- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Ovo sam citirao zbog ljudi koji čitaju, od Laodikeje niti tražim niti očekujem da me prestane potpuno nedužna azijati lažovom.
Lažov??? Pa njima je EGWistima, svako lažov ko iznosi istinu o njihovom kultu i njegovoj osnivačici.
A citat kojim sam naveo, jasno pokazuje da je Ellen White vjerovala i naučavala da je Orion mjesto gdje prebiva Bog.
Njoj je i Enoh živeo na Saturnu, gasni gigant joj je posut travom....
Ok, takva pisanija bi se možda i mogla prihvatiti da se radi o nekome ko je recimo pisao SF (žanr inače prepun sličnih stvari), ali ovde se, u njenom slučaju radilo i radi se o tome da ona ne samo da te i takve budalaštine i blasfemije pripisuje Bogu, nego ih i uvija u "Biblijski" jezik, koristi ih kao verske objave. ***
*** u čemu se ne razlikuje od prosečnog američkog "pastora" (čitaj propovednika), što naravno nije za čudo, kada se zna njeno kako geografsko, tako i versko poreklo. Nema naime razlike između
nje i osnivača Scientologa.
Ono što još više govori o licemerju i bezobraštini njenih sledbenika je činjenica da oni svoje budalaštine i blasfemije obavezno uvijau u slojeve "Biblijskog" i "naučnog" jezika i stila.
Poslednja izmena: