Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ti kao da živiš u srednjem vijeku!Postoji napadi na Protestante i one koji su van protestantizma od satrane tradicionalne crkve.
Kroz celu istoriju su oni koje Pavle oslovljava vucima proganjali Božje svete i ubijali kroz razne inkvizicije i ratove.
Zabrana Biblije da se štampa-piše na drugim jezicima sem Latinskog je atak na veru koju je Bog namenio svim narodima.
Sem fizičkog postoji i duhovni napad a to je ismevanje, izrugivanje, ponižavanje svih koji nisu članovi papskog miljea.Ta glava se usuđuje da poziva žrtve da mu same dođu kako ih nebi morao tražiti i zabranjuje veru u Božju pisanu reč.
Vaša iskustva po pitanju napada tradicije na druge verske zajednice:
Ja ne vidim da crkva napada protestante , vidim da Jehovni Svjedoci I Adventisti I neki zatucani protestanti napadaju tradicionalnu crkvu!
Ova tema se ponovo otvara, uz nadu da će se na njoj nastaviti korektna rasprava o materiji teme, a ne o ličnostima i pojedincima koji pišu na temi.
Poelbuster, mislim da je ovo što si predložio prava stvar i pravi način da se raspravlja na ovoj temi. Iskreno, i mene živo interesuje šta će postavljač teme odgvoriti na ovo?Hvala uredniče, ipak bojim se da previše očekuješ od nas
Drago mi je što si ponovno otvorio temu i nadam se da ćemo uspeti malo ozbiljnije da pristupimo ovom pitanju.
Kao prvo, treba da razjasnimo koja je to tradicionalna crkva u pitanju iz naslova ili se uopšteno odnosi na tradicionalne crkve.
U zakonu Srbije piše sledeće:
Tradicionalne crkve i verske zajedniceDakle, da li se pitanje odnosi na neku određenu crkvu od ovde navedenih ili se misli na sve tradicionalne crkve?
Član 10
Tradicionalne crkve su one koje u Srbiji imaju viševekovni istorijski kontinuitet i čiji je pravni subjektivitet stečen na osnovu posebnih zakona, i to: Srpska Pravoslavna Crkva, Rimokatolička Crkva, Slovačka Evangelička Crkva a. v., Reformatska Hrišćanska Crkva i Evangelička Hrišćanska Crkva a. v.
Tradicionalne verske zajednice su one koje u Srbiji imaju viševekovni istorijski kontinuitet i čiji je pravni subjektivitet stečen na osnovu posebnih zakona, i to Islamska verska zajednica i Jevrejska verska zajednica.
Ili se uvek odnosi na onu crkvu koja je većinska na nekom određenom prostoru?
Voleo bih da nakon toga što postavljač teme odredi na koju ili na koje crkve je mislio pređemo na iznošenje konkretnih primera kojima će pokazati kako tradicionalna(e) crkva(e) napadaju hrišćane.
Mislim da je najbolje postavljanje skeniranih stranica javnih glasila konkretne crkve u kojima će se videti jasan primer napada na neku grupu ljudi koji sebe u ovom slučaju smatraju napadnutim.
Voleo bih da ostanemo ako je ikako moguće u okviru iznošenja konkretnih primera i da se ako nemamo konkretnih primera suzdržimo od praznih razgovora
Ti kao da živiš u srednjem vijeku!
Ja ne vidim da crkva napada protestante , ...
Poelbuster, mislim da je ovo što si predložio prava stvar i pravi način da se raspravlja na ovoj temi. Iskreno, i mene živo interesuje šta će postavljač teme odgvoriti na ovo?
Vi sami recite koja je jedina crkva i sveta i prava pa kad to uradite onda ćemo znati koja progoni kroz celu istoriju svete a posle protestante i na kraju one koji drže zapovesti Božje i imaju svedočanstvo Isusovo.
Konsultuj se sa Slapom i čućeš da to sve lažovi pišu.
Pogrešno si me citirao. Ovo ja nisam napisao.Jurivaka je napisao(la): ↑
Konsultuj se sa Slapom i čućeš da to sve lažovi pišu.