Značaj (Božjeg) Istražnog suda

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Bitno je da li je istrazni sud otpoceo 1844 godine, zato sto je Bog tada podigao svoju crkvu poslednjeg vremena koja treba da objavi pocetak ovog Bozjeg istraznog suda, vreme kraja, i skori Hristov dolazak u slavi.

Ako je to bitno za naše spasenje - Zašto nam Bog nije i objavio KOJA JE TO CRKVA ? i
Takođe otvara se pitanje i šta će biti sa ljudima koji su živeli i umrli pre 22.10.1844. ?
I kako će ta Crkva POSLEDNJEG VREMENA nama objaviti skori Hristov dolazak u slavi, odnosno zašto je to bitno za naše spasenje ?

U tom smislu bitno je i za nase spasenje, jer je Bog jedino ovoj crkvi dao autoritet da objavljuje spasonosnu istinu, a od ove istine zavisi nase vecno spasenje.

OK, ako od te istine zavisi naše spasenje zašto nas Bog ne uvodi u to spasenje i ne otkriva nam ga, nego nas je ostavio u tami ?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Sve se, Šarrdy, što treba, itekako vidi ali se, po starom običaju, praviš slep i nevešt (u šta spada i ovo tendenciozno pitanje o značaju vremena Suda za spasenje, kao da je iko ikada tvrdio išta slično, osim što je prirodno da ako namerno odbacujemo određenu istinu - makar i najmanje važnu, da ćemo u tom slučaju svakako izgubiti spasenje, jer, dakle, nije poenta u prirodi i veličini određene istine, već u grehu radi kojeg se odbacuje).

..........

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Tazumeo sam poruku, OK. Ajde sada da napravimo jedan mali eksperiment:

Ako se ja pravim nevešt i SLEP, kako ti kažeš da vidimo da li su drugi vešti i dobrog vida:

NAJISKRENIJE MOLIM SVE FORUMAŠE DA MI POMOGNU DA UVIDIM DA LI SE JA PRAVIM NEVEŠT, ILI ADVENTISTI. Odnosno DA LI SE NEKO OD FORUMAŠA NA BAZI BIBLIJE OSVEDOČIO U SLEDEĆE 3 ISTINE :

1. Da JE od 22.10.1844. otpočeo ISTRAŽI SUD NA NEBU ZA SVE ŽIVE I MRTVE ;

2. Da JE od istog datuma Bog osnovao svoju Crkvu na Zemllji iz dva razloga :
2.1. Da svet upozori na skorašnji Hristov dolazak;
2.2. Kao i na početak istražnog sud na Nebu za sve žive i mrtve.

3. Da je sve ovo jako bitno za naše spasenje.

AKO SE NIKO NE JAVI SMATRAĆU DA ISTO RAZMIŠLJAJU KAO JA. DA SU OVO SVE LAŽNE INFORMACIJE ILI APSOLUTNO NEUTEMELJENE U BIBLIJI.

A ako se neko javi i potvrdi sve ovo izneto, onda je Milan M u pravu klada kaže da se ja pravim nevešt, SLEP i jako razumljive stihove na ovu temu kobajagi ne razumem. Jer je sve ovo lako spoznati iz Biblije, ali eto ja iz nekog razloga se foliram i neću to da priznam.

