Zvezde u mracnoj noci

Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Svaki proces je nepovratan. Svaki. Tako da nije potrebno provlačiti tu Marksistima tako dragu sintagmu o "Neumitnosti istorijskih procesa".

"Neumitnost istorijskih procesa" je tačna premisa u netačnom Marksovom sudu o povezanost istorije sa ljudskim progresom i dosezanjem viših nivoa razvoja društva jer izgleda da je zapravo suprotno .

Negativan odnos istih prema društvenim naukama? Pitanje je da li pod društvenim naukama treba držati one zaražene Političkom Korektnošću i takozvanom društvenom pravdom? Pitanje je takođe da li organizovane religije trebaju da prihvate i imaju pozitivan stav prema Nihilizmu, francuskom Dekonstrukcionalizmu? Da prihvate i podržavaju feminizam, intersekcijalni feminizam? Nauke koje si nabrojao više ne postoje, zaražene su kancerom Nihilizma, Dekonstrucionalizma, Feminizma i Kulturalnog Marksizma. koji ih je mutirao i koristi ih za širenje svojih mentalnih bolesti.

Slažem se da je na delu svetski proces, proces dekonstrukcije, proces uspostavljanja haosa u kome će jedini čvrsti oslonac biti profit, a sve ostalo radi "humanizma" dozvoljeno. Sistem u kome čovekovo dostojanstvo biva zamenjeno udovoljavanju osećanjima sve većeg broja viktim grupacija (koje su takođe potrošači) i najnižim ljudskim nagonima.

Iako se može povezati sa nihilizmom u nekom širem smislu ipak postoji i jedna tanana razlika izmedju filozofskog nihilizma i postmodernizma – ovaj potonji počiva ne na negaciji nego na obesmišljavanju. U postmodernoj kulturi i postindustrijskom društvu upravo je i stavljen akcenat na ovo - oduzeti smisao i obesmisliti sve... Etiku, estetiku, umetnost, religiju, politiku, jezik, istoriju, filozofiju - a pre svega hermeneutički diskurs društvenih nauka koji počiva na pretpostavci koja se u krajnjoj instanci svodi na uverenje da postoji smisao koga treba spoznati te na taj način istoriji i teoriji saznanja daje legitimitet. Dakle radi se o „pitanju merodavnosti znanja na kojima nauka počiva a u sklopu ovoga nameću se i epistemološka pitanja i putevi kojima teče naučni razvoj, a sa tim i načina kojima se dolazi do pouzdanijih rezulatata„ i u takvom diskursu postmodernizam se i ne uzima drugačije nego kao stajalište koje nema ustanovljena pravila na kojima se konstituiše znanje jer ga u suštini smatra proizvoljnim što zaista jeste relativizam, negativna dijalektika i dekonstrukcija.

E upravo tu i jeste problem jer i pojedinci iz Crkve takodje spore taj legitimitet humanističkim tj. društvenim naukama smatrajući da pojedine teorije ili teze predstavljaju opasnost za autoritet Crkve ili samo njeno učenje. Ponekad je to tačno ali ponekad i nije – neke od nekada neprihvatljivih društvenih teorija sada su prihvatljive što se Crkve tiče jer se samo društvo i odnosi u njemu promenili a te promene Crkva nije mogla da predvidi niti da na njih utiče mada im je bila protivna u datom istorijskom trenutku. Uostalom i sama društvena misao proizvod je određenog vremena, mesta i društvene pozicije.

Medjutim praktična primena naučnih saznanja se pokazala kao efikasan prediktor ali i aktivator odredjenih društvenih zbivanja. Ukoliko Crkva to ne uzima u obzir ili negira onda može imati samo problem jer njena uloga, izmedju ostalog, ima i društvenu dimenziju hic et nunc iako nesmatram da je otvoreni politički aktivizam u uobičajenom smislu te reči primeren to ne znači da Crkva nema pravo da digne svoj glas recimo zbog društvenih nepravdi.

Upravo zbog toga KC danas ima tako snažno uporište u tim toliko spominjanim latinoameričkim favelama za razliku od nekih drugih.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bulaznio je kako katolici iz "jada i čemera vlastitih država" bježe u njihov "protestantski raj".

Pa rekoh da je njegov operativni sistem u pogubnom stanju... Jadnik, pokušava da nas uvredi, ponizi.. Tipičan primer terminalne faze Trolitis Adventistcus Miliaris... koji isprva ne daje simptome malignosti, no to je samo varka.

Ukoliko Crkva to ne uzima u obzir ili negira onda može imati samo problem jer njena uloga, izmedju ostalog, ima i društvenu dimenziju hic et nunc iako nesmatram da je otvoreni politički aktivizam u uobičajenom smislu te reči primeren to ne znači da Crkva nema pravo da digne svoj glas recimo zbog društvenih nepravdi.

