Gde idemo posle smrti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.349
Ne, nego si na moje jasne biblijske dokaze napisao i to u vise navrata "A KAKO ZNAS DA BIBLIJA GOVORI ISTINU" ili slicno.

Tako si izrazio sumnju u istinitost biblije.

Iako je Isus nedvojbeno razbojniku obećao da će s Nim biti u raju još onog petka, ti si više puta ponavljao da je to nemoguće. Dakle, Isusa si prokazao kao lažova. A tripo je sam priznao kako je te Isusove riječi "dao svojima na FB" da se s tim Isusovim riječima ismijavaju i da po njima pišaju. Eto, to ste vi EGWisti.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iako je Isus nedvojbeno razbojniku obećao da će s Nim biti u raju još onog petka, ti si više puta ponavljao da je to nemoguće. Dakle, Isusa si prokazao kao lažova. A tripo je sam priznao kako je te Isusove riječi "dao svojima na FB" da se s tim Isusovim riječima ismijavaju i da po njima pišaju. Eto, to ste vi EGWisti.

Nije obecao onog petka, jer sam nije tad bio u raju.

Sagledavaj kontekst a ne vadjenjem tekstova.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo ga, opet Isusa pravi lažovom.

Kada ćemo shvatiti da oni u Isusa ne veruju. Kada ćemo shvatiti da se na njih odnose reči: "
Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu,
nego provjeravajte duhove jesu li od Boga,
jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.
2Po ovom prepoznajete Duha Božjega:
svaki duh koji ispovijeda
da je Isus Krist došao u tijelu,
od Boga je.
3A nijedan duh koji ne ispovijeda takva Isusa,
nije od Boga:
on je Antikristov,
a za nj ste čuli da dolazi
i sad je već na svijetu.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Kada ćemo shvatiti da oni u Isusa ne veruju.

Ljudi, nemojte zameriti Darthu on tako mora da bljuje pogrde i laze, jer jedino na taj nacin sluzi svome gospodari Serafimu.

Evo ti dgkaza da si ponovo izneo laz, to svedoce mnoge izjave Elene Vajt o Gospodu Isusu Hristu:


"Iz Ocevog srca u stvari potekle su reke božanskog sažaljenja, koje su se pokazale u Hristu, i izlile se na sinove ljudske.
Isus, nežni, milostivi Spasitelj, bio je stvarno Bog koji se „javi u telu”. (1.Timotiju 3,16)

Da bi nas spasao, Isus je i živeo, i trpeo i umro. Postao je „covek bola”, da bismo mi mogli da uzmemo ucešca u vecnoj radosti. Bog je dozvolio svom ljubljenom Sinu, punom milosti i istine, da iz svete neopisive slave dode u svet uprljan i izopacen grehom, zamracen senkom smrti i prokletstva. Dozvolio mu je da ostavi narucje Njegove ljubavi, da se odrekne obožavanja andela i pretrpi sramotu, poruge, poniženja, mržnju i smrt. „Ali on bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na njemu našega mira radi, i ranom njegovom mi se i scelismo. (Isaija 53,5) Gledajte Ga u pustinji, u Getsimaniji, na krstu! Neokaljani Božji Sin uzeo je na sebe teret greha. On koji je bio jedno sa Bogom, osetio je u svojoj duši strašnu razdvojenost izmedu Boga i coveka, izazvanu grehom. To je ucinilo da se sa Njegovih usana otme ocajni krik: „Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio” (Matej 27,46) Teret greha, svest o njegovoj strahovitoj velicini, o odvajanju od Boga sve to slomilo je srce Božjeg Sina.

Ali ta velika žrtva nije prinesena da bi se u Ocevom srcu probudila ljubav prema coveku, ili želja da ga spase. Ne, ne! „Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svojega jedinorodnoga dao!” (Jovan 3,16) Otac nas voli, ali ne zbog te velike žrtve pomirenja, vec se On pobrinuo za žrtvu pomirenja zato što nas voli. Hristos je posrednik preko koga je On izlio svoju beskrajnu ljubav na grešni svet. „Jer Bog beše u Hristu, i svet pomiri sa sobom.” (2.Korincanima 5,19) Bog je trpeo sa svojim Sinom. Samrtna borba u Getsimaniji, smrt na Golgoti - bila je cena koju je srce Beskrajne ljubavi platilo za naše otkupljenje.

