Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Evo ga postao je i teroretičar zavjera. Ovo će da ide kao dodatak onim jeresima. Za subotnu školu.
Šteta što nisi putovao brodom.
U kojoj crkvi propovedas? Reci mi, doci cu da te cujem?
Ti da si neki Hriscanin, radovao bi se sto zelim doci.. Nego izmisljas! U subotnjoj skoli se proucava pouka, a niko nece tebe da slusa svo vreme da opanjkavas i mrzis nekog..
Brod? Pa ti kada zumiras teleskopom, opet vidis taj isti brod za koji mislis da je zasao ispod horizonta. Ako ga mozes zumirati teleskopom, to znaci da nije zasao ispod horizonta i da zemlja nije okrugla!
Nekada nisu postojale digitalne kamere pa nisi mogao zumirati, ali danas svako moze za 1000 eur. kupiti Nikon kameru i sam proveriti..
Ne samo da se brod moze zumirati, vec se i sunce moze zumirati nakon sto je zaslo za horizont! Sto znaci da ni sunce nije zaslo vec se samo udaljilo, a tvoje oko ga vidi kao da zalazi.
Ti ne znas sta znaci percepcija, ljudsko oko sve predmete koji se udaljavaju vidi kao da se spustaju na dole! To mozes i sam eksperimentalno proveriti.
Evo, ako posmatras dalekovode, primetices da postaju sve manji i manji kako se udaljavaju i na kraju nestaju iza horizonta. Ali ako zumiras kamerom videces da su jos uvek iznad tla! ---->
Isto je sa svim predmetima!
Evo npr. dalekovoda na moru, koji tebi izgledaju kao da su zasli ispod horozonta, ali iz vazduha vidis da je to ravna povrsina i da nema zakrivljenja --->
Sve je percepcija, i nacin na koji ljudsko oko funkcionise, a ne dokaz okrugle zemlje!
Ti nemas odgovor, mozes samo da trolujes - "ja bio na brodu..". Pa koga briga gde si bio kad pises besmislice!
Ne, ovo je potpuno nebitno. NASA je nešto što datira (nastaje) u 20. stoljeće, a ljudi su razumom koji im je Bog podario razumjeli i shvatili da je zemlja sfera (lopta) još 500 godina prije Krista.
Izvini Slape, ali sve sto su posmatranjem zakljucili pre nastanka NASA-e, sto su primenili na okruglu zemlju se moze primeniti i na ravnu. Time se i jedno i drugo moze dokazivati. Mislis li da su oni koji su tvrdili da je zemlja ravna bili totalne budale? U tome i jeste problem sto se ovi dokazi mogu jednako primeniti i na okruglu i na ravnu, a ne sta NASA danas kaze, to je dodatni argumenat da nesto kriju..
Ipak, meni je NASA-ino fejkovanje bilo konacno da posumnjam u sferican oblik, i u to sam se sam osvedocio da fejkuju. Ako tebi njihovo fejkovanje ne znaci nista, ja ti ne mogu pomoci..
Nemam ja zatvoren um, ali, priznat ću, imam ‘gadljiv um’.
Onda ja tebi ne mogu pomoci, ako ti imas averziju i "gadljivost". A ne krivim te, i ja sam se tako osecao, smejao se, ali covek se mora osloboditi predrasuda ako zeli saznati sta je istina. Zato sam se ostavio predrasuda i krenuo da istrazujem..
Evo, navest ću argumente jednog ravnozemljaša
Nisu svi argumenti pravi argumenti, neki koriste pricu o ravnoj zemlji da zarade, a neki se pretvaraju da su ravnozemljasi da bi ismejali celu pricu i prezentovali krive informacije, jer rade za suprotnu stranu. Dakle, vrlo lako mozes naici na ljude koji ce sve izokrenuti namernp, pretvarajuci se da su ravnozemljasi a nisu, prepun je internet takvih.
Vozim od Floride do Kalifornije non-stop i za mene je Zemlja ravna. Ne idem gore ili dole pod uglom od 360 stepeni i slične gravitacijske stvari.
On ne iznosi argumente on se sprda. Isto ces i ti reci: "vozio sam automobil i jos nisam pao sa ivice zemlje"...
Covek se sprda.. Ali priznajem da ima i smesnih argumenata koji veze nemaju s naukom i sa ravnom zemljom. Na primer kad se sunce pojavi ispred oblaka, to koriste to kao dokaz da je sunce blizu, a svetlost sunca prolazi kroz oblake pa samo izgleda da je ispred oblaka. To nije nikakav argumenat.
Nisu dakle sve informacije tacne, postoje i ubacene dezinformacije. Ali je bitno da ne skupljas svo djubre sa interneta i na osnovu par stvari da izgradis netacnu sliku, da odbacis celu pricu zbog takvih dezinformacija..
Poslednja izmena: