Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo sam citirao zbog ljudi koji čitaju, od Laodikeje niti tražim niti očekujem da me prestane potpuno nedužna azijati lažovom.

Lažov??? Pa njima je EGWistima, svako lažov ko iznosi istinu o njihovom kultu i njegovoj osnivačici.

A citat kojim sam naveo, jasno pokazuje da je Ellen White vjerovala i naučavala da je Orion mjesto gdje prebiva Bog.

Njoj je i Enoh živeo na Saturnu, gasni gigant joj je posut travom....

Ok, takva pisanija bi se možda i mogla prihvatiti da se radi o nekome ko je recimo pisao SF (žanr inače prepun sličnih stvari), ali ovde se, u njenom slučaju radilo i radi se o tome da ona ne samo da te i takve budalaštine i blasfemije pripisuje Bogu, nego ih i uvija u "Biblijski" jezik, koristi ih kao verske objave. ***

*** u čemu se ne razlikuje od prosečnog američkog "pastora" (čitaj propovednika), što naravno nije za čudo, kada se zna njeno kako geografsko, tako i versko poreklo. Nema naime razlike između
nje i osnivača Scientologa.

Ono što još više govori o licemerju i bezobraštini njenih sledbenika je činjenica da oni svoje budalaštine i blasfemije obavezno uvijau u slojeve "Biblijskog" i "naučnog" jezika i stila.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prvo, ja nigdje nisam uopće spominjao nikakavo prijestolje, i drugo, tekst koji sam ja citirao uopće ne govori o Isusovom dolasku. Dakle, potpuno si promašio bit i činjenice, notorni si klevetnik, a što je još gore izgubio si svaku sposobnost shvatiti da iznošiš laži i klevećeš. I na sve ovo svojom podrškom te Jovan dodatno sokoli da ustraješ u laži i kleveti.

A citat kojim sam naveo, jasno pokazuje da je Ellen White vjerovala i naučavala da je Orion mjesto gdje prebiva Bog.

Ti neadventista hoces da ucis Adventiste o cemu pise Ellen White.

Upravo je suprotno, da si ti veliki lazov, klevetnik, izvrtac.. i kakva je ta tvoja crkva kad te uci takvim stvarima, da lazes, i iskrivljujes smisao tudjih reci.
Ko ti daje pravo na to.
I ko si ti u opste.

Dakle, sve si izmislio i slagao.

Niti je Ellen White verovala niti je pisala da na Orionu prebiva Bog, niti to veruju i uce Adventisti.

Tako bolesne ideje moze da izmisli i da pripise nekome samo satanista, Jezuit koji sluzi djavolu, i koji se zavetovao papi da ce sve uciniti u borbi protiv neprijatelja pape, i drugih crkava.

Ali, to ti nece ici lako, jer ti tako providno lazes.
Nisi se dovoljno potrudio, i pao si na ispitu laganja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako bolesne ideje moze da izmisli i da pripise nekome samo satanista, Jezuit koji sluzi djavolu, i koji se zavetovao papi da ce sve uciniti u borbi protiv neprijatelja pape, i drugih crkava.

Kad se ne može osporiti argumente oponenta onda ga se proglašava životinjom i bolesnikom s namjerom da ga se uvrijedi. Samo ti vrijeđaj, mene uvrijediti ne možeš, a uvrede ti nisu argumenti za druge ljude koji čitaju.

Dakle, iz citata koji sam naveo jasno se vidi da je Ellen White vjerovala i naučavala da Bog prebiva na Orionu. Ako netko želi dakozati da izmišljam i lažem morat će dokazati da sam krivotvorio tekst Ellen White iz Ranih spisa.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam vec osporio tvoje tvrdnje.

Ja te ne vredjam, vec ti vredjas samog sebe svojim postupcima.

Izvrnuo si smisao onoga sto Ellen White pise, i to cinis i sa svim drugim citatima.

Ali znaj, jednog dana ces plakati pred Bogom za to sto si cinio.
I verujem da ces se pokajati i obratiti, jer Bog ce to svima dati, bez obzira na greske.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Kad se ne može osporiti argumente oponenta onda ga se proglašava životinjom i bolesnikom s namjerom da ga se uvrijedi.

Zar te to njegovo ponašanje čudi? Ta njima je svako ko se usudi da im razotkriva "svesvetu" i njene "vizije" meta vređanja i prozivanja. Oni naime ne mogu, tačnije nisu sposobni da se suoče sa istinom o svom kultu i njegovom osnivaču (osnivačima).

Ps. Znam da će se, kao što je to uvek slučaj, naći neko od njih da u odbarnu svojih blasfemija i "proročice" pomene za njih licemere loše ponašanje pojedinih sveštenika i papa. No zaboravljaju jednu činjenicu da je sveštenik, papa, samo i isključivo samo čovek, da smo svi grešni, ali i pre svega to, da ni jedan od tih, njima licemerima tako omiljenih "kečeva iz rukava", nije svoje ponašanje niti pravdao Bogom, niti ga nametao kao dogmu. Nikome od njih na pamet padalo nije da Krista falsifikuju...

Njihova "proročica" je ćinila sve to.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam vec osporio tvoje tvrdnje.

Eto jadni DarhShone.
On govori o nekakvom razotkrivanju Adventizma i Ellen White, i ako se tu nema sta razotkriti, jer je sve cisto i precisto.

Zato vi primenjujete sistem obmane, izvrtanja, vadjenja iz konteksta, pripisivanja svog licnog tumacenja..itd.., i cinite od ciste vode mutnu, jer nemate druge mogucnosti za izlazak iz nebranog grozdja, jer imate samo dve alternative, da prihvatite da je kod Adventista i Ellen White sve cisto i precisto, ili da izvrnete, izvadite iz konteksta, i slazete.

Tako logicno kao protivnici birate ovu drugu.

Ja te ne Stvarnoslap ne vredjam, vec ti vredjas samog sebe svojim postupcima, koje imaju svoje ime, kao sto sve ima ime.

Ti si potpuno izvrnuo smisao onoga sto Ellen White pise, i to cinis i sa svim drugim citatima.

Ali znaj, jednog dana ces plakati pred Bogom za to sto si cinio.
I verujem da ces se pokajati i obratiti, jer Bog ce to svima dati, bez obzira na greske.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam je citirao. Ljudi nisu mutavi, razumijet će točno što je pisala. Nego ti izvrćeš ono što je Ellen White napisala. Ti krivotvoriš njene spise.

Ali si izvadio iz konteksta, i napisao sugestiju "EVO ADVENTISTI VERUJU DA BOG OBITAVA NA ORIONU"

Jel tako.

A Ellen White nigde nije napisala "BOG OBITAVA NA ORIONU"

Tako da ti svojim zakljuckom vec preudiciras sta je ona mislila, i o cemu se tu radi.

To bi bilo kao kada bih ja skocio u bunar, i onda vikao "EHEEEEJ OOVDEE DRAAAGAAAN" a onda to cuo neki covek, i otisao i rekao nekom tamo "HEJ, DRAGANOV GLAS SE CUJE IZ BUNARA" a onda taj drugi otisao i poceo da prenosi ljudima poruku "E, TAJ I TAJ JE REKAO DA DRAGAN STANUJE U BUNARU"

Vidis kako ti sugerises da ljudi donose pogresne zakljucke.

Tako isto, ako je Ellen White napisala da je u jednom trenutku iz pravca Oriona dosao Bozji glas, to ne znaci da mu je tamo kuca.

Bog je svuda.
On se Mojsiju obratio sa gore Sinaj, i to ne znaci da mu je tamo prebivaliste.

Dakle, nisi objektivan vec subjektivan.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali si izvadio iz konteksta, i napisao sugestiju "EVO ADVENTISTI VERUJU DA BOG OBITAVA NA ORIONU"

Jel tako.

Tako isto, ako je Ellen White napisala da je u jednom trenutku iz pravca Oriona dosao Bozji glas, to ne znaci da mu je tamo kuca.

Baš ti hvala i hvala Bogu. U namjeri da me demantiraš, i pri tom izvrijeđaš, ovim si potpuno potvrdio moju tvrdnju. Dakle istina je da je Ellen White vjerovala da joj se Bog objavljuje s Oriona. A vi niste pravi subotari ako ne vjerujete 'duhu prorošrva', što znači a sam bio potpuno u pravu kada sam ustvrdio da subotari vjeruju kako Bog obitava na Orionu. :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Jel tako.

Šta ti imaš sa adventistima?

Evo novog Milera. Proroka sudnjeg dana.

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

Natrag