Upravo zbog toga KC danas ima tako snažno uporište u tim toliko spominjanim latinoameričkim favelama za razliku od nekih drugih.

Jedno je ukazivati na nedostojnost i neodrživost sistema vrednosti koji počiva na tretiranju čoveka kao robe (commodity), a nešto sasvim drugo u tu kritiku uključivati "ženska prava" ili "prava" seksualnih devijanata, samo zato što su isti pripadnici, biološki pripadnici vrste Homo Sapiens Sapiens.

Crkva ima navodni uticaj u tim Latinoameričkim favelama, ne zbog feminizma, genderizma i deokstrukcionalizma Žaka Deride, niti zbog Aleksandrie Octavio Kortez i njenog pokazivanja vrline. Te jadnike, žrtve sistema koji pojedinci ovde hvale kao najboljeg od svih, te umne akrobacije satanskih ideologa i ne interesuju, nego zbog otvorenog protivljenja Crkve takvom odnosu prema ljudima, koji ne samo da je suprotan Novom Zavetu, nego je i od Starog Zaveta smatran pogrešnim.

Ali, ako neko zamišlja da Crkva, bilo da je to Crkva Zapada, Katolička, ili Crkva Istoka, treba da podržava intersekcijalni feminizam, identitetsku politiku i ostale vidove satanskog haosa kome smo manje ili više svedoci, oličenog u histeričnim, ugojenim, tetoviranim, pirsovanim aktivistkinjama sa mačkica naočarama, fluoroscentne kose, koje malo malo pa dele epitete "rasiste, foba onog ili ovog,, bigota i tako dalje" uz pozivanje na nekakvu "društvenu pravdu" prema viktim grupama, samo zato što su te grupe pripadnici Homo Sapiens Sapiens, je očiti egzamplar pre svega nepoznavanja misije Crkve.

Misija Crkve nije da podržava ideologije koje čoveka svode na hiper senzibilnu životinju, dubioznog mentalnog zdravlja i večitu "žrtvu" opresora, koji je danas po tim ideologijama, svako ko se ne slaže sa njihovim pogledom na svet, počevšri od belog heteroseksualnog muškarca, preko hrišćanina pripadnika Crkve, pa sve do normalnog čoveka zabrinutog za sopstvenu budućnost.

Naravno, ne treba se zavaravati i za sve kriviti zle ideologe. Oni i ne bi bili privlačni, niti bi im se davao ovoliki prostor, da nije braka krupnog kapitala (koga takozvani konzervativci podržavaju) i tih ideologija. Naime, lakše je kontrolisati međusobno sukobljene mase identitetskim politikama programiranih životinja-konzumenata, nego ljude koji znaju ko su i pre svega šta su.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Slažem se da je na delu svetski proces, proces dekonstrukcije, proces uspostavljanja haosa u kome će jedini čvrsti oslonac biti profit, a sve ostalo radi "humanizma" dozvoljeno. Sistem u kome čovekovo dostojanstvo biva zamenjeno udovoljavanju osećanjima sve većeg broja viktim grupacija (koje su takođe potrošači) i najnižim ljudskim nagonima.

U postmodernoj kulturi i postindustrijskom društvu upravo je i stavljen akcenat na ovo - oduzeti smisao i obesmisliti sve... Etiku, estetiku, umetnost, religiju, politiku, jezik, istoriju, filozofiju - a pre svega hermeneutički diskurs društvenih nauka koji počiva na pretpostavci koja se u krajnjoj instanci svodi na uverenje da postoji smisao koga treba spoznati te na taj način istoriji i teoriji saznanja daje legitimitet. Dakle radi se o „pitanju merodavnosti znanja na kojima nauka počiva a u sklopu ovoga nameću se i epistemološka pitanja i putevi kojima teče naučni razvoj, a sa tim i načina kojima se dolazi do pouzdanijih rezulatata„ i u takvom diskursu postmodernizam se i ne uzima drugačije nego kao stajalište koje nema ustanovljena pravila na kojima se konstituiše znanje jer ga u suštini smatra proizvoljnim što zaista jeste relativizam, negativna dijalektika i dekonstrukcija.

Ako proučavate mišljenja koja prevladavaju na modernim sveučilištima, otkrit ćete da postoje dvije vrste: ona koja nastaju kao rezultat stalnog preispitivanja tradicionalnih vrijednosti, i ona koja nastaju iz pokušaja da se spriječi preispitivanje liberalnih alternativa. Slijedeća uvjerenja su efektivno zabranjena na uobičajenom američkom kampusu: (1) Uvjerenja u superiornost Zapadne kulture; (2) uvjerenje da može postojati moralno relevantna razlika između kultura i religija; (3) vjera u dobar ukus, bilo u književnosti, glazbi, umjetnosti, prijateljstvu, ili ponašanju; i (4) Uvjerenje u tradicionalne seksualne običaje. Možete razmišljati o takvim uvjerenjima, ali opasno ih je ispovjediti, a još opasnije braniti, odmah vas mogu okriviti za "govor mržnje". Ipak, neprijateljstvo prema ovim uvjerenjima nije utemeljeno na razumu i nikada nije podvrgnuto racionalnom opravdanju. Postmoderno sveučilište nije pobijedilo razum, nego ga je zamijenilo novom vrstom vjere – vjere bez autoriteta i transcendencije.

Shvatit ćete da su svi oni koji zastupaju relativističke "metode", koje su Foucault, Derrida, i Rorty uveli u humanističke znanosti žestoke pristaše kodeksa političke korektnosti koja osuđuje odstupanje. Relativistička teorija postoji kako bi podržala apsolutističke doktrine. (Roger Scruton – suvremeni filozof konzervatizma)
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Shvatit ćete da su svi oni koji zastupaju relativističke "metode", koje su Foucault, Derrida, i Rorty uveli u humanističke znanosti žestoke pristaše kodeksa političke korektnosti koja osuđuje odstupanje. Relativistička teorija postoji kako bi podržala apsolutističke doktrine. (Roger Scruton – suvremeni filozof konzervatizma)

Što opet potvrđuje tezu, o u biti apsolutističkoj doktrini Sola Scriptura, koja je takođe u svojoj suštini relativistička.

Postmoderno sveučilište nije pobijedilo razum, nego ga je zamijenilo novom vrstom vjere – vjere bez autoriteta i transcendencije.

Kao i Sola Scriptura tako i ova nova vrsta vere, počiva na autoritetu koga nema i koji je sveden na iluziju.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Bulaznio je kako katolici iz "jada i čemera vlastitih država" bježe u njihov "protestantski raj".

To su činjenice. Bježite iz svojih nazadnih i bijednih država tamo gdje ima dosta protestanata, tačnije u protest. države.

SAD su osnovali protestanti, a ne vi.

Mi ne bježimo nigdje živimo u svojim državama. Vi, muslimani i pravoslavci bježite iz svojih država.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Hoćeš reći da je značajan broj djece takav. Pa nije. Da je to istina onda bi se to pojavilo i prije 500 godina.

Ko je rekao "da su deca takva", vi ih pravite takvima. Ti nisi ni video pogledao!

Vama ako dete kaze "ja sam tigar" vi ga posaljete u zoloski vrt i zatvorite u kavez.

Vi ste uveli "prava i slobode deteta", delite po skolama letke i "ucite decu njihovim pravima"! Kao da se ona nesto pitaju a ne roditelji njihovi. Tako deca danas tuku nastavnike ucitelje i svoje roditelje. To je vasa "sloboda" i "demokratija" a sve sa ciljem da se deca od malih nogu" iskvare" i naprave bolesnicima!

Sledece ce biti "legalizacija pedofilije" gde ce se dete isto pitati sta zeli.

Uveli ste "sodomizam" sve pod izgovorom "slobode" i "demokratije".

Kod Boga nema demokratije. Mozes se ti opredeliti da budes zlocinac ali onda sledi i kazna za tvoj izbor! Takav koji cini zlo se "odstranjuje iz drustva" da ne zarazi i druge, zato je Bog "proterao satanu sa neba"!

To je "bolest"!

A vi je usvojili i postali još gori.

Mi nismo usvojili, crkva je jedno a sekularne drzave su drugo! Mi osudjujemo svo zlo pa i ono u crkvi. A ti samo istices zle stvari (kako Papa moli za oprostaj i slicno). Pa i treba da moli, cinjenica je da toga ima ne samo u crkvi vec po celom svetu, na svakom koraku.

Kada ste vi molili za oprostaj?

NIKAD!

A isto ste cinili - ubijali vestice, ubijali katolike, promovisali slobode i demokratiju za vestice, za narkomane i siledzije, za sataniste.. Sada uvodite "prava deteta" i "trans decu", propagiranje gejeva i pedofiliju!

To ste vi uveli svojom "demokratijom" vi protestanti ste izmislili i promovisali demokratiju. I sad umesto da se pokajete kad shvatite kuda to vodi, vi ste i dalje uporni u "nametanju tkz. sloboda"!

Na kraju ce ceo svet zaista postati "sodoma" a krivci za to bicete jedino vi!

A onda treba da se bojite odmazde, zaista ce vas progoniti, a to nece raditi crkva vec ogorceni narod, kojem ste zabili prst u guz!

Ni ne znaš kada se ateizam pojavio.

