Zašto sekte napadaju tradicionalne crkve?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Laodikeja, tek mi je sada sinulo i otkrio sam pravi odgovor na pitanje iz naslova teme: Zašto sekte napadaju tradicionalne crkve? Ako se tebi osobno objavljuje Bog, ako su drugi fundamentalisti "osvjedočeni" da samo oni ispravno razumijevaju Božju riječ, i ako vam je po tome "otkriveno" da je Crkva Bludnica iz Otkrivenja, vi naprosto morate napadati Crkvu. Tebi to "otkriva" Bog osobnim objavama, drugima "svjedoči" Duh Sveti, opet Bog, i što vama drugo preostaje nego slijediti "svoje vlastite bogove". Ne znam što bi vam čovjek rekao. Kako vas odvratiti, i zašto vas odvraćati, od vaših bogova?

Al vidis da se svi oni slazu da je Katolicka crkva bludnica, onda to mora biti jedan isti duh..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Upravo kako sam rekao, dobro je da si sam potvrdio. Ti slijedeći svoju istinu, "koja je od samoga Boga", moraš napadati Crkvu jer ti je objavljeno da je Crkva Bludnica iz Otkrivenja.

Greška.

Napad je nešto drugo, iznošenje istine je Božji princip koji su primenjivali i Hristos i apostoli.
Ako su oni ukazivali na veliki otpad unutar Hrišćanstva i identifikovali nosioce tog otpada i sam identitet antihrista i zveri, onda je to amanet koji su ostavili i svojoj crkvi - da svedočeći istinu ukazuju na ovo, da bi ljudi izbegli prevare.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Greška.

Napad je nešto drugo, iznošenje istine je Božji princip koji su primenjivali i Hristos i apostoli.
Ako su oni ukazivali na veliki otpad unutar Hrišćanstva i identifikovali nosioce tog otpada i sam identitet antihrista i zveri, onda je to amanet koji su ostavili i svojoj crkvi - da svedočeći istinu ukazuju na ovo, da bi ljudi izbegli prevare.

Opet potvrđuješ moju tezu, još je čak osnažuješ. Ima vas fundamentalista koji ne mislite samo da ste dobili specijalnu misiju od Boga, nego ste čak umislili da ste ravni Isusu i apostolima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Onda su i apostoli bili fundamentalisti.

Nisu, apostoli su u zajedništvu s Duhom svetim fundament. Za to svjedoči i Sveto Pismo, Pavao kaže da je Crkva stup i uporište istine. Da si ti stup i uporište istine, postoji samo tvoja tvrdnja. Zar zaista tražiš i očekuješ da netko jednako vrijednim prihvaća Sveto Pismo i tvoje tvrdnje?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Crkva jeste stub i uporište istine - ali istine jedanput predane svetima, zapisane u bibliji reči Božjoj, a ne na ljudskim filozofijama.

Ne postoje moje tvrdnje, već samo pismo koje ja i iznosim.

To može svako da proveri ako ode na moju internet stranicu gore pomenutu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkva jeste stub i uporište istine - ali istine jedanput predane svetima, zapisane u bibliji reči Božjoj, a ne na ljudskim filozofijama.

Ti bi sada i tekst Svetog Pisma mijenjao. Ne piše u Svetom Pismu ovako kako ti kažeš, nego onako kako sam ja citirao.

Ne postoje moje tvrdnje, već samo pismo koje ja i iznosim.

To može svako da proveri ako ode na moju internet stranicu gore pomenutu.

Ako je u pitanju samo Sveto Pismo, imam ga, ne moram ići na tvoju stranicu. Ako je u pitanju nešto nešto drugo, daj ti da mi to ovdje rastrančiramo i provjerimo. Ili "tvoja istina" ne smije šetati u ove zimske dane?

Natrag