Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Baš ti hvala i hvala Bogu. U namjeri da me demantiraš, i pri tom izvrijeđaš, ovim si potpuno potvrdio moju tvrdnju. Dakle istina je da je Ellen White vjerovala da joj se Bog objavljuje s Oriona. A vi niste pravi subotari ako ne vjerujete 'duhu prorošrva', što znači a sam bio potpuno u pravu kada sam ustvrdio da subotari vjeruju kako Bog obitava na Orionu. :)

Hmm.. oni veruju da Tvorac svega vidljivog i nevidljivog obitava na Orionu (gde tačno na Orionu? Kako su to saznali? Jeli "duh proroštva" videla UFO?) o čemu nigde u Pismima pročitati nisu mogli, ali zato na pomen Sunca, koga Psalmisti, proroci, dakle samo Sveto Pismo koriste da opišu Boga, ovi sledbenici "jasnoviditeljice" doživljavaju napade besa i nama pripisuju idolatriju sunca....

Dakle ko je ovde ispravan i u Istini, mi koji znamo da je YHWH (dakle i Isus) u PIsmima nazivan suncem i štitom (postoje i vanbiblijski dokazi, arheološki, pečati kraljeva Judejskih sa YHWH signiranim kao sunce i štit, ili oni, subotari kojima "viditeljica", njihova "svesveta" tvrdi da Bog (YHWH) boravi u sazvežđu Oriona, a da se to istovremeno nigde ne pominje u pismima?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
ili oni, subotari kojima "viditeljica", njihova "svesveta" tvrdi da Bog (YHWH) boravi u sazvežđu Oriona, a da se to istovremeno nigde ne pominje u pismima?

Ne spominje se u našem kršćanskom Svetom Pismu, u Bibliji, ali se zato spominje u staroegipatskim 'svetim pismima', ovako:

Drevni Egipćani vjerovali su da bogovi potječu s tri zvijezde Orionovog pojasa i sjajne zvijezde Siriusa u Canis Majoru. Orion se prvotno smatrao bogom Sah (Sahu), "ocem bogova", s Orionovim pojasom zamišljenim kao krunom na glavi, dok je zvijezda Sirius bila njegova supruga Sopdet (Sothis), božica plodnosti čiji su najraniji prikazi bilo kao ležeća krava s cvijetom među rogovima ili kao žena koja nosi visoku krunu ukrašenu zvijezdom petokrakom.
-------------------
Evo, dakle, odakle je proročica plagijatorica (i proročica koja je govorila u drskosti) Ellen White preuzela i predala vjeru svojim sljedbenicima subotarima. Preuzela je jednu od najstarijih poganskih religija.

P.S. Ako mi netko od subotara ovdje argumentirano dokaže da Bog ipak potječe sa Oriona, ja ću im se svima iskreno ispričati, i čak ću ih zamoliti da i mene prime i postat ću "jedan od njih". :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Baš ti hvala i hvala Bogu. U namjeri da me demantiraš, i pri tom izvrijeđaš, ovim si potpuno potvrdio moju tvrdnju. Dakle istina je da je Ellen White vjerovala da joj se Bog objavljuje s Oriona. A vi niste pravi subotari ako ne vjerujete 'duhu prorošrva', što znači a sam bio potpuno u pravu kada sam ustvrdio da subotari vjeruju kako Bog obitava na Orionu. :)

Ne, nego upravo ti isponova ovim komentarom potvrdjujes da si lazov, jer nigde Ellen White nije napisala da joj se Bog obraca sa Oriona, vec da je u jednom trenutku pred Hristov dolazak i nebeske manifestaciije - Bozji glas dosao iz tog pravca, i da ce Hristos na putu ka zemlji proci kroz Orionovu maglinu.

Bog je svuda, i on se obraca ljudima sa bilo kog mesta, i to moze biti i iz pravca Oriona, i sunca, meseca, planine, utobe zemlje, bunara, kutije za sibice, itd, i to ne znaci da on prebiva na tim mestima.

Glas Bozji je dosao IZ pravca Oriona, a ne sa neke planete ili zvezde U sazvezdju Orion gde se navodno nalazi Bog, vec je Bog na nebu, a negov glas se cuje iz razlicitih pravaca.

Dakle - LAZES.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, nego upravo ti isponova ovim komentarom potvrdjujes da si lazov, jer nigde Ellen White nije napisala da joj se Bog obraca sa Oriona, vec da je u jednom trenutku pred Hristov dolazak i nebeske manifestaciije - Bozji dosao iz tog pravca, i da ce Hristos na putu ka zemlji proci kroz Orionovu maglinu.

Dakle - LAZES.

Stvar se ponavlja. Nema se kontraargumenata protiv onoga što sam citirao od Ellen White, o javljanju Boga s Oriona, ali se ima "sotonine kuraži" da se nasrne na mene i da me se vrijeđa i naziva lažovom. Neka ovoga svega ovdje napisanoga, i neka ostane kao svjedočanstvo.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne spominje se u našem kršćanskom Svetom Pismu, u Bibliji, ali se zato spominje u staroegipatskim 'svetim pismima', ovako:

Drevni Egipćani vjerovali su da bogovi potječu s tri zvijezde Orionovog pojasa i sjajne zvijezde Siriusa u Canis Majoru. Orion se prvotno smatrao bogom Sah (Sahu), "ocem bogova", s Orionovim pojasom zamišljenim kao krunom na glavi, dok je zvijezda Sirius bila njegova supruga Sopdet (Sothis), božica plodnosti čiji su najraniji prikazi bilo kao ležeća krava s cvijetom među rogovima ili kao žena koja nosi visoku krunu ukrašenu zvijezdom petokrakom.
-------------------
Evo, dakle, odakle je proročica plagijatorica (i proročica koja je govorila u drskosti) Ellen White preuzela i predala vjeru svojim sljedbenicima subotarima. Preuzela je jednu od najstarijih poganskih religija.

Hahahaha... samo sam to čekao. Naime, Egiptologija mi je jedna od pasija, te sve ovo i te kako znam. No, ni tu subotnja "proročica" nije prva, niti jedina, takvo "povezivanje" Boga sa egiptaskim religijama, masonski je specijaltitet, posebno kada se radi o Ozirisu i njegovom mitu, koga ovi "prosvetljeni" povezuju sa Kristom.

Ali, kao i u svemu i ovde nisu niti dosledni, nti imaju pojma o čemu govore. O licemernom poistovećivanju našeg obraćanja Bogorodici - Blaženoj Djevici Mariji sa kultom Izide, da i ne govorim.

Dakle, njima, čija je "svevideća" od kulta Asara preuzela boravište Boga i to "uvalila" svojim zabludelim sledbenicima, ne smeta masonska sinkretizacija njihove "proročice", ali im zato smeta kada se ne radi Nedeljom, jer zaboga to je dan sunca, a to je, jelte "paganski", mantraju oni, iako kuku im, i lele im, u samom Svetom Pismu doslovno stoji: "Jer Gospodin je Sunce i štit" (o dokazanim solarnim aspektima YHWH postoji dosta materijala kako u Pismima tako i van njih).

Stvar se ponavlja. Nema se kontraargumenata protiv onoga što sam citirao od Ellen White, o javljanju Boga s Oriona, ali se ima "sotonine kuraži" da se nasrne na mene i da me se vrijeđa i naziva lažovom. Neka ovoga svega ovdje napisanoga, i neka ostane kao svjedočanstvo.

Da li se išta drugo od njih može i očekivati? Ne.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laz i izvrtanje, i lazov i izvrtac - se ne mogu nazvati drugim imenom osim onako kako Stoji i u recniku, recju koja objasnjavu tu osobu koja vrsi radnju iznosenja neistina.

Ne mogu ja za Stvarnoslapovo laganje i njega koji to cini da kazem "TI SI AVION - LETIS, CETKA - FARBAS, SRAF - USRAFLJUJES SE, SOLITER DIZES SE U BLAKE, ILI BILO STA DRUGO"

Covek koji iznosi neistine - naziva se lazov, i on laze.

Prizvuk ovog izraza jeste ruzan, ali sta ja tu mogu.

Da postoji drugi naziv, ja bih ga rado koristio.

Dakle, sve u vezi Ellen White - Stvarnoslap je izvrnuo, i slagao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laz i izvrtanje, i lazov i izvrtac - se ne mogu nazvati drugim imenom osim onako kako Stoji i u recniku, recju koja objasnjavu tu osobu koja vrsi radnju iznosenja neistina.

Ne mogu ja za Stvarnoslapovo laganje i njega koji to cini da kazem "TI SI AVION - LETIS, CETKA - FARBAS, SRAF - USRAFLJUJES SE, SOLITER DIZES SE U BLAKE, ILI BILO STA DRUGO"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Kada čovjek ne iznese niti jedan kontraargument vašoj tvrdnji, a istovremeno vas deset puta nazove lažovom, onda mu nadahnuće može dolaziti jedino od oca laži.

Dakle, njima, čija je "svevideća" od kulta Asara preuzela boravište Boga i to "uvalila" svojim zabludelim sledbenicima,

Da li se išta drugo od njih može i očekivati? Ne.

Ovdje sve počinje i završava. Ovdje se sve što je prividno skriveno, do kraja razobličava. Ovime je sve rečeno. Dakle, kada se umjesto Bogu klanjate proročici koja je govorila u drskosti, sotonino korito (jasle) vam ne gine, ono vam postaje sudbina.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto, sve laz za lazju.

Ja iznesem argumente, Stvarnoslap kaze "nsu izneti argumenti"

Kakav karakter - takve i reci i dela.

Natrag