Zašto sekte napadaju tradicionalne crkve?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Crkva je odmah nakon prvog veka imala tekstove jevanđelja i poslanice - koji su se tada nazivali "sećanja apostola"
Istina, ovi tekstovi su kasnije sakupljeni i formirani u kanon.
Dakle, crkva je odpočetka znala šta veruje i šta su Hristos i apostoli učili.

Sredinom 2 veka i otpadom Rimske crkve - u crkvi su počele da se pojavljuju novotarije, čiji je izvor bio u mnogobožačkim filozofijama, a u crkvu su uneseni posredstvom lažnih učitelja i crkvenih otaca, na šta su apostoli i ukazivali:

"Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom"

( Dela svetih Apostola 20. 28 - 30 )

"A beše i lažnih proroka u narodu, kao što će i među vama biti lažnih učitelja, koji će uneti jeresi pogibli, i odricaće se Gospodara koji ih iskupi i dovodiće sebi naglu pogibao.
I mnogi će poći za njihovim nečistotama kojima će se huliti na put istine.
I u lakomstvu loviće vas izmišljenim rečima. Njihov sud odavno ne docni, i pogibao njihova ne drema"

( 2 poslanica Petrova 2. 1 - 3 )

"Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
1:8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što pre rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drugačije nego što primiste, proklet da bude"

( Galatima poslanica 1. 6 - 9 )

U pripremi je moj novi blog - u kome sam objasnio poreklo pojedinih učenja i običaja u tradicionalnim crkvama, pa ću ga priložiti.

Što se tiče istine - ona je sadržana na stranicama: velikeistinebiblije.blogspot.com i hristosdolazi.blogspot.com - pa svako može sam proveriti u bibliji, jer se tu nalaze osnovne istine po temama, sa mnoštvo priloženih biblijskih tekstova praćenim kratkim uvodom.

Poydrav!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkva je odmah nakon prvog veka imala tekstove jevanđelja i poslanice - koji su se tada nazivali "sećanja apostola"
Istina, ovi tekstovi su kasnije sakupljeni i formirani u kanon.
Dakle, crkva je odpočetka znala šta veruje i šta su Hristos i apostoli učili.

Sredinom 2 veka i otpadom Rimske crkve - u crkvi su počele da se pojavljuju novotarije, čiji je izvor bio u mnogobožačkim filozofijama, a u crkvu su uneseni posredstvom lažnih učitelja i crkvenih otaca, na šta su apostoli i ukazivali:

Kako možeš vjerovati Crkvi, koja je otpala u 2. stoljeću, da je koncem 4. stoljeća u Sveto Pismo uvrstila ono što je zaista vjerodostojna Božja riječ? Zar bi ti legao na operacijski stol doktoru za kojega znaš da je prije dvije godine doživio strašnu nesreću i zaboravio sve što je znao?

U pripremi je moj novi blog - u kome sam objasnio poreklo pojedinih učenja i običaja u tradicionalnim crkvama, pa ću ga priložiti.

Nemoj ga prilagati. Daj ga najprije nekom ozbiljnom izdavaču da objavi tvoje radove, pa će ljudi to kupiti a i ti ćeš zaraditi. "Vrijedan je radnik svoje plaće", kaže sveti Pavao.

Što se tiče istine - ona je sadržana na stranicama: velikeistinebiblije.blogspot.com i hristosdolazi.blogspot.com - pa svako može sam proveriti u bibliji, jer se tu nalaze osnovne istine po temama, sa mnoštvo priloženih biblijskih tekstova praćenim kratkim uvodom.Poydrav!

Što će onda ljudima i Biblija, kad će istina biti dostupna na stranicama: velikeistinebiblije.blogspot.com i hristosdolazi.blogspot.com?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne verujem crkvi - već Božjoj reči jer me je on osvedočio u nadahnuće biblijskih tekstova.

Ja duhovni posao ne radim za novac - to nije moj princip.

Na priloženim stranicama i jeste istina koja se nalazi u bibliji - na jednom mestu, kako bi ljudi imali kompletnu sliku biblijskog učenja, i sami to pronašli u bibliji i proverili njenu istinitost.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne verujem crkvi - već Božjoj reči jer me je on osvedočio u nadahnuće biblijskih tekstova.

Nevjerojatan je ovaj forum. Poplava onih koje je Bog osobno osvjedočio i onih koji jedini razumiju Božje riječi. Samo, kakav je to Bog koji vam je svima poslao potpuno različite "fail-ove". Podudarate se jedino u napadima na Kristovu Crkvu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nisam do sada čuo od nekoga da je posvedočio - da ima takvo iskustvo ličnog osvedočenja u istinu a još manje da ima ličnu zajednicu sa Bogom

Jedno je reći - a drugo imati stvarnu živu zajednicu sa Bogom i vezu sa njim.

Iznošenje istine nije napad na crkvu - bar sa moje strane.

Što se tiče ostalih - ja se lično ograđujem o sve što je napisano.

Osim toga - neumesno je pisati o mapadima, posebno to ne treba da čini čovek koji na sva zvona napada sve oko sebe.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja nisam do sada čuo od nekoga da je posvedočio - da ima takvo iskustvo ličnog osvedočenja u istinu a još manje da ima ličnu zajednicu sa Bogom

Jedno je reći - a drugo imati stvarnu živu zajednicu sa Bogom i vezu sa njim.

I što se tebe tiče, imamo samo tvoju izrečenu tvrdnju, i ništa više. Tko će i zašto bi netko vjerovao samo tvojim riječima?

Iznošenje istine nije napad na crkvu - bar sa moje strane.

OK, samo ti za svoju istinu nemaš nikakvu drugu potvrdu osim svoje vlastite tvrdnje. To može za sebe tvrditi tko god hoće.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svako može tvrditi za sebe što god đeli, Bog poznaje srce i njega niko ne može da prevari.
Moje iskustvo je za mene dovoljno i u njemu se ostvaruje moje lično spasenje, a kroz reč težim da ljude uputim na istinu, i svako ko je otvoren - tu stinu će spoznati.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Svako ce biti spasen prema znanju koje mu je Bog dao.
Kome je koliko dao toliko ce i traziti od njega..
Bog nije nepravedan..

Ne smatram da je potrebno da mi se Bog javi da bi imao zajednicu sa njim, prepoznajem ga po indirektnom delovanju u mom zivotu, i razlicita iskustva kojim me osvedocava da je prisutan...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svako može tvrditi za sebe što god đeli, Bog poznaje srce i njega niko ne može da prevari.
Moje iskustvo je za mene dovoljno i u njemu se ostvaruje moje lično spasenje, a kroz reč težim da ljude uputim na istinu, i svako ko je otvoren - tu stinu će spoznati.

Laodikeja, tek mi je sada sinulo i otkrio sam pravi odgovor na pitanje iz naslova teme: Zašto sekte napadaju tradicionalne crkve? Ako se tebi osobno objavljuje Bog, ako su drugi fundamentalisti "osvjedočeni" da samo oni ispravno razumijevaju Božju riječ, i ako vam je po tome "otkriveno" da je Crkva Bludnica iz Otkrivenja, vi naprosto morate napadati Crkvu. Tebi to "otkriva" Bog osobnim objavama, drugima "svjedoči" Duh Sveti, opet Bog, i što vama drugo preostaje nego slijediti "svoje vlastite bogove". Ne znam što bi vam čovjek rekao. Kako vas odvratiti, i zašto vas odvraćati, od vaših bogova?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moj Bog je Bog biblije i ja sledim istinu zapisanu u njegovoj reči, a ti se moli Bogu da vidiš gde si u odnosu na ovo.

Natrag