Ne ja, nego ti ne znas kada se ateizam pojavio a najglasniji si bio u borbi protiv ateizma ovde na forumu! Sada nemas druga posla nego nas da napadas. Osladilo ti se, nasao si drugu zrtvu, a trebalo bi da smo na istoj strani! Skroz si se promenio! I treba da te je sramota zbog toga!

Nego, ateizam datira jos iz Starog Zaveta, ateista se u davno vreme zvao "bezboznik"! Mozes to poricati koliko god hoces i ovde se praviti intelektualno nadmocniji kada to nisi!

Naravno zato masovno idete u Ameriku da živite iz svojih bijednih i nazadnih država.

Isao je i Lot u sodomu da bi preziveo, isao je i Jakov u egipat da bi preziveo, skro sve sluge Bozje su isle "trbuhom za hlebom"!

A to da Bog "blagosilja novcem" je najobicnija glupost, to su verovali i »Jovovi tesioci« pa su pogresili. Najobicnija glupost!

Bog upravo dozvoljava da dodji nevolje na njegove da se iskusaju!

I u teologiji si slab.

Ne lupaj gluposti i ne znaš kada je nastala moderna demokratija.

Haha, ja ne znam a ti znas, ti ces me naucis. Vi ste tvorci moderne demokratije upravo vi protestanti!

Tvorac slobode ne može biti tvorac satanizma, satanizam kao i pobožnost su volja ljudi.

Bas je sotona bio "tvorac slobode", hteo je da oslobodi andjele od ogranicenja a tako i ljude!

Bog je jedino dao izbor - "ako me ne slusas primices kaznu"!

A TO NIJE SLOBODA!

Ne mozes ti odabrati zlo i ne odgovarati za svoje postupke, kao sto ste vi dali slobodu seksualnim devijantima i oni ne odgovaraju vec se to cak i promovise kod vas!

Bog takve u svom uredjenju kaznjava, i sotonu je kaznio!

A gdje su to dokazi kojima bi pokazao naše takve rodova (djela)? Nemaš ih.

Pokazao je gore Servius Tullius za ameriku pa ti nista nije vredelo. To je sto se tice samog protestantizma a i ja sam dokazivao kako ste ubijali katolike, kako ste spaljivali vestice, kako je Luter vikao da treba pobiti neistomisljenike pa nista nije vredelo. I dobro znam dela vas adventista ne moram ja nista da dokazujem ni tebi ni sebi, imam informacije koja su mi dovoljne. Ako jedna studentkinja TF u beogradu moze da snima porno filmove, onda ti nemas prava da za isto to optuzujes nas a svoje sakrivas. Ali ti si takav, zao si!

Kakve veze ima vrh sa narodom? I Bog blagoslovi masone, a vas koji niste je prokleo. Pa ste i danas prokleti.

Znaci Bog je "blagoslovio sataniste"?

rekao MIre, a studije pokazale da nije toga bilo. Jel trebam da ti citiram više indijanskih poglavica?

Haha, ma jel molim te :)

A tvrdio si prethodno da je "Bog pobio indijance" jer su bili pagani!

Sad iskopao nesto iz neke rupe, da ovde prosipas nebuloze.

Naravno što je dobro je plod reform. a što nije ateizma. Kod vas je sve loše, nema ništa dobro osim malo pojedinaca koji se i ne vide u masi.

Uh uh, ovo je vec teska frustriranost. Pokazujes svoju averziju prema svemu sto je od nas, to je gotovo vec mrznja i gadjenje..

To ja isto mogu i ja da kazem "kada se kod nas desi nesto lose to je plod protestantizma i satanizma, a kada se desi dobro to je od Hrista"!

Pa tvoj izgovor je da su drugi (protestanti) krivi a to je u rangu ovoga iz raja što sam naveo.

Niko nama nije kriv , krivi smo mi sami sebi. Ali da zlo dolazi od vas to jeste istina!

Pa kod vas je vaša vjera to proizvela, a kod nas ateizam. Vi niste ateisti a gori ste od ateista u globalu.

Da jeste, to sto govoris samo pokazuje da imas averziju prema svemu nasem.

I ja mogu reci - "vasa vera proizvela je satanizam u americi" isto kao sto ti kazes da je nasa vera kriva za nasu nazadnost.

Pa zato i jesu napredni jer su moralniji.

Haha, moralniji ste a pravite - "transeks decu"!

Ovo je vec bolesno, reci ces da "transeksualizam" nije plod protestantizma vec ateizma kad ti to neodgovara. A kad ti odgovara stanje u americi, kada je nesto lepo i dobro onda je to sve "plod protestantizma"!

Pa tako mogu i ja pricati, da je svo zlo od vas a ono pozitivno je od nas samih!

