Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne optužujem je, žena je zaista bila kamenom u glavu udarena i bila bolesna. A o Milleru sam napisao ono što je i on sam priznao.

Pa dobro, ako kažeš tako. Evo ja ću primiti k znanju da je ne smatraš u negativnom kontekstu zbog toga. Naravno, to ne znači da Bog niej mogao raditi sa njom. No, na stranu pšta ti mislio o onome što je ona pisala.

Bog zna kako je Miller završio, čovjek se i pokajao, ali nikako lijepo ne mogu završiti oni koji su sektu utemeljili na tom strašnom i bogohulnom skandalu.

To je tvoje mišljenje jer mi sada znamo mnogo više nego Miler...a da ne napravimo istu grešku. Pandam njegovoj grešci biće greška oko 1000-godišnjice na zemlji..dolazak "Mesije" i blagostanje. Nadam se da ćeš tada shvatiti kako je opasno nebeske realnosti pomešati sa zemaljskim.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa dobro, ako kažeš tako. Evo ja ću primiti k znanju da je ne smatraš u negativnom kontekstu zbog toga. Naravno, to ne znači da Bog niej mogao raditi sa njom. No, na stranu pšta ti mislio o onome što je ona pisala.

Ti možeš svoje subotare na red pozivati ako se ne klanjaju proročici plagijatorici i proročici koja je u drskosti govorila, ali ne čini to drugim ljudima.

To je tvoje mišljenje jer mi sada znamo mnogo više nego Miler..

Znam ja da ti tako za sebe misliš. Uostalom, ti misliš i da od Isusa više znaš. Kažeš, Isus nije znao dana i časa, a evo ti sada to znaš. I proročica vam je mislila da je od Boga pametnija.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne optužujem je, žena je zaista bila kamenom u glavu udarena i bila bolesna. A o Milleru sam napisao ono što je i on sam priznao. :)

Ha, sada se i na Isuovo pozivaju. (kao što i sa ostalim delovima Svetog Pisma čine, pažljivo birajućio samo ono što im odgovara).

Dakle, da budemo jasni, ovde se iznose činjenice o osnivačima kulta, tačnije o njihovim "verovanjima" i delima koja su u ime tih "verovanja" činili. Shodno tome, niko nikoga ne optužuje, jer o tome što se iznosi činjenice govore.

Ujedno, od kada je to "kršenje" zapovesti "Ne sudi" iznošenje istine o tome kako je nastao kult, koji gle čuda čitavo svoje postojanje, i zansiva na optuživanju Crkve da je pala, da je kurva.

Naravno, kao i u svemu i tu se vidi kako nepoznavanje vere, tako i licemerje i arogancija, oholost subotara i njima sličnih kultova.

Naime, "Ne sudi" se odnosi na one koji svoje grehe ne vide, a drugima sude. No, subotari oholo veruju da ih sleđenje u glavu udarene čini "perfectima", čime hule, i lažu, jer:

"

A ovo je navještaj koji smo čuli od njega i navješćujemo vama: Bog je svjetlost i tame u njemu nema nikakve!
6 Reknemo li da imamo zajedništvo s njim, a u tami hodimo, lažemo i ne činimo istine.
7 Ako u svjetlosti hodimo, kao što je on u svjetlosti, imamo zajedništvo jedni s drugima i krv Isusa, Sina njegova, čisti nas od svakoga grijeha.
8 Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama.
9 Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.
10 Reknemo li da nismo zgriješili, pravimo ga lašcem i riječi njegove nema u nama. " Iv 1, 6-10

No i to njima ništa ne znači, jer Sv. Ivana - Jovana Apostola, potiskuju, kao i Sv. Pavla.. koje samo kada bi mopgli, kao i ustalom čćitav Novi Zavet, bi izbacili iz Biblije..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
No i to njima ništa ne znači, jer Sv. Ivana - Jovana Apostola, potiskuju, kao i Sv. Pavla.. koje samo kada bi mopgli, kao i ustalom čćitav Novi Zavet, bi izbacili iz Biblije..