Hvala unapred, Bog s vama.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Evo kad krenem od ovog pitanja o istražnom sudu koje je jako bitno za adventiste ali i za one koji razmišljaju da li da postanu adventisti. Da bi se ovo pitanje razjasnilo baš kako treba nemoguće je pridržavati se samo ove teme jer se otvaraju neka nova pitanja koja su ipak povezana.
Kad je u pitanju istražni sud 1844. po EV. i godina 1914. kad je navodno Isus počeo da vlada kao kralj po Č.T. Raselu, primećuje se identičan stav crkvi koje stoje iza tih datuma. Navodno to su jako bitne godine koje ne smeju da se diraju. Zašto je to toliko bitno kad neverovanje u te godine ne krši ama baš ni jednu Božiju zapovest? Da bi shvatili zašto ove crkve potenciraju te godine i dan danas predpostavimo šta bi se desilo sa tim crkvama kad bi se obelodanilo da su govorili čiste laži. I ne samo to nego da su decenijama govorili i prenosili te laži po celom svetu svi članovi tih crkvi. Jer da bi postao Jehovin Svedok ili Adventista kao uslov mora da se prihvate te godine kao činjenice i još više od toga vera u te godine je usko povezano sa spasenjem. Uključite mozak. Sledeće, kako su zarobljeni ovim tumačenjima nekih ljudi iz Amerike još iz predprošlog veka meni je jasno jer sam i sam bio zarobljen na isti način. U pozadini se krije održavanje kredibiliteta vodećih pred sledbenicima po svaku cenu jer prvobitno tumačenje je bilo da je to godina Hristovog dolaska koji te godine nije došao. Ostalo im je da se izvlače na nečem što se navodno desilo u duhovnom svetu te godine i što je nevidljivo. Da bi poverovali u tako nešta vi morate biti ubeđeni da je Isus govorio preko njihovih glavnih predpostavljenih a ostalo je veoma laka manipulacija.
Na ovakav način za njih je biblija zapečaćena i sledbenici sad mogu samo da ponavljaju ono što su dobili od svojih vođa. Za njih nema više tumačenja niti razmatranja ima samo prenošenje onog što su nasledili i ubeđivanje ljudi da postanu sledbenici njihovih vođa. Na dalje idu jači prilozi i desetci koji se slivaju uglavnom u kasu USA. To je država odakle su potekle ove protestantske crkve a sa druge strane kako i sami kažu to je država koja je označena u knjizi otkrivenja kao zver sa rogovima jagnjeta. Otkrivenje 13.11-13. Tako dolazimo do paradoksa jer oni na taj način sami govore da su u službi zveri sa rogovima jagnjeta iz Otkrivenja.

Sledeći put o proročanstvu iz Danila o 2300 dana i noći. Proročanstvo koje su adventisti uzeli kao osnovu za izračunavanje godine istražnog suda, šta to proročanstvo nije i šta jeste.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Evo kad krenem od ovog pitanja o istražnom sudu koje je jako bitno za adventiste ali i za one koji razmišljaju da li da postanu adventisti. ......
Hvala brate Peko.
Otprilike i ja identično mislim kao i ti. JS imaju objavu preko Mateja 24,45 da su oni jedina Prava Crkva na Planeti koju je Bog osnovao da nas spase preko nje. Adventisti preko nekog drugog stiha, kog Milan M 2012 krije i neće da mi kaže već govori kako sam nevešt i slep, a Laodikeja nam još ništa nije ogovorio. I oni isto imaju tu spasonosnu formulu za nas vernike........
Tako da te potpuno razumem o čemu nam govoriš.

Ali još ću sačekati. Pogotovu Milana M 2012, koji je otvorio ovu temu, a kada ga nešto pitamo u vezi nje - On nam odgovara da mi sve znamo o istražnom sudu i 1844, ali se samo pravimo da ne znamo ! Zato i neće da nam odgovara na naša pitanja.
Bog s tobom

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Ako se ja pravim nevešt i SLEP, kako ti kažeš da vidimo da li su drugi vešti i dobrog vida:

NAJISKRENIJE MOLIM SVE FORUMAŠE DA MI POMOGNU DA UVIDIM DA LI SE JA PRAVIM NEVEŠT, ILI ADVENTISTI. Odnosno DA LI SE NEKO OD FORUMAŠA NA BAZI BIBLIJE OSVEDOČIO U SLEDEĆE 3 ISTINE :

AKO SE NIKO NE JAVI SMATRAĆU DA ISTO RAZMIŠLJAJU KAO JA. DA SU OVO SVE LAŽNE INFORMACIJE ILI APSOLUTNO NEUTEMELJENE U BIBLIJI.

A ako se neko javi i potvrdi sve ovo izneto, onda je Milan M u pravu klada kaže da se ja pravim nevešt, SLEP i jako razumljive stihove na ovu temu kobajagi ne razumem. Jer je sve ovo lako spoznati iz Biblije, ali eto ja iz nekog razloga se foliram i neću to da priznam.

Sardy, ti opet postavljas rec vecine kao autoritet istine.
Jasno mi je zasto nisi izneo ni jedan komentar na temi koju sam pokrenuo DA LI JE VECINA UVEK U PRAVU.
To sto pojedinci ili vecina imaju razlicito glediste po pitanju ove istine o pocetku nebeskog istraznog suda, nikako ne moze uticati na njenu istinitost, da se ceo svet okrene protiv nje to nista ne menja.