A Rusija, Brazil, Grčka itd. gori od Sodome.

A Kina naprednija tehnoloski od amerike budisticka zemlja - sta ces vise ih blagoslovio Bog!

Hoćeš reći da je 5% djece na Zapadu trans? Nije ni 1%.

Nijedno dete nije trans osim kad ih takvim napravite!

Pa ima toga i kod nas. Znam ja lično ko je bio trans još kao dijete.

Kod vas se deca takvim prave "namerno"! Drugo je zbog defekta..

Što onda vi niste napredni?

Napredna je i Kina - budisticka zemlja.
Sta ces niste vise miljenici sotone, sad je nasao druge sluge pa ih casti.

Ima o tome stih koji dokazuje da nisi u pravu.

Ima u SZ ako uzmes pa izvrnes. A u NZ je receno da ce biti progonjeni i da ce ziveti od milostinje! Nigde ne pise da "ce platu dobiti na zemlji"!!!

Bog ovog svijete je za ono što je negativno,a ne pozitivno.

Vas bog je bog ovoga sveta, on svoje cascava novcem i prestizom. A Hriscane je bacao lavovima i razapinjao.

Ko to kaže? Nisu svi apostoli. Nisi znao da su Jovan, Jakov i Pavle bili bogati.

Oni su se odrekli svega sto su imali a ti tvrdis da vas "bog cascava novcem" dok Hristos poziva na odricanje.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
Postmoderno sveučilište nije pobijedilo razum, nego ga je zamijenilo novom vrstom vjere – vjere bez autoriteta i transcendencije.
Da, tako je. Odličan zaključak.

Politička korektnost ne postoji to je samo jedan od nametnutih sinonima za autocenzuru ali to nije najveći problem.

Ono što ja uočavam može da bude posledica greške u rasudjivanju, nedovoljno znanja ili samoobmane ali konotacija koju taj utisak nosi stvara mi nelagodnost.
Mislim na INVERZIJU LJUDSKOG u smislu suštine, esencije bića.

To je dakako lakše uočiti i sagledati na svetovnoj, horizontalnoj ravni ljudske egzistencije gde jedine promene u društvenom i kulturološkom smislu koje se danas drze za bitne su one koje donose rastakanje i negiranje prethodno prihvaćenih normi i vrednosti. Kod intelektualaca sklonih postmodernističkom pristupu , ne svih ali većine, to je jedini vredonosni sud, kod onih drugih koji su u manjini, to je trendovski način razmišljanja koji se da zameniti po potrebi, od prilike do prilike. Stoga nije ni čudno da su danas glavna ontološka i epistemološka nacela poimanja društva i kulture kod postmoderne saznajni skepticizam i relativizam koji se ispoljava u zalaganju za decentrirano” iskustvo, nepreglednost, neodredjenost, fragmentizacija i diskontinuitet.

„Koncept postmodernizma javlja se iz svojevrsne »krize statusa« suvremenog intelektualca. Ova kriza može se objasniti urušavanjem etnocentrične glorifikacije zapadnjačkog načina života, krizom legitimiteta suvremene države u kojoj procesi sedukcije i represije čine legitimizaciju suvišnom, te dominacijom tržišta u svim sferama življenja. Oslobađanje političkih snaga od ovisnosti o legitimnosti omogućuje oslobađanje od političkog uplitanja, ali ne rezultira slobodom za intelektualnu kreativnost jer s povlačenjem države nastupa novi zaštitnik i cenzor: tržište. Tržište postiže ono za što su se intelektualci borili uzalud - pretvara potrošnju informacija u ugodnu i zabavnu razbibrigu čime obrazovanje dostiže vrhunac svoje popularnosti i najnižu razinu svoje vrijednosti jer ga prosuđuju novostvoreni standardi intelektualaca.
Postmodernizam stoga proklamira kraj sociologije i socijalne psihologije »kakve ih poznajemo« i označava nove situacije i prodore za ponovno razmatranje i ponovno određivanje zadataka i strategija sociologije i socijalne psihologije, stoga, smatra da bi sociologiju u uvetima postmodernizma trebalo od tradicionalne razlikovati ne po procedurama i namjeri sociološkog nastojanja, već po novom objektu istraživanja. “


Apstraktna racionalnost, fluidni moral i pokušaji sekularizacije trascendentnog su samo spoljašnje manifesatacije duševnog i duhovnog stanja savremenog čoveka. Pod savremenošču podrazumevam prelaz klasnog kapitalističkog društva u tehnološku, distopijsku realnost gde će ono što vidimo, čujemo ili osetimo biti čisto fenomenološko iskustvo bez dubljeg, ličnog doživljaja i lišeno bilo kakvog unutrašnjeg smisla i sadržaja. Dekonstruktivizam kao teorija saznanja postmoderne več je dao drugaciji smisao osnovnim istorijskim pojmovima - napretku, zakonima, istini, vrednostima...

