Protestantizam i njegovi plodovi

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A zašto ti onda smeta da su na isusovačkim sveučilištima profesori isusovci? :)

Ja to nisam ni napisao, vec da su se drzavnici i vojni zvanicnici koji su danas pripadnici tajnih drustava i kreiraju novi svetski poredak ucili u jezuitskim skolama.

Jezuiti su red koji drze svetsku politiku.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Izvori: Alberto Rivera, Miroljub Petrović, Blog - Duhovni vavilon (Laodikejin)

Ili bilo koji drugi adventistima drag "izvor". Kao što možda već znaš, ovi izvori okrivljuju Isusovce za stvaranje "islama" (koga adventisti veoma cene) koga su navodno vrativši se skoro 1000 godina unatrag od trenutka svog osnivanja, stvorili da bi napakostili "pravoslavlju" i izvornom "Biblijskom Hrišćanstvu".

Ćudno je da se adventisti uopšte nađu uvređenima kada neko posumnja u njihove kognitivne sposobnosti, jer ovakvi "izvori", ovakvo kontra znanje, ovakvo poverenje dato prevarantima, lažovima, pa i lopovima je definitivno za kliničku dijagnozu.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvori: Alberto Rivera, Miroljub Petrović, Blog - Duhovni vavilon (Laodikejin)

Tako nesto ne postoji na mom blogu, niti su autori pomenuti.

To sam procitao u nekim casopisima koji su se bavili politickim zbivanjima, Vatikanom, itd..
Ne mogu tacno da se setim svih informacijam tako da mi je zao za to.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Gluposti su najtvrdokornije na osporavanje. Nemaju stida pa se svako malo pokazuju.

Kao recimo ono uporno traganje za dokazima o obavezi shabata za Hrišćane. Nečiji "teolozi" se ubiše da dokažu kako je moguće imati obavezu shabata bez obrezanja, iako Pisma tvrde suprotno, iako čak i Hebreji znaju da bez obrezanja nema shabata.

Ima tu mnogo gluposti, bvezobvraština i kojekakvih stvari, a Krst se mrzi jer Sv.Apostol Pavle, tačnije Sveti Duh kroz njega doslovno kaže da je Torah prikovana na Krst. Stari je Zakon, zakon ropstva i smrti zamenjen Novim, večnim, onim Kristovim.

To se vidi najviše po katoličkoj Americi.

Evangelici se ne bi složili. Ako iko pravi gluposti to su shabataristički mileriti.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.332
a Krst se mrzi jer Sv.Apostol Pavle, tačnije Sveti Duh kroz njega doslovno kaže da je Torah prikovana na Krst. Stari je Zakon, zakon ropstva i smrti zamenjen Novim, večnim, onim Kristovim.

Heb 7,11-12: Da se dakle savršenstvo postiglo po levitskom svećeništvu - jer na temelju njega narod je dobio Zakon - koja bi onda bila potreba da se po redu Melkisedekovu postavi drugi svećenik i da se ne imenuje po redu Aronovu? Doista kad se mijenja svećeništvo, nužno se mijenja i Zakon.
 
Natrag
Top