VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Evo, Jelena kaže da su pravu vjeru sačuvali oni koji su za svetog Ivana antikristi. Neka svi vide i znaju čiji ste duhovni potomci.
Pricas gluposti i lazes.
Albizani nisu ni postojali u vreme Jovana.
Kakav kontinuitet u bibliji? Kontinuiteta nema bez crkve, nema ni biblije!
Kome vi prodajete te gluposti da mi je znati?
Pa vi pojma nemate sta je crkva!
Pogledaj iz biblije sta je crkva 1. veka, koja je imala crkveno telo, vece dvanaestorice, sabor na kojem se odlucivalo.
Na tom saboru su se donosile odluke i dogme. Takva crkva je imala misiju propovedanja i sirenja evandjelja, ta crkva je krstavala.
Zasto tvrdis da sam ja pisao nesto suprotno ovoj tvojoj tvrdnji?
Ja tvrdim isto sto i ti, samo sto ja iznosim istoriju velikog otpada koji se dsogodio kasnije polovinom 2 veka, a
Hristos i apostoli su predvideli da će se tokom novozavetne istorije u crkvi pojaviti mnogi lažni učitelji - koji će propovedati lažna učenja i nauke zasnovane na ljudskim filozofijama.
"Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom" ( dela apostolska 20. 28 - 30 )
"Kako dakle primiste Hrista Isusa Gospoda onako živite u Njemu,
Ukorenjeni i nazidani u Njemu i utvrđeni verom kao što naučiste, izobilujući u njoj zahvalnošću.
Braćo! Čuvajte se da vas ko ne zarobi filozofijom i praznom prevarom, po kazivanju čovečijem, po nauci sveta, a ne po Hristu.
Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno"( Kološanima poslanica. 2 6 - 9 )
"Zaklinjem te dakle pred Bogom i Gospodom našijem Isusom Hristom, koji će suditi živima i mrtvima, dolaskom njegovijem i carstvom njegovijem:
Propovijedaj riječ, nastoj u dobro vrijeme i u nevrijeme, pokaraj, zaprijeti, umoli sa svakijem snošenjem i učenjem;
Jer će doći vrijeme kad zdrave nauke neće slušati, nego će po svojijem željama nakupiti sebi učitelje, kao što ih uši svrbe,
I odvratiće uši od istine, i okrenuće se ka gatalicama.
A ti budi trijezan u svačemu, trpi zlo, učini djelo jevanđelista, službu svoju svrši" ( 2 poslanica Timotiju 4. 1 - 5 )
Ove reči su našle svoje ispunjenje polovinom 2 veka nove ere - kada su se u crkvi pojavili ljudi koji su odstupili od reči Gospoda Isusa Hrista i apostola, i uneli jeres lažnih učenja.
Posredstvom ovih lažnih učitelja - u crkvu su tokom istorije uneseni mnogi elementi i učenja koji nemaju svoje poreklo u Božjoj reči - već u mnogobožačkim filozofijama.
Kasnije su posredstvom crkvenih otaca i crkvenih sabora ovi elementi usvajani i zvanično uneseni u crkvenu praksu.
Oni koji nisu ucestvovali u ovom otpadu, oni su crkva Hristova, a ne oni koji su pokrenuli otpad, a to su crkve u Rimu i u Aleksandriji.