Mediji, prema postmodernoj teoriji, postali su vodeći faktor u savremenim društvenim procesima, koji su označeni gubitkom osećaja istorijskog kontinuiteta u svakodnevnom ljudskom iskustvu. Postmoderni teoretičari tvrde da je usled nemogućnosti medijskog sistema, koji je okupirao stvarnost sa početka XXI veka, da prizove prošlost došlo do toga da se ljudska egzistencija zatekla u neprekidnoj šizofrenoj sadašnjosti. Simulacija događaja koji su nekad postojali i koji nam se danas vraćaju kao niz medijskih anahronih predstava o prošlosti dovodi nas u stanje istorijske amnezije.

„To je sustav u kojem je sama stvarnost (to jest ljudsko materijalno/simboličko postojanje) u potpunosti obuhvaćena, posve uronjena u virtualnu postavu slika, u izmišljen svet, u kome pojave ne postoje samo na ekranu pomoću kojega se iskustvo komunicira, već same postaju iskustvo. U medij su uključene sve vrste poruka, jer je medij postao tako obuhvatan, raznovrstan i prilagodljiv da u isti multimedijski tekst apsorbira čitavo prošlo, sadašnje i buduće ljudsko iskustvo “

U stalnoj potrebi za aktuelizacijom kojom prikriva površnost i ispraznost današnji čovek tone u perverzije i abnormalnosti koje jesu drugost ali u negativnom smislu obesmišljene potrebe za individualnošču bez identiteta. U savremenoj kulturi i društvu ego je zamenio ličnost, konzumerizam potrebu, informacija znanje a impresija emociju.

„U svom zanimanju za neodlučivo, za granice tačnosti nadzora, kvante, suprotstavljanje nepotpunih informacija, za „lomove“, katastrofe i pragmatičke paradokse, postmoderna nauka uspostavlja teoriju evolucije kao diskontinuiranog, katastrofičkog, nepopravljivog, paradoksalnog procesa.“ kaže Žan-Fransoa Liotar jedan od utemeljivača filozofije postmodernizma skupa sa Deridom i Bodrijarom.
Inače sam Liotar, takodje ne samo filozof no i sociolog po struci, ipak nije mogao a da ne primeti kako se neke njegove filozofske ideje manifestuju u društvu kao potrošački postmodernizam savršeno prilagodjen savremenoj monokulturnoj prevlasti liberalnog kapitalizma, koji je nazivao eklektički ili svaštarski postmodernizam.

„Eklekticizam je nulti stepen savremene opšte kulture: sluša se rege, gleda vestern, za ručak se jede hrana iz Mekdonalda, a za večeru domaća kuhinja, koristi se pariski parfem u Tokiju i „retro“ odeća u Hong Kongu, znanje služi za TV igre. A isti je slučaj i sa kič umetnošću, konfuzijom i stavom „sve prolazi“. U odsustvu bilo kavih estetskih kriterijuma, novac je jedino merilo. Za sve „ukuse“, kao i sve „potrebe“, brine se tržište. “
A to je bilo sredinom 80-tih....

Izvinite na dužini posta, morao sam da budem malo opširniji.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ko je rekao "da su deca takva", vi ih pravite takvima. Ti nisi ni video pogledao!

Ovdje činjenice dokazuju stavove, a ne zato što je neko dao video.

Po tvojoj "logici" je pušenje zdravo jer je neka baba živjela 97 godina, a pušila je.

Opet nivo razmišljanja čovjeka u srednjem vijeku koji se hvata za jednu stavku.

Slika se gleda globalno i vi ste gori od zapadnjaka u globalu.

Ali znaš ti to nego ti bezobrazluk i ponos ne daju da priznaš javno, a u sebi duboko znaš da sam ja u pravu.

Dakle gleda se kriminal, korupcija, poslovanje, zdravlje, kultura u saobraćaju i uopšte ponašanju itd.

A ne samo jedna stavka. Čak ni to nisi u pravu, toga ima i kod nas.

Vama ako dete kaze "ja sam tigar" vi ga posaljete u zoloski vrt i zatvorite u kavez.

Ovo je već ozbiljan problem.

Vi ste uveli "prava i slobode deteta", delite po skolama letke i "ucite decu njihovim pravima"! Kao da se ona nesto pitaju a ne roditelji njihovi. Tako deca danas tuku nastavnike ucitelje i svoje roditelje. To je vasa "sloboda" i "demokratija" a sve sa ciljem da se deca od malih nogu" iskvare" i naprave bolesnicima!