Ja sam neki dan citirao svetog Pavlu argumentirajući svoju tvrdnju, a Jovan mi je dao do znanja da on ne prizna ono što piše sveti Pavao. Ništa čudno za klanjatelja žene kamenom u glavu udarene.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Čitao je i sotona Isusu jedan od Pslama.

Rekao sam vam. Klanjatelji u glavu udarene žene uvijek će braniti onog drugog idolopoklonika. A evo i dokaza kako jedan od klanjatelja proročice plagijatorice odbacuje svetog Pavla a "podvaljuje" i nudi fantazije bolesne žene.

Kol 1,15-20: On je slika Boga nevidljivoga, Prvorođenac svakog stvorenja. Ta u njemu je sve stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo Prijestolja, bilo Gospodstva, bilo Vrhovništva, bilo Vlasti – sve je po njemu i za njega stvoreno: on je prije svega i sve stoji u njemu. On je Glava Tijela, Crkve; on je Početak, Prvorođenac od mrtvih, da u svemu bude Prvak. Jer svidjelo se Bogu u njemu nastaniti svu Puninu i po njemu – uspostavivši mir krvlju križa njegova – izmiriti sa sobom sve, bilo na zemlji, bilo na nebesima.
--------------------------

Tri puta pročitajte ove riječi svetog apostola Pavla. 'Jovan Prezviter' tvrdi da ove Pavlove riječi nemaju veze sa zemaljskim Isusom. Opovrgni. Dokaži da ti je netko podmetnuo one tvoje riječi koje sam citirao.

Nađi Njegove reči gde On kaže da je stvarao i da je On posrednik u stvranju...jednstavno...

Sveti Pavao piše da je po Isusu sve stvoreno. Od kada je hereza ono što piše sveti Pavao? Gukni, mudrače.

Navedi citit gde Isus kaže da je On (Isus Hristos) sve stvorio...gde On to kaže učenicima, narodu..itd...

Kao što vidite, Jovan ne priznaje Pavlove riječi, on ih praktički odbija kao kužne. A istovremeno, jutros svoju tezu argumentira "vizijama Ellen White". :) Eto, treba odbaciti Sveto Pismo, Pavlove poslanice, a prihvatiti fantazije bolesne žene. Strašno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Znam ja da ti tako za sebe misliš. Uostalom, ti misliš i da od Isusa više znaš. Kažeš, Isus nije znao dana i časa, a evo ti sada to znaš. I proročica vam je mislila da je od Boga pametnija.

Ja tebe pozivam da ne napraviš istu grešku kao Miler...već da sada kada ti je znanje dostupnije na padneš na "1000-godišnje" carstvo zemaljsko. Nadam se da ćeš se tada setiti ovoga što sam ti pričao.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jesi li vidio kako te od mene brani ovaj tvoj što mu kurve s uma ne silaze? ;)

Oni se uvek tako međusobno brane. No da je Jovan rekao nešto što je u suprotnosti sa "umom" Ellen Gould Harmon White, e onda bi onaj što je posednut kurvama napadao Jovana..

Uostalom, kada se i svađaju subotari se svađaju oko toga ko je verniji "duhu proroštva" iz Maine-a USA - Ellen Gould Harmon White.... a ne Bogu. Ona je za njih Put, Istina, Život., Krist im je ćata, čistač, običan čovek, niko i ništa, služi im samo da bi zavodili zaluđene, bog kome se klanjaju je doslovno žena koja je hrana crvima već 106 godina i njene blasfemije.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ne nisam video. Za Pavla?..pa kada pišeš koješta.

Gledam ono što sam ti napomenuo. Čuvaj se da ne napraviš istu grešku kao Miler jer ga je koštala nekih novih otkrivenja ali mu spasenje nije zavisilo od toga...a tebe može odvesti ne daj Bože u konačan otpad kad se pojavi Mešijah i uspostavi "1000 godišnje carstvo" jer će tvrditi da je svetinja u Pavlovim poslanicama zapravo crkva ili zajednica i da je "nebeski Jerusalim" crkva. Čuvaj se..jer su ovo ozbilje greške.

Natrag