Od neprosvjećenih ljudi se to može očekivati.
Pa nisi li ti rekao da ste vi "prosveceni"?
Sad od jednom vise niste kad drugima stavljate sankcije.
Americke robe nema nigde po svetu, sve kineska, obrnuto ne vazi. Niti je ima u evropi niti kod njih, oni egzistiraju na "kradji"!
Rekle te tvoje statistike koje ti volis da je kinezima veca plata za 1000 dolara od americke, da im je stopa kriminala 0, i da cak duze zive od amerikanaca.
Izgleda je vas "bog"blagoslovio budiste!
Hoćeš reći da ne možeš da osporiš
Hoces ti reci "da ces 99 puta ponoviti" kako ja ne mogu da osporim?
Vec sam dokazao biblijom da su paganski narodi i drzave uvek bili nadmocniji bogatiji i vojno i tehnicki superiorniji od drugih, odnosno onih koji se mogu nazvati Bozjim!
Samo onaj koji ne razmislja moze tvrditi da "Bog blagosilja drzave novcem" , ali posto ti mislis da jeste tako, ti onda obozavas satanu, jer onaj koji novcem blagosilja drzave je satana!
Bog nece blagosloviti ameriku za sankcije koje stavlja izgladnelim zemljama, za bombe koje salje napacenima, za trovanje uranijumom, za trovanje GMO, za kapitalizam, industrijsku revoluciju, za bogacenje, za kradju i crpljenje tudjih resursa, za imperijalizam.. I ne blagosilja je Bog nikako vec djavo!
Vidim da imaš činjenice. A činjenice govore da smo mi za vas zvezda u mračnoj noći.
Jeste vi "zvezde"! Pa vas bog je "svetlonosa", pali andjeo, nekada najsvetliji a danas mracniji da mracniji ne moze biti!
Imate i "Los Angeles" grad "palih andjela" i "Holy Wood" (sveto drvo - carobni stapic) odakle vam dolaze vesci i vestice, prelepe filmove - Harry Poter i ostale..
Muzicki izvodjaci vam se zovu "stars" (zvezde) a njihovi sledbenici ih zovu "idolima"!
Ni ja se ne čudim favelama i kriminalom
Ni ja se necudim sto je amerika "kriminalna drzava", sto nose puske po gepecima, ubijaju se po skolama svakodnevno, sto im je kriminal veci nego u bilo kojoj drzavi sveta, sto su im samoubistva veca nego igde.
Te tvoje statistike o manjem kriminalu - "okaci macku o rep", oni su "legalizovali kriminal" , kod njih vlada kapitalizam iskoriscavanje ljudi, industrijalizacija, borba za prestizom koja je dozvoljena i koja se podstice. Takmicaraki duh i "trka za novcem" - "zlatna groznica", pravilo je "iskoristiti druge", ako ces pri tome "gaziti po mrtvima" i to se podstice! Nije im stalo do ljudi, oni su za njih stoka i robovi, koje iskoristis i odbacis kad se razbole, kada ne mogu platiti lecenje, das im stan na koriscenje, zaduzis ih za zivota, a pritom ih lagano trujes da im smanjis zivotni vek i oglupavis da ne primete tvoje mahinacije, jer kad prestanu biti produktivni ne zelis im vise placati ni penziju ni lecenje, namestis da sto pre crknu. I ljudi srvarno na kraju crknu kao robovi koji nikada nisu ni ziveli vec su samo radili "za svoje velike gazde"! Pozive najduze 5-10 godina kao penzioneri, posto nisu ziveli zivece tad..
To su vrednosti i sistem koji nam vi nudite i koji ste stvorili, to je put iskoriscavanja, gde "uspevaju samo bogati ili oni koji gaze preko drugih" - preko mrtvih, koji se laktaju i namecu, koji koriste zakon da pronevere i opljackaju druge, a da ovi to i ne primete..
Da li su ljudi ovoga svesni ili nisu to je drugo pitanje, ali ste vi legalizovali kriminal, kriminal protiv ljudi, i nemate nikakve ljudskosti ni brige za coveka..
To je pravi kriminal, a ne kada neko da bi preziveo i prehranio porodicu ukrade hleb ili prevari nekog. Kod vas vlada kriminal na visokom nivou, sofistviciran i zamaskiran..