Zašto je Miler smatrao da je otkrio datum Hristovog dolaska

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Po Bozanskom kalendaru, a ne po ljudskom.

Bog se nije rukovodio tadasnjim Jevrejsim kalendarom kada je Isus usao u Svetinju nad Svetinjama.
Tako da je tvoja opaska potpuni promasaj, jer Bogu i Isusu pripisujes da se oni rukovode ljudskim merilima.

sus je usao u Svetinju nad Svetinjama 22 oktobra 1844, a Jevreji su mogli da slave Jom Kipur bilo kad, to ne menja ovaj Isusov cin.
Nisu ni morali da ga slave, Isus bi usao u Svetinju nad Svetinjama.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Đavlija posla, što hoćeš još. Još mi kao argument nudiš viziju u glavu udarene i bolesne žene. Zaboravi.

Misliš 22.10.1844. da je bio Yom Kippur? Laž. Đavlina prevario i Millera i sve opstale. I na toj đavlijoj prevari, laži i obmani sagrađena je tvoja subotarska sekta. 22.10.1844. nije bio po židovskom kalendaru Yom Kippur. :)

Jovane, znaš li ti kada je bio Yom Kippur 1844. godine?

Nevažni detalji. Ti sada detaljišeš o svetinji a nisi hteo da čuješ da postoji...

Važno je ono što apostoli kažu a to je da nebeska svetinja postoji i da je ustrojena kao i ona na zemlji koja je i bila zapravo slika ove prave. Mislim da je to sasvim dovoljno rečeno.

I tu smo razumeli zašto je Miler pogrešio u događaju...jer je verovao da je zemlja i crkva svetinja kako uči tradicionalizam.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I tu smo razumeli zašto je Miler pogrešio u događaju...jer je verovao da je zemlja i crkva svetinja kako uči tradicionalizam.

Pogriješio je u svemu, i u događaju i u datumu, i sam je to priznao i za to se ljudima koje je zaveo ispričao. A pogriješio je jer se sotoni prepustio. Miller se bar pokajao, ali kako ćete završiti svi vi subotari koji ste na toj đavlijoj raboti svoju sektu utemeljili?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pogriješio je u svemu, i u događaju i u datumu, i sam je to priznao i za to se ljudima koje je zaveo ispričao. A pogriješio je jer se sotoni prepustio. Miller se bar pokajao, ali kako ćete završiti svi vi subotari koji ste na toj đavlijoj raboti svoju sektu utemeljili?

Uz sve to, taj famozni 22.10.1844, nije bio subota, nego utorak.... :rolleyes:

Ps.

Yom Kippur 1844 / יוֹם כִּפּוּר 5605

Yom Kippur (Day of Atonement) for Hebrew Year 5605 began on Sunday, 22 September 1844 and ended on Monday, 23 September 1844.

Yom Kippur (Hebrew: יוֹם כִּפּוּר or יום הכיפורים), Also known as Day of Atonement, is the holiest day of the year for the Jews. Its central themes are atonement and repentance. Jews traditionally observe this holy day with a 25-hour period of fasting and intensive prayer, often spending most of the day in synagogue services. Yom Kippur completes the annual period known in Judaism as the High Holy Days (or sometimes "the Days of Awe").

Toliko o subotarskom "judaizmu"...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Pogriješio je u svemu, i u događaju i u datumu, i sam je to priznao i za to se ljudima koje je zaveo ispričao

On je povezao datum sa događajem a to je problem. Ako nije taj događaj onda nije ni datum. Ali događaj je bio drugi a datum je uredu. Promašaj u događaju je zbog porešnog verovanja u vezi pojma svetinja. I ne samo on već i svi sa njim su mislili da je svetinja zemlja..tj.crkva. Zato niko nije ni mogao drugačije shvatiti.

Šta ti je opšteprihvaćena stvar u veri. Kako može zavesti mnoštvo. No, kada su shvatili da svetinja nije zemlja ili crkva onda su mogli da razumeju šta se dogodilo..tj. da je događaj vezan za svetinju na nebu.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tko si ti i otkuda ti pravo da u ime drugoga govoriš? Miller je priznao da je u svemu pogriješio, a s obzirom da je i od Boga zatražio oprost

A ko si ti da osudiš? Ko si ti da suprotiš se Pavlu i Jovanu kada govore o svetinji? Ti sada imaš mnogo više informacija od Milera pa opet ne znaš. On čovek nije ima dovoljno informacija..i Bog zna njegovo srce.

On je pogrešio u događaju a mi sad znamo da je to zbog pogrešne opšteprihvaćene stvari da je svetinja zemlja i crkva. Zato je pomislio da kada se nije dogoilo nije ni datum tačan. Ali datum je tačan a događaj nije bio tačan.

Upravo zbog onoga u šta ti i dalje veruješ. Hrišćanski svet i danas veruje u još jednu zabludu. Opet će uslediti teško razočarenje. Veruje da je 1000-godišnje carstvo na zemlji. Opet isti princip jer veruju da je zemlja svetinja i crkva da je svetinja. A to je upravo ono što će hrišćanstvo povezati sa ostalim religijama i svi će videti svog Mesiju na zemlji. Isto će proći kao Miler. Ti sada imaš informaciju da je to pogrešno..ti sad znaš mnogo više od Milera...ali šta ćeš prihvatiti..zabludu da je zemlja i crkva svetinja ili istinu pa ćeš znati da kada se pojavi na zemlji da to nije Isus.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ja nisam nikoga osudio, zašto lažeš.

Evo nju upravo optužuješ a i Milera ranije zbog računanja datuma. Čak si ga i skaradno poredio sa Hristom.

No, kažem suština je u pogrešnom dogaju zbog pogrešne premise o tome šta je svetinja.

Upamti i seti se šta ti rekoh sada..kada se pojavi "Mesija" na zemlji ako budeš imao i dalje zabludu koju je Miler na žalost imao da je zemlja svetinja i crkva na zemlji da je svetinja, smatraćeš da je to nebeski Jerusalim iz Otkrivenja i povezaćeš sa obećeanjem o 1000 godina "na zemlji". Ali znaj da je to ista zabluda kao kod Milera...1000 godina je na nebu...a ne propoved na zemlji. Videćeš i sam tada ako budeš želeo da prihvatiš istinu da je zaista svetinja na nebu. Nadam se da ćeš ako ništa tada odabrati pravu stranu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo nju upravo optužuješ a i Milera ranije zbog računanja datuma. Čak si ga i skaradno poredio sa Hristom.

Ne optužujem je, žena je zaista bila kamenom u glavu udarena i bila bolesna. A o Milleru sam napisao ono što je i on sam priznao. :)

Bog zna kako je Miller završio, čovjek se i pokajao, ali nikako lijepo ne mogu završiti oni koji su sektu utemeljili na tom strašnom i bogohulnom skandalu.

Natrag