A toga nema kod nas. Opet se hvataš samo za jednu stavku. To bi bilo mjerilo kada bi značajan procenat djece na Zapadu bio takav.

Ali nije.

Sledece ce biti "legalizacija pedofilije" gde ce se dete isto pitati sta zeli.

Pa veći je stepen pedofilije u pravosl. državama nego na Zapadu.

Znaš li koje države najviše gledaju pornografiju?

Uveli ste "sodomizam" sve pod izgovorom "slobode" i "demokratije".

Lažeš. Mi smo to uvijek imali. Nisi znao da su Nemanjići imali prvu bračnu noć.

To ste vi uveli svojom "demokratijom" vi protestanti ste izmislili i promovisali demokratiju.

A ne znaš kada je to uvedeno? Ajd malo guglaj.

Na kraju ce ceo svet zaista postati "sodoma" a krivci za to bicete jedino vi!

Opet nebiblijska laž. Iz Edema drugi je kriv za sve.

A onda se bojte odmazde, zaista ce vas progoniti, i to nece raditi crkva vec ogorceni narod, kojem ste zabili prst u guz!

Nije isto kada mi stradamo i vi. Vi kukate nad svojim stradanjem što je dokaz da niste stradali za Hrista.

Recimo Holanđani nisu kukali zbog stradanja od Španaca i Njemaca u 2. sv. ratu.

kojem ste zabili prst u guz!

Vi ste zabili prst u oko Bogu. Zato vam uzima idole jer ih obožavate.

Iskreno želim da vam ih uzme i u CG. Da vam oduzme vaše idole koje obožavate. I treba da vam ih uzme.

Omča vam se steže, ko vam je kriv vaš problem.

Ne ja, nego ti ne znas kada se ateizam pojavio a najglasniji si bio u borbi protiv ateizma ovde na forumu!

Naravno da znam, ajde reci bez guglanja kada se pojavio? Naravno da ne znaš.

Sada nemas druga posla nego nas da napadas.

Naarvno Efescima 5,11

ego nas da napadas. Osladilo ti se, nasao si drugu zrtvu, a trebalo bi da smo na istoj strani! Skroz si se promenio! I treba da te je sramota zbog toga!

Nije to ništa. Kada vas Bog napadne vidjećete šta je napad.

Skroz si se promenio! I treba da te je sramota zbog toga!

Ja ću da vas napadam i to nije ništa naspram onoga što će Bog da vam učini. A već se to nazire po raskolima, međusobnoj mržnji.

Nego, ateizam datira jos iz Starog Zaveta,

Netačno ateizam nije ni postojao do,... znam ali neću da ti kažem. A ti ne znaš.

Uvijek su ljudi bili vjerujući ispravno ili ne. Ja govorim o modernom ateizmu, a ne o bezbožništvu.

Čim nemaš argumenata, mijenjaš temu.

ateista se u davno vreme zvao "bezboznik"!

Ateista se nije zvao jer je bio religiozan, neko pogrešno, a neko ispravno.

Opet prebacuješ temu.

Mozes to poricati koliko god hoces i ovde se praviti intelektualno nadmocniji kada to nisi!

ne radi se ovdje o intelektu nego o motivima. Intelektualno su svi dobri osim ako nemaju neki poremećaj izazvan genetskim problemima ili moždanim udarom u ranoj fazi života.

Isao je i Lot u sodomu da bi preziveo,

Ali Avram nije. Nije Lotu bilo potrebno to nego ga je žena pokvarena nagovorila radi većeg bogastva, a on je već bio bogat.

Ni to ne znaš.

isao je i Jakov u egipat da bi preziveo,

To je bio samo povod, a nešto drugo je bio razlog.

skro sve sluge Bozje su isle "trbuhom za hlebom"!

Naprotiv, rijetko koji.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Ali znaš ti to nego ti bezobrazluk i ponos ne daju da priznaš javno, a u sebi duboko znaš da sam ja u pravu.

Da si u pravu pa da me pece savest za to sto pricas, nego ti ovo sve znas ali neces da priznas, suvise si daleko otisao.

Znaš li koje države najviše gledaju pornografiju?

Ma jel, a rekao ti google? Ili opet neka nezavisna agenicja kojoj nije cilj da velica ameriku? :)

Svasta, amerikanci izumeli pornografiju a ne gledaju je.

Iskreno želim da vam ih uzme i u CG. Da vam oduzme vaše idole koje obožavate. I treba da vam ih uzme.

Ja vama ne zelim da vam Bog unisti crkve ili da vam bilo sta oduzme. Ali to samo pokazuje kakav je tvoj duh.

Uvijek su ljudi bili vjerujući ispravno ili ne. Ja govorim o modernom ateizmu, a ne o bezbožništvu.

Ja ne govorim o modernom ateizmu, ateisti su uvek postojali!

Ateista se nije zvao jer je bio religiozan, neko pogrešno, a neko ispravno.

Nije se zvao ateista ali je bio ateista.
Sta je ovo u bibliji - "rece bezumnik u srcu svojem nema Boga"!

Ali Avram nije. Nije Lotu bilo potrebno to nego ga je žena pokvarena nagovorila radi većeg bogastva, a on je već bio bogat.Ni to ne

Ajde ne lupaj, gde pise da ga je zena nagovorila? To si izmislio.

Sve jedno i da jeste, to nikako ne dokazuje tvoju poentu ovde, to sto ljudi odlaze u ameriku i druge zemlje nije zbog boljeg moralnog stanja vec zbog egzistencije a Bog ne cascava ljude novcem, njima ce biti placeno na nebu.

SAD su osnovali protestanti, a ne vi.
Znaci vi ste "sveta nacija" i "Bog je sa vama". On vas je osnovao.

Ne znam samo "zar vas placa novcem" da "pravite trans decu" , "promovisete homoseksualizam i pornografiju" da "zasipate bombama druge narode" i da ih "prasite uranijumom" ili da im propovedate evandjelje?

Kako to da vas nije kaznio, vec vas i dalje "blagosilja novcem" a nas kaznjava???

Evo , stvarno nije mi jasan tvoj bog!
Jesi li ti siguran da to nije sotona?

Budi vec jednom iskren, prestani s nebulozama, znas da bi ti oprostili, ne pravi od sebe budalu.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da si u pravu pa da me pece savest za to sto pricas, nego ti ovo sve znas ali neces da priznas, suvise si daleko otisao.

Nije to problem znanja i inteligencije nego motiva.

Ma jel, a rekao ti google?

Opet mijenjanje teme. Bitna je suština.

Ili opet neka nezavisna agenicja kojoj nije cilj da velica ameriku?

Vrlo važno. Tebi je bitno da izbjegneš suštinu onoga o čemu pričamo.

Svasta, amerikanci izumeli pornografiju a ne gledaju je.

Ni to nije tačno.

Ja ne govorim o modernom ateizmu,

Zato i mijenjaš temu jer nemaš arg.

ateisti su uvek postojali!

Nisu postojali. Do ....

Nije se zvao ateista ali je bio ateista.

Nije ni bio ateista, a jeste bio bezbožnik.

Sta je ovo u bibliji - "rece bezumnik u srcu svojem nema Boga"!

To nije ateizam, jer ti ljudi su imali bogove, tačnije demone.

Ajde ne lupaj, gde pise da ga je zena nagovorila?

Od kada se ti pozivaš na Bibliju.

To si izmislio.

Nije Biblija pisana za ljude koji ne shvataju smisao teksta.

Sve jedno i da jeste,

nije svejedno.

to nikako ne dokazuje tvoju poentu ovde,

naravno da dokazuje jer je bio bogat i prije odlaska u Sodomu. Što znači da si ti izrekao neistinu.

to sto ljudi odlaze u ameriku i druge zemlje nije zbog boljeg moralnog stanja vec zbog egzistencije

Pa moralno stanje je povezano sa egzistencijom. Uglavnom ili u globalu.

a Bog ne cascava ljude novcem, njima ce biti placeno na nebu.

Te države ako nisu stvorile raj ovdje neće ga dobiti ni gore. Prvo se ovdje raj stvara u čovjeku, pa zatim u državi.

A onda gore.

Znaci vi ste "sveta nacija" i "Bog je sa vama". On vas je osnovao.

Naravno. Toliko ste nazadni da nećete da živite u svojim državama, nego ih potkradate i jedni druge takođe.

Ne znam samo "zar vas placa novcem" da "pravite trans decu" , "promovisete homoseksualizam" da "zasipate bombama druge narode"

I vi odlazite kod takvih, znači da ste gori od njih.

da im propovedate evandjelje?

Za vas je već došla naplata ovdje.

Kako to da vas nije kaznio,

nije jer smo bolji od vas. A vi ste sami sebi kazna. Vas Bog i ne treba kažnjavati.

Evo , stvarno nije mi jasan tvoj bog!

Kako to da vi tako dobri niste blagoslov nama, niste čak ni sebi.

Opet me kopiraš.

Jesi li ti siguran da to nije sotona?

Po djelima sam siguran da nije, a po vašim da jeste.

znas da bi ti oprostili,

Šta da mi oprostiš?

ne pravi od sebe budalu.

meni je drago sam pred tobom i takvima budala.

To je dobro po Bibliji, biti budala pred svijetom. Noje je bio budala pred onim ljudima.

Pa ti mene još i hvališ sa ovim.
 
Natrag
Top