Isus je rekao: „zato me Otac ljubi, jer ja dušu svoju polažem da je opet uzmem.” (Jovan 10,17) To znaci: „Moj Otac toliko vas je ljubio da je cak i mene još više zavoleo zato što sam dao svoj život da vas spasem. Postao sam mio svom Ocu postajuci vaš Zemenik i Jamac, polažuci svoj život, preuzimajuci vaše dugove, vaše prestupe; jer mojom žrtvom Bog može da bude pravedan, a da ipak opravda onog koji veruje u Isusa!”

Niko osim Božjeg Sina ne bi mogao da nas otkupi; jer je Oca mogao da objavi samo Onaj koji je bio u Njegovom narucju. Samo je Onaj mogao da objavi Božju ljubav koji je upoznao njene dubine i visine.
Samo beskrajna žrtva koju je Hristos prineo za grešnog coveka mogla je da objavi Ocevu ljubav prema izgubljenom covecanstvu. „Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svojega jedinorodnoga dao.” On Ga nije dao da samo živi medu ljudima, da nosi njihove grehe i umre kao žrtva za njih. On Ga je poklonio grešnom rodu. Hristos je morao da se poistoveti sa interesima i potrebama covecanstva. On, koji je bio jedno s Bogom, vezao se sa sinovima ljudskim vezama koje se nikada ne smeju prekinuti. Isus „ne stidi se nazvati ih bracom” (Jevrejima 2,11)

On je naša Žrtva, naš Zastupnik, naš Brat, koji i pred Ocevim prestolom nosi naše oblicje i koji ce tokom beskrajne vecnosti ostati sjedinjen sa rodom koji je otkupio - i biti Sin coveciji. A sve to ucinjeno je da bi covek mogao da se podigne iz propasti i poniženja izazvanih grehom, da bi mogao da pokazuje Božju ljubav i ucestvuje u radosti koju donosi svetost.
Cena placena za naše otkupljenje, beskrajna žrtva koju je prineo naš nebeski Otac dajuci svog Sina da umre za nas, sve to trebalo bi da nas nadahne uzvišenim mislima o onome što bismo mogli da postanemo u Hristu.
Gledajuci visinu, dubinu i širinu Oceve ljubavi prema rodu koji umire, nadahnuti apostol Jovan bio je ispunjen obožavanjem i strahopoštovanjem; i ne nalazeci prikladne reci da izrazi velicinu i nežnost te ljubavi, pozvao je svet da je posmatra: „Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božja nazovemo!” (1.Jovanova 3,1) Kakvu vrednost to daje coveku!
Prestup je sinove ljudske nacinio sotoninim podanicima. Verom u Hristovu žrtvu pomirnicu Adamovi sinovi mogu da postanu Božji sinovi. Uzimajuci ljudsku prirodu Hristos je uzdigao covecanstvo. Grešni ljudi dobili su priliku, da povezani sa Hristom, zaista mogu da postanu dostojni imena „sinovi Bozji”. Takva ljubav je neuporediva. Deca nebeskog Cara!

Dragocenog li obecanja! Teme za najdublje razmišljanje! Ne nadmašne li ljubavi Bozje prema svetu koji Ga nije ljubio! Ova misao ima moc da ukroti dušu i navede um na pokornost Božjoj volji. Što više proucavamo božanski karakter u svetlosti krsta, to jasnije otkrivamo milost, nežnost i oproštenje, povezane sa nepristrasnošcu i pravdom; to nam jasniji postaju nebrojeni dokazi neogranicene ljubavi i nežnog milosrda koji nadmašuju cežnjivu ljubav majke prema zalutalom cedu.

Elen Vajt Put Hristu


Darth, ako si imao hrabrosti da procitas samo ove izjeve Elene Vajt, mozes li i dalje sa sigurnoscu reci da Adventisti ne veruju u Isusa?
Pokaj se Darth za svoje hule, jer bi one mogle postati lanac kojim nepokajani gresnik ostaje vezan za "oca lazi".
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Citiraj gdje Isus kaže da toga dana nije bio u raju.

"Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći" ( Matej 12. 40 )


"Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene,
jer se još ne vratih k ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu" ( Jovan 20. 17 )
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.349
"Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći" ( Matej 12. 40 )

Isusovo tijelo je bilo u grobu.

"Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu" ( Jovan 20. 17 )

Kao uskrsli Isus još nije otišao k Ocu. A kao Sin Bog, Isus je sve vrijeme s Ocem. Tako je i razbojnik onog petka dospio u raj. :) Nije Isus lažov, kakvim ga predstavljate vi EGWisti i jehovisti.
 
Natrag
Top