Zato je tvoj temelj vecine klimav, jer Bog se ne rukovodi ljudskim misljenjem, za njega ostaje istina jedna i nepromenjena, makar je ceo svet odbacio.
Ali hvala Bogu ima onih koji je prihvataju.. Amin.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Čvrsti ARGUMENTI

Prvobitno napisao Šarrdy

Sardy, ti opet postavljas rec vecine kao autoritet istine.
Jasno mi je zasto nisi izneo ni jedan komentar na temi koju sam pokrenuo DA LI JE VECINA UVEK U PRAVU.
To sto pojedinci ili vecina imaju razlicito glediste po pitanju ove istine o pocetku nebeskog istraznog suda, nikako ne moze uticati na njenu istinitost, da se ceo svet okrene protiv nje to nista ne menja.

Zato je tvoj temelj vecine klimav, jer Bog se ne rukovodi ljudskim misljenjem, za njega ostaje istina jedna i nepromenjena, makar je ceo svet odbacio.
Ali hvala Bogu ima onih koji je prihvataju.. Amin.
A tvoj nije klimav !?

Na kojim ti argumentima i tvrdnjama baziraš dokaze iz tačke 2 i 3 !?

Da li su tvoji ARGUMENTI ovaj tvoj post, pošto uglavnom BIBLIJSKE STIHOVE KAO ARGUMENTE – NEMATE.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A tvoj nije klimav !?

Na kojim ti argumentima i tvrdnjama baziraš dokaze iz tačke 2 i 3 !?

Da li su tvoji ARGUMENTI ovaj tvoj post, pošto uglavnom BIBLIJSKE STIHOVE KAO ARGUMENTE – NEMATE.

Evo jednog navoda koji sam postavio u temi Biblijska obelezja prave Bozje crkve, na osnovu teksta iz otkrivenja Jovanovog 14 poglavlja gde je Adventna crkva prikazana simbolom trojice andjela koji svetu prenose poslednju vest milosti pred Hristov dolazak u slavi.

Ovu vest je Adventna crkva upravo pocela da objavljuje u vremenu pocetka istraznog suda od perioda 1844 godine.

IMA POSLEDNJU VEST ZA SVET PRED HRISTOV SLAVNI DOLAZAK ZAPISANU U PORUCI TROJICE ANDJELA
IZ OTKRIVENJA JOVANOVOG 14 POGLAVLJA:

`I vidjeh drugoga anđela gdje leti posred neba, koji imaše vječno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakome plemenu, i jeziku i koljenu i narodu.
I govoraše velikijem glasom: bojte se Boga, i podajte mu slavu, jer dođe čas suda njegova; i poklonite se onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.
I drugi anđeo za njim ide govoreći: pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnijem vinom kurvarstva svojega napoji sve narode.
I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikijem: ko se god pokloni zvijeri i ikoni njezinoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
I on će piti od vina gnjeva Božijega, koje je nepomiješano utočeno u čašu gnjeva njegova, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred jagnjetom.
I dim mučenja njihova izlaziće va vijek vijeka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zvijeri i ikoni njezinoj, i koji primaju žig imena njezina.
Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( otkrivenje Jovanovo 14. 6-12 ).

Ova troandjeoska vest upucuje na sledece :

1. Dati slavu Bogu, odreci se Ateizma i bezbostva.

2. Cas suda Bozjeg je dosao i blizina Hristovog drugog dolaska.

3. Pokloniti se Bogu kao stvoritelju slaveci njegov sedmi subotni dan, kao uspomenu na stvaranje, i znak Bozje stvaralacke sile i njegovog autoriteta.

4. Duhovni Vavilon je pao, olicen u papskom sistemu i otpalom protestantizmu sjedinjenim u Ekumenizmu - svetskom savezu crkava, koje zajedno cine Duhovni Vavilon, i laznim ucenjima koja pretstavljaju otrovno vino Vavilona varaju svet.

5. Opomena da se ne klanja zveri koja pretstavlja papski sistem na celu Rimokatolicke crkve sa sedistem u Vatikanu, i ikoni njezinoj koju pretstavlja otpali protestantizam sjedinjen sa zveri - papstvom u ekumenskom savezu, i da ne prima zig zveri olicen u nedeljnom zakonu koji ima svoje korene u mnogobozackoj tradiciji obozavanja sunca, nasuprot subote koja pretstavlja pecat Bozji, i znak izmedju njega njegovog pravog naroda.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
TAKO TE VOLIM. I tako volim da pričam sa bilo kim pa i sa Adventistima. To su BIBLIJSKI ARGUMENTI !
Da li su istiniti ili ne – To je već druga i duža priča, ali ja ovakav razgovor volim, i zahvaljujem ti se zbog ovog posta.

Neću odmah odgovoriti, hoću malo izanalizirati ove stihove, jer se ovde ne treba izlećati, a možda će i neko drugi dati komentar, pozdrav.

Natrag