalazim prikladnim za takav spomendan.

ceo tekst

Treba li Hrvatska zabraniti upotrebu katoličkog križa, jer su pod tim simbolom mučeni i ubijeni brojni – Hrvati?
Katolička crkva u nekoliko stoljeća smaknula je više milijuna ljudi


ceo tekst

SRAMOTA I ZLOČIN KATOLIČKE CRKVE: Ovog fašistu i ubicu Jevreja 45 godina su skrivali po francuskim manastirima
Pol Tuvije je bio ne samo saradnik nemačkog okupatora i čovek Višijevskog režima, već i aktivni pripadnik Milicije francuske koja je tokom Drugog svetskog rata počinila brojna zverstva nad Jevrejima i antifašistima pod maskom borbe protiv komunizma

ceo tekst

Objavljena imena 300 svećenika zlostavljača u Texasu
Nakon izvješća iz Pennsylvanije, koje je lani otkrilo imena više od 300 svećenika optuženih za zlostavljanje tisuće djece tijekom sedam desetljeća, ovo je najveći popis seksualnih predatora unutar Katoličke crkve

ceo tekst

Priča o Kristovoj legiji, elitnom redu koji stoji iza jednog od najgnusnijih pedofilskih lanaca u Katoličkoj crkvi
Istraga je otkrila da je papin štićenik i jedan od najizdašnijih kontributora Vatikana osobno silovao barem 60 dječaka

ceo tekst

RAZOTKRIVEN STRAŠAN ZLOČIN KATOLIČKE CRKVE: Pronađeno 800 leševa BEBA “ROĐENIH U GREHU”

ceo tekst


 
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.556
Pokuljale najveće tajne Vatikana koje šokiraju svet
Ako sada ne reši problem seksualnog zlostavljanja u svojim redovima, Katolička crkva će uvek biti prepoznatljiva i kao stecište pedofila. Teško je da će papa Franja, ali i bilo koji drugi papa nakon njega, moći da se izbori sa ovim problemom.

ceo tekst

Papa prvi put javno priznao: Sveštenici jesu zlostavljali kaluđerice
Papa Franja prvi put je javno priznao da su sveštenici i biskupi seksualno zlostavljali kaluđerice i poručio da je posvećen tome da se učini više u borbi protiv tog problema.

ceo tekst
Jeziva ispovest časne sestre
Bivša časna sestra Meri Dispenza otkrila je kako je postala žrtva svešteničkog zlostavljanja.

SEDAMDESET GODINA NEKAŽNJENIH ZLOČINA: PROCURILA ZASTRAŠUJUĆA ISTINA O SEKSUALNIM NAPASNICIMA U CRKVI Njemački svećenici zlostavljali tisuće djece

ceo tekst
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.556
Усташко, ти си опседнут ликом и делом Деретића. мора да је гадно убо у центар истине, односно ваших лажи! Нема дана да га бар неколико пута не споменеш?!
Па ваш отац нације, Ф.Туђман, лепо рече да сте од историје једино имали тисућљетни сан!
Искомплексирани сте, фрустрирани и историјски безначајан народ, без историје, без културе, без језика, без ичега. То доказујуте гласно и упорно, свакодневно. Оптерећени сте Србима и српством, немате другу тему. Патологија је узела маха. Kада Срба не би било, нестали би и ви, јер више не би имали смисао свог бедног, бесмисленог постојања. .Kолико је неподношљива количина безобразлука, безсчашћа, вулгарности, лажи, измишљотина, то је просто незамисливо. Џелат глуми жртву. Да није трагично било би веома смешно.
Фуј!
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.352
Ustaše i Katolička crkva NOSIOCI EKSTREMIZMA

Srbin, pravoslavac, Lazar Prokić (pod pseudonimom R. Oraški) kao emigrant u Njemačkoj, nekoliko godina nakon smrti kardinala Alojzija Stepinca piše:

Dva pravoslavca podigla su javno glas protesta protiv montiranog procesa Kardinalu Stepincu – američko kanadski episkop SPC Dionisije i zagrebački episkop Dositej (kojeg je Stepinac spasio od sigurne smrti u NDH, op.a). Srbi u Jugoslaviji bejahu nemoćni da reaguju ukoliko su i znali pravu istinu. Srbi u emigraciji pak ne učiniše ništa sem što prihvatiše Titove teze. Kardinal Stepinac je zaklopio oči ali ostaje njegova živa legenda u hrvatskom narodu i jedan neisplaćen dug časti pravoslavnih Srba u emigraciji, a to je rehabilitovati pokojnog Kardinala u očima onih čiji martirijum bejaše bar nešto manji od njegova. Krajnje je vreme. To smo dužni u ime istine koja je na strani pokojnog Kardinala. Zato niže potpisani (R. Oraški, op.a) pravoslavac i Srbin, iako sa zakašnjenjem pali voštanicu svom bivšem robijaškom drugu, velikom Hrvatu, ali još većem hrišćaninu, pokojnom nadbisklupu, dru Alojziju Stepincu. Neka bi u njenom plamenu sagorele sve stare zablude, neka bi njena svetlost obasjala sve nove i stare istine…“

Napomena: boldanje teksta je moje
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.556
Иди...јбт, па ако два православца дигла глас, то је баш галама али не и истина!
Имаш ли још кога, из твојих извора. Сви лажу сем лажова?! Леп али јалов покушај.
Па за вас је Хитлер, алфа и омега зла, рекао да сте измет људског рода!
Пошто је тема папа, нећу даље да се бавим тиме. Чекам да се администрација одлучи по питању дозвољеног на форуму, како тема тако и речника, па ћу онда натанане о најгорем народу у Европи а и шире!
 
Natrag
Top