Zemljotres!

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Samo hocu da vas podsetim na prorocanstvo svetog monaha Tadeja Vitovnickog i svetog starca Gavrila da ce zemljotres sravnati Beograd i jos neka mesta u Srbiji zbog velikog Bogoodpanistva Srpskoga naroda od vere Pravoslavne!Napustili smo sveto Pravoslavlje koje nam ostavise nasi preci a sveti Otac Sava Nemanjic je rekao dok god se drzite Pravoslavlja i tipika kojeg sam napisao bice dobro Srbiji a kada to pogazite ide kazna.Kada se ovo desi neka nas nesretni patrijarh Irenej poziva jos onu zmiju od pape u Srbiju i hoce ekumenizam!Nemojte nista da se cudite ovo je samo pocetak jednog velikog stradanja koje smo zasluzili Srbi su sada gori nego pred Kosovom 1389.god.. Evo citam knjigu i sve ide kao sto su rekli ovi pomenuti svetitelji.

Član
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poruka
511
Zemlja je pretrpela 6 kataklizmi (6 ledenih doba) ovo je kraj 7 ledenog, i ovo su sve manifestacije koje su se dešavale onomad. Ovaj ciklus je po prirodi planete zemlje. Za vernike ostaje molitva za oprost grehova radi pripreme... a za ateiste neka jutarnja jaka kafa da se razbude a i pripreme... :)

Član
Učlanjen(a)
12.01.2010
Poruka
472
Samo hocu da vas podsetim na prorocanstvo svetog monaha Tadeja Vitovnickog i svetog starca Gavrila da ce zemljotres sravnati Beograd i jos neka mesta u Srbiji zbog velikog Bogoodpanistva Srpskoga naroda od vere Pravoslavne!Napustili smo sveto Pravoslavlje koje nam ostavise nasi preci a sveti Otac Sava Nemanjic je rekao dok god se drzite Pravoslavlja i tipika kojeg sam napisao bice dobro Srbiji a kada to pogazite ide kazna.Kada se ovo desi neka nas nesretni patrijarh Irenej poziva jos onu zmiju od pape u Srbiju i hoce ekumenizam!Nemojte nista da se cudite ovo je samo pocetak jednog velikog stradanja koje smo zasluzili Srbi su sada gori nego pred Kosovom 1389.god.. Evo citam knjigu i sve ide kao sto su rekli ovi pomenuti svetitelji.

Najnovije tumačenje povezuje izgradnju metroa sa gore pomenutim predviđanjima ili ti proročanstvima. Što znači da smo mirni za našega života.

Član
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poruka
530

A šta su ti tvoji svetitelji zapisali povodom mmf-a? Kako su njih predstavili?

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Sa stanovišta nauke zemljotresi imaju svoje naučno objašnjenje i tu nema nikakve misterije. Raspored tektonskih ploča je poznat, zna se i gde oni mogu izazvati totalnu kataklizmu. Trusna područija na ovim prostorima su takođe poznata. Božija kazna kao objašnjenje stradanja nije realno objašnjenje.

Moguće je da su proročanstva svetih otaca tačna ali razlog eventualnog uništenja ne može biti odricanje od pravoslavlja. Pravoslavlje nije nikakva zaštita jer da to uistinu jeste ne bi se dogodila sva srpska stradanja, od kosovskog boja do dana današnjeg.

Budući da je sadašnji položaj Srba i Srbije vrlo loš, sa tendecijpom daljnjeg urušavanja, vrlo je lagodno sve to pripisivati odricanja od Boga i pravoslavlja. Zapravo su razlozi vrlo banalni, mogu se izbeći ali je moć da se to i učini u rukama ljudi koji to ne žele učiniti. :dntknw:

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Momci dajete zanimljive komentare originalni su a to ukazuje na jednu dobru raspravu.Da sacekamo jos malo dok budemo imali kvorum:).Samo zelim da imate na umu jedno recenicu koju je napisao sveti vladika Nikolaj Velimirovic *Srbi u nevolji zakukase al se zivog Boga ne setise*

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
У Светом писму пише „Једно зло прође, ево иду још два зла за овим“, 1998 када је био земљотрес само пар месеци после тога "Милосрдни анђео" је засуо тадашњу земљу СЦГ оловном кишом, уранијумом и другим забрањеним бомбама за ратовање...

Надам се да се ништа слично неће поновити...

Додао бих два стиха из песме Богомати премила

Господ гледа с Небеса, сва се земља потреса,
али народ не хаје већ се греху предаје.

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pravoslavlje nije nikakva zaštita jer da to uistinu jeste ne bi se dogodila sva srpska stradanja, od kosovskog boja do dana današnjeg.

Очигледно се слабо разумеш у Православну веру као и у историју Срба. Да није било Православља данас не би ни постојали, нити би знали ишта о својим прецима.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Очигледно се слабо разумеш у Православну веру као и у историју Срба. Да није било Православља данас не би ни постојали, нити би знали ишта о својим прецима.

Ja to tebi nikad ne bih rekao. Odakle si samo izveo takav zaključak.
Gde sam ja to rekao ili pak odricao ulogu pravoslavne crkve u očuvanju srpskog jezika kulture i uopšte srpskog indetiteta.
Uloga crkve i zemljotresi su tema mog posta.
Možeš se sa time složiti ili ne. Samo na to imaš pravo. Procenjivati moje znanje nije tema, nije uljudno, nije u skladu sa bilo čime sem možda sa određenim crtama tvog karaktera.

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ja to tebi nikad ne bih rekao. Odakle si samo izveo takav zaključak.
Gde sam ja to rekao ili pak odricao ulogu pravoslavne crkve u očuvanju srpskog jezika kulture i uopšte srpskog indetiteta.
Uloga crkve i zemljotresi su tema mog posta.
Možeš se sa time složiti ili ne. Samo na to imaš pravo. Procenjivati moje znanje nije tema, nije uljudno, nije u skladu sa bilo čime sem možda sa određenim crtama tvog karaktera.

Сам си рекао да Православље није могло да заштити Србе од Косовског боја па до данашњег дана. Значи ниси се држао зљмљотреса и цркве. Ја сам само извео закључак из твг одговора.

Многи на овом подфоруму пишу једно, а мисле друго.

Ти на неки начин кривиш СПЦ зато што није спасила Србе од страдања, од Косовског боја. Значи ти мислиш на сва страдања што у ратовима, што у болестима, што у природним катастрофама, али притом си нагласио целу ту реченицу и то да од Косовског боја није могла да заштити. Је ли то можда значи да је Црква пре Косовског боја могла да заустави било какво страдање Срба? Оћеш да кажеш да је Црква могла да утиче на природне појаве до Кососког боја, а после тога више не? Не осправаш ли ти овом реченицом свој претходни став о доказима научника у истом одговору.;)

Ја се извињавам, ако сам те увредио мени то није био циљ, само ми није јасно како то да Црква до једног историјског тренутка може да утиче на нешто, а после тога не може, јер су то доказали научници.:???:

Свако добро.

Natrag